Нормално е да има "бай Ганьовци" които да ни оплюват. Важното е, мисля, на всички е ясно че едно такова сдружение на всички от полза би било :-). Дори и курс по "борсово дело" може да направи като укрепне :-0. Тъй че да се събираме и да го правим.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Асоциацията на малките и средните инвеститори на БФБ
Collapse
X
-
Асоциация
Личното ми мнение, е че за всеки инвеститор/спекулант ще е само от полза участието му в подобна асоциация, тъй като би довело както за преференции за тях, така и за по-голямо влияние върху спорни решения на регулаторните органи на БФБ.
Най-големи полемики досега предизвикаха изискванията относно ръководството на асоциацията, затова предлагам спорните такива - относно семеен статус, религия и т.н. да са препоръчителни, а не задължителни такива. Изборът ще бъде на база на опитът /най-вече ръководен такъв/, лидерските качества и връзките /познанства от личностен и професионален характер с влиятелни "играчи" от обществения и икономически живот на страната/ на кандидатите.
Коментар
-
ами ще ви оплювам, защото оправданието за тази цел е меко казано наивно - да си търсите враг при първата смешна корекция и да се надъхвате, че пазарът има само една посока и това е вашата. накрая ще се объркат тези, които трябва да защитавате. вземете първо направете един курс на обучение, че хората не знаят какво е EBITDA и паричен поток!The SKY is no longer the limit!
Коментар
-
raging bear,
Защо се заяждаш? Кой ти е казал кой искаме кой не искаме и прочие?
Каквото събранието каже че искаме такова ще да е. Всеки има право да предлага и говори каквото си иска, от нас си зависи дали ще го възприемем.
Или членуваш , или не членуваши не ти харесва, ок, но недей да оплюваш.
То България е затва на тва дередже, защото всеки оплюва всико и всеки всичко може, а не можем да се съберем заедно и 10 души в името на неква цел.
Коментар
-
Аз си мислех, че вчера е бил най-големия цирк. А той сега започвал! Защо направо не си регистрирате един ИП, да си работи на 0.00001%, да си го листнете на борсата и да струва няколко милиарда?! И да си назначите един началник, който сутрин в 9:29 ще напява - борсата е евтина, борсата ще скача, ммммм, купувай...
P.S. Щом няма да има евреин председател, арменец може ли?The SKY is no longer the limit!
Коментар
-
Колеги, относно избора на каквито и да е хора, ясно е че конкурса ще е главно по красота- сбираме се и най-хубавият е председател. След това естествено никой няма да ни постеле килим от рози, но бидейки "Асоциацията" която е фактор, ще можем да изискваме добри условия от ИП-тата (иначе може всички членове да ги бойкотираме) да искаме добри условия при ИПО (същата причина), да публикуваме реалното мнение на инвестиционата общност (а не някакви други хора да говорят вместо нас) и мноооого много други причини. Затова най-важното е да се съберем, всичко друго е воростепенно.
Коментар
-
Колеги,позеленяха позициите и всички забравихме за идеята. Една асоциация би била изключително полезна на всички ни, най-малкото защото ще може да напише на КФН контра писмо когато разни измамници се опитват да ни манипулират по този жалък начин. Затова нека се съберем и да поставим началото на нещо което ще ни помогне в бъдеще.
Коментар
-
Че кой пречи на вършенето на работа? Нали тук идеи се обсъждат - ако нещо не е както трябва от самото начало, защо трябва да се загуби времето на 200 човека? А и представи си как 200 човека обсъждат изначале каквото и да било - каква говорилня би настанала и колко ще е полезна за участниците в събранието. Но, ако кажеш, че в момента прилагаш принципите на Brainstorming-а ще се съглася с теб . Така че не виждам нищо лошо в тази тема да се обсъждат ориентирите.
Коментар
-
Чери,
Къде пише че жена няма да може да стане председател?
И защо изобщо коментираме нероден Петко? Оставете ни сега да свършим работата, пък кат се съберем на 1-вото събрание, ще спорим ще се караме, докато не избистрим всичко.
Няма никаква драма в момента.
АМи в края на краищата нали 100 или 200 глави ще умуват и каквото изумуват това ще се приеме...
..спокойно, това долу съм го написал като ориентир и нищо повече.
Коментар
-
Добре де, ако изборът на ръководство ще е прозрачен процес е напълно в реда на нещата да бъде описан. Какво значи само ние ще си ги знаем? Хем искате да изберете Исус Христос, хем само ние да си го знаем. И не мога да се съглася, че за да бъде читав един човек трябва да отговаря на всички тези изисквания.
Аз автоматично отпадам от състезанието, само защото съм жена. Ама знаете ли ме колко съм умна, колко пари имам, кого познавам и какво мога да направя за асоциацията?
Коментар
-
Абе хора,
100 пъти ви казах,
Тези ИЗИСКВАНИЯ ако се приемат, няма да бъдат написани никъде, само ние ще си ги знаем. ?? Естественно че са дискриминационни.
Само да вметна, за някои изисквания за някои много големи западни компании ( може да си ги проверите), които и сега са в сила!. Ще посоча някои от изискванията им:
1. Женен с 2 деца.
2. Не може да е евреин или негър.
3. Не може да е жена ( последно това още виси като изискване в една "фирмичка" в Детройт, макар всички да са против)
4. Да е завършил МИТ.
5. Да е служил в морската пехота.
.... и т.н
Хората не са го писали никъде това,..но си го знят и като избират ръководство негласно се знае че тези които попадат в тази категория се отстраняват.
Коментар
Коментар