IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На практика надали има страна без държавен сектор в икономиката - може би освен нас и Хонконг.
    За концесиите - така е - много пъти съм казвал, че тези концесионни договори са де факто държавна измяна и трябва да бъдат прекратени незабавно. Подземните богатства са изключителна държавна собственост.

Електронно правителство - да - дори електронна долна камара на парламентът.

По-справедлива съдебна система - да - 90% от сегашните садии заслужават да бъдат обесени. Без дори да им се дават обяснения - докато се люлеят хаотически ритайки с крачета отчаяно във въздухът, увиснали на яката конопена примка, с последните остатъци на помръкващото им съзнание, те ще си обяснят защо.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе, на държавата единствената и работа е да осигури защита на териториалната цялост и да създаде добра среда за живеене, тоест честна игра на приемлива цена. Никакви нови фирми не и се налага да отваря, освен ако не иде реч за стратегически ресурс, като енергетика и полезни изкопаеми (честно не вдявам защо да се дават концесии за злато на частни фирми ако не им вземеш половината, а не 1 %, тоест вдявам защо, ама с държавна такава и повече може да се вземе и за народа повече ще остане, та ако няма мераклии за 50% в краен случай и държавна става

Както и да е, в нашият случай сме постигнали външнополитическите цели от към застраховки - с някое и друго членство, че пари за армия, равностойна на някои от съседите, очевидно нямаме).

Трябват ни две прости неща: По-справедлива съдебна система и „електронно правителство”, другото сами ще си го вземем.

ПС, не коментирам данъчната система, че за мен е на добро ниво и с приятни ставки. Освен това не се налага, като в Щатите примерно, всеки 20-ти да работи данъчен консултант, а всеки 30-ти да разглежда в съда спорните казуси.

ППС Да информирам Информ, че горното усложняване на законите е скрита форма на администрация, по-скъпо платена обаче
      Last edited by prodigal; 01.09.2012, 16:11.

Коментар

• Кви старини бе - аз съм млад човек - и президент не мога да стана, щото нямам годините.

И тъкмо затуй - искам като одъртея и дойде време да пукам - да пукна спокоен за бъдещето на Отечеството ми... и като срещна горе доволно и спокойно усмихнатите, а не гневни духове на Стамболов, Иван Асен ІІ-ий, Омуртаг, Аспарух - те да ми кажат "Браво, Дуче - лъв си - как хубаво ги подпретна родоотстъпниците !!! А като прати боко в мината, беше най яко..."

Коментар

• За какво се хабиш...живейй си старините...то всичко е ясно.Те и да ги плюваш не заслужават
          Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Мале-мале - Себулбов - какъв мошшшеник е тоя Трайчо !!! Купил си негодникът някога си 278 акции и после правил врътки за да облагодетелства Каолинът, подлец !!! Предлагам да го разкъсаме между четири джипа. И що да няма 278 акции? Любовницата на борисов какво държи - там няма ли колосален конфликт на интереси?

Ванка - това е твоята декларация ли? Е, нека пък кажат, че не е истина !!! Защо ти удържат тия огромни осигуровки? Къде отиват те, ако не за помощи на циганската гнус? Или какво - нямаш право да говориш за това ли - че не мога да хвана смисълът на отговорът им?

А ясно е, че администрацията е огромна и трябва да бъде жестоко орязана - и снощи, както бях насмукан со Сунгурларска - стигнах до прозрението, че държавата трябва да започне да се държи като бизнесмен, иначе няма управия !!! Какво ще рече туй за мен?
            1. Орязване на администрацията. Никой бизнесмен няма да държи двама служители (камо ли осем) там, дето е достатъчен един.
            2. Държавата отново да стане могъщ икономически субект и така отчасти да се самоиздържа. Тоест - да бъдат построени с мажоритарно държавно участие големи и силни и печеливши предприятия (за предпочитане - произвеждащи за износ), разбира се, структурирани като АД, в които държавата да държи между 55 и 85% от капиталът и съответната част от разпределяните от дейността печалби да отиват в бюджетът. Ако да кажем печалбите са 1 МБ, това би означавало, че Ушев няма да тежи на данъците ни.
            По-подробно с пример:
            Сега (при Маймунякът) всички ний плащаме от джобът си с данъците си издръжката на Ушев, уж за да получим защита за нас и имотът ни, ама не получаваме такава, защото Ушев е цигански лакей.
            При нормална полиция - плащаме данъци, получаваме само сигурност са живот, достойнство и собственост.
            При туй, дето намислил - държавата организира производство на пъпеши, тикви, краставичоци, лебеници - напримерно. Осигурява работни места за бостанджии, тикваджии и краставичари - пръви плюс. А ний, като купуваме тиква, краставица, пъпеш или лебеница, осигуряваме печалба на бизнесът, заплати на работещите и заплатата на Ушо - който пази нас и тях - т.е. получаваме не само полицейска защита, ами и пъпеш.
            Това е когато държавата е не просто развъдник на лапачи, ами и икономически субект - разбира се - в свободна конкуренция с частните производители и с възможност на всеки да стане съдружник в държавното и търгуемо на Борсата АД. А какво ще стане ако нещата (в примерът краставичоци, пъпеши, лебеници, кратуни) отиват за износ? Ще се окаже, че чужди потребители в Арапия (примерно) плащат заплатата на Българският Ушо - ебаси якото.

Освен това чиновниците ще бъдат пращани на смени да прибират реколтата - което ще бъде много полезно за протръканите им от кесене на столът зад бюрцето задници.

Оттам - спад на безработицата - щото тия пъпеши и тикви някой трябва да ги гледа (например отвратителните хъхряци), спад на данъците - защото държавата поне отчасти ще мине на самоиздръжка, приток на чужди инвестиции (зарад намалелите данъци), възраждане на икономиката и повсеместно повишаване на жизненият стандарт.

Ще го включа в Програмата си.
            Last edited by Императорът; 01.09.2012, 10:39.

Коментар

• Разходи на консолидирания държавен бюджет за заплати и осигуровки на бюджетниците:
              1)
              - от началото на 2005г. до края на юли 2005г. бяха по-малко от 1,305.5 милиона лв.
              - от началото на 2008г. до края на юли 2008г. бяха 2,483.5 милиона лв.
              Тоест за три години има повишение на тези разходи с над 90% или типично по комунистически.
              2)
              - от началото на 2009г. до края на юли 2009г. бяха 2,869.2 милиона лв.
              - от началото на 2012г. до края на юли 2012г. бяха 2,894.4 милиона лв.
              Тоест за щастие за три години има повишение на тези разходи с по-малко от 1%.

http://www.minfin.bg/bg/page/383

Коментар

• Коментар

• Новата идиотия на хрантутниците:

Заради конфликт на интереси бившият икономически министър Трайчо Трайков трябва да върне всичките си министерски заплати, съобщиха от комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Комисията е установила, че Трайков е подготвил мотивиран доклад и е участвал в приемането на решение на Министерски съвет за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства от находище „Балабана” в община Дулово в интерес на „Каолин” АД, в чийто капитал Трайков участва с 278 акции.

Трайков е предал доклада четири години след изтичането на законоустановения срок.

От комисията съобщават, че бившият икономически министър трябва да върне министерската си заплата за периода на конфликт на интереси и го грози „солена глоба”.

Бившият икономически министър Трайчо Трайков заяви пред Дарик, че ще обжалва днешното решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси пред Върховния административен съд. Според него комисията предпочитала да запази не доверието на хората, а благоволението на тези, които са я назначили.

„Когато подадох оставката си, изразих надежда този път да не станем свидетели на елементарната балканска политическа отмъстителност. В момента усещането ми е, че и този път не успяхме да надскочим себе си”, коментира бившият икономически министър.

„Аз обясних каква беше логиката ми, когато станах министър, след като се посъветвах с юристите в министерството. От тези акции, аз имам портфейл от десетки акции, не съм се разпореждал, от както съм станал министър - не съм купувал, не съм продавал. И смятам да продължа да не оперирам с тях в срок от една година след като съм напуснал министерството. Това е възможно най-хигиеничното решение. Колеги министри прехвърлиха акциите си на съпругите си, аз смятам, че това за мен беше най-чистото решение. Акциите ми са надлежно описани в декларацията ми пред Сметната палата при поемането на министерския пост”, обясни Трайчо Трайков.

„Сега участието ми в колективния орган на Министерски съвет се използва като основание за търсене на конфликт на интереси, което според мен е несериозно”, допълни пред Дарик той.

Коментар

• За щастие продължават да се нормализират приоритетите в разходите на консолидирания държавен бюджет:
                    1)
                    - от началото на 2012г. до август 2012г. включително, за пенсии разходите бяха над 4,731.6 милиона лв.
                    2)
                    - от началото на 2012г. до края юни 2012г. разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха по-малко 2,466 милиона лв.

Като сравнение през 1998г., за съжаление, разходите за заплати и осигуровки бяха повече от разходите за пенсии:
                    - разходите за пенсии бяха 1,778,941 хил. лв.
                    - разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 1,896.2 милиона лв.

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/153-index2011

Коментар

• I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                        .. Трябва по някакъв начин да се изхвърли тая измет. Иначе, няма оправия в тая простотия...
                        Не ги мисли.. Може да са тъпи в голямата си част, но населението е още по-зле! Не е луд който яде баницата, ами който му я дава! Като е прост скот нашенецът и като се оставя, ще го ошушкат до стотинка и това ще му е най-малкото. Ще ги давят, ще ги трепят, ще им порят задниците на щерките, а тия дето не стават ще идат за дробчета и бъбреци в клиниките в Пакистан. Това е положението. Тая нация за нищо друго не става и нищо повече не заслужава. Обирането е само първата част за стадото. И да мрат като са безропотни говеда.. Важното е ние да се оправим.

Нещо за администрацията - "Фараоните управлявали държавата с помощта на постоянна армия и полиция, както и чрез множество чиновници, от които постепенно се създала родова аристокрация"

В момента положението е същото
                        Last edited by Jay Gould; 02.08.2012, 03:38.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Е... Мамка му! Какво трябва да се направи за да се отървем от тия кърлежи. На пенсионерите от догодидна с по осем процента, а на мен си от сега с 27%, щото ми е поогладняла мазната муцунка. Що не си е...ш м.....а лилипут със лилипут. Писна ми от лъскави и зализани педали... Трябва по някакъв начин да се изхвърли тая измет. Иначе, няма оправия в тая простотия...

Коментар

• От днес заплатите в държавния сектор и администрациите се вдигат с 20%.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• За щастие продължават да се нормализират приоритетите в разходите на консолидирания държавен бюджет:
                              1)
                              - от началото на 2012г. до юни 2012г. включително, за пенсии разходите бяха над 3,542 милиона лв.
                              2)
                              - от началото на 2012г. до края юни 2012г. разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 2,465.6 милиона лв.

Като сравнение през 1998г., за съжаление, разходите за заплати и осигуровки бяха повече от разходите за пенсии:
                              - разходите за пенсии бяха 1,778,941 хил. лв.
                              - разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 1,896.2 милиона лв.

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/153-index2011

Коментар

• Парламентът дава 175 бона за тоалетна хартия http://novinar.bg/news/parlamentat-d...5Njs2NA==.html

Коментар

Working...
                                X