IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искров и Орешарски за фискалния резерв !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• изобщо, като ти препрочитам глупостта, която си написал, си мисля, че нещо си чул недочул и сам си го измислил най накрая
    по голяма глупост не бях чел от теб до сега..

по - добре спри да пишеш във форума, защото правиш мечешка услуга на ГЕРБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
      Първоначално изпратено от dnb
      Стамбе, какво разбираш под "архитект на тройната коалиция" ?
      Президентът първо разработи проекта на коалицията, беше посредник при преговорите и оказваше натиск върху партньорите - най-вече НДСВ. Резултатът беше и включването на ДПС в коалицията, независимо че нямаше нужда - депутатите на първата и втората партия в парламента бяха достатъчни. ДПС дори стана мандатоносител с мандат, възложен от президента.

Както се видя, от всичко това БСП и НДСВ добро не видяха. Популярността на президента също рязко спадна.
      Това си го прочел някъде или ?
      До колкото си спомням БСП върнаха мандата, защото нямаше как да съставят правителство и втората партия беше ДПС, именно ДПС направи коалиция с БСП и НДСВ

Гоцето прие мандата както е по закон.

А другото са алабализми и манипулации на медиите.. Стамбе издишаш много с тия коментари дето ги праскаш..

Коментар

• Първоначално изпратено от dnb
        Президентът първо разработи проекта на коалицията, беше посредник при преговорите и оказваше натиск върху партньорите - най-вече НДСВ. Резултатът беше и включването на ДПС в коалицията, независимо че нямаше нужда - депутатите на първата и втората партия в парламента бяха достатъчни. ДПС дори стана мандатоносител с мандат, възложен от президента.

Както се видя, от всичко това БСП и НДСВ добро не видяха. Популярността на президента също рязко спадна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
          ПОЗДРАВИ НА ЛЪЖЛИВИЯ КОМУНИСТ be_google!

Гоце е точно от този тип доносници, които описваш. Той беше архитекта на най-корумпираната тройна коалиция. Затова и неговата популярност сред народа рязко спадна и в момента не само Бойко Борисов, но и Цветан Цветанов се ползват с най-голямото доверие на българските граждани.:P :lol:

Първоначално изпратено от be_google
          Имало е десетки хиляди доносници - някои от тях са провили живота на много хора - е те са за порицание, дори съд, а ощететните за бъдат обещетени.

Коментар

• непорочна девице стамболова,

ти кажи докога герберите ще грабят бюджетите на държавата и ще ги усвояват?!

София тъне в разбити улици, мръсотия и глутници от бездомни, болни кучета - но вие гордо ще управлявате цяла държава?
            Да почвам ли пак репортажите за софийската мизерия?
            Кога ще дадете отчет за стоежите на най-скъпите детски градини в България?

Първоначално изпратено от Стамболов-жалкия плазмодий
            да ти целувам краката батко be_google!

Гоце е ...

....
            ....
            .... се ползват с най-голямото доверие на българските граждани.[/b]:P :lol:

Имало е десетки хиляди доносници - някои от тях са провили живота на много хора - е те са за порицание, дори съд, а ощететните за бъдат обещетени.

Коментар

• ПОЗДРАВИ НА ЛЪЖЛИВИЯ КОМУНИСТ be_google!

Гоце е точно от този тип доносници, които описваш. Той беше архитекта на най-корумпираната тройна коалиция. Затова и неговата популярност сред народа рязко спадна и в момента не само Бойко Борисов, но и Цветан Цветанов се ползват с най-голямото доверие на българските граждани.:P :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                Първоначално изпратено от rogers
                Първоначално изпратено от gigow

Не ми отговори на въпроса, ами ме обяви за червен. Нищо ново. Когато няма аргумент наплюваш опонента.
                Кажи по казуса за парите на президентството кой излъга: Дянков или Първанов?
                Гегов - напъни се и помисли малко - кой е по вероятно да е излъгал, доказания лъжец - агент Гоце, който излъга пред цяла България, че не бил агент и това е документирано или Дянков, а?. Не е проблема, че си червен, а че не ти се отдава мисленето.
                лъжец е на баба ти фърчилото! :-)
                Президента Първанов е едно от най-стабилните и коректни лица от Прехода! :-)
                Ако един агент признае, че е такъв и това стане и публично достояние и това доведе до щети за трети лица, то този агент ще е нарушил няколко закона и трябва да е подсъден... аре с тия локуми на Женския пазар при бабиерите!!!

Само, че като се стигне до обезщетенията и стане дума за 10-20 милирад евро - ще се отметнете като хюмнето от днешните си бръщолевения...
                Смях на корем.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers

Не ми отговори на въпроса, ами ме обяви за червен. Нищо ново. Когато няма аргумент наплюваш опонента.
                  Гегов - напъни се и помисли малко - кой е по вероятно да е излъгал, доказания лъжец - агент Гоце, който излъга пред цяла България, че не бил агент и това е документирано или Дянков, а?. Не е проблема, че си червен, а че не ти се отдава мисленето.
                  лъжец е на баба ти фърчилото! :-)
                  Президента Първанов е едно от най-стабилните и коректни лица от Прехода! :-)
                  Ако един агент признае, че е такъв и това стане и публично достояние и това доведе до щети за трети лица, то този агент ще е нарушил няколко закона и трябва да е подсъден... аре с тия локуми на Женския пазар при бабиерите!!!

Само, че като се стигне до обезщетенията и стане дума за 10-20 милирад евро - ще се отметнете като хюмнето от днешните си бръщолевения...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

Коментар

• и още веднъж за БНБ и законите

хъммм... ако държавните институции си спазват сроковете тези дни ще ви пусна една красотичка за четене - как БНБ не спазва законите никак)))) не става дума само за мое тълкуване, става дума за откровено пренебрегване на Закона за Търговския регистър, Закона за кредитните институции, Закона за БНБ , че даже и на Наредба 20.
                      Дето се вика - тръпна в очакване...и следва продължение де.....

Коментар

• Петър Караиванов

Това са глупости , парите от резерва са някъде и те не стоят под дюшека на БНБ и това е вкарано като практика от Костов !!!!!
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Прокуратурата проучва тайния договор за фискалния резерв

Парите на държавните фирми се въртели в 3-4 "привилегировани" банки

23 Ноември 2009
                          http://mediapool.etaligent.net/show/...58891&srcpos=3

Тайното споразумение на предишното правителство за депозиране на пари от фискалния резерв в търговски банки е дадено на прокуратурата. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пред Нова телевизия в неделя. Така той отговори на въпроса защо е настъпило мълчание по темата за споразумението, след като самият Дянков обяви преди месец, че ще разкрие докрай политиката на предишното финансово министерство по редица въпроси, които са били държани далеч от общественото внимание.

"Причината, поради която и г-н Борисов (премиерът -б.р.) каза да не се говори известно време, и аз го спазвам, е...че вкарахме това (споразумението -б.р.) за анализи в прокуратурата. Аз събрах всички документи, а те са доста тревожни, и вкарахме всичко това за анализ в прокуратурата. В момента се работи по този анализ. Изискани са от прокуратурата към мен допълнително документи, които ние също сме дали", обясни Дянков и добави, че целта е от една страна случаят да излезе изцяло пред обществеността, а от друга – да се отстрани от държавното управление практиката да има "скрито-покрито".

В рамките на обявената от Дянков политика започна разсекретяване на редица документи, изготвяни от или по поръчка на финансовата министерство.

Скандалът, при който Дянков обяви, че предишното ръководство на финансовото министерство е сключило тайно споразумение с БНБ за влагане на 1 млрд. лв. от фискалния резерв в "повече от една търговски банки", избухна, когато предишният финансов министър Пламен Орешарски отправи парламентарно питане към сегашния за идеята му пари от резерва да се вложат в търговски банки за по-висока доходност. Тогава в пленарната зала Дянков разкри съществуването на това секретно споразумение, за което не получи задоволителен отговор от Орешарски под претекст, че "тайното споразумение е затова тайно, за да не се изнасят по него подробности".

В неделя пред Нова ТВ Дянков обясни, че се е натъкнал случайно на споразумението, когато се е готвел за парламентарното питане. Той съобщи още, че отивайки си от поста, Орешарски не му е казал нито дума за документа. Разяснение за него не е получил и от управителя на БНБ Иван Искров, който бе преизбран на ръководния пост в централната банка именно от ГЕРБ.

"И аз започнах да ровя в миналото и внезапно се оказа, че те имат секретен договор за това, в което всъщност ме обвиняват, че вероятно в бъдещето с открита процедура с много банки, които могат да се състезават за тази процедура (за да се вложат пари от резерва – б.р.). . . А те са го направили скрито, те са си определяли кой може да го използва и това сега е в прокуратурата", заяви Дянков.

Той отказа да назове банката или банките, където, както се разбира, са били вложени пари от резерва, а не е било само намерение. Дянков каза само, че "прокуратурата знае темата".

Министърът съобщи още, че е имало 3-4 "привилегировани" банки при предишното правителство, в които държавните дружества и агенциите са държали парите си, без да е ясно при какви условия.

"Държавните предприятия са имали доста интересни договорености и аз сега вече държавно предприятие по държавно предприятие всеки месец им изисквам да обяснят допълнително като отиват някъде пари, защо отиват там, на каква цена", обясни Дянков.

"Започнахме да гледаме кои държавни предприятия не са си плащали дивидентите. Имаше доста такива и преди месец-два започнах да събирам дивиденти. Вече сме събрали над 150 милиона от дивиденти, които са били дължими на Министерство на финансите, на хазната, а са били в същите тези няколко банки", каза Дянков,

Той допълни, че събраните средства са вложени във фискалния резерв.

По повод на оплакването от президенството, че Министерството на финансите изпразнило сметката му, като на практика оставило администрацията на държавния глава без пари, Дянков обясни, че дори не е знаел, че това се е случило, че действително е имало "проблем", който е бил решен за 24 часа и че никой съзнателно не е имал намерение да оставя президента без пари. Той дори се учуди, че някой е направил този въпрос достояние на медиите.

Вицепремиерът категорично отрече случаят да е тенденциозен, въпреки известните лоши отношения между него и президента Първанов и публично разменяните хапливи забележки.

Коментар

Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            Аз за съжалени не успях да гледам предаването. Но ако това което е казал Дянков е вярно, то има от мен едно голямо БРАВО.
                            Аь пък го гледах. Материалите са в прокуратурата за да решат прокурорите: ИМА ЛИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ?
                            И вече цял месец прокурорите си смучат пръстите, ама не могат да го измислят закононарушението. Щото такова НЯМА.
                            Тъй че за какво му викаш браво?
                            Дето излъга най-нагло, че парите на Презинентството не били изтеглени. Ами били забавени. И той научил за това чак в събота. При положение, че темата е три дни преди това на първите страници?
                            Я ми отговори г-н Караиванов, ти ако си президент на голяма западна компания ще сключиш ли сделка с българска компания, на която изпълнителния директор има съмнително криминално минало, а финансовия директор е откровен лъжец?
                            Гигов......много си червен и това те прави субективен и пристрастен.
                            Не съм фен Дянков но той поне се опитва да направи нещо, докато Искров и Орешарски са откровенни гешефтчии които сключват тайни споразумения с държавни пари.
                            Имай малко повече търпение и вяра в прокуратурата.....хубавите работи стават бавно.....
                            Тази тема е по друг казус - направи една тема по казуса който те вълнува и нека тези от чиято компетенция е този въпрос да го коментират.
                            Мен лично темата за президента въобще не ме вълнува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                              Аз за съжалени не успях да гледам предаването. Но ако това което е казал Дянков е вярно, то има от мен едно голямо БРАВО.
                              Аь пък го гледах. Материалите са в прокуратурата за да решат прокурорите: ИМА ЛИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ?
                              И вече цял месец прокурорите си смучат пръстите, ама не могат да го измислят закононарушението. Щото такова НЯМА.
                              Дето излъга най-нагло, че парите на Презинентството не били изтеглени. Ами били забавени. И той научил за това чак в събота. При положение, че темата е три дни преди това на първите страници?
                              Я ми отговори г-н Караиванов, ти ако си президент на голяма западна компания ще сключиш ли сделка с българска компания, на която изпълнителния директор има съмнително криминално минало, а финансовия директор е откровен лъжец?
                              Не съм фен Дянков но той поне се опитва да направи нещо, докато Искров и Орешарски са откровенни гешефтчии които сключват тайни споразумения с държавни пари.
                              Имай малко повече търпение и вяра в прокуратурата.....хубавите работи стават бавно.....
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Коментар

Working...
                                X