IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
    Бъркате нещо. Дефицитът на НОИ идва само от едно единствено - имаме над 70% сива икономика. Естествено, че като някои взема 1000 лв. , а се осигурява на 280 лв. ще имаме дефицити.

Това идва пак от основния проблем - липса на ликвидност в икономиката ни!

Затова тези 2милиард трябва да се изсипят в икономиката - работни места, работни места и пак работни места! Начина е един - емитент рагистриран на капиталов пазар да емитира акции, да има проект и т.н.
    Значи - първо си отговаряш на въпроса защо имаме 70% сива икономика? После и на въпроса - кой е виновен за това (създал предпоставките).

Що се отнася до осигуровките, аз не плащам никакви. Аритметиката ми е проста. За 40г. по 100лв. месечно ако заделям, като(ако) се пенсионирам ще имам скътани 48000лв. Мога да си ги харча така както намеря за добре. А не с тези мои пари да се стимулира "интегрирането" на циганите.

А най-прагматичното решение което съм взел за себе си е - заминавам за Дания или Швеция да поработя 5г. след което се връщам в БГ. Когато се пенсионирам, за тези 5г. работа там и разбира се удържаните ми данъци, ще получавам 400-500 евро месечно пенсия, но живеейки тук. А перспективата в БГ да работя 40г. за да ми хвърлят после мизерна пенсия от 250лв. на месец, мен лично нИ мЪ грабва!

Просто въпрос на сметка и приоритетети (лични разбира се).

Коментар

Така е, процентът на ДЦК е много голям. Не повече от 20% трябва да ДЦК. Акции на БГ емитенти трябва да са 50% - да видите тогава каква конкуренция на БФБ ще има за тези пари.
      Акции на БФБ трябва да 0.0000000000%

Коментар

• Това, което става със Сребърния фонд и фиск. резерв е огледален образ на процесите, които се случват в държавата и нейното управление.
        1.Липса на FDI
        2.Раздут държавен апарат.
        3.Липса на реформи.
        4.Неработеща икономика.

Ще бъдем единствената държава в Европа, която осакатявайки бизнеса си, ще прехвърли проблемите върху финансовия сектор. Стабилната банкова система може да се окаже мит, ако нещата продължават в същата посока. За Дянков съм категоричен, че в момента е изтрещял. Може да емитира дълг само до 5 години на външните пазари. Достигаме фабулата на същността през следващите 2 месеца. Видно е. А за аукционите на ДЦК. Смешно е да се бие тупана. Бих го сравнил с балона на фондовата борса през 2007-2008. Пак ще има рев, но този път от страна на банки и пенсионни фондове.

Коментар

• Ето, точно тук е ключа Марияне. Навън лихвите по бенчмарковите му емисии в момента ще са с по около 2% повече (не ми се занимава да смятам конкретни матуритети), но това се отрича яростно от някои "марксисти" във форума. И то с 2% само засега, а положението май почва да става все по-натегнато. А ти знаеш какви стават лихвите за някой на който му е тежко .

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Ок, щом така мислиш Марияне . Но я виж календара и обемите от началото на годината, за тримесечието и изобщо намеренията на МФ.
            Та той Дянков в прав текст каза, че "ликвидността на бг баМките била много голяма" и ще я поизсмуче с ДЦК.И те си го знаят.
            Ако не искаше да смуче ликвидност, нямаше изобщо да говори за рефинансиране на БГ13 и попълване на дефицита изцяло за сметка на вътрешния пазар. Въпросът е, кога ще се премине границата на тъпимост. Щото колкото и да са "малоумни" според някои бамкерите в бг, все пак и те ще си зададат въпроса: Абе що аз да купувам книжата на МФ на 3% примерно, а то да ги продава навън или (още по-лошо :0 ) да си ГИ продава на сребърния на по-висока цена?
            йосифчо тотално изперка, ама такае, когато партийната повеля, почне да противоречи на здравия разум.
            И според мен агресивното издаване на ДЦК е причина за високите лихви по депозитите и съответно по кредитите.

Ако Дянков спре да изсмуква ликвидността може и да има подобрение. Наложително е да излезе на външните пазари или да ползва Сребърния фонд, но там лихви от 5,35% по 1 г. дали ще види?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Два варианта:
              1. Мангалите се заставят да спрат да цоцат, а да почнат да учат и работят;
              2. Родителите ни си отиват много по рано от това, което е казал господ. Следващите сме ние
              няма такива варианти щото Мариянчо си измисля свободни съченения
              нито има такъв дефицит в НОИ нито пенсиите ще стигнат само за 3 месеца!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                После идва дядо Господ
                и Господ няма да може да спаси България от там накъдео се е запътила .....

Коментар

• Ок, щом така мислиш Марияне . Но я виж календара и обемите от началото на годината, за тримесечието и изобщо намеренията на МФ.
                  Та той Дянков в прав текст каза, че "ликвидността на бг баМките била много голяма" и ще я поизсмуче с ДЦК.И те си го знаят.
                  Ако не искаше да смуче ликвидност, нямаше изобщо да говори за рефинансиране на БГ13 и попълване на дефицита изцяло за сметка на вътрешния пазар. Въпросът е, кога ще се премине границата на тъпимост. Щото колкото и да са "малоумни" според някои бамкерите в бг, все пак и те ще си зададат въпроса: Абе що аз да купувам книжата на МФ на 3% примерно, а то да ги продава навън или (още по-лошо :0 ) да си ГИ продава на сребърния на по-висока цена?
                  йосифчо тотално изперка, ама такае, когато партийната повеля, почне да противоречи на здравия разум.

Коментар

(аххх ама защо е продало по-малко, като е имало такъв голям интерес ). ми много ясно, то и аз имам интерес ама на 7% за тая емисия. та затова Дянков го е отрязъл).
                    не е вярно, защото
                    Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Доходността на заявените състезателни поръчки вчера е била 3,56%, като отбелязва намаление спрямо предходния аукцион за емисията, когато е била 3,58%.
                    Просто МФ не е искала да изсмуче почти всичкия кеш на участвалите (тоест 2/3 удовлетворение). Може би е имало презаписващи като при ТРЕЙС и МФ е искало да ги спаси от това че са заявили повече отколкото искат да купят.

Коментар

Когато един партиен политагитатор вижда, че тотално губи спора и почва под краката си, започва с "катилите" и "гювендиите" с цел изместване вниманието от спора.
                      Ето така гот ли е (от инвестора):
                      с тебе спор няма как да имам ...просто не те виждам пич , толкова си дребен и незначителен..Ти си си въобразил ,че спориш с мене , нормално желание на джуджетата и нефелните типове....за какво да споря .... Ти си си въобразил нещо , ами твоя си работа ..

Коментар

• И последно - аз не съм те обидил нито веднъж, за разлика от твоите гювендии, катили, дебили,мунчовци, келеши.

Но това е най-лесното нали? Аре плувай.

Коментар

• Геков - съвсем нормално е хората да се мъчат да изсивяват и да избЕгват плащането на осигуровки и ненапразно Наивников се ядосва, че бичи осигуровки на макс !!! То си е за ядосване, като виждаш, че само ти ОБЕЩАВАТ, че тия пари са за пенсията ти донякога, а в същото време още следващият месец дават парите ти на мангалите !!!
                          Бюджетът финансира НОИ, НОИ налива по над 3 000 000 000 на година, за да може Мангау да работи безработен и само да се налива с ракия и да се размножава - и докога така ?!? Ако не се вземат незабавни мерки, до 4-5 години пенсионната система тотално ще изгърми - ще опитат да вдигнат вноските чувствително, но хората или ще се вдигнат на бунт, или ще се разбунтуват с краката си или просто ще изсивеят на поне 94%... и тогава вече каквото и да правят управляващите няма да има как да спасят избушването !!!!

Впрочем за да не пиша ного - своето мнение аз казал в моят блог:

http://nekov.blog.bg/politika/2011/1...ochieto.863857
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

При 80% сива икономика естествено че тези 20% които са честни и се осигуряват на 100% се чувстват ощететени. Ако е обратното - ще е съвсем нормално всеки да иска да се осигурява нормално все пак ще има чувството че е честен и че не крие нищо - не е престъпник.
                            и тука идва оня фундаментален въпрос..Кое е първото - кокошката или яйцето.... Очевидно обществото ни не е дорасло да бъде богато ..за това ще е такова каквото си е в момента .. да се надяваме ,че нашите деца след 40 г. лутане из пустинята ще стигнат Обетованата земя...както се казва защо трябва да е лесно след като може да е трудно....

Коментар

• Когато един партиен политагитатор вижда, че тотално губи спора и почва под краката си, започва с "катилите" и "гювендиите" с цел изместване вниманието от спора.
                              Ето така гот ли е (от инвестора):

"МФ продаде по-малко 4-годишни ДЦК въпреки достатъчния интерес

Пласирани са книжа за 34,5 млн. евро при предложени 50 млн., като презаписването на емисията е било 1,6 пъти, а постигнатата доходност - 3,5%

Министерството на финансите продаде по-малко от предложеното количество 4-годишни ДЦК в евро при по-висока доходност спрямо предишния аукцион, показват данни за проведения вчера аукцион.

(аххх ама защо е продало по-малко, като е имало такъв голям интерес ). ми много ясно, то и аз имам интерес ама на 7% за тая емисия. та затова Дянков го е отрязъл).

Вместо планираната продажба на книжа за 50 млн. евро са пласирани за 34,5 млн. евро, а лихвата се е повишила до 3,5%, спрямо 3,47% на 13 февруари 2012 г., когато бяха продадени облигации за 35 млн. евро.
                              това да ти говори нещо гербере?

Доходността на заявените състезателни поръчки вчера е била 3,56%, като отбелязва намаление спрямо предходния аукцион за емисията, когато е била 3,58%.

Емисията с оригинален матуритет от 5 години беше пусната на пазара в края на март 2011 г. и към настоящия момент приблизителният й остатъчен матуритет е четири години.

След този аукцион общият номинал на емисията в обращение достигна 213,5 млн. евро. Търсенето на вчерашния аукцион е било за 78,46 млн. евро

Охх той за моето образование и добруване се загрижил. Не ме мисли , оправям се някак. Ти виж там някоя дипломка, като Калинка да докопаш, че писането по форуми е до време
                              Last edited by 4ervenasgan; 28.02.2012, 12:58.

Коментар

Пффф моля не се изказвай и за НОИ. Знам, че имате партийно поръчение да защитавате, ако трябва и с голо дупе хранилката на електората от мангали, но тук пишат що годе образовани хора и само ти се смеят.
                                НОИ = комунизъм = тотална разруха, непукизъм и разграбване.
                                Единственото спасение е ТОТАЛНА пенсионна реформа с лични, онаследяеми партиди и на абсолютно доброволни начала, ама за това Бойко няма ТОПКИ, щото ще изгуби матрялааааа.

П.П. има си тема за НОИ и пенсиите, аре да не спамим тук повече. Моля модераторите да прехвърлят такива мнения там!
                                по едно време си мислех ,че имаш глава на раменете си , но вече изкристализира що за мунчо си.... Разговора като ви стане неудобен , когато почуствате че срещу вас седи по интелигентен от вас човек и започвате да вадите стандартните си доводи.....

ти си платен , партията ти нареди , и т.н. .... пълен булшит ..какво да ти кажа.

Ами Сган защо когато е трябвало да се образоваш си се занимавал с глупости бе келеш ...аз не съм ти виновен ,че не си си научил уроците и не си внимавал в час....

Коментар

Working...
                                X