IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой от 38-те харча на бюджетния излишък е най-неразумен?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой колко взима от излишъка

ДАНС да получи 10 млн. лв. за базово материално осигуряване, се предвижда в проекта на решение за изразходване на бюджетния излишък.

Проектът, внесен в деловодството на парламента от Министерския съвет, ще се разглежда най-рано следващата седмица.

Кой колко взима:

- МВР ще получи 20 млн. лв. за продължаване на строителството на сграда за главните дирекции "Криминална полиция", "Охранителна полиция" и "Досъдебно производство".

МВР ще получи 17 млн. лв. за основен ремонт на 5 районни полицейски управления в София, за строителството на сграда на 3-то РПУ в столицата, както и за покупка на автомобилна и специализирана техника за полицията. За нови противопожарни автомобили се предвиждат 3 млн. лв.;

- В бюджета на Министерствота на извънредните ситуации се предвижда да бъдат преведени общо 15 млн. лв. Пет милиона от тях ще бъдат използвани за изграждане на Национална система за ранно предупреждение, а 10 млн. - за специализирана техника и оборудване;

- Министерството на отбраната ще получи 20 млн. лв. за покупката на белгийска фрегата и 35 млн. за изпълнение на плана "За поетапно освобождаване от военното министерство на честотен спектър и за въвеждане на наземно цифрово телевизионно разпръскване";

- За строителството на магистрала "Тракия" от излишъка са заделени 90 млн. лв., а други 90 млн. ще се използват за отчуждаването на земи за строителството на автомагистралите "Люлин", "Хемус", "Марица" и за Околовръстния път на София;

- Регионалното министерство ще получи общо 25 млн. лв., от които 15 млн. се предвижда да бъдат използвани за ограничаване на свлачищата, а 10 млн. лв. - за благоустройство и за предотвратяване на риска от наводнения;

- На МОСВ ще бъдат преведени 40 млн. лв. От тях 25 ще се използват за изграждане на водоснабдителни обекти, пречиствателни станции и канализация. 15 млн. лв. са предвидени за депа за твърди отпадъци;

- Образователното министерство ще разполага с 20 млн. лв. за нови училищни автобуси. С 10 млн. лв. ще се ремонтират студентските общежития в цялата страна, а 25 млн. лв. ще бъдат предоставени на висшите училища за подобряване на материално-техническата база.

Общо се разпределят 540 млн. лв.

Така нареченият социален пакет е на стойност 666,230 млн. лв.

От тях 337 млн. отиват за коледните добавки на пенсионерите, а 90 млн. - за осъвременяването на пенсиите от 1 октомври.

Енергийните помощи са близо 30 млн. лв., а 36 млн. лв. са заделени за т.нар. антиинфлационна добавка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
      Първоначално изпратено от Императорът
      Jay, магистралата нищо не е - високоинтелигентният ни кмет се готви да строи метрова отсечка на цена 80 000 метърът, която ще се изплати след 150 години...
      Тунелът под Ламанша, ряпа да яде

На мен обаче никой не ми каза за чий ...... са им на МО пари за освобождаване на честоти!??

Все едно, да съм седнал по средата на едно улично платно и да ми плащат за да стана и да пусна колите да минат.

Тук ми е най-мътна далаверката
      а като прибавиш и ограмното количество имоти, които МО продава, за да плащаме на ненужните контингенти в АФГАНИСТАН И ИРАК - НИКОЙ ЖИТЕЛ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ НЕ НИ Е КАНИЛ И НЕ НИ СМЯТА ЗА МИРОТВОРЦИ -дори и децата на които дават бомбони и шоколади!!!!!!!!!!!!!

Господин Премиер Вие бяхте преди изборите "ЗА" изтегляне на контингентите ни от тези окупирани от вавилонците страни!!! Какъв го дирим там - договори от баницата в Ирак не получихме - дълга беше изкупен на 20%.... пълно унижение от щатите и пълно пренебрежение към нашите интереси...

Коментар

• http://www.rusenews.eu/news,1,19971.htm данъците и бизнесът с имоти

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Jay, магистралата нищо не е - високоинтелигентният ни кмет се готви да строи метрова отсечка на цена 80 000 метърът, която ще се изплати след 150 години...
          Тунелът под Ламанша, ряпа да яде

На мен обаче никой не ми каза за чий ...... са им на МО пари за освобождаване на честоти!??

Все едно, да съм седнал по средата на едно улично платно и да ми плащат за да стана и да пусна колите да минат.

Тук ми е най-мътна далаверката
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• По мое мнение всички направления си заслужават.Аз бих ги разпределил сумите по малко по различен начин, но това е вече въпрос на преценка, що се отнася до анкетата Костолани го е казал и преди нас:

По-рано всеки ден ходех на борсата, защото никъде на света не можех да срещна повече глупаци на квадратен метър площ както там.

Коментар

• Чета и не вярвам на очите си - значи се възмущавате, че ще се помогне на известен брой семейни двойки да познаят щастието да имат дете и да отгледат бъдещи граждани, работещи за тая държава, а сте съгласни да се дават милиони и милиони на краставите мангали, които и без това живеят изцяло на държавна издръжка - ей-така - да си купуват ракия и кебапчета, да ядат и пият и се веселят ?!? Защо? Какво са дали те на тая страна? Те ли са ги изработвали тия пари, че да им се дават безвъзмездно ?!?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Re: Кой от 38-те харча на бюджетния излишък е най-неразумен?

Някой съображения по харченето

1. С 1 милард и 200 милона, делено на 6-7 милона, колкото сме, могат да ги раздадат като джоб-параса на всеки българин.
                И без това от нас са ги взели

2. Отделно, едно печено кебапче струва 70 ст. бройката. С 1 милард и 200 милона лева, сметнете колко печени кебапчета могат да се купят и колко гладни циганета могат да преядат с кебапчета

3... ще го измисля ...

... а иначе, с тия пари много неща могат да се направят и все полезни, но се съмнявам да стане и тия пари да идат по предназначение.
                Защото, от полезните за НАС неща, няма лапаница за ТЯХ.
                (Километър магистрала у нас, е 3 пъти по-скъп от километър такъв в Германия)
                Факт!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• [quote="be_google"]
                  Първоначално изпратено от _1912_
                  Марияне , излагаме се доста с тази анкета
                  вземи махни N25 от анкетата
                  срамно е , че толкова време прекарвам във форума с такива изверги[/quote
                  и аз се чудя къде да я завра тази анкета
                  "Инвеститорите против раждането на деца в България"
                  "Плащат стотици лв. по кръчми на вечер, а не дават по 6 000 лв. за дете"
                  12 хил. са но половината ги плащат родителите (включително тези с неуспешни опити)
                  тази анкета ми развали настроението
                  анкетата ти е много навременна и точна, защото сега имаме конкретните данни за намеренията на правителството!!!
                  но тя е и честна - просто читателите са в правото си да гласуват!
                  може би факта , че жълтия депутат доц. Щерев е собственик на единствената такава клиника малко опорочава нещата !
                  а причините за това толкова жени да не могат да имат деца се корени .... в обществения морал и някои други особености на нацията ни ...
                  Ин витро струва колкото кола на старо. По- желана ли е една кола от едно дете?
                  Емоционалния шантаж, който някои съфорумци упражняват с/у други, несъгласни с тях е неуместен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ахмак
                    Краси Аз пък съм сигурен че точно ти трябва да знаеш защо трябва да има излишък. И моля те не се прави на ощипана булка а погледни каква част от целия излишък се преразпределя и къде отива другата част. При сегашното състояние на търговския баланс друга бира просто няма.
                    Не можеш да защитаваш излишък, формиран по този начин. Ти догодина ще се зарадваш и на това, че допълнителните 2% здравна вноска ще отива пак там. После какво предлагаш - да не ги вадим ли
                    И моля не ми говори за 0.35% от БВП преразпределение, а го доваби и към останалите 38% грубо...

Коментар

• Прави сте, както за пътищата, така и за ин витрото.

Аз се притеснявам за сребърния фонд. Четох че 90% ще инвестират в акции!!!!
                      В кои акции?! На БФБ ?????

И малко пари ще налеят в бездънната яма на армията... ама какво са някакви си 30-40 млн :-)

Първоначално изпратено от zashtotaka
                      '1. Разбира се, че всички искаме да пътуваме по хубави пътища и да не си трошим колите и да няма катастрофи, НО ..
                      1.1. В БГ е практика путищата да се строят така, че да се налага да се ремонтират след една макс. 2 години от същите фирми, които са ги строили!
                      1.2. Холдинга на Черепа бе направен, окрупнен и листван на борсата именно с идеята да може да лапне парите от ЕС за инфраструктура и за 1 км магистрала да вземе 5 млн евро, при нормална цена от 2 млн евро (с включени разходи и добра норма печалба!) Е не се получи, от ЕС се оказаха не чак толкова тъпи, че да си дадат праите на БГ "бизнеса"
                      1.3. Погледни пътя София-Калотина - ами там няма маркировка и мантинела бе човече, нощем ще се избият хоратата там! Страхотен "стандарт" за магистрала няма що! В цяла Европа няма по лоши пътища от нашите.
                      2. Заради провала на правителството вместо да вземем млрд. за инфраструктура от ЕС БЕЗВЪЗМЕЗДНО и да направим открити процедури за строежа на нови пътища, сега ще дадем някакви 90 млн които за нищо не стигат и ще потънат в джоба на съмнителни бизнесмени и ти приятелю, ще се возиш по същите разбити пътища, само че хазната ще олекне с 90 млн, без да има какъвто и да е ефект!
                      3. Заради царя и царедворците, които не успяха да се разберат кой да пребере парите и комисионните за Тракия, все още сме без завършена магистрала от 6 години насам."

Хубаво го е казал човекът
                      Иначе...аман от наивници, добре че има и от другите...

Коментар

• '1. Разбира се, че всички искаме да пътуваме по хубави пътища и да не си трошим колите и да няма катастрофи, НО ..
                        1.1. В БГ е практика путищата да се строят така, че да се налага да се ремонтират след една макс. 2 години от същите фирми, които са ги строили!
                        1.2. Холдинга на Черепа бе направен, окрупнен и листван на борсата именно с идеята да може да лапне парите от ЕС за инфраструктура и за 1 км магистрала да вземе 5 млн евро, при нормална цена от 2 млн евро (с включени разходи и добра норма печалба!) Е не се получи, от ЕС се оказаха не чак толкова тъпи, че да си дадат праите на БГ "бизнеса"
                        1.3. Погледни пътя София-Калотина - ами там няма маркировка и мантинела бе човече, нощем ще се избият хоратата там! Страхотен "стандарт" за магистрала няма що! В цяла Европа няма по лоши пътища от нашите.
                        2. Заради провала на правителството вместо да вземем млрд. за инфраструктура от ЕС БЕЗВЪЗМЕЗДНО и да направим открити процедури за строежа на нови пътища, сега ще дадем някакви 90 млн които за нищо не стигат и ще потънат в джоба на съмнителни бизнесмени и ти приятелю, ще се возиш по същите разбити пътища, само че хазната ще олекне с 90 млн, без да има какъвто и да е ефект!
                        3. Заради царя и царедворците, които не успяха да се разберат кой да пребере парите и комисионните за Тракия, все още сме без завършена магистрала от 6 години насам."

Хубаво го е казал човекът
                        Иначе...аман от наивници, добре че има и от другите...

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_
                          Първоначално изпратено от justpassingby
                          Първоначално изпратено от Krasimira
                          Ох...
                          На мен основният ми проблем е защо трябва да има излишък, който да бъде разпределян. Силово иззети от нас данъци се разпределят след това под формата на търговия с избрани. Така е, няма какво да си кривим душата. Не е важно кое от перата не одобрявам.
                          Да, и аз бих гласувала против ин витро програмата. Защото знам къде ще отидат 50% от парите, изкарани на гърба именно на нещастието на хората, което цитирате. Дори "д-р" Антония Първанова набързо се обзаведе с инвитро клиника... Доктор целенасочено е в кавички, щото тая е всичко друго, но не и доктор.
                          Пари, иззети от мен, вас, всички и похарчени на парче и обслужващи частни интереси на хора близки до властта е нещо, срещу което трябва да се борим всячески. А не да обсъждаме кой от харчовете, направени по този непрозрачен и без стратегия начин не ни харесва....
                          Tук съм съгласен с Красимира! И аз съм против това да ни събират безбожни пари от данъци и после БСП-то да си прави предизборната кампания с моите пари!!!
                          Иначе за мен най-глупавото предложение е това с училищните рейсове?! На кой тъпанар (от всичките тъпанари в това ши...ано правителство) му хрумна тази идея? Коя фирма от обръчя ще намаже този път? Да видим кой от правителстовото има фирма за внос на автобуси на старо - вие сте на ход )

Друго много ме озадачава и учудва като данъкоплатец - защо Черепа ще получи по т. 4 само 90 млн лева наши пари? Нали плановете бяха да му се дадат 500-700 млн. лева? Нещо да не е сгазил лука? )) Защо ощетяват така несправедливо бедния човек?!!!

Става все по-интересна темата

Не очаквах жена да се включи с мнение против "инвитро"-то

Дано не ти се случи , скъпа - на теб и твоите близки

Повечето инвеститори като чуят инфраструктура и първосигнално се сещат за черепа - жалко наистина

Стотиците катастрофирали и десетките загинали в отсечката Стара Загора - Карнобат нямат на представа кой строи магистралата и защо няма пари за довършването и

Хайде като икономисти тука , някой може ли да изчисли , след построяване на магистралата , с колко ще се вдигнат приходите от туризъм по нашето Черноморие и колко валута ще се спести на държавата от почивките в чужбина

КАТО ГЛЕДАМ И ТУК ГАНЬОВЦИТЕ СЕ СТРЕМЯТ НА ВСИЧКИ ДА ИМ Е ЗЛЕ , ЧЕ И ТЕ ДА СА ДОВОЛНИ И ЩАСТЛИВИ -

НА БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН В АДА НЯМАЛО НУЖДА ОТ ДЯВОЛ

ЗАЩО ЛИ

Wow, wow, wow, slow down baby!!!! Личи си, че си още млад и пълен с оптимизъм и идеализъм!
                          1. Разбира се, че всички искаме да пътуваме по хубави пътища и да не си трошим колите и да няма катастрофи, НО ..
                          3. Заради царя и царедворците, които не успяха да се разберат кой да пребере парите и комисионните за Тракия, все още сме без завършена магистрала от 6 години насам.

Айде да спра до тук, че вече чд ме хваща да обяснявам на сулю и пулю елементарни неща.

Коментар

• Не, имах предвид другите удръжки, от които файда няма, а само се вдигат. за данъка 10% ОК. ама с тия здравните и пенсионни. то от тези здравни и пенсионни, не ще успея да доживея пенсионна възраст. прави си, че си има предел и аз смятам, че колкото е по-нисък, толкова е по-голяма предпоставката за инфлация според мен. проблемът е, че няма ни закони, ни ред, нищо. всеки лапа и въобще не го ... никаква държавна политика, никакви мерки за инфлация, за социални помощи. наливане на пари в администрацията която е като кофа с много дупки. колкото повече се налива, толкова повече тече. всичко бюрокращина и всеки иска пликчето с паричките....

Коментар

• Не може по ниско от 10%. Хем магистрали искаме, хем 0% данък. Не става някак си. Даже аз, въпреки изцяло дясното си мислене, считах че не бива да пада под 15%

Както е известно данъците в ЕС са много по-високи.

Друг е, обаче, основният проблем - читавите хора останахме малко. Няма кой да тури камък върху камък и да свърши за 2 стотинки работа в държавната администрация.

Ни магистрали, ни боклук, ни пътища, ни улици... и по-зле ще става.

Има едно просто правило: За да се оправят нещата, трябва да се започне да се оправят.

... да си видял да се започнали? Според мен, тъкмо напротив.

Първоначално изпратено от atb
                              Верно, че е с О ама повече ми харесва кУрифей ами то затова се залага един процент на грешка и промяна от първоначалните изчисления... както и да е. то само това да беше проблемът на нашата държавица.... една Македония има една доста прилична инфраструктура, а магистралата си има пунктове за плащане на такси и няма дупка дори. ама все пак сме България и някой неща не стават като при другите. Преките може да са ниски, ама като си гледам на заплатата 200лв ударжани данъци на месец... леко не ми се нрави. и накрая плащам 2 лв на доктора... да не говорим за направленията и тн.

Коментар

• Стига с този излишък бе пичове Реалното преразпределение е 0.35 % от БВП

Коментар

Working...
                                X