IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Ами естествено! Едни пари са резерв, когато са в резерв!!! Когато с тези пари купиш нещо /каквото и да е то/ те вече са изхарчени. Ако купиш някакъв финансов инструмент те са инвестиция! Но каквото и да са, от този момент нататък те вече не са резерв!
    Що не смяташ инфлацията как го яде тоя резерв и как при 5% инфлация годишно, след 14 години резервът ще е едва на 50%? В момента най-тъпото нещо е тея пари да седят и да се обезценяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Сега разбирам защо си фалирал. Поради пълното си невежество.
      Първо на първо това, което го цитираш не съм го казал аз. Просто съм сложил скобите на грешно място. И съм го обяснил в следващия си пост. Но в своето злобно затъпяване, ти не си го видял.
      Второ на второ: то е абсолютно вярно. Дянков иска да вземе пари от Сребърния фонд, с тях да купи ДЦК, а парите от ДЦК да ги изхарчи. Щото така емитираният дълг ще се изплаща от тези след него. Но парите получени от Фонда ще ги изхарчи той.
      А малоумното ти твърдение, че ДЦК били пари, няма какво да се коментира. А когато държавата фалира и нейните ДЦК почнат да се изкупуват на цена 20% от номинала пк ли ще са пари? Щото аз помня времената, когато социалистическата държава изплащаше едни облигации по вътрешен заем. От петдесетте години. И тези "ценни книги" можеше вече да ги използваш за тоалетна хартия. Толкова бяха "ценни".
      Така че ДЦК не са пари. И никога не са били.
      Разбираш ли сега, колко е важно да не се обаждаш за неща, които не разбираш? Като не се обаждаш неподготвен хората няма да разберат, че си невеж. Но ти държиш да си покажеш невежеството. Може. Щом искаш пиши си и се излагай. Ама ти давам ценен и безплатен съвет: Не се занимавай с финанси, нямаш понятие от тези работи.
      Мий си чиниите в закусвалнята. Все пак честен труд.
      твои не твои ...повтаряш ги и ги поддържаш...какво ми се оправдаваш и се въртиш като червей....
      няма какво да ти се обяснявам ... ти си разобличител , но специално в тази област си гювендия....Не познавам друг като тебе дето от всичко разбира....
      Питай някой знаещ защо съм казал че ДЦК са пари..... тъпчо
      Кефя се когато един червей се ласкай от милите ми обръщения...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        знаех си че си финансов олигофрен , но досега само предполагах ... с това си изказване ме убеди напълно....

Как според тебе покупка на ДЦК се квалифицира като "изхарчени" пари.... Ами нали ДЦК е пак пари бе тъпанар .... каква е разликата м/у даване на депозит и покупка на дълг ....много просто момче си ей да знаеш.... Стой си в блатото наречено "Политика" поне знаеш че си в свои води.....
        Сега разбирам защо си фалирал. Поради пълното си невежество.
        Първо на първо това, което го цитираш не съм го казал аз. Просто съм сложил скобите на грешно място. И съм го обяснил в следващия си пост. Но в своето злобно затъпяване, ти не си го видял.
        Второ на второ: то е абсолютно вярно. Дянков иска да вземе пари от Сребърния фонд, с тях да купи ДЦК, а парите от ДЦК да ги изхарчи. Щото така емитираният дълг ще се изплаща от тези след него. Но парите получени от Фонда ще ги изхарчи той.
        А малоумното ти твърдение, че ДЦК били пари, няма какво да се коментира. А когато държавата фалира и нейните ДЦК почнат да се изкупуват на цена 20% от номинала пк ли ще са пари? Щото аз помня времената, когато социалистическата държава изплащаше едни облигации по вътрешен заем. От петдесетте години. И тези "ценни книги" можеше вече да ги използваш за тоалетна хартия. Толкова бяха "ценни".
        Така че ДЦК не са пари. И никога не са били.
        Разбираш ли сега, колко е важно да не се обаждаш за неща, които не разбираш? Като не се обаждаш неподготвен хората няма да разберат, че си невеж. Но ти държиш да си покажеш невежеството. Може. Щом искаш пиши си и се излагай. Ама ти давам ценен и безплатен съвет: Не се занимавай с финанси, нямаш понятие от тези работи.
        Мий си чиниите в закусвалнята. Все пак честен труд.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Лъчезар Богданов от Индъстри уоч;
          "Как да инвестираш в компании, на които собственикът може да бъде застрелян пред някой стриптийз бар?"

За поне половината от публичните компании в България, вероятноста да застрелят мажоритаря, би била добра новина за останалите акционери, а не лоша

Коментар

• Лъчезар Богданов от Индъстри уоч;
            "Как да инвестираш в компании, на които собственикът може да бъде застрелян пред някой стриптийз бар?"

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Купуването на българско ДЦК със средства от Фонда е изхарчване на парите, както и да бъде обрисувано счетоводно тази операция. Държавата да изкупува собствените си книжа е абсурдно
              знаех си че си финансов олигофрен , но досега само предполагах ... с това си изказване ме убеди напълно....

Как според тебе покупка на ДЦК се квалифицира като "изхарчени" пари.... Ами нали ДЦК е пак пари бе тъпанар .... каква е разликата м/у даване на депозит и покупка на дълг ....много просто момче си ей да знаеш.... Стой си в блатото наречено "Политика" поне знаеш че си в свои води.....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                Как да инвестираш в компании, на които собственикът може да бъде застрелян пред някой стриптийз бар?
                Без коментар....Дълбок поклон !!!

Коментар

• Таз година ще изхарчат Сребърния фонд, догодина ще национализират частните пенсионни фондове, за 2013 нямам идея. Явно са стъпнали на идеята, че света свършва 2012 и след това няма значение. Затова и почвам да обръщам парите, които имам на депозити в евро при всеки падеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Ами естествено! Едни пари са резерв, когато са в резерв!!! Когато с тези пари купиш нещо /каквото и да е то/ те вече са изхарчени. Ако купиш някакъв финансов инструмент те са инвестиция! Но каквото и да са, от този момент нататък те вече не са резерв!
                    В интерес на истината това не са мои думи, ами част от статията. Просто съм сложил скобите на грешно място. Но и аз бих се подписал под тях.

А истината е, че идеята на Дянков е не само вредна, ами и престъпна.
                    Той предлага с парите от Сребърния фонд да се закупят ДЦК. Това значи с неприкосновения запас да се финансира държавата за ежедневните и харчове. Ами Дянков да каже направо: Харчим и последните стотинки от фискалния резерв. След като обраха по най-бандитски начин частните пенсионни фондове, след като вкараха в бюджета резерва на Здравната каса за да могат с него да плащат на чиновниците ами сега и това!!!!!

Абе хора! Какво още трябва да направят тези мародери, за да разберете че са престъпници? Какво?

Коментар

Купуването на българско ДЦК със средства от Фонда е изхарчване на парите, както и да бъде обрисувано счетоводно тази операция.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Тия герберски мръсници за две години ще загробят държавата. Само това им е целта.
                        Ето част от долната статия:
                        Купуването на българско ДЦК със средства от Фонда е изхарчване на парите, както и да бъде обрисувано счетоводно тази операция. Държавата да изкупува собствените си книжа е абсурдно
                        Не можеш да имаш резерв и след това да го похарчиш. Не случайно Сребърният фонд е част от фискалния резерв - защото правителството, когато има проблем с изплащането на пенсиите или на дълга да може да вземе от него, за да финансира временни дефицити.

Не може да имаш резерв, който да дадеш обратно на себе си и да го изхарчиш за текущи разходи. При едни фискални затруднения, как точно правителството ще извади пари за да върне на себе си този дълг, коментира икономистът.

Това което се опитва да направи правителството е счетоводна измама. И не само счетоводна - това е измама на всякакво ниво.

Няма как да дадеш сам на себе си пари и да ги изпиеш и после да си сложиш бележка „дължа си 1000 лв."

Коментар

• http://money.bg/news/id_691145919

Коментар

• Първоначално изпратено от I Разгледай мнение
                            Подобни финансови схеми се прилагат от 150 години
                            Горе долу от толкова време съществуват и едни други схеми, наричани финансови пирамиди. Дали пък няма някаква връзка между двете?
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• И какво сега?
                              Ако цитираните суми са верни, каква стана тя?
                              Къде е излизането от кризата и ведрата статистика? Моля, някой по-запознат и компетентен да коментира статията.
                              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Подобни схеми...

Подобни финансови схеми се прилагат от 150 години, в Америка и са описани в книгата Финансист на Теодор Драйзер.

На страница 26 има откъси от книгата:
                                http://www.whoami-magazine.com/bg/index.html

Препоръчвам да се чете на цял екран, с колелцето на мишката се прелистват страници, като кликнете на самата страница тя се уголемява.

Коментар

Working...
                                X