Първоначално изпратено от mpy_yordanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква рента получавате от земеделските си земи?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнениеИмам два имота, които се водят "др. трайни насаждения" и "гори в земеделски земи" и за тях нямам аренден договор.
Разбрах, че се водят "бели петна", тоест арендаторът не може да ги заобиколи и ги обработва.
Разбрах, че рентата май се плаща на общината.
Някой знае ли лак и къде да си я заявя и взема?!
Поздрави
- 2 Харесвания
Коментар
-
Имам два имота, които се водят "др. трайни насаждения" и "гори в земеделски земи" и за тях нямам аренден договор.
Разбрах, че се водят "бели петна", тоест арендаторът не може да ги заобиколи и ги обработва.
Разбрах, че рентата май се плаща на общината.
Някой знае ли лак и къде да си я заявя и взема?!
Коментар
-
Здравейте!
Притежавам земя, която е във Видинско.
Знаете ли какви са цените в този район.
Валиден ли е договорът, ако е подписан с арендатора от собственик на 1/4 от земята?
Въпреки, че е предупреден от собственика на най големия дял 1/2 през септември месец за преподписването, че държи да се подпише с него.
Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mysirakov Разгледай мнениеЗдравейте,
Наследник съм на земя в община Генерал Тошево /Добричко/. Трета категория по нот. акт.
Цената, която ми предлагат за рента /един и същи арендатор наема същата зема поне за последните 8 години за една и съща цена/ от 45лв/декар или 30% от продукцията, но не по малко от 12лв/декар.
Информираха ме, че за трета категория, цената на наем, не може да пада под 60лв/декар, а обикновено е около 75-80лв/декар за трета категория земя.
Може ли съвет?
Благодаря!
Коментар
-
За Добрич рентата е 95-100лв., в по-добра година стига и до 110лв. (Това от личен опит)
В Балчик, Каварна, Шабла доколкото знам са по-високи рентите - 105-110лв.
За Ген.Тошево нямам информация, но не би трябвало да е много по- ниска рентата..
Ps. Внимавай с какъв арендатор се захващаш и не се лъжи да подписваш многогодишни договори, за една година най-добре. За пръв път ми се случва да не ми платят рента и не знам как да процедирам.. Договорът ми за съжаление е многогодишен.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Здравейте,
Наследник съм на земя в община Генерал Тошево /Добричко/. Трета категория по нот. акт.
Цената, която ми предлагат за рента /един и същи арендатор наема същата зема поне за последните 8 години за една и съща цена/ от 45лв/декар или 30% от продукцията, но не по малко от 12лв/декар.
Информираха ме, че за трета категория, цената на наем, не може да пада под 60лв/декар, а обикновено е около 75-80лв/декар за трета категория земя.
Може ли съвет?
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
Ковачица , не е далечеот там а взимам 60
Коментар
-
Първоначално изпратено от bk2@mail.bg Разгледай мнениеС. МЕДКОВЕЦ, ОБЛАСТ МОНТАНА - 35 ЛВ, ВСИЧКИ АРЕНДАТОРИ СЕ ДОГОВАРЯТ И ДАВАТ ЕДНАКВО
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от eirin Разгледай мнение... единствена кооперация ...
Коментар
Коментар