IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо протестират гърците?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat
    Де го сега Веблен да напише "Теория на ленивата раса"
    По-добре ленив и богат, отколкото работен, отдруден и беден.
    Някой съмнява ли се че протестите и стачките на гърците ще успеят?
    Аз не се съмнявам ни най-малко, защото знам че гърците като решат се вдигат като един, ако ще и парламента си ще сринат до основи, но едва ли ще прекратят протестите без резултат или с някакво условно и неясно споразумение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
      Еми те могат да си искат и по 100 000 евро на месец щото на толкова се оценяват.И да не работят докато не им даде държавата каквото искат.Обаче има една подробност и на нея и викат глад.Ей тая подробност е накарала много българи да работят в чужбина ще накара и гръчолята да работят.Край на сиртакито и таверните.Край на узото и екскурзиите.Работа до скъсване и то само за прехраната.Това ги чака...
      Даммм ...
      и аз тия дни говорих с работодателя ми, да ми вдигне заплатата на 100000 евро годишно... Ама нещо не се съгласи... Незнам що...
      Затва от утре ще стачкувам, докат не сдойде на мойто...
      ...
      +1 Бат Пеше
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Де го сега Веблен да напише "Теория на ленивата раса"

Коментар

• Първоначално изпратено от ert
          Първоначално изпратено от kefala
          "В Гърция гърците не работАт,само бъльгарите и албанците",ми каза наскоро един грък!!!
          Абе работят си гърците, ама си ценят труда.
          Само у нас съм чувал поговорки от рода: За лудо работи, за лудо не стой., които показват нашенския ни манталитет да работим без да си правим сметката струва ли си изобщо.
          Затова и много българи отидоха да слугуват в гръцко, защото са готови да работят и за малко пари, разбира се след цялото вече 20-годишно възпитание от държавата за преход и реформи. Я ги накарай гърците да дойдат у нас и да работят на същите условия като нас, че те на втория ден ще са блокирали и пътища и парламент (ако втория е останал до втория ден след първия ).
          Затова гърците си живеят добре, а ние ще опъваме по пътя на прехода и реформите още много години.
          Еми те могат да си искат и по 100 000 евро на месец щото на толкова се оценяват.И да не работят докато не им даде държавата каквото искат.Обаче има една подробност и на нея и викат глад.Ей тая подробност е накарала много българи да работят в чужбина ще накара и гръчолята да работят.Край на сиртакито и таверните.Край на узото и екскурзиите.Работа до скъсване и то само за прехраната.Това ги чака.Господ не се впечатлява от желанията на гърците нито пък ще промени нещата щото те са сърдити нещастни и несъгласни.Желая им успех.Дано станат първата държава оборила Бога.Нищо да не работят и да живеят охолно.Ние вече толкова години пробваме и не става и не ще и те така

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
            "В Гърция гърците не работАт,само бъльгарите и албанците",ми каза наскоро един грък!!!
            Абе работят си гърците, ама си ценят труда.
            Само у нас съм чувал поговорки от рода: За лудо работи, за лудо не стой., които показват нашенския ни манталитет да работим без да си правим сметката струва ли си изобщо.
            Затова и много българи отидоха да слугуват в гръцко, защото са готови да работят и за малко пари, разбира се след цялото вече 20-годишно възпитание от държавата за преход и реформи. Я ги накарай гърците да дойдат у нас и да работят на същите условия като нас, че те на втория ден ще са блокирали и пътища и парламент (ако втория е останал до втория ден след първия ).
            Затова гърците си живеят добре, а ние ще опъваме по пътя на прехода и реформите още много години.

Коментар

• "В Гърция гърците не работАт,само бъльгарите и албанците",ми каза наскоро един грък!!!

Коментар

• Teя направо построили комунизма.Бах мааму а колко ще устискат.Те не могат да печатат пари и да ги пробутват на Китай

Коментар

• Мотиви, с които един Кустурица отново би смаял света. Сюжети като по приказка от 1001 нощ. В случая на Гърция обаче става дума за една гротескна традиция, в която вероятно биха се припознали и други балкански страни, пише в понеделник Дойче веле и привежда няколко примера – бисери на уникална балканска находчивост.

В лагера на бунтуващите се срещу гръцките мерки за икономии преминаха и аптекарите - поради наредбата да намалят цените на около хиляда безбожно скъпи лекарства. Опълчиха се също и финансовите служители. Те пък защото правителството реши да замрази заплатите им и да окастри избуяващия бурен на привилегиите.

Ръмжат от недоволство и други галеници на държавата - например данъчните инспектори, които от край време без каквито и да било възражения уважават данъчни декларации, с които лекари и адвокати удостоверяват доход под 12 хиляди евро на година. Поради това те не трябва да плащат никакъв данък, въпреки яхтата на пристанището и вилата на курортния остров. За 2008 г., например, един известен лекар представил данъчна декларация, документираща, че е спечелил за цялата година цифром и словом 800 евро. И данъчните му повярвали.

Умението на гърците да черпят облаги предизвиква у чужденеца удивление, тъй като безочието е гарнирано с фантазия, пише по-нататък Дойче веле. Пристанищните работници в Пирея успяха да издействат да им се заплаща не според броя на отработените часове, а според стойността на съответния товар. Това им гарантира заплата от около 10 000 евро на месец.

Забележителна е също и изобретателността на държавните служители в стремежа да се сдобият с още някоя и друга парична добавка. Така чиновниците в парламента успяха да наложат искането си за 16-месечна заплата.

Винаги когато синдикатите поставят искания за увеличения на заплатите, официално правителството остава непреклоннно. Същевременно обаче прави друг жест - отпуска премии за най-различни трудови заслуги, между които и за идване навреме на работа.

Говорителките и говорителите по телевизията пък, заедно с още 300 други професионални групи, се вместват в списъка на упражняващите тежки и нездравословни професии, което им гарантира ранно пенсиониране при оптимални условия.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• Защо протестират гърците?

Преди седмица имаше една подобна тема, която по незнайни причини беше заключена. А ето че проблема продължава, дори с нови сили и май скоро може да засегне и страната ни като съсед на Гърция.
                    Каква е причината гърците да са толкова недоволни че да стачкуват и протестират масово?
                    Нали те живеят много по-добре от нас българите, а пак са недоволни?

http://www.investor.bg/?cat=6&id=94752
                    Държавните служители в Гърция на протест днес, на 16 март – нова стачка

П.С. Бил съм много пъти в Гърция, там се живее определено по-добре от тук в БГ, да не кажете че говоря наизуст.
                  Working...
                  X