IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредни срещи на Клуб Investor.bg

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от afterd
    franky, схванал съм го проблема, но смятам, че опити за манипулации е имало, има и ще има. Те стават факт когато човек им се върже. Колкото по-развит пазар ставаме, толкова по-фини /а на моменти и доста груби/ ще стават нещата.. Но това няма да означава, че ги няма. Преди време някой беше казал, че борбата м/у фондовете ще става все по-ожесточена - позна..

Ако пазарът не беше свръхкупен, подобни изявления нямаше да имат същия ефект.

Споменах за съответното интервю не за да коментирам начинът, по който е говорил г-н Ганев, а просто за да допълня с още една гледна точка.

Няма как да има само един тип посредници... Както няма и само един тип хора. Щом нещо съществува, значи има място за него.
    afterd да те питам едно въпросче : ти да не си AfterDark=VS ?

щото ако е така си направо за лечение.

Коментар

• Огнян Донев много точно го е казал.

Коментар

• franky, схванал съм го проблема, но смятам, че опити за манипулации е имало, има и ще има. Те стават факт когато човек им се върже. Колкото по-развит пазар ставаме, толкова по-фини /а на моменти и доста груби/ ще стават нещата.. Но това няма да означава, че ги няма. Преди време някой беше казал, че борбата м/у фондовете ще става все по-ожесточена - позна..

Ако пазарът не беше свръхкупен, подобни изявления нямаше да имат същия ефект.

Споменах за съответното интервю не за да коментирам начинът, по който е говорил г-н Ганев, а просто за да допълня с още една гледна точка.

Няма как да има само един тип посредници... Както няма и само един тип хора. Щом нещо съществува, значи има място за него.

Коментар

• ...Обвинението за манипулация в прав текст го направи само Огнян Донев и още един колега, който попита Колчев какви са му отношенията с регулатора и мисля още един, който попита нещо за БАЛИП. И какво му отговори Цачев - че, г-н Донев пазарът не можело да си изяжда закуската за шест месеца. Донев го попита какъв ръст му планират тогава и това беше за плановата икономика и опитът за диктуване на двженията на пазара. Изяде ги. Само че само Огнян Донев явно имаше смелостта да го каже. ...

Коментар

• Франки е напълно прав.Ганев изказа мнение подобно на Ебана но го изказа професионално и интелегентно.
            Life won't wait for you.

Коментар

• afterd, nikoi ne spomenava tova interview, zastoto e dadeno inteligentno. Vseki ima pravo da izrazi lichnoto si mnenie, no bez da dava kvalifikacii na pazara i bez kraini ocenki i slagane pod obst znamenatel.

Dostatuchno se izpisa po temata, a ti vse oste ne si shvanal kakvo e estestvoto na problema ......

Коментар

• Индексите се смъкнаха защото им беше дошло времето.

На 29.10 имаше интервю в Дневник с мениджъра на Карол Капитал Мениджмънт, който говори за същите неща, които от Елана казаха преди това. Никой не споменава за това интервю, но няма да задълбавам в тази посока..

Фактът е, че хората си мислят, че все някой ги манипулира, когато нещата тръгнат против тях. Не е ли манипулация и говоренето за ненадцененост и внушаването на положителни настроения тогава? Това, че можеш да спечелиш от нещо, прави ли го по-малко лошо или неприемливо?..

Малък цитат от въпросното интервю - става дума за представяне на Адванс Инвест пред чуждестранни инвеститори:

"Изключително важно място се отделя на risk return профила, т.е. с цената на какъв риск е реализирана тази доходност. Ако един разговор започне с реализираната доходност, никой от тези инвеститори няма да се впечатли. Даже напротив, ако не можеш да обясниш с какъв риск е реализирана тази доходност, това означава край на разговора.

Това обаче контрастира все още с реалността в България и начина, по който се продават тук фондовете."
                И останалата част е интересна. За който му се слушат и други мнения освен неговото собствено...

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
                  Внимателно изчетох тези два цитата. Все едно аз съм Камен Колчев! Мислите ни съвпадат едно към едно

Съжалявам, че във форума е пълно с аматьори, които не могат да различат собствение си краткосрочен интерес от това, което е добро за бъдещето на пазара (т.е. за всички нас) по принцип.

За пореден път се убеждавам, че К.К. е човек с визия.

А както писах в темата за паниката - аз съм доволен от тази корекция. От самото начало споделях това и в този смисъл никого не съм подвел Само съжалявам, че корекцията може да не се окаже нито толкова дълбока, нито толкова продължителна, колкото пазарът ни заслужаваше. Дано в близко бъдеще това не ни излезе през носа.... Мисля, че някои от четящите ме разбират прекрасно.

Първоначално изпратено от bate Goiko
                  О. Донев каза ,че техните изказвания(писмото),че пазара е много надценен точно по време на някои други събития са повлияли за корекцията.На което вместо Колчев отговори Цачев ,че били казали така защото не
                  искали това което пазара ТРЯБВАЛО да постигне за следващите 3 години да стане за 6 месеца,на което О. Донев се засмя и каза ,че това му прилича на планова икономика през социализма,а сбирката на ОФ събрание
                  Първоначално изпратено от Investorrr
                  Според Колчев, пазарът ни не е надценен, даже е много перспективен и след тази корекция 10-20% вече атрактивен, но има и не малко позиции, които са силно надценени и направо балони - които застрашават целия пазар, за което е много прав )))))

VS=AfterDark ей човек вземи се лекувай на психиатър , ще те оправят хората, за 6М с малко повече медкаменти. и без форумстване.

Коментар

• dobi, щом не са го разнищили на срещата, значи стратегията е друга. ще го нищят не-публично

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                      Aма....VS, не разбра ли, почти всички сме доволни от корекцията)))

Но много, не сме доволни от подхода и симбиозата на медии и влиятелни личности от пазара, които правят обобщения за пирамиди, балони... ЗА масовата публика.....хайде да не се повтаряме...само
                      Пък ти(той, тя) си пиши...някъде, че твоето мнение не било препоръка))

Съни, много те уважавам, но как да не сме доволни от подхода. Хората написаха че трябва да има корекция и корекция имаше. Как да не сме доволни. Всеки път така да правят им пожелавам. Вчера на срещата казаха 20 % най - много да падне борсата и има много хора които ще я подпрат, значи е време да купуваме. Аз съм си доволен. Пък нека си обясняват, че не било планова икономика.

Мнението не е препоръка.

Коментар

• Заешка работа

Да си кажа впечатленията. Всички бяха дошли да кажат на еланци какво мислят за слонския им начин на действие и за изклащането на пазара, но явно не им стигна смелостта. То и на мен, като видях как разговорът течеше все едно нищо не се е случило.
                        Обвинението за манипулация в прав текст го направи само Огнян Донев и още един колега, който попита Колчев какви са му отношенията с регулатора и мисля още един, който попита нещо за БАЛИП. И какво му отговори Цачев - че, г-н Донев пазарът не можело да си изяжда закуската за шест месеца. Донев го попита какъв ръст му планират тогава и това беше за плановата икономика и опитът за диктуване на двженията на пазара. Изяде ги. Само че само Огнян Донев явно имаше смелостта да го каже. Очаквах, че някой друг ще продължи - съгласен съм с мненията на всички тук, също не съм съгласен с начина, по който елана, кфн и ко изманипулираха пазара. Дискусията обаче си протече като в любовно гнездо - ще направиш ли прогноза за пазара на земя, за пътните холдинги, за енемона, ето ти една прогноза, ау колко си добър, никога не съм виждал такъва прогноза, дай още една. Но културно - под чаршафите. Явно всички се вързаха на защитната реч на Колчев за лошия вкус за трейс и бяхме в общо настроение като в градината на английски замък. Предлагам следващия път Донев да измисли темите и да го правим говорител, щото всеки си пази продължението на гърба и си мълчи. Например - понеже всички ги е страх, инвесторът да извади въпросите от сайта, макар и анонимни и да се почва да се отговаря. Иначе много добър вкус на страх имате, зайци, не можете да ми кажете нищо в очите, би казал Колчев.

Коментар

• VS, корекция щеше да има и без изявите на разните господа.
                          и след тази ще има корекция и пролетта, след това ще има корекция и следващия септември.

ама хората явно не разбират, че пазара си има свои закони.

Коментар

• Тоя плужек е умрял брокер на недвижими имоти, в елана може да ходи да чисти събота и неделя........

Коментар

• Първоначално изпратено от VS
                              Внимателно изчетох тези два цитата. Все едно аз съм Камен Колчев! Мислите ни съвпадат едно към едно

Съжалявам, че във форума е пълно с аматьори, които не могат да различат собствение си краткосрочен интерес от това, което е добро за бъдещето на пазара (т.е. за всички нас) по принцип.

За пореден път се убеждавам, че К.К. е човек с визия.

А както писах в темата за паниката - аз съм доволен от тази корекция. От самото начало споделях това и в този смисъл никого не съм подвел Само съжалявам, че корекцията може да не се окаже нито толкова дълбока, нито толкова продължителна, колкото пазарът ни заслужаваше. Дано в близко бъдеще това не ни излезе през носа.... Мисля, че някои от четящите ме разбират прекрасно.

Първоначално изпратено от bate Goiko
                              О. Донев каза ,че техните изказвания(писмото),че пазара е много надценен точно по време на някои други събития са повлияли за корекцията.На което вместо Колчев отговори Цачев ,че били казали така защото не
                              искали това което пазара ТРЯБВАЛО да постигне за следващите 3 години да стане за 6 месеца,на което О. Донев се засмя и каза ,че това му прилича на планова икономика през социализма,а сбирката на ОФ събрание
                              Първоначално изпратено от Investorrr
                              Според Колчев, пазарът ни не е надценен, даже е много перспективен и след тази корекция 10-20% вече атрактивен, но има и не малко позиции, които са силно надценени и направо балони - които застрашават целия пазар, за което е много прав )))))
                              znachi i ti si sushtia kretenoiden maloumnik. Ti iavno ne shvana ideiata na vsichko no nishto, pone si ostro tup ti e prosteno, aide obratno na rabota v ubitata elana. Niama losho borsata da koregira, ima losho kogato hora zloupotrebiavat s manipulativni izkazvania i to chrez tehni lica (Apostolov) ili BALIP. S ideiata da napulniat za smeshnite im fondove. Vsichko beshe napraveno s umisul i zadni misli, a ne zashtoto pazara e nadcenen. Neka si govori kakvoto iska, no da izleze i da kaje: SPORED MEN i t.n. pazara e nadcenen, a ne da plashta na mishochi kato Apostolov i chrez BALIP da se krie kato da kazvam kvo. No ti ne vijdash po dalech ot nosa ti i tova ti e problema selski.
                              Ot tova koeto nabludavah, tochno konkurentite sreshtu koito ELANA reva pulniha kato ludi sega i kakvo shte stane? Shte skusat oshte poveche elancite po dohodnost. hahahahahhaha VS kolko ti dava Kolchev za ........

Коментар

• Aма....VS, не разбра ли, почти всички сме доволни от корекцията)))

Но много, не сме доволни от подхода и симбиозата на медии и влиятелни личности от пазара, които правят обобщения за пирамиди, балони... ЗА масовата публика.....хайде да не се повтаряме...само
                                Пък ти(той, тя) си пиши...някъде, че твоето мнение не било препоръка))

Коментар

Working...
                                X