IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Inform ни убеждава колко хубаво нещо са чиновниците и как се били съкращавали, обаче пропуска да каже, че от 2007 г. насам заплатите и бонусите в бюджетния сектор не спират да растат и от 4 милиарда лв. са вече над 9 милиарда

Комунизмът си е жив джентълмени, все повече расте като тумор във вид на администрация и плюска все повече от БВП на държавата.
    Разходи в консолидирания държавен бюджет през 2007г.:
    - Заплати и осигурителни вноски - 4,115.4 милиона лв.
    - Издръжка (на министерства, агенции и т.н.) - 4,467.3 милиона лв.
    - Субсидии - 781.2 милиона лв.

Дори още през 2007г. докато на власт беше руската подлога тези разходи (както казваш заплатите и бонусите в бюджетния сектор) бяха над 9.3 милиарда лв.

http://www.minfin.bg/bg/page/383

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      ...
      За съжаление императоре ...
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Лъчезар Богданов, "Индъстри Уоч" 2010 г. - "За зaплати в държавния сектор, в бюджета за тази година са отделени 4 млрд. лв."

И това са само заплатите и то само в държавната - без общинската администрация А сега сме и 2012 г. От 2010 г. насам, заплатите в администрацията не са спирали да растат, за разлика от тези в частния сектор.

Това лято им ги качиха още и с по-много - 1 авг. 2012 – От днес вдигат заплатите на чиновниците с около 20- 30% % заради влизането в сила на нова методология.......

Ако приемем, че от 2010 г. насам заплатите не са мръднали, а са в размер на 4 милиарда, то 20 % добавят едни 800 милиона отгоре. Ако са 30% това са 1,2 милиарда лева отгоре. Тъй като обаче се харчат вече много повече отколкото в 2010 за администрацията, само увеличението на заплатите от само това лято качва разходите с над 1,5 - 2,5 милиарда лева.
        Last edited by Jay Gould; 01.09.2012, 18:54.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Inform ни убеждава колко хубаво нещо са чиновниците и как се били съкращавали, обаче пропуска да каже, че от 2007 г. насам заплатите и бонусите в бюджетния сектор не спират да растат и от 4 милиарда лв. са вече над 9 милиарда

Комунизмът си е жив джентълмени, все повече расте като тумор във вид на администрация и плюска все повече от БВП на държавата.
          Неведнъж съм казвал, че Гошо Ушев, Пена Чиновничката и Хъхрю Мангалът са тия, дето разсипват държавата !!! И най-крадливата шайка политици не могят да откраднат толкова, колкото безответно изплюскват те.

Ясно е, че без Гошо и Пена на може (без Хъхрю - може) - но не и когато са мултиплицирани до чудовищен брой и въпреки това (или поради това) не вършат нищо полезно, но по-скоро пречат.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
            Опазил ме Бог - нито един ден не съм бил на държавна хранилка и затова съм много благодарен.
            Между другото искаш да кажеш, че годишно (например през 2011г.) над 9 милиарда лв. са общо бонусите и заплатите в бюджетния сектор?
            Миналата година малко над 8 бяха изхарчени за тази цел като сложим и всички екстри с които се ползва администрацията - коли, самолети, телефони, пари за дрехи, за гориво, за отопление и квартири и т.н.. За съжаление.
            Last edited by Jay Gould; 01.09.2012, 18:41.

Коментар

Inform явно назначен от правителството и на бюджетна заплата, да ни убеждава колко хубаво нещо са чиновниците и как се били съкращавали, пропуска да каже, че от 2007 г. насам заплатите и бонусите в бюджетния сектор не спират да растат и от 4 милиарда лв. са вече над 9 милиарда

Опазил ме Бог - нито един ден не съм бил на държавна хранилка и затова съм много благодарен.
              Между другото искаш да кажеш, че годишно (например през 2011г.) над 9 милиарда лв. са общо бонусите и заплатите в бюджетния сектор?

Коментар

• Скандалът с бонусите развенча мита за ниските възнаграждения в бюджетния сектор

Коментар

• Inform ни убеждава колко хубаво нещо са чиновниците и как се били съкращавали, обаче пропуска да каже, че от 2007 г. насам заплатите и бонусите в бюджетния сектор не спират да растат и от 4 милиарда лв. са вече над 9 милиарда

Last edited by Jay Gould; 01.09.2012, 18:37.

Коментар

• Оптимизацията на персонала в бюджетния сектор (държавната хранилка) протича успешно въпреки разни комунистчета:
                    1)
                    - в края на януари 2000г. бяха 938,556 души
                    2)
                    - в края на юни 2012г. бяха 567,159 души
                    Тоест за щастие има спад от над 39%.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                      За щастие продължават да се нормализират приоритетите в разходите на консолидирания държавен бюджет:
                      1)
                      - от началото на 2012г. до края на юли 2012г. за пенсии разходите бяха над 4,137.1 милиона лв.
                      2)
                      - от началото на 2012г. до края юли 2012г. разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 2,894.4 милиона лв.

Като сравнение през 1998г. се случи абсурдът разходите за заплати и осигуровки да бъдат повече от разходите за пенсии:
                      - разходите за пенсии бяха 1,778,941 хил. лв.
                      - разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 1,896.2 милиона лв.

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/153-index2011
                      Какво ти е чудно, за 2008 не е виновен Костов, просто при криза краткосрочно по-лесно се прилага геноцид върху по-слабите, тоест пенсиите.

Апропо, при 200 кинта пенсия, по твоята теория ние почти нищо не плащаме за администрация, то си е и така ако сравним коя държава колко преразпределя от БВП, пък и при нас се краде относително доста повече за капиталови, спрямо развития свят, та чисто съвсем без пари излиза.

Коментар

• За щастие продължават да се нормализират приоритетите в разходите на консолидирания държавен бюджет:
                        1)
                        - от началото на 2012г. до края на юли 2012г. за пенсии разходите бяха над 4,137.1 милиона лв.
                        2)
                        - от началото на 2012г. до края юли 2012г. разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 2,894.4 милиона лв.

Като сравнение през 1998г. се случи абсурдът разходите за заплати и осигуровки да бъдат повече от разходите за пенсии:
                        - разходите за пенсии бяха 1,778,941 хил. лв.
                        - разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха 1,896.2 милиона лв.

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/153-index2011

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                          Да обикалят глобииии....на С . Бряг са цяло лято.А преди 10 дни бях в Варна...там е друга държава....ЗАШТО ЛИ
                          Няма такива помяри, като в СБряг, една сутрин ме спряха, провериха ме за алкохол-беше ОК... Питах ги няма ли да ми проверявате документите, викат ми бегай бегай че немаме време......

Коментар

• Да обикалят глобииии....на С . Бряг са цяло лято.А преди 10 дни бях в Варна...там е друга държава....ЗАШТО ЛИ
                            Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Още малко и ще повярваме, че намаляват

Направени са 26 375 проверки за спазването на забраната за тютюнопушенето...... Тия са поне като армията на Чингиз Хан. Ако не и повече... 26 375 проверки за няколкото седмици откак има забрана.. Малееееееее...

Ако и в здравеопазването, в МВР се правеха такива многобройни проверки, нямаше майка ми да си счупи и двете ръце понеже цигани откраднали решетката пред входа на блока и нямаше в Окръжна болница - Варна да има вътрешноболнични зарази... Ако имаше и поне една проверка в НЗОК, нямаше и да се тръшкам 1250 лв. само за една от пластините които и монтират...
                              Докато в малките населени места мангалите безчинстват - крадат, насилват, мародерстват, тероризират, убиват - прасетата на Маймунякът обикалят по кръчмите да дебнат дали някой не е запалил цигара с бирата или кафето си !!!

Съд за противодържавна дейност и доживотна присъда за Маймуната - това казвам аз !!!

Продигалов - трябва да бъде възродена действена и могъща Българска армия по швейцарски образец - та народът да се противопоставя успешно на вътрешни и външни врагове. Просто е глупаво да стоим без армия на практика и то при положение, че сме на балканите. Какво като сме в НАТО ? Гърция и Турция като се биха, НАТО намеси ли се?

Който не храни своя армия, храни чужда.
                              Last edited by Императорът; 01.09.2012, 16:47.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Импе, на държавата единствената и работа е да осигури защита на териториалната цялост и да създаде добра среда за живеене, тоест честна игра на приемлива цена. Никакви нови фирми не и се налага да отваря, освен ако не иде реч за стратегически ресурс, като енергетика и полезни изкопаеми (честно не вдявам защо да се дават концесии за злато на частни фирми ако не им вземеш половината, а не 1 %, тоест вдявам защо, ама с държавна такава и повече може да се вземе и за народа повече ще остане, та ако няма мераклии за 50% в краен случай и държавна става

Както и да е, в нашият случай сме постигнали външнополитическите цели от към застраховки - с някое и друго членство, че пари за армия, равностойна на някои от съседите, очевидно нямаме).

Трябват ни две прости неща: По-справедлива съдебна система и „електронно правителство”, другото сами ще си го вземем.

ПС, не коментирам данъчната система, че за мен е на добро ниво и с приятни ставки. Освен това не се налага, като в Щатите примерно, всеки 20-ти да работи данъчен консултант, а всеки 30-ти да разглежда в съда спорните казуси.

ППС Да информирам Информ, че горното усложняване на законите е скрита форма на администрация, по-скъпо платена обаче
                                +++++++

Коментар

Working...
                                X