Първоначално изпратено от Гари
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена
Collapse
X
-
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
-
Да, Дянков произвежда новини и се превръща в звезда на политическата сцена. Но то е защото работи, може не всичко на 100% да е удачно, винаги ще има спорове и недоволни. Но се вижда движение напред. Браво Дянков.
За жалост другите министри не произвеждат новини. Нищо не правят, поне засега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от DDСтандарт
Свалят лихвите с инжекция за 1,4 млрд. евро
Държавата се готви да свали лихвите по банковите кредити с мощна финансова инжекция за кредитните институции. Вече се водят преговори за заем от 1,4 млрд. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Той бе на среща с бизнеса в Смолян късно в сряда, където обсъди с предприемачи антикризисните мерки на правителството.
Целта ни е да се осигурят свежи пари за търговските банки, за да свалят лихвите по кредитите. Така бизнесът ще живне и през пролетта ще работи по-лесно по нови проекти, каза Дянков.
Този "ТИТАН" на икономическата мисъл има ли и най-бегла представа какви зловещи глупости плещи?
Г-н министър , ако случайно не знаете България се намира във валутен борд! А ако Вие изпълните намерението си, то Вие ще НАРУШИТЕ принципите и правилата на валутния борд!
Значи държавата взима кредит от 1.4 милиарда евро и после МОЩНО ги раздава на ТБ ? Значи България взима кредити държавно гарантирани и плаща лихви по тях, за да ги предостави на ТБ........... защо просто не финансира ТБ с пари от валутния резерв......поне пихви ще спестим?...незнам.....но БОГ да пази България
Петре, като никога да съм съгласен с теб. Безсмислена идея. Пък и коя ли банка ще ги иска тия пари. Да си припомним, че финансовото министерство напоследък предлага доста ДЦК, които банките изкупуват до дупка. Така че МФ изземва пари от банките, сега пък ще тегли заем, за да депозира при тях други пари. Ами да депозира тия,които взема от продадените ДЦК. Наистина не мога да хвана логиката.
Коментар
-
pastir
Държавата ще дава тия кинти с/у лихва, която най-вероятно ще е по-висока от дължимата такава. А веднъж наместени в икономиката, ще прибере 30% от тях под формата на ДДС, Акцизи, Данък печалба и др. такива...
Некъв си много прост...
Коментар
-
Първоначално изпратено от DDСтандарт
Свалят лихвите с инжекция за 1,4 млрд. евро
Държавата се готви да свали лихвите по банковите кредити с мощна финансова инжекция за кредитните институции. Вече се водят преговори за заем от 1,4 млрд. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Той бе на среща с бизнеса в Смолян късно в сряда, където обсъди с предприемачи антикризисните мерки на правителството.
Целта ни е да се осигурят свежи пари за търговските банки, за да свалят лихвите по кредитите. Така бизнесът ще живне и през пролетта ще работи по-лесно по нови проекти, каза Дянков.
Този "ТИТАН" на икономическата мисъл има ли и най-бегла представа какви зловещи глупости плещи?
Г-н министър , ако случайно не знаете България се намира във валутен борд! А ако Вие изпълните намерението си, то Вие ще НАРУШИТЕ принципите и правилата на валутния борд!
Значи държавата взима кредит от 1.4 милиарда евро и после МОЩНО ги раздава на ТБ ? Значи България взима кредити държавно гарантирани и плаща лихви по тях, за да ги предостави на ТБ........... защо просто не финансира ТБ с пари от валутния резерв......поне пихви ще спестим?...незнам.....но БОГ да пази България[/quote]
Коментар
-
За два месеца управление на министър Дянков разбрах, че какво той каже в публичното пространство , след това става обартното. Така, че явно ще се строи АЕЦ Белене...
http://www.investor.bg/?cat=5&id=88274Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс
Коментар
-
богъл като станеш министър когато вече нямате избиратели. можеш да осъществиш мечтата си. присъедини България към преуспелите комунистически/социалистически държави.
Съвременни комунистически държави
Следните държави официално считат себе си за комунистически:
* Виетнам (реформистски тип комунизъм)
* Куба (традиционен комунизъм от ленинско-постсталински тип)
* Китай (реформистски тип комунизъм)
* Лаос (реформистски тип комунизъм)
* Северна Корея (особен вид комунизъм, първоначално ленински тип, а после чучхе - изолационистки социализъм)
горното преди, долното след богъл президент
Следните държави официално считат себе си за комунистически:
* Виетнам (реформистски тип комунизъм)
* Куба (традиционен комунизъм от ленинско-постсталински тип)
* Китай (реформистски тип комунизъм)
* Лаос (реформистски тип комунизъм)
* Северна Корея (особен вид комунизъм, първоначално ленински тип, а после чучхе - изолационистки социализъм)
* България (особен вид комунизъм, първоначално сталиниски тип, а после олигархичен - изолационистки за низшите слоеве)
Коментар
-
Първоначално изпратено от be_googleПървоначално изпратено от dnbгуглее много си зле бе, виж, че никой не те ще тук
имаше една тема да бъда баннат - отворете си я пак и ще станете още по-прости в очите на хората!
Защо?
1. Защото насилието (особено в журналистиката!) е оръжие на слабите и бездушните над свободното слово. Ами такива сте от ГЕРБ - слабаци сте!!! Освен един мощен лидер нямате други силни хора и лидери.
2. Защото основния аргумент срещу написананото от мен не оборва написаното, а се свежда до това кой от БСП е хомосексуалист... или дали съм този или онзи - бе-гугъл съм и точка. Но, в следващото правителство на БСП може да съм и министър, или поне депутат и тогава не бих се скатал от форума, както май направи едни бивш форумец-депутат... ама преуспял е човека, и така си е решил - а и за какво сме му ние??!!!
По-важното е до другите избори е да е останало нещо от България!!! Това е важното България да я има и да е силна, богата и развита страна, страна на мира и разбирателството между етносите, страна с образовени хора от всички прослойки и етноси, а не бананов щатски сателит с уж силен, но малко сълзлив мъж начело...
А и да ви питам тая вечер видяхте ли някви звезди? :-)
някои вече са споделили, че са, други колеги не!
Коментар
-
Аз нали ви казах да не закачате Гугълчо, вижте как ни весели. А се оказа, че е и фантаст - бъдещо правителство на БСП и той министър в него. Браво, Гугълчо, давай, развий идеята по-нататък - например ти какъв министър ще си, на икономиката или финансите и каква политика ще водите? А я погледни кристалното кълбо и кажи каква ще е съдбата на Станишев? Давай пиле, давай, че на борсата днес е скука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogersТи да не беше прикрепен към някое предприятие и да ти спряха далаверата. Разочарованието от новата власт не расте - напротив. Ако сега има избори ще спечелят с още повече тъй че не знам вие червените за кво се точите, или си мислите че хората са малоумни и не знаят заради кого сега са зле. За съжаление има все още в бг един процент 10 15% от хората дето си мечтаят за комунизъм - да мързелуват по цял ден и държавата да ги храни.
Първоначално изпратено от robertPastir, много скоро думите на be_google, ще са страшно актуални!
За съжаление разочарованието от новата власт расте.Управлението е сложна работа.Иска се целенасочена, дълга и упорита работа от професионалисти.
Това ли наблюдава ме в момента?
Една добра статия :
http://glasove.com/article-4303.php
Коментар
-
Че кво му беше лошото на комунизма?
Цял ден се моткаш насам-натам и се чудиш как да прилъжеш новата колежка. Привечер се прибираш и минавайки край магазина виждаш: "пуснали са кремвирши". Чакаш на опашката, ама не стигат до теб. Здраве да е. Ще внесеш паричките на жилищно-спестовен влог, та да се радват внуците един ден на панелката и да карат новичката 10 годишна жигулка, която си купил след пенсиониране, а вноската ти е от сватбата. А вечерта, тъй като няма ток, си гледаш звездите по свода небесен. Раят на зямята!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dnbгуглее много си зле бе, виж, че никой не те ще тук
имаше една тема да бъда баннат - отворете си я пак и ще станете още по-прости в очите на хората!
Защо?
1. Защото насилието (особено в журналистиката!) е оръжие на слабите и бездушните над свободното слово. Ами такива сте от ГЕРБ - слабаци сте!!! Освен един мощен лидер нямате други силни хора и лидери.
2. Защото основния аргумент срещу написананото от мен не оборва написаното, а се свежда до това кой от БСП е хомосексуалист... или дали съм този или онзи - бе-гугъл съм и точка. Но, в следващото правителство на БСП може да съм и министър, или поне депутат и тогава не бих се скатал от форума, както май направи едни бивш форумец-депутат... ама преуспял е човека, и така си е решил - а и за какво сме му ние??!!!
По-важното е до другите избори е да е останало нещо от България!!! Това е важното България да я има и да е силна, богата и развита страна, страна на мира и разбирателството между етносите, страна с образовени хора от всички прослойки и етноси, а не бананов щатски сателит с уж силен, но малко сълзлив мъж начело...
А и да ви питам тая вечер видяхте ли някви звезди? :-)
някои вече са споделили, че са, други колеги не!
Коментар
-
SoKoLoV
Акцентите в статията по долу са доста добри като за България,за първи път от 20г.
Така че,комунелите да си говорят каквото искат ....
Коментар
Коментар