IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иновативна идея търси инвеститор, приятел и партньор!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Абе, хората са казали - в чужд форум питаш нещо и ти отговарят 20 човека, в България питаш и те хранят 20 човека - какъв си тъп, защо не знаеш толкова елементарно нещо, защо не си прочел еди какво си, що не мислиш и т.н.

    Краткото резюме не е лошо написано, може идеята да е страхотна, може да е пълен шит, може дори да е опит за измама, но отнесе толкова критики, че на хората да им се отще ...

    Ако дадете поне лек намек за какво иде реч - социална мрежна, новини или нещо подобно със сигурност ще получите по-сериозно отношение. Също така - "трябват ни едни 15к за сайт, ама това няма са стигне, пък и нямаме идея още колко трябва, пък и пари за реклама ще трябват, ама не казваме колко" звучи малко объркващо. Ако представите конкретни числа или от-до ще избегнете редица "инвеститори".

    Успех в начинанието!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Opposite Разгледай мнение

      innergy
      Това, че не ви се вярва, не означава, че няма скрит слон в стаята. Да - измислили сме проект в нисша, която е свободна. За пореден път казваме, че такъв проект няма. И да - нямаме конкуренция! Нямате си на идея колко безсънни нощи съм имал лично аз, за да се стигне до тази фаза на проекта, в която сме.
      Никой не може да се равнява на този етап с това, което ще представлява проекта. Да след като проекта стане реалност може да се конкуренция под някакъв вид, но Pepsi по-добра ли е от Coca-Cola? За някой може би да. Въпрос на вкус.
      Нали осъзнавате, че разликата между Пепси и Кока Кола е маркетинга. Т.е. и двата продукта са почти еднакви, но маркетинга на Кока Кола е на светлинни години от Пепси. Казвам го това не, защото искам да ви критикувам, а защото трябва да се налеят мнооого пари там. Ако се реализира проекта, трябва с лягането и ставането на потребителя да се набива вашата идея и да се стигне до един момент, в който първосигнално да се сеща за вас и името ви. Пример ви давам с преименуването на Продавалник в OLX и на Глобул в Теленор.

      Иначе за хората, които критикуват плана без да са запознати, само да припомня, че Бил Гейтс и Стив Джобс, когато са били партньори са представяли на Ксерокс мишката и те са се пръснали от смях и са казали, че е глупости и непрактично. Така, че ви пожелавам успех.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
        Искам само да вметна, че 15 000 за изработка на някакъв статичен сайт са много, но за изработка на динамичен сайт са даже малко.Имате нужда от поне двама програмисти на пълен работен ден *само* за поддръжка, а това са като минимум 6-7к на месец.

        Ами хостинг? Ами защита от хакерски атаки? Ами закупуване на хардуер за защита на хакерски атаки? Ами администрация на устройствата, закупени за защита от хакерски атаки? Ами развитието на този сайт в бъдеще?

        Хората са прави - бизнес план се представя по друг начин...
        +1

        Коментар


        • Успех в такъв случай, лаунчхъб и елеван са ви добър вариант(може би най-лесния и достъпен изълним такъв) , те също са част от европрограмите, но в друг формат. Другото се случва с банкова гаранция по европрограмите. Т.е ако си намерите, инвеститор и проекта ви се одобри то около 45% (може и повече в различни случаи) от стойността ще я поемат програмите и тежестта за инвеститора ще е по-малка успех... т.е. ще е по-лесно да навиете инвеститор... НО много важно уточнение, проекта трябва да се изпълни така, както е заложен, щото има неустойки и прекратяване в противен случай...!!! И друго, внимателно с изискванията там, защото са много и са сериозни
          Last edited by pepe1234; 29.11.2015, 18:25.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
            какво е това изход от инвестицията.доколкото разбирам искате да изгоните инвеститора след известно време
            Който "влезе" в една инвестиция е хубаво да знае, как се "излиза" или как се придобива за постоянно контролен пакет. Момчетата са влезли в инвестицията - т.е., те правят така, щото тя да се случи и, вярвам, ще я развиват и занапред... вероятно, до един момент, в който /дай Боже!/ начинанието да стане достатъчно самостоятелно и да не е необходимо непрекъснато тяхното персонално напъване. Моментът, в който може да се наемат за заплата програмисти, хардуеристи и т.н. и/или/или и/ момците решат да продадат бизнеса и да започнат нещо ново. В този момент, те вече сами ще имат ресурса и няма да им се наложи, както сега, да търсят тук инвеститори.
            От друга страна, не изключвам, инвеститорът да пожелае да кешира наедро в някой момент, като освободи за себе си допълнителен свободен ресурс и продаде дела си някому. Все "излизане".

            Сега, предлагам, след като Econlav вече се свърже с тях, да сподели накратко:

            1.Впечатление от тяхното представяне пред него.
            2.Впечатление /ама съвсем бинарно, "1= добре", "0= не достатъчно добре" от "пълнежа" на проекта.
            3.Момчетата да споделят, дали считат разговорите си с него за полезни в една или друга област.
            И никой по същество да не разкрива пред нас тук съдържанието, дори ако Econlav не се ангажира с инвестиция. Който реши, нека им пише.
            Просто, да проследим.
            Че аман от тролски теми като "политики"-те, те не са за инвеститорски форум.

            Коментар


            • Пишете ми на лично съобщение и може да обсъдим част от нещата. Готов съм да се видя с вас очи в очи и да видим какво толкова сте измислили.

              Коментар


              • какво е това изход от инвестицията.доколкото разбирам искате да изгоните инвеститора след известно време

                Коментар


                • Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
                  Глупости. Научете за три дни Joomla 3.0. Хостинг + домейн за година в хостинг.бг е 60-80 лева. Няма хакери-макери и програмисти с по 6000 лева заплати. Всичко е просто, не си губете времето тук.
                  Знаем Joomla, Wordpress, Drupal и подобни системи като имената си. Наистина не разбираме какво се случва и какви неща ни пишете. Подобни CMS системи не са за този проект. Няма как той да бъде изграден на тези системи за управление на съдържанието. Проектът трябва да се напише от 0.

                  Темата ще оставим активна още няколко дни и спираме да показваме активност в нея. Явно тук няма инвеститори, които да поискат да научат повече за проекта очи в очи и да разберат доводите ни за това. Прочетохме какви ли не неща и лично аз се плеснах през челото около 10 пъти. Повтаряме едно и също няколко пъти. Хора с фирми обслужващи гиганти в сферата си се запитаха как ще се осъществи проекта след като имахме нужда от оферта, а вие - Joomla. Отговаряме на всеки въпрос и накрая - Joomla...Joomla?
                  Last edited by Opposite; 28.11.2015, 22:30.
                  Мечтай. Вярвай. Успей. Повярвай.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
                    Глупости. Научете за три дни Joomla 3.0. Хостинг + домейн за година в хостинг.бг е 60-80 лева. Няма хакери-макери и програмисти с по 6000 лева заплати. Всичко е просто, не си губете времето тук.
                    Мда, като бях на 20 и аз мислех, че е толкова лесно...

                    Коментар


                    • Глупости. Научете за три дни Joomla 3.0. Хостинг + домейн за година в хостинг.бг е 60-80 лева. Няма хакери-макери и програмисти с по 6000 лева заплати. Всичко е просто, не си губете времето тук.
                      г-жа Фирдевс.2015г.

                      Коментар


                      • ivandavidov

                        Ние не представяме бизнес план. Това е просто едно много кратко резюме. Истинският бизнес план няма за да изложим тук. Да, сайтът е динамичен и ще има нужна от почти всички неща, които вие описахте.
                        Мечтай. Вярвай. Успей. Повярвай.

                        Коментар


                        • Искам само да вметна, че 15 000 за изработка на някакъв статичен сайт са много, но за изработка на динамичен сайт са даже малко.Имате нужда от поне двама програмисти на пълен работен ден *само* за поддръжка, а това са като минимум 6-7к на месец.

                          Ами хостинг? Ами защита от хакерски атаки? Ами закупуване на хардуер за защита на хакерски атаки? Ами администрация на устройствата, закупени за защита от хакерски атаки? Ами развитието на този сайт в бъдеще?

                          Хората са прави - бизнес план се представя по друг начин...

                          Коментар


                          • За жалост се налага отново да се намесим в темата, въпреки че не искахме да пишем повече, защото виждаме, че по темата се пишат неверни предположения и данни. А те могат да попречат на сериозен инвеститор в изборът му дали да се свърже с нас.

                            pepe1234
                            Никъде не сме писали, че сме кандидатствали по стартъпите в Eleven, нито в LaunchHub, че да не са ни одобрили. Не сме все още и ако не намерим инвеститор ще кандидатстваме догодина. За тази година не бяхме абсолютно готови за това, а когато вече бяхме готови - програмния период беше изтекъл.
                            По европрограмите трябва да разполагаме със средствата, да ги инвестираме и след това да ни ги върнат. Ако разполагахме със средства нямаше да търсим инвеститор.

                            innergy
                            Това, че не ви се вярва, не означава, че няма скрит слон в стаята. Да - измислили сме проект в нисша, която е свободна. За пореден път казваме, че такъв проект няма. И да - нямаме конкуренция! Нямате си на идея колко безсънни нощи съм имал лично аз, за да се стигне до тази фаза на проекта, в която сме.
                            Никой не може да се равнява на този етап с това, което ще представлява проекта. Да след като проекта стане реалност може да се конкуренция под някакъв вид, но Pepsi по-добра ли е от Coca-Cola? За някой може би да. Въпрос на вкус.

                            innergy
                            За жалост отговор на въпросите, които зададохте няма да получите тук. Самият факт, че са зададени тук означава, че нямате реални планове за инвестиция, а чисто любопитство. А ние няма да покажем "слона" на всички в интернет пространството, а само лично на наистина заинтересуван инвеститор.

                            Да, гледали сме Shark Tank и ни харесва. Както казахме още в началото ние сме нормални хора, написахме, че нямаме опит и не се срамуваме от това. Не искаме да използваме клишета копирани от Shark Tank, Wolf of Wallstreet и прочие, за да се докажем в очите на някой, като такива, които всъщност не сме. Дори и това да е политиката на пазара.

                            -------

                            Съжаляваме, че може да ви звучим нелогични и прекалено потайни. Знаем какво е положението и именно затова си крием идеята и се пазим адски ревностно. Може да изглеждаме несериозни, но няма как да се утвърдим във вашите очи, задавайки ни въпроси тук.

                            Ще ви попитам в този ред на мисли - поставете се в нашето положение.
                            1. В супер спонтанен момент се сещате за идея, която вероятно не съществува.
                            2. Проверявате и наистина не намирате такъв проект в България. После проверявате по-дълбоко и не намирате такъв проект изобщо.
                            3. Започвате да разработвате своята идея. Изписвате над 200 страници с идеи.
                            4. Инвестирате месеци и месеци в това да се научите как се прави бизнес план, какво трябва да включва и как да доразвиете идеята.
                            5. Осъзнавате, че това е нещо много по-глобално от онова, което ви е хрумнало в точка номер 1 и изписвате още 100 страници.
                            6. Завършвате цялата стратегия и я свеждате в 50 страници. Обмисляте всички варианти, анализирате, проверявате, допитвате се...
                            7. На финалната права сте, но нямате средства да осъществите всичко това.
                            8. Принудени сте да потърсите помощ.

                            Въпросът ни е:
                            Ще го разкажете ли всичко това на някой в интернет пространството?

                            nradev
                            Мажоритарен дял в проекта ще има инвеститора. Изградили сме много точен и ясен план за изход от инвестицията в 2 до 3 точки. Такава вероятност може да се получи след втората година по наши преценки.

                            Pyramid
                            Благодарим ви!

                            -----
                            Молим ви - не ни пречете, ако не искате да ни помогнете.
                            Last edited by Opposite; 28.11.2015, 21:09.
                            Мечтай. Вярвай. Успей. Повярвай.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Opposite Разгледай мнение
                              Привет на всички!
                              Ще прескоча дългия интро текст и ще започна по същество, защото времето е ценно.

                              Иновативен?
                              Проектът е изцяло насочен към реална и "гореща" социална тема. Посредством него се решава засилващ се в последните години проблем, който засяга абсолютно всеки от нас, неговите близки, роднини и приятели. Идеята е уникална не само за България, но и като цяло.

                              Към кого е насочен?
                              Проектът е насочен към възможно най-благоприятната аудитория - младите и модерните хора с мисъл за деня. Броят на пазара в цифри е близо 3 милиона души в България. В проекта ще може да се включи абсолютно всеки, който има устройство с връзка към интернет, като споделя определен вид съдържание в уеб сайта.

                              Проектът има потенциал за развитие
                              След своето създаване, проектът има потенциал да осъществи бизнес партньорства с над 50 ключови: фирми; асоциации; организации; сайтове; онлайн, радио и телевизионни медии; държавни структури, мобилни оператори, списания и други, които имат отношение към проблема.

                              Проектът ще има финансова устойчивост
                              Докато зад развитието на проекта стоят редица партньорства, инициативи и кампании, то пред него има и страхотни възможности за гарантиране на стабилна финансова устойчивост. Главен движещ механизъм за това ще бъдат потребителите на уеб сайта, които ще го посещават. Самият сайт ще бъде интересен за ежедневно посещение, именно заради материалите, които ще се споделят в него от самите потребители. В цифри след първата година уеб сайтът ще бъде посещаван от близо 1 милион души месечно.
                              Потенциалните приходи след втората година от проекта възлизат на над 200 000 лв. достигащи по 6 канала за монетизация. При реализация на 7-мия канал за монетизация потенциалните приходи ще надхвърлят 350 000 лв. годишно.

                              Текущ статус на проекта
                              В момента по проекта работи екип от 2-ма души - аз и съдружникът ми (23г. и 28г.)
                              В последните близо 6 месеца сме разработили бизнес план, който описва какво трябва да се случи с проекта в първите 2 години от неговото съществуване. Направили сме анализи на конкурентите, анализ на пазара, анализ на аудиторията и много други. Също така сме предвидили и разработили всички инициативи (100% уникални), които ще предприеме проекта, за да се развие, да изгради доверие, да привлече партньори и рекламодатели.

                              Готовност за реализация
                              Нито аз, нито съдружникът ми притежаваме образование по маркетинг, бизнес предприемачество или друго в тази сфера. Образователните ни степени са в други области, но помагат много при работата ни. Имаме желание, хъс, множество идеи, ясни планове и цели.
                              Към този момент аз работя, но съм готов във всеки един момент да се посветя изцяло на проекта и да напусна работа. Съдружникът ми в момента не е нает на работа и е готов във всеки един момент да се посвети в реализирането на идеята. Нещо, за което мечтаем от доста време.

                              Какво ще е нужно?
                              Първоначалната оценка на стойността за изпълнение на базовия уеб сайт е близо 15 000 лв. В тази цена не влизат мобилните приложения на сайта и някой от компонентите му. Отделно проектът ще има нужда и от стартова инвестиция в реклама. След осъществяване на партньорствата, които сме замислили, уеб сайтът ще започне да се рекламира посредством тях.

                              Какво търсим?
                              Както написах по-горе, нямаме богат опит, с който да се похвалим, нито пък средства, но сме готови да отделим цялото си време в реализацията на проекта и достигане до крайната цел. Всичко, което сме направили до момента по проекта като бизнес план е плод на стотици часове четене на книги, уроци и информация от различни семинари достъпни в интернет.
                              Ние сме съвсем нормални хора и търсим същото насреща - усмихнат и сериозен човек, който да ни подаде ръка, за да реализираме идеята, от проект на хартия, до нещо, което ще предостави интересно решение за сериозен проблем.

                              Какво ще дадем насреща?
                              Това е плод на договорни отношения, но главно инвеститорът в проекта ще получи част от него.

                              Защо в Инвестор?
                              Повече от 2 месеца търсим различни начини за финансиране на нашата идея. Прочетохме наистина много. Интересувахме се от различни startup програми, европрограми, различни акселератори, seed инвеститори и много други. За жалост повечето възможности в момента не са налични, други нямат почва в България, а трети изискват средства, които трябва да бъдат вложени за начало, които ние нямаме. Така решихме да пуснем тема тук и да потърсим инвеститор.

                              Намираме се във Варна, но сме готови при сериозен интерес да дойдем до всяка точка на България, за да се срещнем, да изпием по кафе и да Ви разкажем и покажем нашата идея и план. Предпочитаме среща очи в очи, защото вярваме, че няма по ценно от този вид контакт.

                              С най-добри пожелания!

                              Моля при интерес, пишете на лично и ще Ви дадем телефон за връзка с нас.
                              ами щом не са ви одобрили по стартъпите в елевън явно не са видели потенциал...новия програмен период 2014-2020 започна и не вярвам да нямат кинти Иначе скоро ще се пускат и схеми за "стартиращи иновативни предприятия" по европрограмите ...

                              http://www.opcompetitiveness.bg/module6.php?menu_id=343
                              Last edited by pepe1234; 28.11.2015, 16:07.

                              Коментар


                              • Доста амбициозно..
                                1 млн. потребители на месец - това трябва да е нещо от ранга на vbox7, abv, dir или olx

                                При такъв пазар ще имате убийствена конкуренция (най-вероятно вече я имате, защото никой не може да скрие такъв огромен слон в стаята), а сами твърдите, че нямате опит. Не ми звучи сериозно.

                                Сърдите се на критика.
                                Вече 4 часа чакам отговор на въпросите си.
                                На мен повече ми прилича на "айде да се пробваме", отколкото на реална амбиция.
                                Както казват акулите, I'm out.. успех!

                                Коментар

                                Working...
                                X