IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тука спора много ми прилича като преди няколко вечери при милен цветков ............ икономически разговор и от едната страна седи Владо Каролев (анон и съмишленици) , а от другата една фолк певачка , фризьрка и баба Зайкова ( мрежовика, себулба , ловеца на нещо си , равновесие ) и спорят ли спорят ..................Луда работа .
    А ве "специалистите" кога ще разберете ,че всеки трябва да се занимава с това от което разбира........... Особено мрежовика е много напорист чугун............

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнение
      ..... Говоря за BG13. .....

Това Сити-кода на Фонда ли е? Щото ако е той,скоро пак ще глътне вода ....,гледайки му структурата на портфолиото с дроудаун 70% през 2008-9 г. Сега се крепи на + 15 + 20% ....
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Сумата, която Орешарски изкупи беше между 120 -150 милиона евро.

Коментар

• Дянков, разбира се, че лъже като шопар отново. Атака имаше 2008 година. Тогава Citibank London, започнаха short selling. Беше към края на годината. Цената падна до 95.00. Орешарски изкупи всичко под номинал 100. Много си счупиха главата. Говоря за BG13.
          Дянков е лъжлив помияр. Това е.

Коментар

• Този човек има проблем с главата горната.Много е зле.

Коментар

• Имаше атака срещу борда, или поне така изглеждаше просто беше слаба и свърши бързо. Иначе борда може да падне много лесно, нищо че бил по закон. но точно тази тематика не мисля че е подходящо да се разисква.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Разлика правя, но и двата резерва могат да бъдат похарчени при липса на финансиране.

Добре е, че даваш пример с Гърция. Там се видя, че има начин да не се намерят мераклии да ти финансират дълга. След, което ако нямаш контрол над националната ти валута, следва фалит. Това и стана. По-красноречив пример няма.
                И отклоняваш темата. Тук никой не твърди, че борда ще падне. Просто казваме как чрез CDS-ите може да спекулираш и да търсиш облага от развалянето на борда. Ти пак се правиш на неразбрал.
                Да, но Дянков твърди, че е имало атака на борда и едва ли не сме се спасили на косъм. Иначе за спекулирането - всеки може да си спекулира, ама за стане спекулката трябва да се осъществи и сценарият, а трябва да си доста луд за да си мислиш, че това ще стане. Данске Банк е жив пример за такова неразбиране. Явно техните специалисти даже не са прочели какво представлява валутния борд в България и резултатът е налице - преди време им смъкнаха рейтинга с два пункта.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  На мен ми писна да се разправям с "политически каски". Затова и си изтрих мненията.

На него му е проблем, че ако кажем, че Дянков е съумял в тези трудни времена да запази борда, то значи пишем червени точки на ГЕРБ.
                  Това той не може да го понесе и омаловажава някои наистина добри действия на сегашното правитлество с израза: БОРДЪТ НЯМА КАК ДА ПАДНЕ ПО ЗАКОН, т.е. Дянков няма никаква заслуга.

А ние тук се опитваме да говорим безпристрастно. Че чак и време си отделих да му обяснявам. Да се еба в тъпата кратуна.

Направо ми се драйфа от подбни никове.
                  Аноне, не омаловажавам Дянков. И няма никаква политика в мненията ми по темата. Даже съм написал, че Дянков ми е симпатичен. Ако проследиш какво съм писал за него ще видиш, че мнението ми в повечето случаи е положително. Ако въобще това управление е направило нещо свястно, то се дължи на Дянков, въпреки някои негови залитания. ГЕРБ няма нищо общо тук и ако имам отрицателно мнение за тая партия, то не е заради Дянков, а заради говеда като Цвъцко, например..

Просто коментирах, че това неговото е безумно изказване и въобще не разбирам защо му е трябвало да го прави.
                  Last edited by netware5; 23.11.2012, 19:32.

Коментар

И отклоняваш темата. Тук никой не твърди, че борда ще падне. Просто казваме как чрез CDS-ите може да спекулираш и да търсиш облага от развалянето на борда. Ти пак се правиш на неразбрал.
                    На мен ми писна да се разправям с "политически каски". Затова и си изтрих мненията.

На него му е проблем, че ако кажем, че Дянков е съумял в тези трудни времена да запази борда, то значи пишем червени точки на ГЕРБ.
                    Това той не може да го понесе и омаловажава някои наистина добри действия на сегашното правитлество с израза: БОРДЪТ НЯМА КАК ДА ПАДНЕ ПО ЗАКОН, т.е. Дянков няма никаква заслуга.

А ние тук се опитваме да говорим безпристрастно. Че чак и време си отделих да му обяснявам. Да се еба в тъпата кратуна.

Направо ми се драйфа от подбни никове.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Правителството винаги ще вземе заем, въпросът е на каква лихва...
                      Погледни какво става с Гърция.
                      Разлика правя, но и двата резерва могат да бъдат похарчени при липса на финансиране.

Добре е, че даваш пример с Гърция. Там се видя, че има начин да не се намерят мераклии да ти финансират дълга. След, което ако нямаш контрол над националната ти валута, следва фалит. Това и стана. По-красноречив пример няма.

Коментар

Правителството винаги ще вземе заем, въпросът е на каква лихва. Или ще резне разходите. Далече преди доближаването на "апокалипсиса", т.е. когато печатането на пари остане единствената алтернатива, такова правителство ще си е отишло. Не забравяй, че бордът всъщност не може да падне сам. Той трябва да бъде премахнат чрез гласуване на закон в парламента. Самата технология на гласуване на закон ще доведе до обезсмисляне премахването на борда, поради дългото време необходимо за това.

Погледни какво става с Гърция. Еквивалентът на нашето "падане на борда" при тях се нарича "излизане от еврозоната и връщане на драхмата". Както виждаш, дори Гърция, чието финансово положение е несравнимо по-зле от нашето, все още не се е сгромолясала. В този смисъл идеята, че някакви спекуланти могат да срутят борда е просто несериозна. За послените години тук се изредиха много разбирачи, един от тях ми дължи 1000 лева, щото беше твърде уверен, че "борда ке падне".
                        Размиваш темата.
                        ОК.

Успех ти желая!

Коментар

Ами няма какво да му разбирам, няма нищо неясно. Анон ти го обясни по-долу, ама ти си се запънал като магаре на мост и се правиш, че не разбираш. Със силен скок в цената на CDS-ите се затваря пътя към външно финансиране. В условия на тежка криза и силно намалени приходи за хазната, това означава, че ще се харчи от фискалния резерв в БНБ. Като се изядат валутните резерви, борда пада, с него и лева. Кое ти е толкова смешно и как закона пази курса?
                          Ти правиш ли разлика между фискален резерв и валутен резерв?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                            .............
                            В държава с валутен борд 2-рия вариант е неприложим, АКО СЕ СПАЗВА ЗАКОНА. Остава първият.
                            Кажи ми какво става с валутния борд, ако правителството не успее да вземе заем?
                            От къде ще намериш тези допълнителни 50 евро (100 лева)?
                            Правителството винаги ще вземе заем, въпросът е на каква лихва. Или ще резне разходите. Далече преди доближаването на "апокалипсиса", т.е. когато печатането на пари остане единствената алтернатива, такова правителство ще си е отишло. Не забравяй, че бордът всъщност не може да падне сам. Той трябва да бъде премахнат чрез гласуване на закон в парламента. Самата технология на гласуване на закон ще доведе до обезсмисляне премахването на борда, поради дългото време необходимо за това.

Погледни какво става с Гърция. Еквивалентът на нашето "падане на борда" при тях се нарича "излизане от еврозоната и връщане на драхмата". Както виждаш, дори Гърция, чието финансово положение е несравнимо по-зле от нашето, все още не се е сгромолясала. В този смисъл идеята, че някакви спекуланти могат да срутят борда е просто несериозна. За послените години тук се изредиха много разбирачи, един от тях ми дължи 1000 лева, щото беше твърде уверен, че "борда ке падне".

Коментар

• Ако правителството трябваше да избира дали да плаща пенсии или да спазва закона, ще избере закона казваш?

Коментар

Първо разбери как точно работи валутния борд и после се изказвай. Темата е дискутирана многократно тук във форума и можеш да намериш достатъчно информация.
                                Ами няма какво да му разбирам, няма нищо неясно. Анон ти го обясни по-долу, ама ти си се запънал като магаре на мост и се правиш, че не разбираш. Със силен скок в цената на CDS-ите се затваря пътя към външно финансиране. В условия на тежка криза и силно намалени приходи за хазната, това означава, че ще се харчи от фискалния резерв в БНБ. Като се изядат валутните резерви, борда пада, с него и лева. Кое ти е толкова смешно и как закона пази курса?

Коментар

Working...
                                X