Да има такава зависимост с БВП, но и тук се прекали с високите лихви- затова и банките се задъхват и им намалят печалбите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът
Collapse
X
-
Бате Пешо
В България наистина липсва среда , за да се развива даден индивид независимо дали като предприемач или работник основно влияние оказва средата. Прав си парите не са чак такъв проблем. Лихвите не са само високи в България , те са просто глупави. На тези глупави лихви предназначението е с тях да приберат в банките на глупаците парите и да ги пратят за зелен хайвер. И аз чукам на дърво ЕЦБ наистина да даде пари на гръцките банки , за да не фалират както казва премиерът им. Едва ли премиера на Гърция си позволява да говори за банкови фалити без да има основание и то сериозно.Забрави , че нас това не ни засяга , ако бях с твоя тип мислене понеже сигурно предполагам имам 1000 лв. , защото за да се поддържа приличен стандарт на едно домакинство в град трябват поне 2 хиляди на месец , пък аз живея сравнително прилично. Предположи че имам и поне 2 хиляди резерв за един месец , но не са в банките на депозит и бих могъл да кажа , като теб -" дреме ми на шлифера"! Мисля , че и мен ме засяга обаче и ще ми се отрази това че са обрали сънародниците ми.
Между другото нормалната лихва е равна на икономическия ръст - ръста на БВП !D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеАз си мислех, че отношението ти към курвите е въпрос на лична философия, пък то било въпрос на пари
Не ги приемай нещата лично, коментираме въпроси, касаещи публиката
Наличието на предприемачи е свързано с кредитиране.
Просто не става със спестявания от учителска, библиотекарска или готварска заплата, колкото и обществено значими дейности да извършват.
А всички твърдят, че предприемачеството е гръбнака на икономиката на една държава.
Не монополите и бюджетните служители.
Защото, за да има пътища и болници, детски градини и старчески домове се очакват парите от работещия бизнес.
Ако го няма идва джунглата...
И един добър проект, за да се реализира иска пари.
Ако цената на парите е твърде висока или няма да види бял свят, или ще бъде неконкурентен на същия бизнес в общия пазар в ЕС, но кредитиран с 2-3 пъти по-ниски лихви.
Спястяването е за хора, които нямат или не знаят алтернативи за инвестиции и не е продуктивно за своята пасивност, тези пари да носят висок доход.Last edited by Бате Пешо; 05.02.2012, 17:51.
Коментар
-
Е да де, ама в "онези" държави процесът на натрупване не е бил прекъсван, а нас ни накараха да се състезаваме с тях. Те със летящ старт, ние чакахме съдията да гръмне с пищова, че чак тогава да подскочим от подпорните трупчета. Напоследък нещо не ги виждам ония от Инспекцията по труда да кажем, да се дървят и намират кусури като ротен старшина. Мислеха си, че ще гребем с черпака, та ще има за всичко. По едно време например бяха намислили, във всеки магазина да има стая за почивка с легло.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
съни(тя)
По принцип си права , но не всичко зависи само от лихвите защото данъците са много и в пъти по високи. Също така всеки бизнес изисква логистика и среда в която да се развива , така например в Китай в момента е много по добре и по лесно да произвеждаш машина и поради наличието на голяма консумация на изходните материали и суровини и тяхната цена е възможно ниската. Това се отразява на цената на крайния продукт , а не само цената и не напоследно място качеството на труда.Ако някой иска да постигне успех и иска да промени обсоятелствата по отношение на държавата и тя да създаде по добри условия , ТО следва да се пипнат всички тези обстоятелства. Не е чак толкова лесно и никак не е бързо !
Да лихвите са неоправдано високи , защото в момента има държави - пирамиди в ЕЗ , които облъчват с техните ДЦК с високи лихви. Банките инвестират и кредитират на тези нива , които задават като еталон тези ДЦК. Реално такава инвестиция , в тези икономики няма че тя в условията на икономическа депресия да донесе реална доходност от 7%.
Кредитирането е запушено от тези ДЦК и политиците в ЕЗ отдавна трябваше да отрекат тези книги , като финансов инструмен и държавите да спрат да емитират такива книги.
ДЦК не са книга с която се набират пари в заем , с цел те да се изхарчат за един очевидно охолен живот. Практическа нужда от тези книги няма , тяхната употреба води до криза , когато липсват основателни причини да се заемат пари от държавата.D.Y.F-091066
Коментар
-
Разбира се, че депозита в теорията е инвестиция, но много консервативна. Пешо държавата за много е разтовари от функции- при тези данъци и апарат които има- не може да не се гризи и за хората и за работата им и за бизнеса и за здравето. Тук не говорим за комунизъм, а за управление и качество на живот. Ако скандинавците и Германия са комунисти - да станат и нашите такива
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеA какво да правят с парите си? Да ги инвестирант на борасата ли? Или да стартират бизнес ли? Малкия бизнес толкова удари получи от правителството, че не знам кой ще се реши да прави малък бизнес в БГ... А борсата ни е в плачевно състояние...
Премиера не се научи, че криза не се преодолява само със санкции! Трябва и малко стимулиране, а то къде е?
Хората няма да започнат да харчат, ако не спре покачването на безработицата... Защо премиера не я спре? Ама да харчим иначе... И що да харчим ако не искаме? Щото премиера така казва ли? Що всички не му дадем парите си той да ги управлява, а? Май той най-добре знае как хората да си управляват парите?!?
АЗ НЯМА ДА ХАРЧА, въпреки, че малка част от спестяванията ми са в депозити мисля да ги увелича. Пълна смехория, да харчели и всичко ще е ок..... То не става само с харчене...
Нямам думи.
Направо да ти е кеф да рискуваш и да започваш бизнес
Коментар
-
Много хора коментират, но голяма част от тях изобщо не са наясно с някои неща. Хората, които имат депозити, в крайна сметка са инвеститори. Един тук написа, че ако няма риск при инвестицията, това не било изобщо инвестиция. Друг пише, че внеслите парите си в банките са ленивци, мързеливци... Аз пък ще кажа, че точно в този момент, няма никакъв смисъл от инвестиции, където и да било. Пазарът е пренаситен със стоки и услуги - и у нас, и в чужбина. Че някъде си нещо ставало, някъде си вървяло.... Ама на повечето места нищо не става. И затова хората дават парите си на банките. А също да не им ги откраднат от вкъщи. Не че от банката няма да ги оберат в крайна сметка, де. За щастие вече много малко пари остават, след като си разплатиш сметките. Преди няколко години за 12 месеца спокойно събирах пари за един имот. Сега съм доволен, че не дължа на никого нищо и редовно си плащам сметките. Отпада необходимостта да си блъскаш главата, къде да инвестираш и в коя банка да си държиш парите, да речем, защото почти нищо не остава. Или остава толкова малко, че те е срам изобщо да коментираш. Та така - като знам къде съм бил и къде съм, се чудя как тези, на които плащам някакви си (вече) заплати намират начин да вегетират с тях, че и да ги трупат по банки.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
A какво да правят с парите си? Да ги инвестирант на борасата ли? Или да стартират бизнес ли? Малкия бизнес толкова удари получи от правителството, че не знам кой ще се реши да прави малък бизнес в БГ... А борсата ни е в плачевно състояние...
Премиера не се научи, че криза не се преодолява само със санкции! Трябва и малко стимулиране, а то къде е?
Хората няма да започнат да харчат, ако не спре покачването на безработицата... Защо премиера не я спре? Ама да харчим иначе... И що да харчим ако не искаме? Щото премиера така казва ли? Що всички не му дадем парите си той да ги управлява, а? Май той най-добре знае как хората да си управляват парите?!?
АЗ НЯМА ДА ХАРЧА, въпреки, че малка част от спестяванията ми са в депозити мисля да ги увелича. Пълна смехория, да харчели и всичко ще е ок..... То не става само с харчене...
Нямам думи.Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСъни много си мила.Аз работя през лятото повечко през зимата по малко.И не живея от лихви в смисъл не ги тегля за да се издържам.От много години на депозит слагам излишъците.Като са му скъпи на бизнеса лихвите на моите пари не съм го викал насила.Да си намери по евтини.И на мен са ми скъпи курвите бензина мерцедесите и самолетите затова и нямам.Ма много ми се иска да имам.Да си ме чула да обвинявам някое правителство за това.На бизнес на който тези лихви са му високи и на нула да му дадеш пак ще се осере.
Не ги приемай нещата лично, коментираме въпроси, касаещи публиката
Наличието на предприемачи е свързано с кредитиране.
Просто не става със спестявания от учителска, библиотекарска или готварска заплата, колкото и обществено значими дейности да извършват.
А всички твърдят, че предприемачеството е гръбнака на икономиката на една държава.
Не монополите и бюджетните служители.
Защото, за да има пътища и болници, детски градини и старчески домове се очакват парите от работещия бизнес.
Ако го няма идва джунглата...
И един добър проект, за да се реализира иска пари.
Ако цената на парите е твърде висока или няма да види бял свят, или ще бъде неконкурентен на същия бизнес в общия пазар в ЕС, но кредитиран с 2-3 пъти по-ниски лихви.
Спястяването е за хора, които нямат или не знаят алтернативи за инвестиции и не е продуктивно за своята пасивност, тези пари да носят висок доход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТвоята позиция не се различава особено от тази на другите, които обвиняваш в комунизъм
Т.е. ти също искаш да не работиш, а да печелиш от парите си.
Някой рентиер блъснал парите в банката и очаква, клатейки краката си да печели.
Но високата цена на твоите пари, прави цената за бизнеса още по-висока и намалява ефективността му.
Още повече в България, където изкривената пазарна конюнктура те сблъсква с нелоялна конкуренция и тежка бюрокрация, цена на парите над 10-12 % те обрича в опитите за инвестиции и развитие.
И най-тъпото е, че доходът ти от високи лихви по депозит ти го изяждат по-високите цени на стоки и услуги...
Коментар
-
Ами да кажем, че и депозита е инвестиция и това е ниско рискова инвестиция със същата малка доходност и ако е малко над инфлацията е добре.
Но е прекалено малка.
Защо Българинът е толкова консервативен в инвестициите си?
Дали не е заради 1997г. или пък 2007г.
Ето част от поведението на Българина когато инвестира.
Въпроса е къде да се инвестира.
Как Правителството след 3 години на власт вече започна да се усеща/или пък не/, че няма как на "държавен капиталов пазар" да вървят капитали на които им се пречи по малко като данъци и такси.
Как правителството ще гарантира поведението на Мажоритарите на капиталовия си пазар.И всъщност, няма и кои да инвестира в такива.Или пък че няма да се повтори 97-ма година или 2007г.
Вижте успешните икономически модели и се сравнете с тях, най малкото.
И може и борда да махнете, защото още 20г. ще си стоим на заплати от по 200 или 300 евро което пък е около 50 евро пенсия.
И нямаме бъдеще никакво.При това положение.
Коментар
Коментар