IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    По принцип идеята не е лоша, но .... при определени условия, а като знаем, че абсолютно всичко в България се прави с някаква скрита цел и с цел измама или грабеж, то сигурно се готви нещо такова.
    Както писах тук преди време; (Точка 29: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/...-vzemat.516508 ) “.... влагане на половината пари тук в България не е лоша идея, но с амо ако компанията има над 50 % free-float! ...Такава компания обаче в България няма! Това значи, че ако сега започнат да купуват акции с парите от фонда, ще подпомогнат основно крупните акционери приватизатори, а не пазара като цяло.
    Механизма би имал ефект само ако държавата постави определени условия на мажоритарите на днешните компании. Тъй като обаче тя няма да постави условия, то това сега ще качи цените на акциите на някой компании. Най-вероятно ще се продава информация кои компании точно ще се изкупуват и ще се търгува с тази информация, а след като парите от фонда се излеят пазарът пак ще се спука и ще се срути.
    Идеята не е лоша, но едва ли ще се направи добре, а като знаем кой ще я прави ми става весело.
    може би просто трябва да вкарат индекса за добро корпоративно управление с ясни критерии и фонда да се влага само в тези акции. така ще има стимул за всички да се понапънат да влезнат в него.

Коментар

• Нищо лошо само, то така и така като нищо не правят след двайсет години инфлацията ще ги е намалила тези пари наполовина. Ако ги бухнат в български акции поне можем ние да спечелим нещо.

Само трябва абсолютно прозрачно да го правят Да обявяват какво ще купуват и за предпочитане кога ще го купуват и по колко ще купуват

Коментар

• По принцип идеята не е лоша, но .... при определени условия, а като знаем, че абсолютно всичко в България се прави с някаква скрита цел и с цел измама или грабеж, то сигурно се готви нещо такова.
        Както писах тук преди време; (Точка 29: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/...-vzemat.516508 ) “.... влагане на половината пари тук в България не е лоша идея, но с амо ако компанията има над 50 % free-float! ...Такава компания обаче в България няма! Това значи, че ако сега започнат да купуват акции с парите от фонда, ще подпомогнат основно крупните акционери приватизатори, а не пазара като цяло.
        Механизма би имал ефект само ако държавата постави определени условия на мажоритарите на днешните компании. Тъй като обаче тя няма да постави условия, то това сега ще качи цените на акциите на някой компании. Най-вероятно ще се продава информация кои компании точно ще се изкупуват и ще се търгува с тази информация, а след като парите от фонда се излеят пазарът пак ще се спука и ще се срути.
        Идеята не е лоша, но едва ли ще се направи добре, а като знаем кой ще я прави ми става весело.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Седмичен баланс на управление "Емисионно" към 28.08.2009 - 6 847 853

Седмичен баланс на управление "Емисионно" към 25.03.2011 - 3 833 414

ФАКТ е , че милиционерското правителство изяде ТРИ МИЛИАРДА ЛЕВА за НЯМА И ДВЕ ГОДИНИ.

И вече оправданията с тройната коалиция НЕ ВЪРВЯТ , колкото и да се мазнят амбразурчиците (те си се знаят кои са ).

ЯСНО се вижда кой и кога ЗАГРОБВА държавата.
          Last edited by SStoilov; 30.03.2011, 20:21.

Коментар

• Христина Митрева е експерт по борсови спекулации и ще подбере безгрешно нужните хора А каква сладка далаверка се мъти с инсайдърска информация. Някой хора горе ще се облажат много сериозно. Нали никой от вас не е така наивен, да вярва, че ей така от добра душа ще спасяват фондовия пазар и пенсиите
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              тя държавата е загробена от много отдавна тъпчо ... и тебе те усещам по настроението ,че са ти дръпнали някое килимче из под краката ...така че нормално е да си поплачеш....
              не виждам аз какво спамя , за разлика от онова момченце за което не знаеш от коя партия е .... Нито пея дитирамби за герб , нито цитирам статии от различни медии с успехите на герб за разлика пак от онова момченце за което пак казвам че не знаеш от коя партия е ...

а най-малкото и за това някой да ми плаща .....Единственото е че се възмущавам точно от авера ти гигов който от сутрин до вечер прави само едно... храчи по сегашното управление , То и затова неговото храчене ти е приятно , а моето не ...
              а ти си поредния мишок който си мисли че други са му виновни за собствената му некъдърност...
              Истината е, че аз изказвам мнение и се аргументирам, а храчиш ти. И то се вижда. Разбирам, че си озлобен от фалита, ама за това не ти е виновен гигов, ами некадърното сегашно правителство.
              И аз цитирах мнението на икономиста от Индъстри уоч Лъчезар Богданов. А ти само виеш като бясно куче.
              Ето ти пак линк към статията:
              http://money.bg/news/id_691145919

p.s. Ако имаш куче гледай да не го заразиш и него от бяс. Животното с нищо не ти е виновно.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                работещия капиталов пазар е само + за една икономика. ако от сребърният фонд се вкарат едни 100 милиона това ще раздвижи доста нещата. Единственият проблем е къде и как, защото и сега сме се нагледали на ПФ, които упорито наливат мангизи в дружества свързани с определени групи(ровки)

твърдо съм за, но с ясна и точна уредба на правилата за взимането на решения.
                bertram,
                тук не става въпрос за "вкарване" в капиталовия пазар на неработещите пари от Сребърния фонд.
                Аз коментирах намерението на Дянков да закупи ДЦК (държавни облигации) с пари от Сребърния фонд. При това парите отиват не в капиталовия пазар, ами отиват в държавния бюджет и Дянков може да ги харчи за каквото си иска. Така заобикаля закона, който не позволява свободно харчене на пари от "Сребърния фонд", и нарушава фискалния резерв. Не знам за какъв срок са емитирани тези ДЦК, но така Дянков ще задължи държавата, когато дойде падежа да попълни наново резерва, т.е. "Сребърния фонд".
                Тоест, Дянков се опитва със счетоводна маневра да похарчи пари, които няма право да харчи.

Коментар

• Първоначално изпратено от status Разгледай мнение
                  йОСИФЕ /срам за библейскито име/ и ПИВОЛЕ ,що не вземете да се заврете в собствените си червени задници и да си останете там .Герберастката банда наистина загробва държавата и това не е въпрос на негативизъм а на факти и свързани с тях престъпно поведение.
                  Не знам коя е за партията на Гигов ама вашата е ясна - на треторазрядните червенотиквеничковчета в ерзац БКП-то наричащо се ГЕРБ. Отдалече воните на гнилоч - дано си струва парите за да спамите по форумите. И вас ще ви преживеем ...само внимавайте преди това да ни ви понабият...
                  тя държавата е загробена от много отдавна тъпчо ... и тебе те усещам по настроението ,че са ти дръпнали някое килимче из под краката ...така че нормално е да си поплачеш....
                  не виждам аз какво спамя , за разлика от онова момченце за което не знаеш от коя партия е .... Нито пея дитирамби за герб , нито цитирам статии от различни медии с успехите на герб за разлика пак от онова момченце за което пак казвам че не знаеш от коя партия е ...

а най-малкото и за това някой да ми плаща .....Единственото е че се възмущавам точно от авера ти гигов който от сутрин до вечер прави само едно... храчи по сегашното управление , То и затова неговото храчене ти е приятно , а моето не ...
                  а ти си поредния мишок който си мисли че други са му виновни за собствената му некъдърност...

Коментар

• Не съм инвестирал в акции никога, тъй че мнението ми не е меродавно, но си мисля следното...

Защо първо не оправят регулациите, за да има къси продажби и да се види аджеба ние борса ли имаме или лукова глава и едва след това да се спекулира с нечий пари.

На нашата борса оборотът по едно време беше колкото на лятна дискотека по морето...

По принцип за липсата на институц. инвеститори си има причини...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      На него партията му плаща за да излива във форумите този негативизъм ...
                      йОСИФЕ /срам за библейскито име/ и ПИВОЛЕ ,що не вземете да се заврете в собствените си червени задници и да си останете там .Герберастката банда наистина загробва държавата и това не е въпрос на негативизъм а на факти и свързани с тях престъпно поведение.
                      Не знам коя е за партията на Гигов ама вашата е ясна - на треторазрядните червенотиквеничковчета в ерзац БКП-то наричащо се ГЕРБ. Отдалече воните на гнилоч - дано си струва парите за да спамите по форумите. И вас ще ви преживеем ...само внимавайте преди това да ни ви понабият...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                        Напротив, това е един много разумен ход в момента.
                        Би ли пояснил какво му е разумното?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                          Тебе като те гледам какъв си негативист, сигурно веднага си готов да затвориш държавата, ако зависеше от теб и накрая да вдигнеш и як купон по тоя повод.

Абе, хора, как живеете с всичките тея негативни емоции и страх от апокалипсиси и катастрофи. Това живот ли е изобщо? Жалко мижитуркане, живуркане.
                          този тип приятелю е платен драскач ...той не живее в негативизъм , На него партията му плаща за да излива във форумите този негативизъм .... И понеже си е създал вече такъв образ на мен ми доставя удоволствие да се изплюя виртуално в лицето на такъв червей..Бих го направил и на живо... но за такъв мизрабъл си е губене на време

Коментар

• работещия капиталов пазар е само + за една икономика. ако от сребърният фонд се вкарат едни 100 милиона това ще раздвижи доста нещата. Единственият проблем е къде и как, защото и сега сме се нагледали на ПФ, които упорито наливат мангизи в дружества свързани с определени групи(ровки)

твърдо съм за, но с ясна и точна уредба на правилата за взимането на решения.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Тия герберски мръсници за две години ще загробят държавата. Само това им е целта.
                              Ето част от долната статия:
                              Купуването на българско ДЦК със средства от Фонда е изхарчване на парите, както и да бъде обрисувано счетоводно тази операция. Държавата да изкупува собствените си книжа е абсурдно
                              Напротив, това е един много разумен ход в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Сега разбирам защо си фалирал. Поради пълното си невежество.
                                Първо на първо това, което го цитираш не съм го казал аз. Просто съм сложил скобите на грешно място. И съм го обяснил в следващия си пост. Но в своето злобно затъпяване, ти не си го видял.
                                Второ на второ: то е абсолютно вярно. Дянков иска да вземе пари от Сребърния фонд, с тях да купи ДЦК, а парите от ДЦК да ги изхарчи. Щото така емитираният дълг ще се изплаща от тези след него. Но парите получени от Фонда ще ги изхарчи той.
                                А малоумното ти твърдение, че ДЦК били пари, няма какво да се коментира. А когато държавата фалира и нейните ДЦК почнат да се изкупуват на цена 20% от номинала пк ли ще са пари? Щото аз помня времената, когато социалистическата държава изплащаше едни облигации по вътрешен заем. От петдесетте години. И тези "ценни книги" можеше вече да ги използваш за тоалетна хартия. Толкова бяха "ценни".
                                Така че ДЦК не са пари. И никога не са били.
                                Разбираш ли сега, колко е важно да не се обаждаш за неща, които не разбираш? Като не се обаждаш неподготвен хората няма да разберат, че си невеж. Но ти държиш да си покажеш невежеството. Може. Щом искаш пиши си и се излагай. Ама ти давам ценен и безплатен съвет: Не се занимавай с финанси, нямаш понятие от тези работи.
                                Мий си чиниите в закусвалнята. Все пак честен труд.
                                Тебе като те гледам какъв си негативист, сигурно веднага си готов да затвориш държавата, ако зависеше от теб и накрая да вдигнеш и як купон по тоя повод.

Абе, хора, как живеете с всичките тея негативни емоции и страх от апокалипсиси и катастрофи. Това живот ли е изобщо? Жалко мижитуркане, живуркане.

Коментар

Working...
                                X