IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Кога идва апокалипсиса щото не разбрах??
    на бате пешо пак не му е ясно.
    пак задава въпрос, който отдавна има отговор....
    на бате пешо слънцето толко му блести в очите,че нищо не вижда и пита :
    "кога ще изгрее слънцето"

обаче бате пешо е вундеркинд .... изчислил е,че при 4,5% лихва няма да си държи парите в банка,но не е изчислил защо банките дават 7 % лихва ...тва за него е нерелевантно....
    ама самата релевантност от своя страна е релативна... и зависи от наблюдателя....
    нерелватното днес може да бъде доста релевантно утре......

бате пешо не знае,че банки в бг няма,а има прахусмукачки.... и деня в който тва ще се разбере ,зависи от държавата,чиято е банката...
    някои държави могат вечно да си позволят да твърдят,че прахусмукачките им са банки,други държави съвсем не толкова вечно....
    даже има държава,която е стигнала до там,че да си продава стратегическите резерви,и ресурса да се използва за твърдение,че банките не са прахусмукачки...
    бате пешо да внимава НЕ ква е банката и кви отчети праска и колко печалба е направила, защото тва е нерелевантна релевантност.....а да внимава коя държава седи зад тази банка....щото тва е единственото,което днес има значение....
    ще дойде ден,когато някои държави няма да могат да си позволяват повече да хвърят прах в очите на хората,че прахУсмукачките НЕ са прахУсмукачки,а са банки...
    да проддържаш прахосмукачка и да твърдиш,че е банка е мнооого скъпо удоволствие... дори малко повече от курвите на бате пешо,дето са му скъпи.

п.п.
    добре,че декември 2012 иде края на свята,че инак още януари 2013 се задават едни падежчета,дето кухите активи на бате искров,я стигнат,я не стигнат....
    че бая КУХИгизация на тия активи падна в последните 3 години.....то не бе ПИБтовитизация,то не беа банки за развитие,то не беа ДЦК на "примоция"
    та дуета искров/дянков ако смятат,че края на свтя няма да е декември 2012,искренно ги съветвам от сега да почнат да лижат гъзове на меркел,саркози и бразоу,щото единственото място от където ще зависи дали прахосмукачките ще са банки е там....
    ДЦК ,без искрова помощ ,нема да мине номера,ама тва вече дянков още от началото на 2010 го НАзнайва..ни на външния,ни на вътрешния маркет....

Коментар

• Пeше правилно определи някои от функциите на държавата- сега питам кои от тях тя изпълнява.

Коментар

Ма много ли ти се иска а.Ще ти стане ли голям кеф.Ако впрегнеш тая злоба в труд може и ти да забогатееш.Засега 7,5% в евро и 5,5% в долари.В левове мисля 6,5% а в другата банка до края на юли ще съм на 9,8% средно в евро.Ядец а
        Тоопа, ти много насериозно се взе. За къф се помисли??!! Да ме брига за твоите земеделски първобитни дейности е усилие, камо ли да ти броя мизерните жълти стинки от продажба на марули. Боли ме фара за твоите дребни, мен ме интересува стимулирането на икономиката и потреблениекто

Коментар

.....Ролята на държавата в икономиката е да направи законите да определи данъците въобще да въведе правила и да наложи волята на закона....
          Именно!
          Държавата точно това не прави!
          Правят се лобистки закони и правилата не са в обществен интерес, а на 10-на% от гражданството.

Коментар

Ма много ли ти се иска а.Ще ти стане ли голям кеф.Ако впрегнеш тая злоба в труд може и ти да забогатееш.Засега 7,5% в евро и 5,5% в долари.В левове мисля 6,5% а в другата банка до края на юли ще съм на 9,8% средно в евро.Ядец а
            Пешо, изтегли ги тези пари и иди си купи еднА КОМБАЙНА. Нова, да жъне много и бързо, та да ти е с висока принадена стойност реколтата.
            Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Аз предлагам отрицателна лихва за депозита на Бате Пешо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Пешо много си краен- ти още малко и трудови- концлагери ще предложиш. Нали не си комунист. Лажи според теб каква е ролята на държавата за икономиката
                Да срещу мързелите съм краен.Ако не искат да работят нека си мързелуват но те напират да командват.Те напират да се разпореждат с парите на хората които се трудят.Ролята на държавата в икономиката е да направи законите да определи данъците въобще да въведе правила и да наложи волята на закона.Който не желае да ги спазва да си получава каквото е по закон.Не е работа на държавата да се моли на разни негодници да работят.Като не искат тяхна воля.Никакви лагери няма да има.За такива трябва да се осигури паничка чорба и комат хляб и топло помещение за да преживеят зимата,

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  отрицателните лихви в този комерсиализаран свят ще изключат спестяването
                  Аз предлагам отрицателна лихва за депозита на Бате Пешо

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Точно това е проблема , няма отрицателни лихви и те затова в САЩ говореха че трябва да има.
                    отрицателните лихви в този комерсиализаран свят ще изключат спестяването

Коментар

• Пешо много си краен- ти още малко и трудови- концлагери ще предложиш. Нали не си комунист. Лажи според теб каква е ролята на държавата за икономиката

Коментар

• съни(тя)

Точно това е проблема , няма отрицателни лихви и те затова в САЩ говореха че трябва да има.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Нищо от това не съм казала!

Ти не водиш диалог, а прескачаш от тема в тема, налагайки някакви твои крайни виждания.
                          И за образованието ми знаеш мнението и за държавните служители.

Това, което казах в последния ми пост е само че
                          Пирамидата на Маслоу в българския вариант се свежда до една плоскост, в която хората са принудени да оцеляват, а не да работят, развивайки се.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Съгласна съм, че факторите са комплексни.
                            Но най-важните са именно тези, свързани с мерките предприети от държавата - условия и регулация на бизнеса и лихвите. Тези 2-та са обвързани с икономическата активност.

Бате Пешо, само с мнението ти за заплащането на труда съм съгласна.

И не разбирам, защо само се говори за производителността на труда, а се забравя най-важния елемент - МОТИВАЦИЯТА.
                            При ниско заплащане, от една страна липсва при работещия, от друга, самият работодател не е мотивиран да си оптимизира производството, когато разходите за това са по-големи от разхода за труд на нископлатените кадри.
                            Омагьосан кръг.

Та, затова, ама изобщо не е за премиер приказката - "Който не е доволен да ходел да пасе овце"
                            Те и овцете - истинските намаляват от хилядите регулации ...
                            Дупе да ни е яко с такъв манталитет.За умните хора е ясно по тези географски ширини винаги е било така така и ще бъде докато свят светува.Явно аз съм сбъркан и не съм за тук.Та значи искаш да ми кажеш че държавата трябва да плаща всеки тъпак да завърши вишу а той да преписва и после същата тази държава да му намери работа каквато той иска със заплата каквато иска и където иска.Същата тази държава трябва и жилище да му осигури отпуска почивна станция.Да му чисти пътищата и да му събира боклуците,А той само да мрънка и все да е недоволен.Цигани за съжаление комунизма превърна българите в цигани.Истински маркови цигани.Да пада всичко от небето ей така наготово и за всички.Краят на тази държава ще бъде ужасен с такива хора.Омръзна ми голтаците да напират отвсякъде да дават акъл.Хора не ставащи за нищо решили че тяхното мнение е велико и важно.Само дебел кърпел трябва.Глад и мизерия докато уврат главите.

Коментар

...
                              Между другото нормалната лихва е равна на икономическия ръст - ръста на БВП !
                              Интересна теза, макар да не виждам икономическата логика със сегашния модел на развитие.
                              Знаеш, че високите лихви изтеглят ресурс от капиталовия пазар...
                              А и при отрицателен ръст кво става?

Интересно ми е как намираш връзката

Коментар

По принцип си права , но не всичко зависи само от лихвите защото данъците са много и в пъти по високи. Също така всеки бизнес изисква логистика и среда в която да се развива , така например в Китай в момента е много по добре и по лесно да произвеждаш машина и поради наличието на голяма консумация на изходните материали и суровини и тяхната цена е възможно ниската. Това се отразява на цената на крайния продукт , а не само цената и не напоследно място качеството на труда.Ако някой иска да постигне успех и иска да промени обсоятелствата по отношение на държавата и тя да създаде по добри условия , ТО следва да се пипнат всички тези обстоятелства. Не е чак толкова лесно и никак не е бързо !
                                ....
                                Съгласна съм, че факторите са комплексни.
                                Но най-важните са именно тези, свързани с мерките предприети от държавата - условия и регулация на бизнеса и лихвите. Тези 2-та са обвързани с икономическата активност.

Бате Пешо, само с мнението ти за заплащането на труда съм съгласна.

И не разбирам, защо само се говори за производителността на труда, а се забравя най-важния елемент - МОТИВАЦИЯТА.
                                При ниско заплащане, от една страна липсва при работещия, от друга, самият работодател не е мотивиран да си оптимизира производството, когато разходите за това са по-големи от разхода за труд на нископлатените кадри.
                                Омагьосан кръг.

Та, затова, ама изобщо не е за премиер приказката - "Който не е доволен да ходел да пасе овце"
                                Те и овцете - истинските намаляват от хилядите регулации ...

Коментар

Working...
                                X