IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо протестират гърците?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето я новината и от Инвестора:

Гърция пуска 10-годишни облигации с доста висока доходност
    04.03.2010 12:02
    Гърция започва с продажбите на десетгодишни облигации, след като вчера в страната бе обявен план за значително орязване на разходите с цел ограничаване на бюджетния дефицит. С това правителството се стреми да си върне доверието на инвеститорите, които се отдръпнаха от финансовите пазари в страната.

Очаква се цената на облигациите да бъде такава, че да донесе доста сериозна доходност на инвеститорите, като прогнозите са тя да възлезе на около 6,5 на сто, съобщават пред Bloomberg запознати със ситуацията, пожелали анонимност.

За сравнение, доходността на сега съществуващата емисия, която е с падеж през юли 2019 година, предлага доходност от 6,1 на сто.

Заради планирания аукцион цената на инструментите, позволяващи защита на инвеститорите при банкрут на Гърция, се повиши за пръв път от седмица. Суаповете за защита от банкрут днес се търгуват с 11 базисни пункта по-скъпо.

Сред предвидените мерки за борба с дефицита са увеличение на акцизите върху тютюневите изделия и алкохола, ограничаване на възнагражденията в публичния сектор и други. Планът е бюджетният дефицит, който в момента е размер на 12,7 на сто, да бъде свит до около 4 на сто в края на годината.

Гръцкото правителство трябва да продаде облигации за 53 млрд. евро тази година, за да покрие нуждите си от финансиране, добавя агенцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
      Мисля че ние не сме подходяща база за сравнение!
      Току що пуснаха новина, че Гърция ще търси 10 млрд. евро нови заеми - кой ще им ги даде ако я карат, както до сега?!?
      Ще търсят разбира се, защото няма друг начин.
      Всъщност, другия начин се казва реформи, а това не е добра дума в Гърция, ако реформите са за сметка на народа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
        Първоначално изпратено от wert
        Ще успеят, не се съмнявай. Има 2 варианта: или правителството им ще приеме условията на протестиращите, или правителството си ходи. Такъв вариант да им се обясни на протестиращите че видиш ли сега, много се било харчило и трябвали реформи, за гърците значи че има виновен, т.е. правителството им.
        Или не осмисляш същината на проблема там, или се зъбиш колкот да се намираш на приказка ...
        като свалят правителството, какво ще стане ?
        Ще изчезне дефицита ли ?
        Това, че са свикнали така, не значи, че това ще продължава вечно...
        ... Както виждаш всъщност...
        Виж сега, те гърците може пак да приемат тези мерки, ако реалността ги принуди, ама няма да допуснат да ги управлява това правителство в този случай. Те просто имат някакво извратено чувство за справедливост, за разлика от тук.

Коментар

• Мисля че ние не сме подходяща база за сравнение!
          Току що пуснаха новина, че Гърция ще търси 10 млрд. евро нови заеми - кой ще им ги даде ако я карат, както до сега?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от wert
            Ще успеят, не се съмнявай. Има 2 варианта: или правителството им ще приеме условията на протестиращите, или правителството си ходи. Такъв вариант да им се обясни на протестиращите че видиш ли сега, много се било харчило и трябвали реформи, за гърците значи че има виновен, т.е. правителството им.
            Или не осмисляш същината на проблема там, или се зъбиш колкот да се намираш на приказка ...
            като свалят правителството, какво ще стане ?
            Ще изчезне дефицита ли ?
            Това, че са свикнали така, не значи, че това ще продължава вечно...
            ... Както виждаш всъщност...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Първоначално изпратено от Jay Gould
              Първоначално изпратено от man_united
              дае*а византийските ти номера!
              не виждат че са фалирали отвсякъде, ами реват за още по-голям ******
              Аз ако съм един скъсващ задника си немски данъкоплатец, ще ме е много яд да ми вземат 40% от доходите, за да хранят мазните гърчоля!
              Стига бе колега Тук да не сме по-добре? Като почнете да ги жалите тия гърци сякаш тук не е дупка до дупка и по улиците и в бизнеса и навсякъде Да им имахме гръцката криза, щяхме да сме като в тая както сме свикнали все да е криза тук от 25 години
              Имаше навремето виц - Новия герб на България щял да бъде хипопотам
              До гуша в л...на, но отворил ей-й-й-й такава уста
              :-D
              Хубав виц добре илюстриращ българската душевност.
              Въпроса обаче беше, че гърците не вземат малко да се стреснат, че пари няма и няма от къде да дойдат!
              ...а те протестират че щели да им орежат с 30% 13та и 14та заплата
              На това може да му кажеш само едно - НАГЛОСТ!!!
              ама чудно като сте такива що не кажете наглост на някой като ония нашенски чиновници дето им плащаме колите, телефоноте по няколко заплати всеки месец, ами зяпате в паницата на гърците? Говорим коя държава е по-добре икономически и с по-висок стандарт на живот.
              В кои градове има дупки по улиците ?
              В София и Варна, или в Атина ?
              Да имам имаме кризата ние, ще пляскаме с ръце
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                Първоначално изпратено от man_united
                Аз ако съм един скъсващ задника си немски данъкоплатец, ще ме е много яд да ми вземат 40% от доходите, за да хранят мазните гърчоля!
                Стига бе колега Тук да не сме по-добре? Като почнете да ги жалите тия гърци сякаш тук не е дупка до дупка и по улиците и в бизнеса и навсякъде Да им имахме гръцката криза, щяхме да сме като в тая както сме свикнали все да е криза тук от 25 години
                :-D
                Хубав виц добре илюстриращ българската душевност.
                Въпроса обаче беше, че гърците не вземат малко да се стреснат, че пари няма и няма от къде да дойдат!
                ...а те протестират че щели да им орежат с 30% 13та и 14та заплата
                На това може да му кажеш само едно - НАГЛОСТ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                  Че то следващите няколко години сигурно "ще си ходят" десетина техни правителства
                  Много вероятно да се случи.
                  След всичките приказки за предстоящи реформи за сметка на обикновения грък, едва ли още много ще имат търпение да ги слушат. Странно, но май гърците не обичат държавата да прави рефоми за тяхна сметка, а ние тук в БГ харесваме да слушаме за реформи и шокови терапии.

Коментар

• Че то следващите няколко години сигурно "ще си ходят" десетина техни правителства

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                      Първоначално изпратено от kubrat
                      Де го сега Веблен да напише "Теория на ленивата раса"
                      По-добре ленив и богат, отколкото работен, отдруден и беден.
                      Някой съмнява ли се че протестите и стачките на гърците ще успеят?
                      Аз не се съмнявам ни най-малко, защото знам че гърците като решат се вдигат като един, ако ще и парламента си ще сринат до основи, но едва ли ще прекратят протестите без резултат или с някакво условно и неясно споразумение.
                      Аз се съмнявам...
                      Щото просто пари нема...
                      То убаво да се дава, като има от къде да се взима...
                      Вече нема !!!
                      Ако ще да сринат, не само пърлъмента, ами и цела Атина ВСЕ ТАЯ !!!
                      Просто няма пари... !!!

Коментар

Да, особено след това изказване на настоящият финансов министър на Гърция:

"I don't think that there is anyone in this country who believes there are only 15,000 Greeks earning more than ?100,000 a year."

Коментар

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• дае*а византийските ти номера!

Коментар

• Първоначално изпратено от wert
                              Първоначално изпратено от kubrat
                              Де го сега Веблен да напише "Теория на ленивата раса"
                              Аз не се съмнявам ни най-малко, защото знам че гърците като решат се вдигат като един, ако ще и парламента си ще сринат до основи, но едва ли ще прекратят протестите без резултат или с някакво условно и неясно споразумение.
                              Аз се съмнявам...
                              Щото просто пари нема...
                              То убаво да се дава, като има от къде да се взима...
                              Вече нема !!!
                              Ако ще да сринат, не само пърлъмента, ами и цела Атина ВСЕ ТАЯ !!!
                              Просто няма пари... !!!
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Re: Защо протестират гърците?

Гърците не са гъби като нашенеца путьо. Това някой да бачка 2-3-12 месеца без заплата само в България знам да го има

Точно! А пък са пратили срещи тях полиция, както тук стана със селяните и учениците които пребиха в 2007 г. пред безучастния поглед на родителите им, ще полетят коктейли молотов, а дедовците ще изровят пушките от гражданската война.

Коментар

Working...
                                X