IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасението от кризата е тривиално, но реално

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• това сирене аз го пробвах на изложението през фев-март в хотел рила в софия - много е добро!!!

Първоначално изпратено от be_google
    темата за киселото мляко е заключена, затова тази ми изглежда подоходяща!
    на вниманието на чревоугодниците и ценителите на твърде скъпите фенски сирена - ИМА И БЪЛГАРСКИ :-)

Уникалното зелено сирене, което се прави в околностите на село Черни Вит, ще представи нашата страна на 7 -ия панаир "Сирене-мляко във всички форми и размери" от 18 до 21 септември в италианския град Бра, област Пиемонте, съобщава БНР.

Събитието се организира от Фондацията Slow Food, която работи за защита на биоразнообразието в Италия и в други страни и цели в тази връзка да запази сиренето "Черни Вит", застрашено от изчезване.
    --
    curiosity has killed the cat

Коментар

• темата за киселото мляко е заключена, затова тази ми изглежда подоходяща!
      на вниманието на чревоугодниците и ценителите на твърде скъпите фенски сирена - ИМА И БЪЛГАРСКИ :-)

Уникалното зелено сирене, което се прави в околностите на село Черни Вит, ще представи нашата страна на 7 -ия панаир "Сирене-мляко във всички форми и размери" от 18 до 21 септември в италианския град Бра, област Пиемонте, съобщава БНР.

Събитието се организира от Фондацията Slow Food, която работи за защита на биоразнообразието в Италия и в други страни и цели в тази връзка да запази сиренето "Черни Вит", застрашено от изчезване.

Коментар

• Аз мисля, че да наблегнем на нещата произведени в България е нещо важно. Не казвам да купуваме буклуците произведени в н'ам си кой гараж, сигурен съм, че БГ индустрията произвежда достатъчно качествени неща. Севлиевските заводи също имат high end серии, но няма да ги намерите в практикер, а и друго си е да кажеш, че е "италиано". Много често Бг идивида купува вносното само заради етикета на латиница поради криворазбрана гъзария. А ако знаете какъв италиански оцет с етикет за бяло вино пих в петък- 12 лв в магазина. Нашенският ябълков е под левче

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
          аз предпочитам хубавото
          БГ санитарията е в ниския клас просто няма база за сравнение ,ако е за офис или обществена сграда ДА но за в къщи ..........за бои да не говорим .Като потръгне работата на една фирма тук разширяват производсвото и задължително забравят за качеството гледа се само количеството .Скоро разглеждах стоките на Диамант-анцунг ,греики и н.т. ми аз дизайнера го уволнявам веднага шевът пък като изпълнение на ученици по трудово убучение ,а преди бяха много добре .Едни фъстъци не мога да изям като хората всичките са фуражни и внос .Вярно е има добри БГ стоки но са рядкост
          Аз съм открил за себе си тайната на Българското качество и Ви давам следната препоръка:

Купувайте активно нулевите серии - общо взето са перфектни.
          Започне ли някакво ново производство винаги е добро. С течение на времето обаче качеството започва да се влошава и накрая съвсем се скапва.
          Примери много без да ги повреждам по важност:

Новооткрити хотели, печени ядки, кроасани, производство на телевизори/за по-възрастните/, колбаси, строителството, БФБ ако щете.

Коментар

• аз предпочитам хубавото
            БГ санитарията е в ниския клас просто няма база за сравнение ,ако е за офис или обществена сграда ДА но за в къщи ..........за бои да не говорим .Като потръгне работата на една фирма тук разширяват производсвото и задължително забравят за качеството гледа се само количеството .Скоро разглеждах стоките на Диамант-анцунг ,греики и н.т. ми аз дизайнера го уволнявам веднага шевът пък като изпълнение на ученици по трудово убучение ,а преди бяха много добре .Едни фъстъци не мога да изям като хората всичките са фуражни и внос .Вярно е има добри БГ стоки но са рядкост
            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Не знаех. Явно си прав,че трябва да е произведено в БГ,а кои са собствениците, не се знае. Според мен печалбата им е поне 20-30%,нали в началото са връщали инвестициите,а сега са само на печалба.
              Гледах сутринта К.Каракачанов.Той даде идеята стоките произведени в БГ да имат отделно специален етикет,да се знае какво купуваме.

Първоначално изпратено от Director
              Първоначално изпратено от master of the seven seas
              Идеал Стандарт са АМЕРИКАНСКА компания,купила завода в Севлиево. Виждал съм техни фаянси в Южна Америка(не бяха от Севлиево). По-добре купувай от Фаянс-Каспичан,мисля че те са БГ собственици,т.е. всичко остава у нас.
              Да бе да! Фаянс Каспичан от 4-5 години се нарича Рока България и познай кой му е собственика. Ей затова призовавам за по-задълбочен анализ, а не само кой е собственика. Нали едно време все ревахме за чуждестранни инвестиции? Даже и агенция си направихме още в началото на 90-те. Те ти ся чуждестранни инвестиции. Защо е така? Защото чуждестранния инвеститор идва и наема строители да му построят завода, после наема кадри, плаща им заплати и осигуровки, плаща данъци, които пък отиват за заплати на чиновниците и т.н. Какво изнася той навън? Само нетната си печалба. Е колко е според вас нетният марджин на компании като Идеал Стандарт и Рока България? Според мен е под 10%. В същото време само ДДС-то е 16.67%.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                Идеал Стандарт са АМЕРИКАНСКА компания,купила завода в Севлиево. Виждал съм техни фаянси в Южна Америка(не бяха от Севлиево). По-добре купувай от Фаянс-Каспичан,мисля че те са БГ собственици,т.е. всичко остава у нас.
                Да бе да! Фаянс Каспичан от 4-5 години се нарича Рока България и познай кой му е собственика. Ей затова призовавам за по-задълбочен анализ, а не само кой е собственика. Нали едно време все ревахме за чуждестранни инвестиции? Даже и агенция си направихме още в началото на 90-те. Те ти ся чуждестранни инвестиции. Защо е така? Защото чуждестранния инвеститор идва и наема строители да му построят завода, после наема кадри, плаща им заплати и осигуровки, плаща данъци, които пък отиват за заплати на чиновниците и т.н. Какво изнася той навън? Само нетната си печалба. Е колко е според вас нетният марджин на компании като Идеал Стандарт и Рока България? Според мен е под 10%. В същото време само ДДС-то е 16.67%.

Коментар

• Мисля, че темата издребня. Нека по-скоро да анализираме кои покупки как стимулират икономиката, вместо да изброяваме разни марки. Както казва колегата:

Първоначално изпратено от master of the seven seas
                  Как да разбера че продукта е от БГ?? Продавачите не казват истината.Кажи, с кое подкрапям бг икономиката : с Морени,с вафла Франка или с шоколад Своге?
                  Вече засегнахме темата за конкурентноспособността:

Конкурентоспособността се изгражда от собствениците и мениджърите на бизнеса, а не от клиентите.

Единствено обективните клиенти могат косвено да подпомогнат конкурентноспособността като дават реална оценка на стоката или услугата. Ако падне качеството - клиентите се дърпат и собствениците и мениджърите биват принудени да вземат мерки. Ако клиентите са дебили и не се дръпнат въпреки спада в качеството, правят мечешка услуга на бизнеса, защото той си мисли, че всичко е ОК и продължава в същия дух.
                  Нека сега засегнем и друга важна тема: какво плащаме като купуваме дадена стока или услуга? Някой замислял ли се е, че като си напазаруваш от магазина, 1/6 от сметката ти е ДДС, независимо дали стоката е българска или вносна? Така че дори само като пазаруваш в България, пак стимулираш икономиката, защото 1/6 отива в бюджета (ей тука е по-важния момент: какво купува правителството с тия пари!), освен това остава печалба за магазина, дистрибутора и вносителя, които от своя страна плащат и заплати на служителите си, които също се харчат в България.

Коментар

• Идеал Стандарт са АМЕРИКАНСКА компания,купила завода в Севлиево. Виждал съм техни фаянси в Южна Америка(не бяха от Севлиево). По-добре купувай от Фаянс-Каспичан,мисля че те са БГ собственици,т.е. всичко остава у нас.

+ продуктите на Видима Севлиево - за баня, тоалетни ...
                    Миналата година отседнах в един 4-звезден хотел в центъра на Виена, в който батериите на душовете и мивките са Идеал Стандарт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                      Първоначално изпратено от обзървър
                      Първоначално изпратено от Pastir
                      Първоначално изпратено от Бай Брокер
                      Първоначално изпратено от обзървър
                      Да изброим кои са качествените български стоки

за миене на чинии - Фея
                      за перилни препарати Тема, Савекс
                      сапуни - Тео
                      паста за зъби, има доста
                      бойлери - Теси и Елдом
                      мебели - КИМ и сума ти други + много по-поръчка
                      хладилници - Либхер
                      мляко - бор чвор, сигурно има и други
                      месо и месни продукти не вярвам да има български
                      акумулатори - Монбат и Елхим Искра
                      За акумулаторите, Феята, и бойлерите съм съгласен. Хладилниците Либхер не са много български, ама нейсе. По-големият проблем е, че изборът на модели е много ограничен и ако ти трябва нещо различно няма как да го предпочетеш. За пастите и сапуните мога да кажа, че са със задоволително качество, но все пак значително отстъпват на вносните. Най-много ме озадачава твърдението ти за месните продукти, щото не разбирам: Тандем, Сачи, Леки, Меком, Мес-ко, Ава и т.н. какви са - чужди ли?
                      Намеква, че не са от месо според мен
                      намеквам че са от вносно месо
                      в България отдавна свинско не се произвежда, само пилешко...
                      глупости, стари обзървъре - имаме все още ферми за свинско - в била, метро и кауфланд откъде идва прясното свинско? Даже един мой приятел има свинеферма и снабдява кауфлан в Пловдив - недей така, все пак си от малкото уважавани от мен джурналясти А за медикс-а като препарат за чинии или Фикосотата са ти по-близки И за млечни продукти мога да ти спиша, ма нейсе. И консумирай умерено, че в тая криза, пък може и другояче да го отиграеш - трупаме замаси и като мечките (че бая ни морятцяла година) - зимен (кризисен) сън и като се събудиш и хоп Софикса на 5 000
                      Меком произвеждат огромни количества свинско. Освен това, дори колбасите да се правят от вносно месо, това не ги прави небългарски продукти. Всъщност покупката на продукт, произведен от българска компания с български собственик, но с вносни суровини, може да е по-стимулираща българската икономика от покупката на стока, произведена от българска компания с чуждестранен собственик като някои от споменатите - Либхер, Идеал Стандарт, Рока България, Спарки-Елтос, повечето бири, шоколадите и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                        Миналата година отседнах в един 4-звезден хотел в центъра на Виена, в който батериите на душовете и мивките са Идеал Стандарт.
                        в щатите много ме кефи да ползвам писуарите "Американ Стандарт" т.е. да им таковам на стандарта по-късно загрях, че голяма част от тях всъщност са произведение в Севливо и всъщност съм таковал "Идеал Стандарта"
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                          Първоначално изпратено от wannarock
                          Комисия си купила джипове за 1 милион
                          10 декември 2008 / News.dir.bg
                          Нарушения на обществените поръчки при закупуване на самолетни билети, доставка на кабели и договаряне с адвокатско дружество е допуснала Държавната агенция за информационни технологии.
                          Това установила Сметната палата при проверка, съобщи БГНЕС.
                          Одиторите открили, че агенцията е купила и 14 автомобила с висока проходимост и 12 други, сред които още един джип “Ленд Роувър” на обща стойност 1 млн. лева, съобщава вестник "24 часа". За избора на купувач агенцията обявила поръчка със специално предназначение. За да се оправдае използването на този ред, впоследствие на колите допълнително били монтирани специални части, установили одиторите.
                          С 149 969 лева е ремонтирано читалище “Искра” в Казанлък по проекта “Красива България”. То обаче се оказва частна собственост и не е трябвало да участва в класирането. Това установила Сметната палата при друга своя проверка.

ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО
                          Е , и ?!?!? Кусури винаги ще се намерят. Ти явно изобщо не си осъзнал същността на идеята "Изберете българското"! Както и защо трябва да подкрепим родното производство, особено пък по време на криза.
                          Напук на такива като теб, аз от сега обявявам бойкот на почти всички чужди стоки!
                          значи спираш да ядеш най-българския продукт "кисело мляко", защото се произвежда от вносни "суровини" - кондензирано мляко, сухо мляко и т.н.
                          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google

Коментар

• Ще почна да си купувам моторно масло Приста ойл, за колата ми - Renault

Коментар

• Хотелите в София по-скъпи от Прага
                                Profit.BG - 10 Декември 2008, 11:11

Столицата на страната ни е трета в света по ръст на цените на хотелите през третото тримесечие, според изследване на Hotels.com, направено сред 68 000 хотела в 12 500 дестинации.
                                У нас цените на хотелите са се повишили с 13% на годишна база през третото тримесечие, до ниво средно от 92 евро на вечер.
                                За сравнение, през същия период на миналата година средната цена на нощувка в хотел у нас е била при ниво от 81 евро.
                                Първото място в класацията по ръст на цените се заема от Абу Даби, където хотелите са поскъпнали с 18%, до 129 евро за нощ, следвани от тези във Варшава с ръст от 14%, до 106 евро на нощ.
                                По цени на нощувка столицата ни се нарежда на петдесет и четвърто място сред 67 водещи града. След нас в класацията остават градове като Пекин с 91 евро за нощувка, Будапеща с 88 евро, Марсилия с 87 евро, Билбао с 86 евро, Прага и Куала Лумпур с 84 евро, Шанхай 81 евро, Талин с 79 евро.
                                В дъното на класацията са Рига с 76 евро, Вилнюс със 75 евро и Лас Вегас със 74 евро. В последните три дестинации се наблюдава понижение на цените на хотелите.
                                Най-много са поевтинели хотелските нощувки в Лас Вегас, където те са се понижили с 25% на годишна база, следван от Единбург и Рейкявик с по 20% и Санкт Петербург с 18%. Значително понижение са регистрирали нощувките и в Лондон, където те са отчели спад с 13%.
                                Най-скъпите хотели в света през третото тримесечие остават в Москва със средна цена на нощувка от 259 евро. Руската столица е следвана от Монте Карло с 237 евро и Ню Йорк с 219 евро.
                                Като цяло средната цена на хотелите в Европа е регистрирала минимално повишение от 2% през третото тримесечие на годишна база, докато тази в Северна Америка се е понижила с 5%, докато в Азия се е запазила без изменение.

Град Цена Q3 2008 %
                                1 Москва 259 2.00%
                                2 Монте Карло 237 7.00%
                                3 Ню Йорк 219 -2.00%
                                4 Женева 172 9.00%
                                5 Кан 167 -1.00%
                                6 Бостън 150 -12.00%
                                7 Копенхаген 144 1.00%
                                .......................................

54 София 92 13.00%
                                55 Пекин 91 -9.00%
                                56 Будапеща 88 -7.00%