IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съкращения с 33% в армията. Браво Аню

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• To така е не само в армията.Навсякъде е пълно с амбициозни некадърници.Много искащи да ръководят и драпащи по разни партии за да осъществятнамеренията си.Блазнят ги парите и властта курвите и колите но когато стане напечено се покриват и топят подчинените си.За това България изглежда по този начин.Можещите и знаещи хора са изхвърлени защото са трън.Та въпросните много амбициозни бездарници искат власт големи заплати командировки коли любовници но за работа не ги търси.А кражбите и далаверите са им в кръвта.Това е диагнозата на България

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
      Първоначално изпратено от Jay Gould
      Първоначално изпратено от Императорът
      В армията проблема е като в цялата държава - много вожд, малко индианец.
      Нямаме и 2 самолета във въздуха, но сигирно има поне 15 генерала от ВВС и няколко полка полковници, майори и чиновници. Във флота е същото, сухопътните, моята слабост също. Генералите са повече от кашиците и водачите на БТР
      Така е... за злочестина... :-(

Трябва да се възстанови наборната армия - позорно е един мъж да не умее да коси со шмайзер, да хвърля бомба и да ръга со щик в търбухът сърбинът.
      Недей така бе човек. Пра-дядо ми е гонил сърби, ама е разправял сърбина не е злобар, а подведен от тъпа политика. Сърбина говори почти като мене, що да го ръгам като пие сливовица като мен?! Тикви и темерути са сърболята, ама по-добре сърби отколкото албанци. Императоре, не съм за наборна армия, обаче и сега е смешка. Преди няколко месеца говоря с един - Той ми вика нямам пари (военен е), а пари има само на мисия! Викам му - А като има повече пари там, що не идеш? А той - А-а-а-а! Да вземат да ме ранят или убият ! - Щото той на армията гледа като на канцелария - Стои си и лапа заплата, ама като му замирише на кордит обува кафявите гащи.
      Може да са 10 000, но да са мотивирани (доброволци), а не сбрани от кол и въже, семейни двойки като сега или влюбени пиленца (Гледах някакви такива в Ирак - колко се били обичали и как заедно служили!) Има и една сюрия генерали, които картата я гледат като свиня грамофон, а като тракне автомат, подскачат и тресат шкембета.
      Джей моето уважение към теб но за едно нещо не си прав.Мотивираните и тези момчета които наистина щяха да заминат и да се бият за България по една или друга причина ги изритаха от армията а другите въобще не можаха да преминат подборите от връзкарщина още при приемите Мотивирани момчета и момичета имаше познавам много такива ама и видях какво се случи с тях.Най големия куриоз беше че преди няколко години ги набираха големи приказки се изприказваха колко нужни били и когато те влязоха и малко от малко се позакрепиха и си купиха по един панел и те взеха че почнаха да ги съкращават.Е каква е тая лъжлива държава дето си играе с хората.Как да я уважаваш ? Много добре са знаели че ще има съкращения зашо тогава приемат хора за да се ебават с тях.Тия приказки за малката мобилна армичка не са от вчера.Това се дъвчи вече 10 г поне.Изказвам мнение защото видях какво се случи с момчетата в квартала в който живях преди време.Не работя в армията и няма и да работя сигурно поне не за българската
      Ташунков, много си прав, за съжаление и лошото е, че в тая система на ебавки и връзкарщина има място за плазмодии, а в мига когато стане напечено виждаме, че нищо не става от тях (атентата в Ирак) и дори адекватни действия в случаи на атентат в лагера не могат да се очакват. До степен съюзниците ни в Афганистан и Ирак да ни смятат за някакви 2-класни идиоти (може да говорят супералтиви пред медиите, но това си е политика - не може да кажеш за съюзник - Тоя е гола вода!), които стават само да дават наряд и то на по-безопасно място. Не и за бойни действия, операции и сблъсък с противника. Което пък значи, че за главното командване на войските, нашите не стават за нищо друго освен наряди и дори при спешна нужда се викат наемници от частни компании когато не достигат войници, вместо да се ползват частите ни. Ситуацията е малко за срамна. Имам значи някаква армия, но тя е само бутафорна.
      А колко е подготвена сега не знам. На времето бяхме почти всеки ден на стрелби, спукваха ни от взводни, ротни и полкови учения, зима и лято на палатки, а сутрин преди физарядка и закуска бягахме по 3 километра, за "добро утро", отделно тактиката през деня или тичкането до стрелбището - 13 км., а после връщане, но днес май времената са други и ако някой го погнат така, утре вестниците ще ревнат, че са му нарушени изконните човешки права да се оплаче на мама и липса на време да се натиска с гаджето.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Нещата тук отиват към "Рамисли и страсти" и изместват същността на проблема - реформа на тромавиите, неефективни и скъпоструващи държавни структури. А го изместват, защото реформа не може да се прави на принципа: съкращаваме всички с 10, 33 или 70 процента. Има някои неща, които трябва да се направят преди това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          Първоначално изпратено от Императорът
          В армията проблема е като в цялата държава - много вожд, малко индианец.
          Нямаме и 2 самолета във въздуха, но сигирно има поне 15 генерала от ВВС и няколко полка полковници, майори и чиновници. Във флота е същото, сухопътните, моята слабост също. Генералите са повече от кашиците и водачите на БТР
          Така е... за злочестина... :-(

Трябва да се възстанови наборната армия - позорно е един мъж да не умее да коси со шмайзер, да хвърля бомба и да ръга со щик в търбухът сърбинът.
          Недей така бе човек. Пра-дядо ми е гонил сърби, ама е разправял сърбина не е злобар, а подведен от тъпа политика. Сърбина говори почти като мене, що да го ръгам като пие сливовица като мен?! Тикви и темерути са сърболята, ама по-добре сърби отколкото албанци. Императоре, не съм за наборна армия, обаче и сега е смешка. Преди няколко месеца говоря с един - Той ми вика нямам пари (военен е), а пари има само на мисия! Викам му - А като има повече пари там, що не идеш? А той - А-а-а-а! Да вземат да ме ранят или убият ! - Щото той на армията гледа като на канцелария - Стои си и лапа заплата, ама като му замирише на кордит обува кафявите гащи.
          Може да са 10 000, но да са мотивирани (доброволци), а не сбрани от кол и въже, семейни двойки като сега или влюбени пиленца (Гледах някакви такива в Ирак - колко се били обичали и как заедно служили!) Има и една сюрия генерали, които картата я гледат като свиня грамофон, а като тракне автомат, подскачат и тресат шкембета.

Джей моето уважение към теб но за едно нещо не си прав.Мотивираните и тези момчета които наистина щяха да заминат и да се бият за България по една или друга причина ги изритаха от армията а другите въобще не можаха да преминат подборите от връзкарщина още при приемите Мотивирани момчета и момичета имаше познавам много такива ама и видях какво се случи с тях.Най големия куриоз беше че преди няколко години ги набираха големи приказки се изприказваха колко нужни били и когато те влязоха и малко от малко се позакрепиха и си купиха по един панел и те взеха че почнаха да ги съкращават.Е каква е тая лъжлива държава дето си играе с хората.Как да я уважаваш ? Много добре са знаели че ще има съкращения зашо тогава приемат хора за да се ебават с тях.Тия приказки за малката мобилна армичка не са от вчера.Това се дъвчи вече 10 г поне.Изказвам мнение защото видях какво се случи с момчетата в квартала в който живях преди време.Не работя в армията и няма и да работя сигурно поне не за българската

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
            Първоначално изпратено от salaga
            Бахти и малоумниците с промити от Дискавъри мозъци.
            Абе тъпак, вижал ли си по същата тая Дискавъри и по любимите ти холивудски бълвочи как се тренира американски войник - "до дървото и обратно, 50 лицеви и пак до дървото и обратно" ?
            Що ли щатите държат най голямата армия в западния свят ? А рамърдай си процесорчето.
            отишъл доброволно и платен и вкарани например един милион за обучението му а не юркан 9 месеца за без пари... за да се правят шапкари с малки п*шки с половината акъл на записания на велики и тои да няма избор да е длъжен.. да бе да...

а тези в спец частите да не говорим... и те ще имат първите почти прорачни камуфлажи

а ти не можеше въобще ни стрвнява със сащ може само да си щастлив че са ни съюзник и да се надяваме да ни дадът противоракетен щит...

Бледолики момко разбирам от приказките ти че си доста по млад от мен и нищо не си видял.Аз също навремето си мислех че не някак си справедливо да те вземат насила за 2 г войник ама кат ги гледам ся младежите кви са меки китки и лигльовци ако съм аз по 3 г ша ги вкарам в армията.Па за американската армия лелеееееееее да не си си и помислил да споменаваш.Там ако се излъжеш да влезеш акъла ще ти се вземе.Повярвай ми сам ще си говориш.Там правят от човека безмозъчно същество,робот ,животно каквото искаш това си помисли.Такова юркани им хвърлят че казармата в БГ преди 20 г и повече е едно пансионче.Просто ама никога не си помисляй за пари или нещо подобно да ти давали в американската армия.Тия пари през задника ще ти излязат.Затова в армията им влизат предимно момчета от бедните слоеви разни латиноси ,черни и някой хептен закъсали бели особено кога става въпос за неофицерски състав.В Америка хората не искат да влизат в армията и за да ги привличат им дават разни социални бонуси като медицински застраховки безплатно образование в колеж след службата и още подобни

Коментар

Първоначално изпратено от salaga
              Мдаа, marketleverage, общо взето звучиш много кофти.
              Пази боже ,ако се почне плюене след време на българските политици че са е..ли мамата на армията. Ти ще си най-гръмогласен сигурно. След като ти е опрял един рязан отзад разбира се.
              хаха братле ти вярваш ли си

а нали ти е ясно че на турците армията е повече отколкото ни е населението (пенсионерите + ромите + белите) ако не е нато да ни пази сме си заминали (казаха ти за едно време руснаците)

така че няма да минеш с този номер шапка плюем ти на армията дето няма пари за два генератора за фрегатите а строи сграда с екзотична растителност (екзотина растителност за половин милион) за същите пари като генераторите а докато са на дока и вътят на празни обороти ще изхарчат толкова гориво колкото за ганератори....

поздравче
              http://www.youtube.com/watch?v=P8rva115sa0

Хехехехехе мнооо си прав ама ся требе не да се винят ората дет ослужат в армичката ами тия дето сключват сделките и пилеят парите за безмислени глупости .Не че фрегатите са безмислени ами това че не се предвиждат важни неща.евтини на брашното скъпи на триците.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                Брейй.. Немога да повярвам...

Да не се окаже обаче, че вместо да ги съкращават, ги пенсионират преждевременно. Щото тогава никви разходи няма да се съкратят и никаква полза няма да има за наште данъци.

Иначе един хрантутник по-малко, един хляб повече
                Ако ма питаш мен хрантутници има навсякъде ма не мисла че са сите у армичката щото то ора не останаха там бре.Та аз имах толкова приятели и съученици които покрая съкращения и по собсвена воля отдавна напуснаха армичката и сега са по целия свет.Имах приятели от най културния вид войска които миналата година си отидоха сами въпреки че можеха да служат и бяха от най - подготвените професионалисти.ма у тая държава кой го е еня.Общо взето бледоликия българин вика " А така пада им се " и се радва а как реагират византийците до нас ...........те се обединяват всечките и кат решат и затворят Кулата Ей ей няма да се опрай таз наща дръжавка нема.До сега требваше да има осъдени и вкарани в затвора министри и политици дето крадоха като диваци да не говорим колко разкрития се правят сега покрай кражбите и сделките от Военното министерство.Разните му фирмички дето са се нагнездили като кърлежи и смучат държавна пара доставяйки боклуците си за армичката ни.От там трябва да се реже даже не да се реже ами да се сече направо.Па на момченцата дето ги залъгват да стават войници с оная тъпа реклама " Ела при нас стани мъж " сега трябва да им се извиняват публично.

Коментар

• Ей кви времена бледоликите да си режат армията.Ма то друго за кво да се хванат освен пак за армията Едно време кога ние индианците един по един свалихме томаховките бледоликите на превзеха и хоп после у резерватите да мрем Па гледам таз армийка я съкращават вече 20 г ва.Не са ли свърши.Мой па да искат 10 000 да бъде знам ли.Е нема такъв смех с тия глупости за малката и компактна мобилна професионална и не знам си ква още армичка Смешнициииииииииии!!!!!!!! Де са тез политици да си четат глупостите бре. Ууууууууу !!!!!!!

Коментар

• Само да ви припомня,че държави като : Франция, Германия, Испания, Дания, Португалия, Швеция, Италия, Австрия, Гърция, Турция и много други продължават да поддържат един не малък процент наборна армия, колкото и недемократично да звучи.

Нищо вече не е такова каквото беше. И не се надявайте да се върне. Пожелавам успех на всички служили и скатали и "Бог да пази България"

Гооолемите приказки почити винаги водят до рррядки резултати.
                    Гооолемите приказки често водят до рррядки резултати

Коментар

аз по принцип съм против липсата на право на избор бате...

Най-важнот е че вече всеки има право на избор... мир батета
                      Аз не оспорвам това, което казваш. Факт е, че строгата йерархия и специфичния устав пораждаше дисбаланси като простотия и комплексарщина на всички нива.

Но това не е било навсякъде и за всичко. Имаше и доста качествени хора там, включая и т.нар. шапкари.

Между другото, лично за мен там ми падна "Мита" за интелегентността на българина, с който бяхме промити в училищата. Предполагам помниш "класациите", че сме били на 1-во място в света, след нас евреите и т.н.

Всичко се оказа шок за мен, но пък се развиха други качества, които не е зле един мъж да притежава.

Темата наистина е доста сложна като материя и единствената ми препоръка е поне да бъдем добронамерени и конструктивни, а не да изпадаме в комплексарщина стил Биг Брадър.

Чиърс пак

Коментар

• Дано това отношение е само към наборната служба.
                        На ако тази твоя свобода включва данъците, поведението в обществото и реда в държавата много ще има да патиш. Скатал си но съм сигурен, че и на теб точно не ти е ясно какво. Защото имаше и служба и служба. Но никога не се присмивай на тези които служихме 3 г. (ВМС), защото за нас беше чест.

Първоначално изпратено от marketleverage
                        Първоначално изпратено от marandi
                        И в тая тема плъзнал хумора

Маркет,

разбрахме ти позицията, но да ни обясняваш неща, които не си видял и преживял, е меко казано комично.

Хубаво момче си, поспри малко да ни казваш как е било в казармата, като ти не си бил там

Чиърс!
                        аз по принцип съм против липсата на право на избор бате...и да ни се обеснява как след като въпреки всичко в онези времена когато това право го е нямало сме успели да стигнем до това персонално да успеем да си осигурим избор да идем или не в казарма да ни се натяква че едва ли не избора ни не бил правилен...

Коментар

• Само с едно изречение ще допълня ... Левски се ражда в манастира от един шивач (вероятно по твоите разбирания "мухльо"), не в някоя дружинка айдуци. И прави това, което трябва, както трябва и когато му дойде времето.

Ботев - поет, публицист, учител. Вероятно също "мухльо" по твоите разбирания.

И т.н.

Армейците винаги с били, са и ще си останат "играчки в ръцете" на интелигенцията. Която дори да не може да коли и беси, ще организира съпротивата и след това ще отиде с тях на бойното поле да и теглят куршума. И да вдъхновят тези зад тях към саможертвеност.

Това не е първа линия при Черваната армия.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                            И в тая тема плъзнал хумора

Маркет,

разбрахме ти позицията, но да ни обясняваш неща, които не си видял и преживял, е меко казано комично.

Хубаво момче си, поспри малко да ни казваш как е било в казармата, като ти не си бил там

Чиърс!
                            аз по принцип съм против липсата на право на избор бате...и да ни се обеснява как след като въпреки всичко в онези времена когато това право го е нямало сме успели да стигнем до това персонално да успеем да си осигурим избор да идем или не в казарма да ни се натяква че едва ли не избора ни не бил правилен...

mWPCloud.com

Коментар

• И в тая тема плъзнал хумора

Маркет,

Чиърс!

Коментар

• Направо ме свалихте на вашето ниво. Место да спорим за пари, жени, коли и компютри се захванахме да оправяме армията. То там си има достатъчно гладки (като аспиринчета) мозъци ( с една чертичка по средата за да могат да пазят равновесие) :-) които да ги решават тези проблеми. И стига сте скатавали, че ако ви усети шефа ще ви резне от заплатата. Аз съм лесен. Сам съм си началник. Колкото до командоренето в казармата имаше и умни офицери признавам. Аз още тогава бях в час с компютрите ("Правец 82", Правец 8Е" та признавам си и аз успях да скатая това онова. Но надявам се в рамките на разумното за да не дразня набора. Успех

Коментар

Working...
                                X