IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой от 38-те харча на бюджетния излишък е най-неразумен?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Верно, че е с О ама повече ми харесва кУрифей ами то затова се залага един процент на грешка и промяна от първоначалните изчисления... както и да е. то само това да беше проблемът на нашата държавица.... една Македония има една доста прилична инфраструктура, а магистралата си има пунктове за плащане на такси и няма дупка дори. ама все пак сме България и някой неща не стават като при другите. Преките може да са ниски, ама като си гледам на заплатата 200лв ударжани данъци на месец... леко не ми се нрави. и накрая плащам 2 лв на доктора... да не говорим за направленията и тн.

Коментар

• Залагат го ниско. Спечелиха много от акциз и ДДС около поскъпването на горивата.

НЕК, БТК и Лукойл осигуряват над 50% от приходите в бюджета.
      Преките данъци са повече от ниски. Косвените и акцизите са високи, както и осигурителната тежест.

(Корифей с О :-) )

Първоначално изпратено от atb
      Искам да попитам нашите "велики" курифеи на финансовата мисъл. Как аджеба успявате с всяка година да имате все по-голям излишък? или се правите на много изненадани от резултатите, които ги знаете, или сте бягали от часовете в университетите. тия дето смятат, че парите за инвитро са безполезен харч. незнам в кой век сте приятели, ама да смятате, че е инвестиция и незнам си още какво... май доста книжки четете и сте забравили за другите неща от живота. Още много преди всички да се родим един велик икономист го е казал :
      Бюджетният излишък трябва да се използва за намаление на данъчното бреме. Използването му за увеличение на държавните разходи по никакъв начин няма да допринесе за повишаване на богатството и просперитета.
      В допълнение на бюджетния излишък, неефективните държавни разходи трябва да се намалят, а средствата също да се върнат на данъкоплатците под формата на по-ниски данъци.
      Трябва да се подкрепя намалението на данъците винаги и по всеки повод - това е единственият начин да се задържи растежа на бюрокрацията и държавните разходи под контрол. М. Фридман

и все пак подкрепям парите да влезнат в здареопазването, защото си мрем като мухи с апаратура от незнам кой век. нека има пари за инвитро, и пари за образование. Щом като "големи" инвеститори като вас смятат, че инвитрото е една инвестиция, като да купиш някоя машина или акция, евала...препоръчвам Ви най-сърдечно преглед при някой психолог.

Коментар

• Искам да попитам нашите "велики" курифеи на финансовата мисъл. Как аджеба успявате с всяка година да имате все по-голям излишък? или се правите на много изненадани от резултатите, които ги знаете, или сте бягали от часовете в университетите. тия дето смятат, че парите за инвитро са безполезен харч. незнам в кой век сте приятели, ама да смятате, че е инвестиция и незнам си още какво... май доста книжки четете и сте забравили за другите неща от живота. Още много преди всички да се родим един велик икономист го е казал :
        Бюджетният излишък трябва да се използва за намаление на данъчното бреме. Използването му за увеличение на държавните разходи по никакъв начин няма да допринесе за повишаване на богатството и просперитета.
        В допълнение на бюджетния излишък, неефективните държавни разходи трябва да се намалят, а средствата също да се върнат на данъкоплатците под формата на по-ниски данъци.
        Трябва да се подкрепя намалението на данъците винаги и по всеки повод - това е единственият начин да се задържи растежа на бюрокрацията и държавните разходи под контрол. М. Фридман

и все пак подкрепям парите да влезнат в здареопазването, защото си мрем като мухи с апаратура от незнам кой век. нека има пари за инвитро, и пари за образование. Щом като "големи" инвеститори като вас смятат, че инвитрото е една инвестиция, като да купиш някоя машина или акция, евала...препоръчвам Ви най-сърдечно преглед при някой психолог.

Коментар

• Re: ..

ква печалба може да имаш от мене след като не си ми виждал

Коментар

А от тебе чистата печалба каква ни е?

Първоначално изпратено от malin4o kova4ev eba4ev
            значи вижте сега бг икономиката така или иначе е неконкурентноспособна
            в този форум сте сериозни хора не искам да се караме
            само ми обяснете едно нещо нали сте финансисти
            каква е чистата печалба от това да имаш дете?

Коментар

значи вижте сега бг икономиката така или иначе е неконкурентноспособна
              в този форум сте сериозни хора не искам да се караме
              само ми обяснете едно нещо нали сте финансисти
              каква е чистата печалба от това да имаш дете?

Коментар

има и друго нещо което не съзнавам
                закво се пънете толкова за тва инвитро
                кому са нужни тия деца и ква е печалбата от това
                както обичам да казвам едно гърло по малко винаги е на печалба
                По-глупав от този отговор едва ли може да има. Демографската криза и застаряващото население ще са още по-голям бич за в бъдеще. Ако нещо не се промени след време пенсионерите ще са колкото работещите. От това ще последва огромна осигурителна тежест и неспособност на българската икономика да бъде кокурентоспособна.

Коментар

Ти добре ли си? Ако няма какво да кажеш, не го казвай тук.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                      Някой гласувал ли е за точка 25 или враг на Щерев си прави бъзици с нас?
                      Защото гледам има доста гласове срещу парите за Магистрала Тракия, често пътувам по нея и наистина е неприятно в участъка между Стара Загора и Карнобат, но не съм експерт, за да сметна ефективността. Вероятно обаче си струва дори само заради намаляването на катастрофите заради лудите колони от коли и изнервените изпреварващи.

Явно срещу магистралата гласуват мразители на пътностроителните компании листвани на Борсата.

Мила родна картинка, гласове от омраза...
                      Според мен голяма част от анкетите във форума се манипулират. Неведнъж съм забелязвал за 15 мин да се натрупват 20-40 гласа единствено за един отговор - обикновенно най-смотания.
                      Съмнява ме наистина толкова много хора да са гласували за 25.
                      Разбира се, като знам че чалгата така и не излезе от мода, то нищо не би ме изненадало...

Коментар

аз смятам ,че пенсионерите не трябва а бъдат подпомагани
                        както и фонда за лечение на деца
                        тва важи и за пречистването на водата

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_
                          НЕ ОЧАКВАХ , ЧЕ ЩЕ ИМА 40% ИДИОТИ КОИТО ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ИНВИТРОТО

ЯВНО ТОВА СА МЛАДИ ХОРА И ОЩЕ НЯМАТ ДЕЦА , ЗА ДА РАЗБЕРАТ БОЛКАТА НА РОДИТЕЛИ НЯМАЩИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЗАБРЕМЕНЕЯТ ПО НОРМАЛЕН ПЪТ
                          знаеш ли колко струва процедурата?
                          за клиниката на един депутат да си чувал?
                          българина иска това което няма - пари, власт...деца! ами като нямат пари за Ин витро - как ще ги гледат тези деца - на социални помощи ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
                            Утре някой може да реши, че е добре да финансираме клиники за липосукция, защото ...примерно... сме затлъстяваща нация.
                            Аз съм за финансиране на липосукцията. От подобно нещо ще има добра възвръщаемост, защото хората след това ще имат един по-добър стандарт на живот, ще могат да работят повече и по-добре за нас, и съответно да допринасят в една по-добра степен за икономическия напредък на страната ни и за нарастването на БВП с ускорени темпове.

Коментар

• Краси Аз пък съм сигурен че точно ти трябва да знаеш защо трябва да има излишък. И моля те не се прави на ощипана булка а погледни каква част от целия излишък се преразпределя и къде отива другата част. При сегашното състояние на търговския баланс друга бира просто няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimira
                                Не ме разбирайте криво, не съм против инвитро програмите. Не ми минава през ума, че пари за репродукция са безмислени. Просто казвам, че много ме е яд на хора, криещи се зад благородни каузи, смятащи наум колко пари могат да намажат покрай това. Защо инвитро програмите не са включени като национална програма към бюджета на МЗ... Защо??? Добре, ще дадат 10 млн. сега, а кой решава кои от всички бездетни двойки ще се възползват от това? И ще са два пъти по-малко от реално възможните, защото другите пари трябва да стоплят нечий джоб. Ето това ме вбесява...
                                Аз също съм против кампанийното раздаване на пари в здравеопазването. Срещу стерилитета- доколкото той е реално такъв, трябва да има сериозна профилактика и сексуална култура. С пари на данъкоплатците, не съм съгласна да се лекуват жени, които преди това са имали по няколко аборта.
                                Жена съм и съм гласувала ПРОТИВ имам и сериозни аргументи за това си решение.
                                Никой тук от СТАТИСТИЦИТЕ не го смути цифрата на "стерилините" семейства, която се търкаля в пространството- 300 000 и какъв % представлява от хората в репродуктивна възраст. Имам близки прибегнали към този метод и не е последен писък на медицината.
                                Утре някой може да реши, че е добре да финансираме клиники за липосукция, защото ...примерно... сме затлъстяваща нация.

Коментар

Working...
                                X