Taka gi vijdam i az nestata.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Асоциацията на малките и средните инвеститори на БФБ
Collapse
X
-
AfterDark
за последно казвам, че името трябва да съдържа думата "Индивидуални", т.к. така е общоприето за подобен тип сдружения
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пепи КънчевКолеги,
1.днес резервирах името "Асоциация на инвеститорите на БФБ".
Как ви се струва?
2.Резервирах зала в Дом на културата "Средец" /бившия Дом на Културата "Лилияна Димитрова"/. Мамира се до Паметника на Васил Левски, за сградата на статистика позната като НСИ. Залата е за 270 човека, за 24 ноември събота от 14-18 часа.
Като адвокат ретистрирал множество такива организации се заех да изготвям и устава на Асоциацията. Скоро ще мога да ви предложа един драфт за дискусия.
С Dalcom търсим още ентусиасти за инициативния комитет, който ще организира Учредителното събрание.
Обаждайте се на Dalcom или на мен на ЛС ако има желаещи да помогнат.
Ще очаквам вашите кометари за името, дата и мястото на Учредителното събрание. Тези неща са много важни. Ще поканим и медиите на това събитие. Смятам ще има интерес.
То пара ще се вдигне при всички случаи, но нека не бъде заради формалности и недоглеждане.
Относно членския внос - подкрепям казаното от pic.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пепи КънчевПропуснах да поставя на дискусия размера на члевския внос. Има предложение за 1 лев. Аз смятам, че това е асоциация на инвеститори, след които има бизнесмени, финансисти и хора работещи с пари. Членската маса ще е от предсавители на средната класа и нагоре. Това не са социално слаби сираци или пенсионери.
Пет лева на месец нищо не е. Предлагам 5 лева. Ако стане така, че ги внасяме авансово за една година е супер.
рекапитулация от управата ,толкова за наем ,толкова ток и пр..
И никакви инвестиции с тези пари по борси и пр .
Требва да се избере и касиер ,който да е материално отговорно лице,
тогава всичко ще е точно и членския внос секи ще го плаща с кеф.
Верно е , че държавните институции на частно лице или сама фирма
не обръщат внимание , а асоциация-друго нещо ,тука уважават ,щото
отде знаеш кой членува и кой стой зад асоциацията...
Коментар
-
Колеги, радвам се, че сте на път да реализирате тази идея. Подкрепям я на 100%.
А още един от плюсовете е, че инвеститорите от форума ще могат да се съберат, да се видят и да дискутират открито - без никове и без маски - като по този начин ще се стига и до много по продуктивни идеи, анализи, (не)препоръки и т.н.
Успех!!Не е препоръка!
Коментар
-
Пропуснах да поставя на дискусия размера на члевския внос. Има предложение за 1 лев. Аз смятам, че това е асоциация на инвеститори, след които има бизнесмени, финансисти и хора работещи с пари. Членската маса ще е от предсавители на средната класа и нагоре. Това не са социално слаби сираци или пенсионери.
Пет лева на месец нищо не е. Предлагам 5 лева. Ако стане така, че ги внасяме авансово за една година е супер.FREEDOM IS NOT FREE!!!
Коментар
-
Ами факта че ще могат да членуват само ч/л автоматично означава защита на дребния акционер.
Ние с Пепи се спряхме на "инвеститори"защото е по-универсално, но като се съберем, ако събранието реши, никакъв не е проблема да изменим името.
Намерилсъм съм сървър,хост,домейн и уеб-сайт. Естественно всичко това заедно с разработките ще е безплатно за нас.
Колеги търсим офис, ако някой може да предложи офис безплатно или подобно нека каже.
Тея дни ще ходя в общината, да се моля за офис.
Ако някой може да помогне, всички ще сме му благодарни.
ПП>>Помислете за 2 компютъра+факс. Аз 1 съм уредил. Намерил съм и принтер, скенер и прочие.
Естественно, всичко да е безплатно. Поне на 1-во време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пепи КънчевКолеги,
Как ви се струва?
2.Резервирах зала в Дом на културата "Средец" /бившия Дом на Културата "Лилияна Димитрова"/. Мамира се до Паметника на Васил Левски, за сградата на статистика позната като НСИ. Залата е за 270 човека, за 24 ноември събота от 14-18 часа.
Като адвокат ретистрирал множество такива организации се заех да изготвям и устава на Асоциацията. Скоро ще мога да ви предложа един драфт за дискусия.
С Dalcom търсим още ентусиасти за инициативния комитет, който ще организира Учредителното събрание.
Ще очаквам вашите кометари за името, дата и мястото на Учредителното събрание. Тези неща са много важни. Ще поканим и медиите на това събитие. Смятам ще има интерес.
Има нужда от подобна организация.
Коментар
-
Колеги,
Как ви се струва?
Ще очаквам вашите кометари за името, дата и мястото на Учредителното събрание. Тези неща са много важни. Ще поканим и медиите на това събитие. Смятам ще има интерес.FREEDOM IS NOT FREE!!!
Коментар
-
Добра идея според мен,с някой уговорки.
Първо да кажа че в Щатите има такава асоцияция от време оно и си издават списания, имат клубове навсякъде и помагат на хората да инвестират парите си.Даже организират училищни конкурси по инвестиции.
Обаче що се ограничавате само с БФБ и български акции.И аз имам акции ама ми е по кеф и търгувам повече с валута ,или с индекси и прочее,що не привлечете и тази членска маса.
За управлението трябва доработки ,управителния съвет на заплата ли ще е или кой ще си губи времето безплатно .
Членския внос чрез смс е удобно ама къв е тоя членски внос по един кинт,баси инвеститорите ,требва да е по голям за да е сериозна организацията.
За управлението ,че трябва да е от женени и улегнали хора 100% за ,
аз неженени работници не взимам например ,щото не вършат работа ,
и вятър ги вее...
А, и организацията трябва да е абсолютно некомерсиална ,без никакви връзки с борсата и ИП, а всеки месец ръководството да дава в Интернет например отчет на средствата ,щото ако се приеме един сериозен членски внос Бай ганьовия манталитет веднага ще роди ситуаций , иначе поздрави и успех...
Коментар
-
.
Митко взехме под внимание вашите препоръки с Радо, умувахме с адвоката над вариант:
-само частни лица с лични инвестиции.
Никакъв не му е проблема на частното лице като има ЕООД или ЕАД, да си дойде при нас самостоятелно а не през фирмата си.
Логиката е да бъде сдружение на физически хора които влагат лични пари.
Уточнени са дата за събрание, къде ще е, проекто-устав , инициативен комитет ( ПП>>Ако някой има добра воля време и нерви да ми пусне на лични да го включим в ИК).
Сега регистрирам поща в гмайл щото кутията ми се напълни, на тази поща ще помоля всички да се запишат за събранието-е.к които ще бъдат бъдещи членове, за да им разпратя покани.
Но, ще пусна допълнително съобщение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от радивпрочем "БТК Мобайл" ЕООД спокойно се вписва в критериите ти, а предполагам няма да ви допадне като потенциален партньор.
За ЕООД и ЕАД може да се постави изискването да са собственост на физическо лице. Другият вариант е това физическо да лице да членува като такова, а не чрез дружеството си, но тогава пък трябва да се разшири изискването за портфейл - той да може да бъде не само твой личен, а на дружество (дружества), в което (които) притежаваш 100%. Може би това е по-доброто решение. Така или иначе поради данъчни или други причини (произход на средства и т.н.) доста индивидуални инвеститори предпочитат да използват юридически лица, затова не трябва автоматично да бъдат изключвани.
А командитно дружество аз лично не съм срещал в практиката си. Преди десетина години срещах едно, но от тогава не съм и въобще съм забравил, че има и такава форма. Но за нашите цели командитното дружество не е индивидуален инвеститор, независимо, че единият от съдружниците е неограничено отговорен. Не размерът, а формата на отговорността за мен е важна - да рискуваш лични, а не чужди средства. От друга страна една семейна фирма с двама съдружници (съпрузи, братя и т.н.) също е индивидуален инвеститор, така че може би това изискване трябва да се отхлаби и да се даде право на Общото събрание да преценява конкретните случаи.
Митко
Коментар
Коментар