IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Финансовото богатство на домакинствата надхвърли 50 млрд. лева, нараствайки с 12% годишно през 2012 г. Това е записано в редовния доклад "Лични активи в България: Финансово богатство и пазар на жилища, първо тримесечие на 2013 г.", изготвен от "Индъстри Уоч".
    Домакинствата се въздържат от поемането на нови задължения, а вместо това изплащат натрупаните до момента дългове към банки, лизингови дружества и компании за бързи кредити.
    По този начин общите задължения на населението към финансови институции намаляват с 400 млн. лева в рамките на година. Нетното финансово богатство, което отчита дълга, нараства с 5.7 млрд. лева през изминалите 12 месеца, пише в доклада.
    2/3 от увеличението на финансовото богатство се дължи на нарастването на банковите влогове. Българите продължиха да натрупват спестявания в банките с относително бързи темпове от 11-12% в началото на 2013 г.
    В резултат на нововъведения данък върху лихвите по срочните влогове, растежът им видимо се забавя до 5% в началото на 2013 г. За да избегнат облагането, все повече домакинства се насочват към безсрочните и спестовни депозити, които нарастват съответно с 15% и 34% годишно. Интересът на домакинствата към взаимните фондове също се съживява през четвъртото тримесечие на 2012 г.
    Цените на жилищата паднаха за пореден път през четвъртото тримесечие на 2012 г. - до 447 евро на кв.м. средно за страната. От началото на кризата цените на недвижимите имоти са се понижили кумулативно с 38%.
    Все още обаче няма трайна стабилизация на цените на имотите. Притокът на чужди капитали остава слаб, а ипотечната активност ниска. Достъпността на жилищата за хората с постоянна заетост и стабилен доход обаче се подобрява. Покупателната способност на средната месечна заплата, измерена в жилищна площ, се повишава с 10% в рамките на година.
    В резултат на поредното понижение на цените на имотите, стойността на градските жилища в страната намалява с 2.1 млрд. лева през 2012 г. - до 139 млрд. лева.
    Заради ръста на финансовите спестявания съвкупното (финансово и жилищно) богатство на населението се увеличава с 3.2 млрд. лева през изминалата година до близо 190 млрд. в края на 2012 г.

Коментар

• Някой следи ли резултатите от служебното правителство след Дянков какво се случи? Стига сме мълчали!

Коментар

• Гроздето е кисело

Не мога да преценя вярно ли е или не, но някак си не върви "предните са виновни" в последните дни от мандата на едно изгонено и предало се правителство....

Дянков: Олигарси опитват да свалят валутния борд, за да не връщат кредити

Коментар

• От ГЕРБ започнаха да плюят Дянков!

Несправедливите сметки някои от хората не могат да ги платят, а други не желаят, при което по веригата назад ще започне разпад, посочи Тренчев.

Той изтъкна, че синдикатите са притеснени, защото не знаят какво има в касата на държавата понеже „на Симеон Дянков не може да се вярва“. „И от ГЕРБ започнаха не да го критикуват, а направо да го плюят”, допълни Тренчев

Коментар

• http://leconomics.com/za-otlichnitsi...va-obrazhenie/
            платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
              Аз не бия, аз съм чантаджия
              ушев хрантутник

Коментар

• Дянков - Премиер!

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                Психопат, който обаче дори и уволнен от уволнилия се премиер, постигна доходност от 1.00% (ЕДИН процент) за 800 милиона извънредни ДЦК!!!
                Ти май нямаш представа, какво е това за смешния български мащаб на търговия.
                Оставям настрана въпроса, какво са си говорили по късни доби с Левон, Виолина и нЕкои други, но факта си е факт - за невероятно кратко време, успя да мобилизира над милиард левчета за да попълнят дупката оставена от бойковите аванти за зърнарите.

http://www.dnes.bg/politika/2013/02/...premier.180669
                Кво ви казах часове преди........?

Коментар

• Имаш представа, колкото и Доганя от хидроинженерство. Блей си с овцете, той сега, като дойде с украинеца ще ви доразкажат играта за нула време. Тъп народец. Нека ви дерат.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Психопат, който обаче дори и уволнен от уволнилия се премиер, постигна доходност от 1.00% (ЕДИН процент) за 800 милиона извънредни ДЦК!!!
                    Оставям настрана въпроса, какво са си говорили по късни доби с Левон, Виолина и нЕкои други, но факта си е факт - за невероятно кратко време, успя да мобилизира над милиард левчета за да попълнят дупката оставена от бойковите аванти за зърнарите.
                    Имам голяма представа.Това да фалираш толкова фирми и да изкараш народа да ти счупи главата явно е голям успех.Ако икономиката работеше тези пари нямаше да има откъде да ги вземе освен от вън.Банкерите се чудят къде да денат парите.

Коментар

• Симеон Дянков - премиер и лидер на нова политическа сила...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                        Лордов ти би ли снощи софиянци дето протестират
                        Аз не бия, аз съм чантаджия

Коментар

• Психопат, който обаче дори и уволнен от уволнилия се премиер, постигна доходност от 1.00% (ЕДИН процент) за 800 милиона извънредни ДЦК!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Плевнелиев да не е самоубиец?
                            Дянков го мрази улицата, а от три дни го мразят и герберите. Как да стане?
                            Дянков е психопат.

Коментар

• Не Пешко неговите наемателите са го бухали
                              Иска ме си БоЙко - аз съм си платил!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                Е, па премиер в оставка, уволнява за втори път финансов министър в оставка, кво чудно има?
                                Лордов ти би ли снощи софиянци дето протестират

Коментар

Working...
                                X