IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фалит на Украйна,след 6 месеца фалит и на България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706
    Първоначално изпратено от GotTTi
    Първоначално изпратено от anon6706
    Господа днес е сирни заговезни.Време за вземане/даване на прошка.

Аз ви прощавам, че искате толкова неистово да съсипите и малко изградено в последните 10 години.
    GotTTi, какво толкова е изградено?! Едно полуумно поколение, задължено в следващите 20-30 години. Да ти имам "изграденото"........
    Ти май спомен за ситуацията пре 90-те нямаш !

Все пак българия е член на ЕС и НАТО. Особенно членството в ЕС е нещо наистина голямо в съвременната история на БГ. Това вие сега сякаш не го оценявате, ще го напрявят децата и внуците ви след време споко.
    Хвърли поглед във Валутната тема на последните ми 2 мнения. Там ще разбереш какво основание имат тезите ти.
    Това, че предложението на Унгарците за тип Bailout за East Europe не е прието не означва, че при критична ситуация не биха се намесили дори напротив. 100% дори биха напечатали още евро за да спасят някоя членка.

Когато Поулсън предложи първият bailout и не беше приет от конгреса в онзи си вариянт това нали не се оказа крайно решение за bailout. Приет после в малко по различен вариянт. Но не ние пишем впечатляващи заглавия по медиите, много са забавни медиите в БГ включвам и Инвестор. Смешници!

Коментар

Аз ви прощавам, че искате толкова неистово да съсипите и малко изградено в последните 10 години.
      GotTTi, какво толкова е изградено?! Едно полуумно поколение, задължено в следващите 20-30 години. Да ти имам "изграденото"........

Все пак българия е член на ЕС и НАТО. Особенно членството в ЕС е нещо наистина голямо в съвременната история на БГ. Това вие сега сякаш не го оценявате, ще го напрявят децата и внуците ви след време споко.
      Хвърли поглед във Валутната тема на последните ми 2 мнения. Там ще разбереш какво основание имат тезите ти.
      GotTTi, съжалявам, че използвам теб, но кажи ми как да съм спокоен за децата си и внуците, когато този "неимоверен" напредък на БЪЛГАРИЯ не е успял да научи българите да пишат "особено" с едно "Н". Не съм фанатик на тема правопис, но е добре, тези, които говорят за възхода ни да пишат правилно.....

Коментар

• Първоначално изпратено от GotTTi

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от GotTTi

Коментар

• Хубаво би било да продължиш сценария

т.е. след цялата тая случка, банката се превъща в агенция по НИ , но и да се скъса не може да си върне парите, нито пък от потребителските заеми на уволнените вече работници. И т.н. и т.н.

И ето как при един нищожен правителствен дълг, всичко може да се срути.

От години разни екземпляри си баят, че дълга бил частен и страшно нямало. Частен, частен, ама дълга е на банките. Дали ще е толкова просто и лесно и безобидно да фалира(т) банка(и) ?

Та лека полека стигаме и до борда.

Първоначално изпратено от yerdna
              Първоначално изпратено от kalin
              Бъди си анти,не пречиш,ама ако си антибълрарин-на грешен път си. България е оцелявала десетки векове.
              Това,че някой луд е формирал частен дълг и по-луд чужденец му е давал пари да строй по морето,да смради балкана или на някого предизборно бяла техника и плазми-тяхма си работа. Да си връщат,да се бесят,да се гърмят,да си отписват активи,да се целуват-тяхна си работа.
              Както по света отписват трилиони,да си отпишат кротко и няколко десетки милиарда,похарчени неразумно у нас.Да фалират и да се изнасят.Умните чужденци няма да фалират и ще останат десетки години,щото са умни.
              За лудия и зелника сте чули.
              За мен по- важен е държавно гарантираният и признат дълг,който дължи всеки български калпак или шапка, а той е мижав.Доказано.
              Ще ти обясня нагледно:
              Ти си 30-ина годишен мъж, женен си, работиш като инженер във фирма за производство на стоманени детайли. Съпругата ти е икономист, работи като търговец във фирма за химически продукти. Двамата имате прилични заплати (1500 - 2000 лева), преди 2 години сте си купили апртамент с 30-годишна ипотека, преди година - нова кола и плазма (на лизинг, разбира се). Всичко е на 6, получавате си редовно заплатите, плащате си кредитите (е, лихвите малко са се вдигнали и месечният разход се е качил с едни 200-250 Евро, но няма страшно) и като цяло си живеете добре.
              Един прекрасен ден обаче шефът ви събира и обявява, че времената са тежки, има криза, продажбите са намалели, поръчките още повече и "трябва да затягаме коланите". Предлага ви, за да няма много пострадали, за да не останат хора на улицата, да намали на всички заплатите с 30%. Естетсвено, от сиромахомилство и криворазбрана солидарност всички се съгласяват, съответно твоята заплата пада от 2000 на 1400 лева и изплащането на кредитите вече става доста тежко, но нищо - оправяш се някакси. Почваш да се оглеждаш за нова работа с 2000 лева заплата, но установяваш, че оферти няма, а и да има, са за не повече от 1000-1200 лева. Пак се успокояваш - значи, с моите 1400 не съм толкова зле.
              Минават няколко седмици и една вечер жена ти се прибира разревана у дома и съобщава, че във фирмата, в която работи, са влезли синдици. Оказва се, че фирмата имала огромни дългове, кредиторите са се обърнали към съда и са пристъпили към разпродажба на активите на фирмата. Съответно от следващия понеделник жена ти е без работа. Сега вече става сложно. Твоята заплата едва стига да си покривате вноските, жена ти почва да си търси работа, но работа няма, масово фирмите започват да фалират и да освобождават персонал, на пазара на труда има хиляди безработни търговци. Карате я на заеми и надежди месец-два, опитвате да разсрочите ипотеката, но няма накъде, защото тя е за 30 години, принуждавате се да спрете да плащате и един хубав ден на вратата ви почуква съдия-изпълнителят...
              Но ти си спокоен, все пак държавно гарантираният дълг е минимален, следователно нищо лошо не може да ти се случи... нали така?

Коментар

• Господа днес е сирни заговезни.Време за вземане/даване на прошка.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalin
                  Бъди си анти,не пречиш,ама ако си антибълрарин-на грешен път си. България е оцелявала десетки векове.
                  Това,че някой луд е формирал частен дълг и по-луд чужденец му е давал пари да строй по морето,да смради балкана или на някого предизборно бяла техника и плазми-тяхма си работа. Да си връщат,да се бесят,да се гърмят,да си отписват активи,да се целуват-тяхна си работа.
                  Както по света отписват трилиони,да си отпишат кротко и няколко десетки милиарда,похарчени неразумно у нас.Да фалират и да се изнасят.Умните чужденци няма да фалират и ще останат десетки години,щото са умни.
                  За лудия и зелника сте чули.
                  За мен по- важен е държавно гарантираният и признат дълг,който дължи всеки български калпак или шапка, а той е мижав.Доказано.
                  Ще ти обясня нагледно:
                  Ти си 30-ина годишен мъж, женен си, работиш като инженер във фирма за производство на стоманени детайли. Съпругата ти е икономист, работи като търговец във фирма за химически продукти. Двамата имате прилични заплати (1500 - 2000 лева), преди 2 години сте си купили апртамент с 30-годишна ипотека, преди година - нова кола и плазма (на лизинг, разбира се). Всичко е на 6, получавате си редовно заплатите, плащате си кредитите (е, лихвите малко са се вдигнали и месечният разход се е качил с едни 200-250 Евро, но няма страшно) и като цяло си живеете добре.
                  Един прекрасен ден обаче шефът ви събира и обявява, че времената са тежки, има криза, продажбите са намалели, поръчките още повече и "трябва да затягаме коланите". Предлага ви, за да няма много пострадали, за да не останат хора на улицата, да намали на всички заплатите с 30%. Естетсвено, от сиромахомилство и криворазбрана солидарност всички се съгласяват, съответно твоята заплата пада от 2000 на 1400 лева и изплащането на кредитите вече става доста тежко, но нищо - оправяш се някакси. Почваш да се оглеждаш за нова работа с 2000 лева заплата, но установяваш, че оферти няма, а и да има, са за не повече от 1000-1200 лева. Пак се успокояваш - значи, с моите 1400 не съм толкова зле.
                  Минават няколко седмици и една вечер жена ти се прибира разревана у дома и съобщава, че във фирмата, в която работи, са влезли синдици. Оказва се, че фирмата имала огромни дългове, кредиторите са се обърнали към съда и са пристъпили към разпродажба на активите на фирмата. Съответно от следващия понеделник жена ти е без работа. Сега вече става сложно. Твоята заплата едва стига да си покривате вноските, жена ти почва да си търси работа, но работа няма, масово фирмите започват да фалират и да освобождават персонал, на пазара на труда има хиляди безработни търговци. Карате я на заеми и надежди месец-два, опитвате да разсрочите ипотеката, но няма накъде, защото тя е за 30 години, принуждавате се да спрете да плащате и един хубав ден на вратата ви почуква съдия-изпълнителят...
                  Но ти си спокоен, все пак държавно гарантираният дълг е минимален, следователно нищо лошо не може да ти се случи... нали така?

Коментар

• Re: до Андрей!

Първоначално изпратено от be_google
                    А кога необръснатия ви вожд стана и ИКОНОМИСТ!????????????????????????????
                    Защото Станишев е и с такова образование от Лондон
                    Искате по време на най-голямата криза, която е виждал света да сложим ПОЖАРНИКАРЯ за Премиер - ТОВА Е НАГЛО, ПРОСТАШКО, АРОГАНТНО, ИДИОТСКО!!! Комунистическия възпитаник Бойко Б ... Премиер - БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ... от самите нас!!!!!!!!!

Първоначално изпратено от Inform
                    Външен дълг на обществения сектор:
                    - в края на юни 2001г. е 10,244.7 млн. евро
                    - в края на декември 2008г. е 3,893.6 млн евро

Тоест за по-малко от 8 години външният дълг на обществения сектор е намалял с 62% обаче някои привърженици на джебчийчето от Драгалевци все още се надяват България да фалира за да може джебчийчето от Драгалевци да стане министър-председател.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/
                    Аман от изкуфели комуноиди.
                    Като фалира България за трети път от 1990-а насам (все при управление на комунистите се случва, защо ли) пак ли Костов ще ти е виновен?
                    Поне има трудов стаж за разлика от Станишев
                    Има стаж ББ, но какъв и на каква заплата се е осигурявал и защо данните за тове са засекретени ... излишно го героизирате !
                    В Уикенд ли го прочети това?

Коментар

С настъпването на Баба Марта ти пожелавам скорошно оздравяване и възстановяване на душевното равновесие!
                      Искате по време на най-голямата криза, която е виждал света да сложим ПОЖАРНИКАРЯ за Премиер - ТОВА Е НАГЛО, ПРОСТАШКО, АРОГАНТНО, ИДИОТСКО!!! Комунистическия възпитаник Бойко Б ... Премиер - БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ... от самите нас!!!!!!!!!
                      自由西藏

Коментар

• А бе,be_google,казва ти се в открит текст,че управляващите крадат ,ти казваш че СтаниШеф има диплома по икономика???? Ти въобще четеш ли какво пишеш. Има диплома(от къде в Лондон????),пък не е работил. Значи не може да работи като икономист.
                        Работил като историк,обаче темите по които е работил,вече не са актуални. Значи един безработен,с НЕДОКАЗАНА диплома,който ОЧЕИЗВАДНО провали страната(само спрените 1млрд евро по европейските програми,не говоря за тоталната корупция,поради която ЕС комуникира с БГ гражданите,а не с правителството) е най-великия.
                        От друга страна имаш бивш пожарникар,работил и РЪКОВОДИЛ хора(а не се учи на наш гръб). ББ,освен това ръководи София(не знам как,но е ИЗБРАН,като личност за втори мандат). Миналия месец бях във София и видях на 3 места ремонт на асфалта. Нещо което го нямаше във Варна(БСП) и по пътя : Варна-Силистра-Шумен-В.Търново-Враца-София-Пловдив-Бургас-Варна.

Когато фактите говорят и операторите на биологични единици мълчат.

ПП Не съм привърженик на ББ,но СтаниШеф и П.Димитров е ЕДИНСТВЕНИТЕ БГ политици заради които сменям канала на телевизора.Вече толкова време успявам да изтърпя всеки друг,но тези двамата не мога.

Препоръка е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                          ... големите западни банки може просто да отпишат инвестициите си в ЦИЕ, да закрият банковите си клонове тук и да се изтеглят от пазара. Но дори това да се случи, преди да ги закрият, ще направят всичко възможно да ограничат загубите си. А това означава две неща: Първо - обмяна на всички налични левчета срещу Евро и изнасяне на Еврото към банката-майка. Второ - продажба на всички дългове към банката (ипотеки, потребителски кредити, фирмени кредити и пр.) на местни фирми, които да си ги събират както намерят за добре. .
                          Би ли уточнила нещо като на лаик за този апокалипсис? Доколкото знам чуждите банки нямат клонове тук, а регистрирани у нас дъщерни дружества. И парите не могат да заминат току така към банката майка, освен ако не закрием ЕС. Демек за да стане твойта прогноза, трябва да фалират, тоест да имат повече дългове отколкото вземания. Или да фалират банките майки, но и тогава не може да се изнася с куфари. Все ми се струва, че въпреки така наречената криза, банките тук бяха доста консервативни, а и ограниченията от БНБ не са малки.
                          Веско, не си лаик само на тема "апокалипсис", а изобщо. Подчертаното в червено доказва, че си такъв. Дано излезеш полусух от кризата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                            ... големите западни банки може просто да отпишат инвестициите си в ЦИЕ, да закрият банковите си клонове тук и да се изтеглят от пазара. Но дори това да се случи, преди да ги закрият, ще направят всичко възможно да ограничат загубите си. А това означава две неща: Първо - обмяна на всички налични левчета срещу Евро и изнасяне на Еврото към банката-майка. Второ - продажба на всички дългове към банката (ипотеки, потребителски кредити, фирмени кредити и пр.) на местни фирми, които да си ги събират както намерят за добре. .
                            Би ли уточнила нещо като на лаик за този апокалипсис? Доколкото знам чуждите банки нямат клонове тук, а регистрирани у нас дъщерни дружества. И парите не могат да заминат току така към банката майка, освен ако не закрием ЕС. Демек за да стане твойта прогноза, трябва да фалират, тоест да имат повече дългове отколкото вземания. Или да фалират банките майки, но и тогава не може да се изнася с куфари. Все ми се струва, че въпреки така наречената криза, банките тук бяха доста консервативни, а и ограниченията от БНБ не са малки.
                            Ще ти уточня.
                            Доскоро банките-майки наливаха средства в българските си "дъщерни дружества" (да ползваме твоята терминология). Оттам идваха и парите, раздадени като кредити. В момента тече обратният процес - "дъщерните дружества" наливат вяко евро, до което могат да се докопат, в банката-майка. Ако се докопат до левчета (примерно от депозити) - все тая, обръщат ги светкавично в Евро и пак ги пращат на майката. Според теб какво - "дъщерните дружества" могат само да получават пари от банката-майка, но не могат да и пращат пари, така ли? :-D
                            Спомняш ли си какво проплака Иван Искров след като бяха намалени минималните задължителни резерви на банките - че вместо тези освободени 600 милиона Евро да бъдат вкарани в икономиката, те са били директно изнесени от банките в чужбина!

Коментар

• Първоначално изпратено от ip_investor
                              Точно пък най-корумпираните комуняги ли избраха да представят на ЕС този планове? Станишев и Дюрчани? Боже, боже, колко мъка има на тоя свят!
                              ударната група по форумите май пак се активизира

Коментар

Първоначално изпратено от Inform
                                Външен дълг на обществения сектор:
                                - в края на юни 2001г. е 10,244.7 млн. евро
                                - в края на декември 2008г. е 3,893.6 млн евро

Тоест за по-малко от 8 години външният дълг на обществения сектор е намалял с 62% обаче някои привърженици на джебчийчето от Драгалевци все още се надяват България да фалира за да може джебчийчето от Драгалевци да стане министър-председател.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/
                                Аман от изкуфели комуноиди.
                                Като фалира България за трети път от 1990-а насам (все при управление на комунистите се случва, защо ли) пак ли Костов ще ти е виновен?
                                Поне има трудов стаж за разлика от Станишев
                                Има стаж ББ, но какъв и на каква заплата се е осигурявал и защо данните за тове са засекретени ... излишно го героизирате !

Коментар

Working...
                                X