IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: аман!!!

Ей на такива плащаме заплатите!

главен секретар на финансовото министерство
    http://dnes.dir.bg/vnews.php?id=6156234

Гледам му мутрата и не мога повярвам, какви тотални отрепки и необразовани мангали са назначени да ги хрантутим. Според вас, като му гледате мазната мутра на тоя по какво е "експерт"?
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• аман!!!

А някой да иска ли да разсъждава на тема - "здрави фирми = здрава икономика"
      или "смачкани фирми = смачкана икономика" или " Ех, кога ще се върнат англичаните...!"

Коментар

• от Нюз.БГ

" Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпореди проверка и поиска писмени обяснения от служителите, които отговарят на телефоните за връзка.

Това са телефоните за връзка в Държавен фонд "Земеделие" и Министерство на земеделието и храните.

Проверката започна след като протестиращите при пловдивското село Труд животновъди се оплакаха на министъра.

По думите им на посочените в интернет-страниците на двете институции телефони за справки и жалби или не отговаря никой, или служителите пренасочват повикванията, така че да не може да се направи справка.

Мирослав Найденов се е убедил сам в правото на животновъдите да се оплакват и е направил опит да се свърже с ведомството, което управлява, но като обикновен гражданин - през телефоните на интернет страниците на МЗХ и ДФЗ.

След множество набирания, служителка от Държавен фонд "Земеделие" е вдигнала телефона, но преди да разбере, че се обажда министърът, се е опитала да пренасочи повикването, така че разговора да не може да се осъществи.
        "

Ето за какво плащаме

Коментар

• Държавните служители бяха приключили работния си ден днес още в 15:00 часа.
          Визирам съдебната палата.
          п.п.Колкото и почивни дни да им дадат, предпразничният работен ден също се оказва почивен на практика.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
            Аз съм на друго мнение...
            Купих една земеделска земя около Годеч.
            В службата ме шашнаха...Едно моме, за 5 минути ми оправи документите, изкара ми скица, показа спътникова снимка на земята( щото аз не знаех какво купувам...) и ми взе ..1лв ли беше 5 лв ли... ???
            Айде като си купиш нещо в населено място да те видя колко ще си доволен , не бъркай службата по земеделие с кадастъра.

Коментар

• Е гати държавата! Сега чета,че нямали да пипат заплатите на МВР, военните и НСО. Е защо няма да ги пипат? Защото по признание на военния министър, администрацията му била два пъти по-голяма от военните администрации на Белгия и Холандия взети заедно. Това е гати заобиколния начин да признаеш, че е ЧЕТИРИ пъти по-голяма. Защо няма да пипат МВР? Защото сме на едно на първите места по полицай на глава от населението ли? Случайно и престъпността ни да не би да е на много ниски нива поради прекрасната работа на структурата на МВР. Да знаете случайно колко са заплатите в НСО? Аз не знам, но предполагам, че ще са над хилядарка и нещо. Преди дни научих, че даже охранявали и резиденцията в Шабла. Защо ли я охранява НСО? Тя не се ли ползва само през лятото от господата правоимащи? А и като отидат там не са ли придружени от охраната си? Излиза, че се плащат едни високите заплати ( особено като знам, че заплата от 300-400 лв. за добрички регион си е невъобразимо голяма и какъв кеф е да си на хиляда и няколко лева) за едни пазачи. Е гати скъпо платените пазачи. Колко ли скрити и незнайни държавни местенца има?

Коментар

• Първоначално изпратено от pall
                Първоначално изпратено от Императорът
                Първоначално изпратено от mnz
                http://www.investor.bg/?cat=5&id=95889
                ...
                Правителството вече се отказа от идеята си да натовари държавните служители с плащането на осигуровки.
                Очакванията са допълнителните приходи в бюджета да дойдат от постъпленията от приватизация, продажбата на въглеродни емисии, облагането на оборота на застрахователните дружества и на доходите от хазартни игри, намаляването на разходите за държавната администрация.
                Първото изречение е добро и очаквано от всички нас, но последните думи не ни харесват много. Колко още трябва да се съкръщават разходите за държавната администрация? Не забравяме ли че вече те бяха съкръщавани няколко пъти, не може един чувал да се тупа постоянно, защото накрая ще се скъса, нали?
                И аз съм против намаляването на заплатите в държавната администрация. Искам те да бъдат увеличени с поне 50-60%, като работещите там си плащат сами част от осигуровките, както всички.

Но преди да бъде направено това 80% от служителите в администрацията трябва да бъдат пратени при Любо Пенев.
                Абе 80% съкръщения, ти как си ги представяш?
                В момента е невъзможно и 10% съкръщения да има, защото работата е много, и в момента има ведомства където едвам се смогва с изпълнението на всички дейностти които са по закон.
                Нека да се съкратят други разходи, но да не се пипат личния състав и заплатите.

Абе я кажи бе, хубосник, как така тогава в другите държави чиновниците на 1000 граждани са по-малко не в проценти, а в пъти ?!?

Как нямам власт, такива тако тебе да ги натикам в мините, та да ви дойде акълът !!!!

Къде имаш много работа - във фермичката в Букчето ли играеш? Фармтаун ли предпочиташ или Фармвил, или Кънтрилайф - или някоя от другите? Или играеш по 3-4 наведнъж? Спукваш се от работа явно - затова постоянно си онлайн из форумите.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                  Сега пример за това как работи държавната администрация.В петък , кадастъра в Бургас, след като предния ден лицензиран геодезист е направил заснемане на площите в сграда, площообразуване , точките на диск придружен с две папки с копия на документи , доклад и тн. за няколко часа /700лв/ , в кадастъра се чака 3 часа зада влезеш , даваш цифровия и хартиения носител и се оказва , че срока за копиране на данните в инф. им система и издаването на скица е ха! 1 месец/330лв/ понеже били малко хора /около 40 човека/ и нямало кой да го направи по-бързо , а сега скиците се принтират?! .От какъв зор лицензирания геодезист , въоръжен с електронен подпис и щателно порверен при лицензирането да не може да копира изработените от него данни в инф. система на кадастъра и да може да принтира скици и схеми? И защо има 10 камери а няма карти за регистрация на присъствие?! И защо в почти никоя държавна/общинска служба няма контрол поне за присъствия , айде за работа няма да ги търсим.
                  Аз съм на друго мнение...
                  Купих една земеделска земя около Годеч.
                  В службата ме шашнаха...Едно моме, за 5 минути ми оправи документите, изкара ми скица, показа спътникова снимка на земята( щото аз не знаех какво купувам...) и ми взе ..1лв ли беше 5 лв ли... ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Lamer777
                    Държавата е организирано насилие,
                    неизбежно възникнало на известно стъпало от развитието на обществото,
                    когато обществото се е разделило на непримирими класи, когато то не
                    е можело да съществува без „власт", стояща сякаш над обществото и
                    до известна степен обособена от него. Възникнала в класовите противо-
                    речия, държавата става „държава на най-мощната, икономически господ-
                    ствуваща класа, която чрез нея става и политически господствуваща
                    класа и по тоя начин придобива нови средства за държане в подчинение
                    и експлоатиране на потиснатата класа....
                    Карл Маркс, Капиталът стр.25 ! - 1873 година !!!
                    Ах, как е актуалени днес !!!!!!!!!!!
                    МИЛОМЕЕ, аз като ти казвах, че ще почнат да четат "Капитала" , ти ми се зъбеше....
                    С тази политика, чакайте и партизаните....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                      Първоначално изпратено от mnz
                      http://www.investor.bg/?cat=5&id=95889
                      ...
                      Правителството вече се отказа от идеята си да натовари държавните служители с плащането на осигуровки.
                      Очакванията са допълнителните приходи в бюджета да дойдат от постъпленията от приватизация, продажбата на въглеродни емисии, облагането на оборота на застрахователните дружества и на доходите от хазартни игри, намаляването на разходите за държавната администрация.
                      Първото изречение е добро и очаквано от всички нас, но последните думи не ни харесват много. Колко още трябва да се съкръщават разходите за държавната администрация? Не забравяме ли че вече те бяха съкръщавани няколко пъти, не може един чувал да се тупа постоянно, защото накрая ще се скъса, нали?
                      И аз съм против намаляването на заплатите в държавната администрация. Искам те да бъдат увеличени с поне 50-60%, като работещите там си плащат сами част от осигуровките, както всички.

Но преди да бъде направено това 80% от служителите в администрацията трябва да бъдат пратени при Любо Пенев.
                      Абе 80% съкръщения, ти как си ги представяш?
                      В момента е невъзможно и 10% съкръщения да има, защото работата е много, и в момента има ведомства където едвам се смогва с изпълнението на всички дейностти които са по закон.
                      Нека да се съкратят други разходи, но да не се пипат личния състав и заплатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от lazar5
                        Много чиновническа сган тука. Не съкращение, а бой с чепати тояги за тая оядена, разплута измет от тунеядци и неграмотници.
                        +1
                        При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Много чиновническа сган тука. Не съкращение, а бой с чепати тояги за тая оядена, разплута измет от тунеядци и неграмотници.

Коментар

• Държавата е организирано насилие,
                            неизбежно възникнало на известно стъпало от развитието на обществото,
                            когато обществото се е разделило на непримирими класи, когато то не
                            е можело да съществува без „власт", стояща сякаш над обществото и
                            до известна степен обособена от него. Възникнала в класовите противо-
                            речия, държавата става „държава на най-мощната, икономически господ-
                            ствуваща класа, която чрез нея става и политически господствуваща
                            класа и по тоя начин придобива нови средства за държане в подчинение
                            и експлоатиране на потиснатата класа....
                            Карл Маркс, Капиталът стр.25 ! - 1873 година !!!
                            Ах, как е актуалени днес !!!!!!!!!!!

Коментар

• Сега пример за това как работи държавната администрация.В петък , кадастъра в Бургас, след като предния ден лицензиран геодезист е направил заснемане на площите в сграда, площообразуване , точките на диск придружен с две папки с копия на документи , доклад и тн. за няколко часа /700лв/ , в кадастъра се чака 3 часа зада влезеш , даваш цифровия и хартиения носител и се оказва , че срока за копиране на данните в инф. им система и издаването на скица е ха! 1 месец/330лв/ понеже били малко хора /около 40 човека/ и нямало кой да го направи по-бързо , а сега скиците се принтират?! .От какъв зор лицензирания геодезист , въоръжен с електронен подпис и щателно порверен при лицензирането да не може да копира изработените от него данни в инф. система на кадастъра и да може да принтира скици и схеми? И защо има 10 камери а няма карти за регистрация на присъствие?! И защо в почти никоя държавна/общинска служба няма контрол поне за присъствия , айде за работа няма да ги търсим.

Коментар

• Колко още трябва да се съкръщават разходите за държавната администрация? Не забравяме ли че вече те бяха съкръщавани
                                ================================================== ==

Разходите трябва да бъдат съкрЪщавани, докато бъдат съкрЪтени всички неграмотни държавни служители. И теб трябва да те съкрЪтЪт.
                                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Working...
                                X