If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Комисия си купила джипове за 1 милион
10 декември 2008 / News.dir.bg
Нарушения на обществените поръчки при закупуване на самолетни билети, доставка на кабели и договаряне с адвокатско дружество е допуснала Държавната агенция за информационни технологии.
Това установила Сметната палата при проверка, съобщи БГНЕС.
Одиторите открили, че агенцията е купила и 14 автомобила с висока проходимост и 12 други, сред които още един джип “Ленд Роувър” на обща стойност 1 млн. лева, съобщава вестник "24 часа". За избора на купувач агенцията обявила поръчка със специално предназначение. За да се оправдае използването на този ред, впоследствие на колите допълнително били монтирани специални части, установили одиторите.
С 149 969 лева е ремонтирано читалище “Искра” в Казанлък по проекта “Красива България”. То обаче се оказва частна собственост и не е трябвало да участва в класирането. Това установила Сметната палата при друга своя проверка.
ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО
Е , и ?!?!? Кусури винаги ще се намерят. Ти явно изобщо не си осъзнал същността на идеята "Изберете българското"! Както и защо трябва да подкрепим родното производство, особено пък по време на криза.
Напук на такива като теб, аз от сега обявявам бойкот на почти всички чужди стоки!
Комисия си купила джипове за 1 милион
10 декември 2008 / News.dir.bg
Нарушения на обществените поръчки при закупуване на самолетни билети, доставка на кабели и договаряне с адвокатско дружество е допуснала Държавната агенция за информационни технологии.
Това установила Сметната палата при проверка, съобщи БГНЕС.
Одиторите открили, че агенцията е купила и 14 автомобила с висока проходимост и 12 други, сред които още един джип “Ленд Роувър” на обща стойност 1 млн. лева, съобщава вестник "24 часа". За избора на купувач агенцията обявила поръчка със специално предназначение. За да се оправдае използването на този ред, впоследствие на колите допълнително били монтирани специални части, установили одиторите.
С 149 969 лева е ремонтирано читалище “Искра” в Казанлък по проекта “Красива България”. То обаче се оказва частна собственост и не е трябвало да участва в класирането. Това установила Сметната палата при друга своя проверка.
велосипеди - балканче
дъвка-идеал
боза
доста видове бира, вино и др.....
автомобили - булгар рено
плазма - плиска, опера....
компютър - правец
вита баница
стерео уредба финезия
преди време европеиския съюз забрани кривите краставици - в БГ прави не виреят....
сега очаквам с нетърпение - европеиски триъгълни домати....
между другото перилните и почистващи препарати които изброихте са по френска технология с турски машини.....
за миене на чинии - Фея
за перилни препарати Тема, Савекс
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
мебели - КИМ и сума ти други + много по-поръчка
хладилници - Либхер
мляко - бор чвор, сигурно има и други
месо и месни продукти не вярвам да има български
акумулатори - Монбат и Елхим Искра
Дънки Пиер Карден за 220 лв, щото ги шият в Г. Оряховица
+
Първоначално изпратено от val/she
Кухните на "Абанос"- Севлиево са значително по-качествени от немски, италиански, полски и т.н. такива и на значително по-ниска цена.
От меката мебел-"Богдан мебел", "Мебелна къща Никови" и мн. др.
Дрехи "КENSOL"-Русе, "Battibaleno","Дика"..
В по-ниския ценови сегмент-"Тони"."Стела Белчева","АРДА"-Русе .
Обувки: детски "Примиджи","Колев и Колев"(Колев и Колев-за предпочитане на разпродажба).
+ велосипеди
+ продуктите на Видима Севлиево - за баня, тоалетни ...
+ фаянсови плочки и теракоти
+ цименти и строителни смески и материали
+ бои
+ абразивни дискове и режещи инструменти
+ минералните ни води
+ семена и посадъчен материал за земеделието
+ продукти на консервната промишленост като зеленчукови консерви, компоти...
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
За акумулаторите, Феята, и бойлерите съм съгласен. Хладилниците Либхер не са много български, ама нейсе. По-големият проблем е, че изборът на модели е много ограничен и ако ти трябва нещо различно няма как да го предпочетеш. За пастите и сапуните мога да кажа, че са със задоволително качество, но все пак значително отстъпват на вносните. Най-много ме озадачава твърдението ти за месните продукти, щото не разбирам: Тандем, Сачи, Леки, Меком, Мес-ко, Ава и т.н. какви са - чужди ли?
Намеква, че не са от месо според мен
намеквам че са от вносно месо
в България отдавна свинско не се произвежда, само пилешко...
глупости, стари обзървъре - имаме все още ферми за свинско - в била, метро и кауфланд откъде идва прясното свинско? Даже един мой приятел има свинеферма и снабдява кауфлан в Пловдив - недей така, все пак си от малкото уважавани от мен джурналясти А за медикс-а като препарат за чинии или Фикосотата са ти по-близки И за млечни продукти мога да ти спиша, ма нейсе. И консумирай умерено, че в тая криза, пък може и другояче да го отиграеш - трупаме замаси и като мечките (че бая ни морятцяла година) - зимен (кризисен) сън и като се събудиш и хоп Софикса на 5 000
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
За акумулаторите, Феята, и бойлерите съм съгласен. Хладилниците Либхер не са много български, ама нейсе. По-големият проблем е, че изборът на модели е много ограничен и ако ти трябва нещо различно няма как да го предпочетеш. За пастите и сапуните мога да кажа, че са със задоволително качество, но все пак значително отстъпват на вносните. Най-много ме озадачава твърдението ти за месните продукти, щото не разбирам: Тандем, Сачи, Леки, Меком, Мес-ко, Ава и т.н. какви са - чужди ли?
в България отдавна свинско не се произвежда, само пилешко...[/quotе]
А, що да не се произвежда? Произвежда се, ама не влиза в колбасите. То и пилешкото дето се произвежда тук не влиза в колбасите
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
в България отдавна свинско не се произвежда, само пилешко...
Коментар
pastir
Първоначално изпратено от Бай Брокер
Първоначално изпратено от обзървър
Да изброим кои са качествените български стоки
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
Кухните на "Абанос"- Севлиево са значително по-качествени от немски, италиански, полски и т.н. такива и на значително по-ниска цена.
От меката мебел-"Богдан мебел", "Мебелна къща Никови" и мн. др.
Дрехи "КENSOL"-Русе, "Battibaleno","Дика"..
В по-ниския ценови сегмент-"Тони"."Стела Белчева","АРДА"-Русе .
Обувки: детски "Примиджи","Колев и Колев"(Колев и Колев-за предпочитане на разпродажба).
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
за миене на чинии - Фея
сапуни - Тео
паста за зъби, има доста
бойлери - Теси и Елдом
хладилници - Либхер
Дънки Пиер Карден за 220 лв, щото ги шият в Г. Оряховица
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
...Та темата е за предпочитане на бг пред вносното!Идеята беше че в по-голямата си част сухото мляко е вносна суровина!...
Да, това е темата. На останалия спам няма да отговарям, защото нямам намерение да се отчитам пред теб, нито да се занимавам с дребнави заяжданици. Та каква ти беше тезата ПО темата? Да купуваме ли кисело мляко и кашкавал или не?
Коментар