IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Здравей Роди
    Та в тоя ред на мисли, понеже темата е за сребърния фонд. Мисля си разни неща В България не виждам бъдеще в друго освен в селското стопанство. Туризма ни е крайно компроментиран вече, нямаме си петролни кладенци, нямаме си златни залежи, нямаме си научни изследвания и развити технологии. Имаме само една земя и то добра земя, която чета че искали да продават на евреите, защото било криза и после да "инвестират" парите кой знае къде. А не е ли по-добре да инвестират този фонд в земеделието на България? Те не разбират ли че тази държава е земеделска държава и че българина е оцелял през вековете, благодарение на тази земя? Че ако има нещо наистина реално и истинско на тази палнета, това е точно земеделската земя, всичко останало днес го има, утре го няма. В момента 90% от хората продаващи земеделска земя, продават за да плащат кредите си, а трябва да правят точно обратното мен ако питат.Лично мнение!
    поздрави
    Глупости на търкалета!
    Модернто земеделие в една държава изисква ангажимента на не повече от 4-5 % от населението ѝ. Или твоят идеал е всички да се юрнем на полето с воловете и плуговете, за да правим БВП?

Коментар

Ами тук го смятам за добруджата, въпреки че аз лично предпочитам други места
      поздрави
      Че ако плащат такава рента е добре! Аз имам наследство 150 в плевенско - района на Горни и Долни Дъбник, но плащат 15 кинта на година.
      Моошеници...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
        Кой район имаш впредвид?
        Не е в твоя, дреми на стола

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
          Кой район имаш впредвид?
          Ами тук го смятам за добруджата, въпреки че аз лично предпочитам други места
          поздрави
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            ++++
            Здравей Роди
            Та в тоя ред на мисли, понеже темата е за сребърния фонд. Мисля си разни неща В България не виждам бъдеще в друго освен в селското стопанство. Туризма ни е крайно компроментиран вече, нямаме си петролни кладенци, нямаме си златни залежи, нямаме си научни изследвания и развити технологии. Имаме само една земя и то добра земя, която чета че искали да продават на евреите, защото било криза и после да "инвестират" парите кой знае къде. А не е ли по-добре да инвестират този фонд в земеделието на България? Те не разбират ли че тази държава е земеделска държава и че българина е оцелял през вековете, благодарение на тази земя? Че ако има нещо наистина реално и истинско на тази палнета, това е точно земеделската земя, всичко останало днес го има, утре го няма. В момента 90% от хората продаващи земеделска земя, продават за да плащат кредите си, а трябва да правят точно обратното мен ако питат.Лично мнение!
            поздрави

Коментар

Моите разчети показват че доходноста и е доста по-добра от тази на останалите НИ. Ако пък си я обработваш сам си е направо много добре. На цената на едно прилично жилище във Варна купуваш около 500 декара качественна земя. В най-лошия случай получаваш рента около 1500 лева на месец, които едва ли би вземал като наем на жилището след приспадането на разходите за данъци и ремонти.
              ++++
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Моите разчети показват че доходноста и е доста по-добра от тази на останалите НИ. Ако пък си я обработваш сам си е направо много добре. На цената на едно прилично жилище във Варна купуваш около 500 декара качественна земя. В най-лошия случай получаваш рента около 1500 лева на месец, които едва ли би вземал като наем на жилището след приспадането на разходите за данъци и ремонти. Обаче колегата ме притесни леко с това изказване че се обезценила в пъти и рекох да питам. Имам някакви спомени за цени в германия около 200- 300 марки на декар преди 20 години.Поздрави и успехи и на теб
                Кой район имаш впредвид?

Коментар

• Само след лични наследяеми партиди.И всеки да има избор;-)))Пенсионните фондове "репетираха" и имат солидни загуби.Защо да се угояват още чиновници?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    За статистика не знам, но знам, че хора с по 200-300 декара обработваема земя са били заможни и даже богати преди 9.9.1944, а сега 200-300 декара земеделкса земя може да се заменят за един скромен апартамент в София или Варна. А ако разчиташ на рента не можеш да покриеш елементарни разходи на едно семейство.

поздрави
                    Моите разчети показват че доходноста и е доста по-добра от тази на останалите НИ. Ако пък си я обработваш сам си е направо много добре. На цената на едно прилично жилище във Варна купуваш около 500 декара качественна земя. В най-лошия случай получаваш рента около 1500 лева на месец, които едва ли би вземал като наем на жилището след приспадането на разходите за данъци и ремонти. Обаче колегата ме притесни леко с това изказване че се обезценила в пъти и рекох да питам. Имам някакви спомени за цени в германия около 200- 300 марки на декар преди 20 години.Поздрави и успехи и на теб

Коментар

Къде мога да видя статистика за това? Прадарително благодаря за отговорите.
                      За статистика не знам, но знам, че хора с по 200-300 декара обработваема земя са били заможни и даже богати преди 9.9.1944, а сега 200-300 декара най-качествена земеделкса земя може да се заменят за един скромен апартамент в София или Варна. А ако разчиташ на рента не можеш да покриеш елементарни разходи на едно семейство.

поздрави
                      Last edited by bertram; 27.08.2010, 00:45.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                        E И ?

За хоризонт 50-100 г. земята (земеделската) се е ОБЕЗЦЕНИЛА в десетки пъти .
                        Къде мога да видя статистика за това? Прадарително благодаря за отговорите.

Коментар

• E И ?

За хоризонт 50-100 г. земята (земеделската) се е ОБЕЗЦЕНИЛА в десетки пъти .

За хоризонт 20-30 г парите са поскъпнали в пъти в сравнение с : телевизори, АВ техника, бяла и черна техника, автомобили и т.н. различни технически джунджурии. За компютрите да не говорим.

И това въпреки бясното печатане на пари навсякъде по света.

Дори и храната е поевтиняла в пъти (което всъщност е и причината за обезценяването на земеделската земя).

Ще ви разочаровам, ама никой , НИКОЙ не може да направи прогноза за 10-20+ години напред.

Ами ако утре заменят петрола с електричесто , кво става с "инвестициите" в петрол ?

Ако започне евтин синтез на злато , кво праим с "инвестициите" ?

Най добрата инвестиция е работещ бизнес. Всичко останало са залъгалки за мечтатели - тва ......, тва НИ , тва земя, тва злато.

Все начини да станеш милионер Ама то бтокер на НИ какъв друг съвет да ти даде купувай НИ, че вечно ще поскъпват. Хаха.

Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                          Човека ти говори за "хоризонт 10+ години" ти го питаш за последната. Научи колко десетки пъти са се обезценили парите последните 100 години и тогава давай мнения. При това 7000! пък не знае на колко години е Императора Ама хората са казали, преди да станеш писател се научи да четеш.
                          Last edited by SStoilov; 26.08.2010, 22:46.

Коментар

• Две изгубени години за Сребърния фонд

Почти две години след създаването на Сребърния фонд, на който се разчита след време да покрива дефицитите в държавната пенсионна система, превежданите суми към него постоянно намаляват, а парите му стоят по сметка в БНБ с по-малко от 1% годишна лихва. Това показват данните на финансовото министерство.

Фондът беше създаден в края на октомври 2008 г. и трябва да акумулира средствата от приватизация и концесии и 25% от бюджетния излишък. Целта беше след минимум 10 години да започне да попълва недостига в държавния пенсионен фонд, който сега се дотира от бюджета.

Приходоизточниците на практика пресъхнаха в кризата - от миналата година бюджетът е на дефицит и според последните планове на правителството ще продължи така до края на мандата му. Приходите от концесии са малки, а предизборните обещания за приватизация на миноритарните държавни дялове остават на хартия.

През първото шестмесечие на 2009 г. във фонда са влезли 513 млн. лв., основно от натрупания през 2008 г. излишък. За първата половина на тази година са внесени 57 млн. лв.

Средствата продължават да стоят по сметка в БНБ. За миналата година от тях фондът получи 0.6% доходност, за първите седем месеца процентът е паднал на 0.08 на сто - 1.2 млн. лв. лихви за 1.68 млрд. лв. За сравнение - средната лихва, която може да се получи от депозит в левове в търговските банки, е поне 5 на сто.

За да започне да носи по-високи доходи, трябва да се конституира управителен съвет на фонда (което зависи основно от министъра на финансите) и той да избере инвестиционни консултанти, за да управляват парите в разрешените от закона рамки.

От няколко месеца отговорът на финансовото министерство на въпроса на "Дневник" кога ще се изберат мениджъри на фонда е – изборът предстои, дотогава парите ще се съхраняват в БНБ. Неофициално от ведомството казаха, че имат по-важни приоритети като събираемостта на приходите и връзването на бюджета.

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/08...eburniia_fond/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Императорът е на достатъчно години - Йода бе неговият млад падуан, 38-ий по ред ;-)

Факушка - и двата метода стават. Защо не? :-)
                              Според мен и двата метода не стават.

Ако участват на борсата, това ще е спасяване на стотинките на набуталите се "инвеститори". Т.е. Те ще могат да купят акциите например на теб, и ти да се отървеш от шита за сметка на фонда. После това не е инвестиция в компанията, а смяна на собствеността на много малка част от активите на някоя компания. Сиреч - няма инвестиции в бизнеса на тази компания.

Второ - да купят акциите на мажо - Мажо е мажо по ред причини, но една от тях е, че не е глупав. И друго - да речем че придобият контролен пакет в ХДПАТ - какво ще контролират там? С парите ще си купят дългове!

Така че това са много безумни идеи (меко казано).

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                                Първоначално изпратено от anon6706
                                Къде виждаш "обезценяване на кинтите" последната година? Стига популизъм, ако обичаш. Всъщност, кога е имало обезценяване на кинтите при валутния борд? Имаше само "лесни" пари, но те никога не са се обезценявали. ПИТАЙ ТЕЗИ С КРЕДИТИТЕ, АКО НЕ МИ ВЯРВАШ......

П.П. Благодарение на тази заблуда за обезценяването, ти и тебеподобните ти загробихте/поробихте населението за десетилетия напред.
                                Човека ти говори за "хоризонт 10+ години" ти го питаш за последната. Научи колко десетки пъти са се обезценили парите последните 100 години и тогава давай мнения. При това 7000! пък не знае на колко години е Императора Ама хората са казали, преди да станеш писател се научи да четеш.

Императорът е на достатъчно години - Йода бе неговият млад падуан, 38-ий по ред ;-)

Факушка - и двата метода стават. Защо не? :-)
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X