IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Osiris
    Патриция

Нормална парична политика означава свободно плаващ курс....
    Ами при нас така стоят нещата - факт. Ние в момента сме в първата фаза на кризата, имаме липса на ликвидност, държавата е стабилна благодарение на борда, банките са в следващата фаза.
    Инвестирането на част от резерва при по-висока лихва означава първо, че в бюджета ще влезнат повече пари, тоест ще го задържим балансиран.
    Второ, ако нещо стане с банката в която държавата е вложила пари, същата тая държава става акционер. Трето, цялата световна икономика има същия проблем - банките печелят а държавата и хората губят. Затова в момента се обсъждат какви ли не данъци и такси на финансови трансфери.
    Трето, тия пари могат да послужат и като депозит за банкова гаранция за асфалтиране на улици, или за саниране на сгради, зелена енергия или за започване на европейски проекти.
    Със сигурност, ако се завъртят тук в Бг, ще има работа за хората, тоест ще се подобри ситуацията. Алтернативата - нищонеправене вече го видяхме.

Коментар

• Когато господ реши да убие някого, първо му взима акъла" (Qvuos Deus vult perdere, prius de Mental) - явно Господ е решил да убие Дянков !
      Егати дигиталните простотии дето ръси този човек !? Той очевидно незнае какво е Валутен Борд и как действа ???

ГОСПОДИ,ПРОСТИ МУ ! ТОЙ НЕЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ !

Коментар

• Орисис каза че статията отразявала точно нещата,та кои неща казваш ....че нещо се ти се губи май... а

Коментар

• Патриция

Нормална парична политика означава свободно плаващ курс....

Коментар

• Стига фантастики по темата, това се нарича сюрреализъм вашето

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
              "Соколов,

Нищо смислено не лъха от думите ти, само празни приказки.

АЗ смятам че дискусията вече е деструктивна и се оттеглям.

Лека вечер"

А ти къде се скри ..малко мазно,няма как такива сте..
              Малко мазно е баща ти ))))

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                според мен това ще изложи системата ни на риск, защото ако недай си боже се наложи БНБ да дърпа бързо резерва...банките бенефициенти от тези депозити ще са или фалирали или на практика неработещи и без ликвидност.

за първи път Дянков ми звучи плитко
                и в този ред на мисли аз бих рискувал 1 милярд от резерва като изчакам поредното потъване на пазара в САЩ и ЕС и се набълбукаме яко с акции на Сити и Уникредито.... след 10 години ще имаме 10 милярда

не е препоръка към министър Дянков
                Ако тая идея се реализира дори и с 500 милиона при мултипликатор около 6-7 това означава 3 милиарда М3.
                Борсата ще полудее със сигурност, за инфлацията не знам.

Айде некой разбиращ монетарист да ме коментира, не греша ли некъде?
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• според мен това ще изложи системата ни на риск, защото ако недай си боже се наложи БНБ да дърпа бързо резерва...банките бенефициенти от тези депозити ще са или фалирали или на практика неработещи и без ликвидност.

за първи път Дянков ми звучи плитко
                  и в този ред на мисли аз бих рискувал 1 милярд от резерва като изчакам поредното потъване на пазара в САЩ и ЕС и се набълбукаме яко с акции на Сити и Уникредито.... след 10 години ще имаме 10 милярда

не е препоръка към министър Дянков
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ей как така до сега нищо не се направи,че и чак знаете кога става страшно и кога не ...хаа това е познато.. даа..

Коментар

• Първоначално изпратено от Osiris
                      Патриция,
                      Аз също не съм от комунагите и съм твърдо вдясно. Но подобен ход би рискувал основните на борда.
                      Не забрявайте най-важното нещо, фискалния резерв е буфер и той трябва да бъде пазен като такъв, а не да се използва с инвестиционни или спекулативни цели, а тезата на Дянков е спекулативна, да не говорим че този ход ще заобиколи принципите на валутния борд. Лева нито ще поскъпне официално, нито ще се девалвира защото курса не го позволява. Подобен ход при нормална монетарна политика ще означава як скуиз на лихвите и инфлация в дългосрочен аспект.
                      Това сега го видях, мисля че по важен от буфера е народа, като гледам как НЕправенето на нищо изяжда и двете ...
                      Подобен ход в нормална монетарна политика - преди няколко дни ни изтупаха сред най- стабилните , по нормално от това здраве му кажи.
                      ... инфлация в дългосрочен аспект - стига да е в рамките на 1-3 процента е благословия, не заплаха.
                      Все си мисля, че ако нещо поскъпва, това трябва да е труда, а не хартийката.

Коментар

• да авариино теглене от кое бре...
                        И кои щял да ни подммине като тука разтежа може да е по 100-200%,а навън за 30%-40% се скъсват да ги изкарат и им е добре...да не би заради това да ни подминат..
                        И защо липсата на реформи през последните години изведнъж плаши толкова много утопичният българин....
                        И при тези нива на ЕуроБор и Либор си изтеглете кредити от вън с по 5% по малко от тука.. така че къде търсите вола
                        ..
                        SoKoLoV,
                        Предполагам правиш разлика в държавни ценни книжа и на депозит в търговска банка ...Ами защо не на БФБ ... тука ще има 100 % печалба ... може и загуба.
                        Едно наводнение малко по голямо от 2005 г.или нещо друго ....и става страшно... дано не се случва.

Коментар

• да авариино теглене от кое бре...
                          И кои щял да ни подммине като тука разтежа може да е по 100-200%,а навън за 30%-40% се скъсват да ги изкарат и им е добре...да не би заради това да ни подминат..
                          И защо липсата на реформи през последните години изведнъж плаши толкова много утопичният българин....
                          И при тези нива на ЕуроБор и Либор си изтеглете кредити от вън с по 5% по малко от тука.. така че къде търсите вола..

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                            Статията обаче не предлага никакво решение на проблема на същите тези хора, за които се е загрижила на финала.
                            Всеки 2- ри с които говоря вие от ЛИХВИТЕ на баМките.
                            patricia,
                            Най вероятното ще паднат лихвите .... по депозитите. Лихвите по кредитите съвсем ... малко ще реагират ..
                            Но тези милиарди банките да си изнесат в чужбина....?
                            "Нашите " банки да вземат лъвския пай ....?
                            Чуждите инвеститори да минават да ни заобикалят през Тамбукту... ?
                            При теглене авариино на резерва ... финансов колапс ?
                            Сега четох и статията в Дневник.
                            Тези пари са в евро, и в момента са по някакви банки, но с по-ниска лихва.
                            Въпроса е как ЧАСТ от тях да се управляват по-ефективно.
                            Според мен Дянков търси вариянти, не е тръгнал да прави катастрофа.
                            Нормално е подобен ход да се съгласува на всички инстанции - ЕС, МВФ.
                            Ако те го одобрят, не виждам какъв е проблема.

Коментар

• "Соколов,

Нищо смислено не лъха от думите ти, само празни приказки.

АЗ смятам че дискусията вече е деструктивна и се оттеглям.

Лека вечер"

А ти къде се скри ..малко мазно,няма как такива сте..

Коментар

• Статията обаче не предлага никакво решение на проблема на същите тези хора, за които се е загрижила на финала.
                                Всеки 2- ри с които говоря вие от ЛИХВИТЕ на баМките.
                                patricia,
                                Най вероятното ще паднат лихвите .... по депозитите. Лихвите по кредитите съвсем ... малко ще реагират ..
                                Но тези милиарди банките да си изнесат в чужбина....?
                                "Нашите " банки да вземат лъвския пай ....?
                                Чуждите инвеститори да минават да ни заобикалят през Тамбукту... ?
                                При теглене авариино на резерва ... финансов колапс ?

Коментар

Working...
                                X