IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иновативна идея търси инвеститор, приятел и партньор!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=63849
    Kaкто е тръгнало - всеки ще си има собствена социална мрежа. Почти като форумите.
    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

    Коментар


    • толкова ли е трудно двама души в активна възраст да вземат заем и да си реализират идеята? за да го направиш обаче трябва сам да вярваш в уникалността на идеята си, а това май тук липсва...

      Коментар


      • Като пуснат схемата за стартиращи иновативни предпириятия ще постна линка тук. Питайте пак в елевън и лаунчхъб, мисля че скоро ще имат финансиране...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          Както и да я провали. Има опит и опит.
          Освен това, не забравяйте свежия поглед: Само колко народ са обяснявали на Едисон, че "не става", казвали са го на Тесла, казвали са го още милиони пъти и, о, УЖАС! По света, ходят, работят и трупат милиарди куп "невъзможности" които, забележете, ОПИТНИТЕ са ги отсвирили, базирайки се на...СВОЯ ОПИТ.
          Накратко, споко.

          Но, трезв поглед и внимание и на забележките под мен, си трябва, и още как.
          Към авторите на темата:

          Ако вярвате, че сте намерили нещо, което може да ви донесе приходи, то инвеститори не са ви нужни. Когато идеята се превърне от проект към нещо реализирано и работещо, инвеститорите сами ще ви търсят.
          Аз самия се опитах преди дни да подхвана подобна дискусия, но бях изтрит /а и по-добре/. Така че: Вие трудната част сте я направили - имате някаква идея, която евентуално и за в бъдеще ще носи приходи. Реализирайте я сами. А ако трябват пари, аз съм убеден, че ако идеята си струва и вярвате в нея, приходи ще намерите и сами.
          Втората опция е да го направите малко по 'аматьорско', до толкова, доколкото ще започнат да влизат приходи, които да инвестирате в собствения си проект. Т.е не търсете 100лв. - на момента. Съберете 20лв, и след това ги умножете по 5

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Съгласна съм с теб. Само с добри намерения и идеи няма как да се получи. Един опитен бизнесмен може да превърне дори най-смотаната идея в печеливш бизнес.
            Както и да я провали. Има опит и опит.
            Освен това, не забравяйте свежия поглед: Само колко народ са обяснявали на Едисон, че "не става", казвали са го на Тесла, казвали са го още милиони пъти и, о, УЖАС! По света, ходят, работят и трупат милиарди куп "невъзможности" които, забележете, ОПИТНИТЕ са ги отсвирили, базирайки се на...СВОЯ ОПИТ.
            Накратко, споко.

            Но, трезв поглед и внимание и на забележките под мен, си трябва, и още как.

            Коментар


            • ехххх

              На няколко пъти се спирам от писане в темата ма този път няма да се размине.

              Проектът е изцяло насочен към реална и "гореща" социална тема. Посредством него се решава засилващ се в последните години проблем, който засяга абсолютно всеки от нас, неговите близки, роднини и приятели. Идеята е уникална не само за България, но и като цяло.
              Не виждам причина да не кажете каква е темата. Така потенциален инвеститор ще реши дали е актуална според него и дали се интересува от нея. Едва ли някой може да открадне тема....

              След своето създаване, проектът има потенциал да осъществи бизнес партньорства с над 50 ключови: фирми; асоциации; организации; сайтове; онлайн, радио и телевизионни медии; държавни структури, мобилни оператори, списания и други, които имат отношение към проблема.
              Първи въпрос на инвеститора е това проверихте ли го? 90% съм сигурен, че се осланяте на теоретично сътрудничество понеже въпросните "партньори" се занимават по темата и ВИЕ смятате, че те биха имали интерес. Ще съм приятно изненадан ако греша. Не е зле да хванете телефона, ако нямате време да отидете лично, и да говорите с тези хора. Да им разкажете какво смятате да правите и дали имат интерес за някаква съвместна дейност. ТОВА вече е полезно. Тук не говорим за "потенциал", а за проведени разговори, а защо не и за предварителни договорки. Това вече е точка за вас понеже дава на инвеститора някаква сигурност - все пак има институции, които са в сферата и харесват идеята. При готови предварителни договори инвеститора направо ще хвърля пачките към вас. Възможно е да намерите инвеститор и сред потенциалните партньори по време на самите разговори.

              Текущ статус на проекта
              ...
              С други думи в момента нямате нищо освен една вероятно добре изградена стратегия, която инвеститора ще разнищи при евентуална среща.

              Нито аз, нито съдружникът ми притежаваме образование по маркетинг, бизнес предприемачество или друго в тази сфера. Образователните ни степени са в други области, но помагат много при работата ни. Имаме желание, хъс, множество идеи, ясни планове и цели.
              Към този момент аз работя, но съм готов във всеки един момент да се посветя изцяло на проекта и да напусна работа. Съдружникът ми в момента не е нает на работа и е готов във всеки един момент да се посвети в реализирането на идеята. Нещо, за което мечтаем от доста време.
              Това звучи малко отблъскващо. ПЪРВО, инвеститора залага на ВАС да доведете проекта до край. Идеята сама не струва нищо (клише). Важно е да убедите инвеститора, че само вие можете да го направите и ще го направите докрай. "готов" да се посветя не звучи убедително. Споменаването на работата загатва евентуално финансиране на заплати по проекта. Няма лошо, но не е добре да се набива толкова на очи.

              Първоначалната оценка на стойността за изпълнение на базовия уеб сайт е близо 15 000 лв. В тази цена не влизат мобилните приложения на сайта и някой от компонентите му. Отделно проектът ще има нужда и от стартова инвестиция в реклама. След осъществяване на партньорствата, които сме замислили, уеб сайтът ще започне да се рекламира посредством тях.
              Ужас. За да вземе един инвеститор решение, той трябва да има пълната картина. Лично аз искам да знам каква е цялата цифра на проекта, колко влагате вие, колко влагам аз, очакват ли се други играчи, как са разпределени процентите. Естествено, цената на проекта ще бъде подложена под въпрос с много промени и уговорки. Хубу, да ви дам 15к ама за кво ми е сайта без пълна функционалност и мобилно приложение. Последното, което искам е, след 15к да ми кажете, че трябват още 50к. И ако аз откажа да ги дам да ме натресете с още някой инвеститор (не дай си Боже да ми пипнете дела). Бюджета за рекламата очаквам да е в бизнес плана, но и той не е тук. Вие ли го покривате? Тие партньорства много ги мислите...както казах по-горе, хващате телефоните и намирате 1-2 готови! Тогава е сериозно. Да не говорим, че лично аз бих пуснал анкета сред целевата група (поне 100 човека, онлайн става горе долу лесно) да видя има ли интерес към подобен сайт и дали биха се включили. А защо не както правят в чужбина - правите една landing page с обяснение на проекта и поле за регистриране на имейл при интерес. Като съберете така 10к имейла на заинтересовани потребители вече говорим за нещо сериозно.

              Реално, вероятността някой да инвестира само срещу бизнес план клони към 0. Или трябва да покажете сериозно собствено финансиране, или готов сайт и да искате бюджет за растеж (реклама, мобилно приложение за по-лесен достъп, и т.н.). Помислете и за инвеститора - за него най-сложното е да прецени дали вие сте печеливш кон. 100% отдаденост на проекта. Ако сте инвестирали собствен капитал, който се равнява на повече от годишния ви приход още по-добре (значи сте сериозни). Все пак, каква е защитата - вкарам 15к и след 3 месеца вие казвате "писна ни, не става. ето ти сайта действай ако искаш". Все пак инвеститора дава само пари, може би връзки, но няма никакво намерение да изпълнява проекта.

              Относно кражбата на идеята: https://medium.com/keep-learning-kee...a6a#.jfj8mjhlx

              За финал, бих пробвал в някой Краудфъндинг. Подкрепете проекта с долар два. Защо не и тениска на сайта срещу 10$. Така ще си имате международен отзвук, ще съберете парите сами без да отделяте проценти, и ще имате потвърждение на идеята.

              Поздрави и успех!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                Само с бизнес-планове не става. Поне един съдружник с опит в backend програмирането е необходим. Останах с впечатлението, че нямат такъв.
                Съгласна съм с теб. Само с добри намерения и идеи няма как да се получи. Един опитен бизнесмен може да превърне дори най-смотаната идея в печеливш бизнес.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Oт друга страна, обаче, инвеститорите и разните там, дето се правят на разбирачи по темата - сигурно, защото не са Господ и те - искат да видят бизнес план. Въпреки, че после /ама държи го, Говедото , в ръце!/ стоят с/у теб и ти разправят "Ама ти нямаш нищо!"...
                  Само с бизнес-планове не става. Поне един съдружник с опит в backend програмирането е необходим. Останах с впечатлението, че нямат такъв.
                  Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
                    Да бе, ама нали се сещате , че всяка българска личност се смята за по-умен и по-добър от другия. На никой не му трябва акъл и си знае неговото, ако не си знае неговото , то той става най-голямата опозиция на другото лице което дава предложение. Уж в този форум са хора дето се интересуват от инвестиции и правене на пари, ама какъв точно очаквате да е резултата, след като нищо не ви се струва достатъчно умно и избарано. В крайна сметка трябва да поемеш риск за да направиш много пари, но очевидно повечето хора тук са консервативни инвеститори с големи претенции за печалба. То заради това няма нито борса, нито бизнес в България. Да, и аз мога да си сложа парите в банка и после да мрънкам, че банките ми крадат парите при положение, че никой не поема риска да тегли кредити за бизнес, а пък всеки си е набутал парите в депозит за лихвата
                    Всеки смята, че може да си направи нещата сам, а това не е така. Да умен народ сме, ама страшно мързеливи и не поемащи рискове. Освен това всеки си мисли, че има повече умения от специалистите. Предполагам, че половината тук си боядисвате и си оправяте имотите сами, макар че има хора които се занимават с това, но за какво да давам аз пари, като имам време да си го направя сам и може по-хубаво да стане. Накрая манджа с грозде. Ето го този, господин Елхата смята, че може да научи сумати компютърни езици за 3 дена и да си го направи сам е евала, хората учат по 5 години и не ги научават, но той може за 3 дена.
                    Твърде обобщаващо и емоционално. И с много условности и пропуски.

                    Коментар


                    • Да бе, ама нали се сещате , че всяка българска личност се смята за по-умен и по-добър от другия. На никой не му трябва акъл и си знае неговото, ако не си знае неговото , то той става най-голямата опозиция на другото лице което дава предложение. Уж в този форум са хора дето се интересуват от инвестиции и правене на пари, ама какъв точно очаквате да е резултата, след като нищо не ви се струва достатъчно умно и избарано. В крайна сметка трябва да поемеш риск за да направиш много пари, но очевидно повечето хора тук са консервативни инвеститори с големи претенции за печалба. То заради това няма нито борса, нито бизнес в България. Да, и аз мога да си сложа парите в банка и после да мрънкам, че банките ми крадат парите при положение, че никой не поема риска да тегли кредити за бизнес, а пък всеки си е набутал парите в депозит за лихвата
                      Всеки смята, че може да си направи нещата сам, а това не е така. Да умен народ сме, ама страшно мързеливи и не поемащи рискове. Освен това всеки си мисли, че има повече умения от специалистите. Предполагам, че половината тук си боядисвате и си оправяте имотите сами, макар че има хора които се занимават с това, но за какво да давам аз пари, като имам време да си го направя сам и може по-хубаво да стане. Накрая манджа с грозде. Ето го този, господин Елхата смята, че може да научи сумати компютърни езици за 3 дена и да си го направи сам е евала, хората учат по 5 години и не ги научават, но той може за 3 дена.
                      Last edited by Econlav; 01.12.2015, 16:36.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                        Направиха ми впечатление думички като "модерно", "млади хора", както и подписът на автора на темата. За мен са клишета.
                        Повечето от тия, де познавам - мразят социалните мрежи от Фейсбук тип. А един милионер наля сума ти пари, обиколи половината фирми на София да му я правят... пак социална мрежа. Накрая не съм чул да изкара нещо.
                        Дано поне имате компютърен спец в екипа, тия работи не стават с бизнес-планове.
                        Определено, прав си. Сещам се за онази приказка, как да разсмееш Господ.
                        От друга страна, обаче, инвеститорите и разните там, дето се правят на разбирачи по темата - сигурно, защото не са Господ и те - искат да видят бизнес план. Въпреки, че после /ама държи го, Говедото , в ръце!/ стоят с/у теб и ти разправят "Ама ти нямаш нищо!".
                        Та, момците са между чука и наковалнята: От една страна, е по-добре, кога Създателят се смее а, от друга...
                        И те така.

                        P.S.
                        -Защо се съгласих: Ами, защото планове и прогнози имат лошия навик често-често да не се сбъдват
                        Last edited by Pyramid; 01.12.2015, 14:57.

                        Коментар


                        • Направиха ми впечатление думички като "модерно", "млади хора", както и подписът на автора на темата. За мен са клишета.
                          Повечето от тия, де познавам - мразят социалните мрежи от Фейсбук тип. А един милионер наля сума ти пари, обиколи половината фирми на София да му я правят... пак социална мрежа. Накрая не съм чул да изкара нещо.
                          Дано поне имате компютърен спец в екипа, тия работи не стават с бизнес-планове.
                          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
                            Какво стана бе момчета. Пипнахте ли вече бленуваната мазна пачка банкноти, демек "фанахте" ли кеша и оправихте ли си положението (цитат от съфорумец)
                            Инсинуацията ти е доста гнусна, не мислиш ли?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                              Нали осъзнавате, че разликата между Пепси и Кока Кола е маркетинга. Т.е. и двата продукта са почти еднакви, но маркетинга на Кока Кола е на светлинни години от Пепси. Казвам го това не, защото искам да ви критикувам, а защото трябва да се налеят мнооого пари там. Ако се реализира проекта, трябва с лягането и ставането на потребителя да се набива вашата идея и да се стигне до един момент, в който първосигнално да се сеща за вас и името ви. Пример ви давам с преименуването на Продавалник в OLX и на Глобул в Теленор.

                              Иначе за хората, които критикуват плана без да са запознати, само да припомня, че Бил Гейтс и Стив Джобс, когато са били партньори са представяли на Ксерокс мишката и те са се пръснали от смях и са казали, че е глупости и непрактично. Така, че ви пожелавам успех.
                              Разликата между Пепси и Кока Кола не е толкова в маркетинга, колкото в пазарната стратегия. По-обстойно, описана е в "The Profit Zone" /A.Slywotzky, D.J.Morrison, B.Andelman, библиотека. "Strategica", 2006/. Това-първо.
                              Второ, "Трябва да се налеят много пари там" е, меко казано, свещена крава и без която, правилно изпълнени, нещата сработват.
                              Трето, с мишката...мишката е била на Ксерокс, а двамата просто ѝ дават живота, до който и иначе би стигнала.

                              И, ако още не съм го сторил, също да пожелая успех

                              Коментар


                              • Какво стана бе момчета. Пипнахте ли вече бленуваната мазна пачка банкноти, демек "фанахте" ли кеша и оправихте ли си положението (цитат от съфорумец)
                                г-жа Фирдевс.2015г.

                                Коментар

                                Working...
                                X