Първоначално изпратено от al64ad="yerdna
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фалит на Украйна,след 6 месеца фалит и на България!
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от master of the seven seasА бе вие да не сте депутати че се псувате????
Всички сме потърпевши от 'триглавата ламя' и се караме по между си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaИмаш ли пари бе,нещастник? Или и коня ти дето се онождате двамцата загива от глад? Нали на басове скачаше бе,боклук? Най-голямата путка си от всички тука!
Коментар
-
Де Ниро ти сънуваш буден внимавай само ръката ти да не е в контакта.И не мърдай много след малко ще ти хареса.Та кои ВИС И СИК уплашил каиш.По кое време те се регистрираха и станаха от мутри бизнесмени кой им направи нов закон?Кой от босовете им вкара в затвора?Кое убийство разкриха по негово време?Какво построи?Защо не отвори досиетата кой му пречеше?Защо нито един кредитен милионер не отиде в затвора?На кого президента каза Иване кажи си те ще те разберат.Няма да ми пишеш глупости напиши кое предприятие е стабилизирал с имена както аз пиша с имена.И още той въведе топлинното счетоводство и закрепости хората към Топлофикация.Бил оправил образованието по голям смях няма от това.Така го оправи че сега излизат отличници от всички университети дето не знаят да пишат и четат такива като теб.Здравеопазването е трагично дано ти се наложи да опреш до него тогава ела пак да си говорим.Искаш ли отговора той беше зает да краде и да мъчи да заличава следите.Аз идоли нямам никога не съм членувал в партии нещо си се убъркал.Разчитам на ума и ръцете си фюрери и командири не ми трябват.Той е същия като комунистите само дето алчността и наглостта са му по големи.С радио София не бива да се спори както и с партийни номенклатурчици.Ще поживем ако е рекъл Господ ще видим кой ще се окаже прав.Аз твърдя че Костов повече власт никога няма да види.Народа просто е отвратен от него и крадливите му ортаци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоПървоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от Бате ПешоВече на всички в този форум трябва да е ясно какво представляват хората които поддържат Костов и СДС.Това явно са озлобени и нещастни хора които мразят народа си и страната си.Това са хора които искат да вземат властта пак за да крадат и ограбват всички нас и после заминават в чужбина.И да ни се присмиват отвън.Няма да стане този път.Народа ни е мъдър особено старите хора и им е ясно че си имат работа с криминални типове.На един такъв вожд сина му уби едно прекрасно момиче във Варна а тоя го защитава.Рано или късно Божия гняв ще се стовари върху тези хора върху децата им и внуците им.От Бог не можеш да избягаш в чужбина.
Костов завари хипер инфлация и вдигна доходите 10-15 пъти. Увеличи резервите, изгради държавата наново, по правилния начин.И да се пръснете от злоба това са фактите. Има статистики колкото искаш и те го доказват. Знае го и целия свят. Няма дело срещу Костов. Нито едно! Защото сте помияри и с лъжи дела не се печелят. Болините ви фантазии за БГА, банки и гаражи не ме интересуват. Имаме работеща икономика в борд, имахме и доверието на целия свят, преди БКП пак да го провали. Вие сте лузъриу и нещастни помияри всичките. Защитавате обречена кауза.
А педофилите като остап в затвора ги чакат прекрасни дни Там много ги обичат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obi4am anita nanevaстискам палци еврото да стане 10 лева и да фалира цялата държава ще е готино за мен моите приходи са в евро не ми дреме аз никога не съм плащал данъци на българия защото работодателя ми не е бг фирма а арубска нито за пенсия нито за здравни осигуровки вода не съм плащал само тока и интернета си плащам нищо друго
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaПървоначално изпратено от ГариПонеже много се говори колко голям е външния ни дълг и как България ще фалира, нека да дадем едни по-конкретни цифри за структурата на този дълг.
Брутен външен дълг (31.12.2008 г.)
І. Държавно управление 2719,3
Краткосрочни 0
Дългосрочни 2719,3
ІІ. Централна банка 0
III. Банки 9077,6
Краткосрочни 7059,1
Дългосрочни 2018,5
IV. Други сектори 11812,1
Краткосрочни 6286,3
Дългосрочни 5525,8
ОБЩО 23609,0
(по сектори на
кредиторите)
V. Преки инвестиции 13039,3
(Вътрешнофирмени заеми)
БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ 36648,3
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/S_GED_Stock_Cred_Euro_04-08(q)/$FILE/2004-2008_S_GED_Cred_Q-bg.xls
Числото 36648,3 млн. евро наистина изглежда стряскащо, но:
- от него спокойно можем да приспаднем 13 млрд. евро междуфирмени заеми. Това че някакви чужди компании са дали заеми на дъщерните си дружества у нас, си е техен проблем. Да се оправят помежду си, ние няма какво да ги мислим. Разбира се, ако става въпрос за преки инвестиции в производствени предприятия, които осигуряват работа и износ на стоки /приток на валута/, ще е жалко да ги загубим. Но това, че примерно Кауфланд е дало заем на Кауфланд България, за да построи тук 50 хипермаркета - мисля, че спокойно ще го преживеем. Ще има откъде да пазаруваме и без тях.
- 9077,6 млн. евро или 9 млрд. евро са банкови заеми. Пак от чуждите банки към поделенията им в България. И те ще оправят помежду си, никой няма да тръгне да фалира дъщерната си банка в България. Ще разсрочват, ще сучат, но ще си запазят положението. Има и БГ банки с кредити от чужбина, но те са една две за много малки суми.
- Опасните кредити - на български компании към банки и партньори от чужбина, са всъщност 11812,1 млн. евро. От тях 6286,3 млн. краткосрочни (15-16% от БВП). Ето тук е проблема - 6 млрд. евро трябва да се изплатят тази година. Не е малко, но пък е доста по-добре от 36 млрд.
Искаш да "приспаднем" 13 милиарда междуфирмени заеми. И 9 милиарда банкови заеми. Подобно "приспадане" няма как да стане.
Когато дължиш пари на някоя банка или фирма, тя има право със съдебно решение да ти запорира сметките и всичките ти приходи да отиват в нейната каса до изплащане на задълженията. Абсолютно същото, само че неофициално, става при банковите заеми. Всяко левче, до което дъщерните български дружества успеят да се докопат, се обръща в Евро и се изпраща на банката-майка, за да покрие заемите, които майката е давала на дъщерното си дружество преди кризата.
Дълговете на фирмите можем да "приспаднем" само тогава, когато "приспаднем" самите фирми. Тоест, когато фирмите фалират. Цената на подобно "приспадане" ще са стотици хиляди хора на улицата.
Не мога да разбера защо си мислите, че ако един дълг е частен, то той може и да не се плаща.
Направо е за шеф на НСИ.
Междувпрочем това го питах още вчера-за "разбирателството"- като как го виждат? ,ама никой тук от видните теоретици не ми отговори................
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоГлупако и на теб трябва да ходя навън в калта да копая корени от дива тиква за да пиеш отвара.БСП никога не ме е интересувала и не защитавам тройната коалиция просто ти казвам какво направиха твоите съпартийци.Тези дето нямаше да ни излъжат и предадат я попитай кака си Надка кой открадна гаража на Т. Живков.Кой изтъргува Булбанк без пари срещу образованието и работата на дъщеря си.Кой с ортаците си разграби БГА Балкан Плама Кремиковци Варненска корабостроителница?Кой съсипа енергетиката кой затвори АЕЦ-а кой сключи сделката за Горна Арда дето сега Махмуд Джейлан съди България за 50милиона евро?Кой съсипа военно промишления комплекс?Кой съсипа правосъдието МВР здравеопазването образованието?На кой жена му е партиен секретар и бе направила фондация в която държавните предприятия даваха пари.На кого Тодор Батков преведе 200000долара от сметките на Майкъл Чорни?Кой обезлюди страната и прогони много българи навън?Или мислиш че народа е забравил това.Кой проведе тази дивашка реституция и приватизация?Този не желая да ме управлява искам да го видя в затвора заедно със всички дето са нарушавали законите от всички партии.Комунистите не са ми любимци.Относно избиването на хора не си прав.Да избили са много ама 90% от тях са спекуланти убийци крадци и всякаква такава пасмина.Сега твоите кумири ликвидираха държавата за да има свобода.Тя свободата се изразява в това да крадеш изнасилваш и убиваш безнаказано.Рано или късно тази престъпност ще засегне всяко семейство просто във всяко семейство ще има или убит или изнасилен.А забравих ти ще си се изнесъл в чужбина.Някой ти е промил яко мозъка или и ти си син на някой като варненския лидер.Власт в България няма да видите никога повече не разбра ли.И внимавай с батко ти Остап защото той се кани като вземе властта да ви натика в Белене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlata lamiaСложи си живовляк на разпрания гъз,да не ти граняса ануса бре,селяндур смотан! Ти не си излизал от калта бре,мендил-лъжеш,мамиш и обиждаш много по-достойни от теб хора! Още малко ме ядосайте мендили и ша дойда там и ще ви сцепя мутрите модераторски!
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ГариПонеже много се говори колко голям е външния ни дълг и как България ще фалира, нека да дадем едни по-конкретни цифри за структурата на този дълг.
Брутен външен дълг (31.12.2008 г.)
І. Държавно управление 2719,3
Краткосрочни 0
Дългосрочни 2719,3
ІІ. Централна банка 0
III. Банки 9077,6
Краткосрочни 7059,1
Дългосрочни 2018,5
IV. Други сектори 11812,1
Краткосрочни 6286,3
Дългосрочни 5525,8
ОБЩО 23609,0
(по сектори на
кредиторите)
V. Преки инвестиции 13039,3
(Вътрешнофирмени заеми)
БРУТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ 36648,3
http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/vPages/S_GED_Stock_Cred_Euro_04-08(q)/$FILE/2004-2008_S_GED_Cred_Q-bg.xls
Числото 36648,3 млн. евро наистина изглежда стряскащо, но:
- от него спокойно можем да приспаднем 13 млрд. евро междуфирмени заеми. Това че някакви чужди компании са дали заеми на дъщерните си дружества у нас, си е техен проблем. Да се оправят помежду си, ние няма какво да ги мислим. Разбира се, ако става въпрос за преки инвестиции в производствени предприятия, които осигуряват работа и износ на стоки /приток на валута/, ще е жалко да ги загубим. Но това, че примерно Кауфланд е дало заем на Кауфланд България, за да построи тук 50 хипермаркета - мисля, че спокойно ще го преживеем. Ще има откъде да пазаруваме и без тях.
- 9077,6 млн. евро или 9 млрд. евро са банкови заеми. Пак от чуждите банки към поделенията им в България. И те ще оправят помежду си, никой няма да тръгне да фалира дъщерната си банка в България. Ще разсрочват, ще сучат, но ще си запазят положението. Има и БГ банки с кредити от чужбина, но те са една две за много малки суми.
- Опасните кредити - на български компании към банки и партньори от чужбина, са всъщност 11812,1 млн. евро. От тях 6286,3 млн. краткосрочни (15-16% от БВП). Ето тук е проблема - 6 млрд. евро трябва да се изплатят тази година. Не е малко, но пък е доста по-добре от 36 млрд.
Искаш да "приспаднем" 13 милиарда междуфирмени заеми. И 9 милиарда банкови заеми. Подобно "приспадане" няма как да стане.
Когато дължиш пари на някоя банка или фирма, тя има право със съдебно решение да ти запорира сметките и всичките ти приходи да отиват в нейната каса до изплащане на задълженията. Абсолютно същото, само че неофициално, става при банковите заеми. Всяко левче, до което дъщерните български дружества успеят да се докопат, се обръща в Евро и се изпраща на банката-майка, за да покрие заемите, които майката е давала на дъщерното си дружество преди кризата.
Дълговете на фирмите можем да "приспаднем" само тогава, когато "приспаднем" самите фирми. Тоест, когато фирмите фалират. Цената на подобно "приспадане" ще са стотици хиляди хора на улицата.
Не мога да разбера защо си мислите, че ако един дълг е частен, то той може и да не се плаща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от Бате ПешоВече на всички в този форум трябва да е ясно какво представляват хората които поддържат Костов и СДС.Това явно са озлобени и нещастни хора които мразят народа си и страната си.Това са хора които искат да вземат властта пак за да крадат и ограбват всички нас и после заминават в чужбина.И да ни се присмиват отвън.Няма да стане този път.Народа ни е мъдър особено старите хора и им е ясно че си имат работа с криминални типове.На един такъв вожд сина му уби едно прекрасно момиче във Варна а тоя го защитава.Рано или късно Божия гняв ще се стовари върху тези хора върху децата им и внуците им.От Бог не можеш да избягаш в чужбина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obi4am anita nanevaстискам палци еврото да стане 10 лева и да фалира цялата държава ще е готино за мен моите приходи са в евро не ми дреме аз никога не съм плащал данъци на българия защото работодателя ми не е бг фирма а арубска нито за пенсия нито за здравни осигуровки вода не съм плащал само тока и интернета си плащам нищо другоМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар