IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заплати в БНБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Къде ли не. Питай познати в банките колко позиции им стоят отворени. Част от тях наистина са отворени, защото парите, които банките предлагат са малко, но други са отворени, просто защото много трудно се намират хора със знания да ги заемат.

    Коментар


    • Красимира, къде са тези позиции стоящи по месеци. Аз съм готов да заема 2-3 такива позиции (едновремнно), при това ще свърша добра работа. Обаче не ги виждам.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov
        Cro ,
        отдавна не съм виждал постинги във форума с толкова пещерен антикомунизъм. Истински се забавлявам като те чета
        За съжаление Марков не си съвсем прав. Имам честта да познавам лично др. Искров (роден в известния финансов център Пирдоп) и както казах доста кадри на средно и по-високо управленско ниво в БНБ и във финансовите институции. Вкл. в КФН и БФБ Освен това кариерата ми започна в началото на 90-тте. Така че познавам биографиите на някои популярни и хора и институции. Ще се изненадаш неприятно ако научиш някои подробности. Но и ще си обясниш защо точно определени хора са на определени места.
        Радващо е, че макари бавно с идването на чужденците нещата почват да се наместват. Но старите вече са се укрепили, а за по-младите връзките остават важни.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Krasimira
          По принцип трядко се паля от постинги във форуми. Обаче сега съм изумена доста от нахалството! ...

          И второ:разгледах ти другите постинги във форума - 90% от тях в работно време и за футбол! Да ти кажа, ако работиш при мен и 500 лева трудно ще взимаш.

          И аз така, по принцип рядко се паля... , но: някой (пък било то и - Krasimira) обърнал внимание на това, какво се прави в голямата част от работното време..., майтап, голям... И какво ще стане? Цялата администрация си е така: лежат си на службичките и си кътат заплатките (дори тези 500 лв. - за нищо ги нямат - и пак лежат, дори и за футбол не говорят, но дори изобщо ги няма на работното им място).

          Хайде, стига бе, Краси - нищичко не можеш да направиш - само се заканваш: "Ще му кажа аз на него!" Нищо няма да му кажеш, защото така се е вкопала цялата бюрокрация и ще го прави и в бъдеще и защото такава е нейната същност - да се самопроизвежда, да се извисява след всяка мижава акция срещу нея, инициирана от ентусиасти-чиновници или пък от ощетени потърпевши...

          Краси, много си симпатична, с тази твоя непримиримост! Дерзай, ще те подкрепяме винаги! Изкорени я тази паплач! Ти това го можеш!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

          Коментар


          • ПИЧ, трудно се намират хора за средно управленско ниво, за експерти също дори. С месеци стоят свободни позиции, защото няма кой да вземеш за тях....

            Коментар


            • Създавайте си колкото си искате връзки и контакти. Няма проблем в това. Проблемът е, че понякога заради тях се изопачава правосъдието. А че можеш да успееш в този живот за сметка на някой друг - примери много.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Nikola
                Енцо приятел моли се да не се разбере кой си че ще бъдещ уволнен доста бързо, ако наистина работиш в БНБ. Не е много разумно да плюеш работодателя си в такъв голям форум камо ли пък институция като БНБ. Най-малкото защото вече постигна ти е даден на човек на висок пост в БНБ. Не знам, да ли ще се свържат с инвестора.
                В такъв случай предлагам темата да бъде преименувана на "ЗаплаХи в БНБ?"

                Коментар


                • Към Красимира: какво значи "Банковият трудов пазар е полудял" ??
                  Някъде някакъв експерт можеш да станеш винаги, но нещо повече ..... много трудно ...!!!

                  Коментар


                  • Ако не изключваме възможността, която всеки има сам да си създава връзки и контакти, Никола е прав. Разбира се логиката - това е за онези богоизбраните е за лузари.

                    Коментар


                    • Безбожен реалист съм Steph. С вятърни мелници се борих до първи курс. Всеки ще стигне до там докъдето му стигнат възможностите. Ако човек има капацитета да учи, да се развива нищо не може да го спре и the sky is the limit! Останалите могат само да търсят вината за провала навсякъде другаде (дори в Искров), но не и в себе си.
                      До сега не съм виждал можещ и знаещ човек да работи за 500 лв, но явно и такива "знаещи" има. Все пак не забравяй, че в България всеки разбира от всичко и е най-добрия.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Nikola
                        ПС: И разберете (аз съм на 23, но вече съм го разбрал) всичко на този свят е връзки и контакти.
                        Nikola, много жалко, че на 23 вече си "разбрал", че всичко на този свят е връзки и контакти. Не ми се мисли докъде ще стигнат в "разбирането" поколенията след теб.

                        Коментар


                        • Енцо приятел моли се да не се разбере кой си че ще бъдещ уволнен доста бързо, ако наистина работиш в БНБ. Не е много разумно да плюеш работодателя си в такъв голям форум камо ли пък институция като БНБ. Най-малкото защото вече постигна ти е даден на човек на висок пост в БНБ. Не знам, да ли ще се свържат с инвестора. Приятен уикенд.
                          ПС: И разберете (аз съм на 23, но вече съм го разбрал) всичко на този свят е връзки и контакти.

                          Коментар


                          • Cro ,
                            отдавна не съм виждал постинги във форума с толкова пещерен антикомунизъм. Истински се забавлявам като те чета
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Мисля, че заплатите, които са цитирани са подобни на тези давани в банковия сектор в БГ, ако на определен служител заплатата му е по ниска от средната за позицията в сектора това не означава, че законът е нарушен, а просто от свинското със зеле на него му се е паднало зелето.
                              По-голяма заплата за позиция се получава, като си вършиш добре работата, и като си я поискаш (в този ред)!
                              По-висока позиция се постига освен с качества, по някой от трите начина (или микс от тях):
                              1. Назначават те директно на такава позиция, защото си доказан професионалист (случая за сега явно не е такъв)
                              2. Назначават те директно на такава позиция, защото имаш контакти (случая за сега явно не е такъв)
                              3. Търкаш пейката с години и чакаш шанс да те оценят.
                              Ако първите две не работят, а третото е неприемливо си търсиш нова работа.
                              Може и да не съм прав така, че това не е препоръка.
                              Успехи !

                              Коментар


                              • enzo,

                                Не ги слушай тия закостенели мозъци, пиши си каквото и когато си искаш! Винаги ще се намерят хора да те прочетат, да те разберат, а и дори да ти помогнат!

                                Тия сладури тука не могат да разберат, че първо идва стимула за качествена работа и тогава се случва работата! И това е щото и те са от социалистическо-комунистическата школовка на ДРОГАРЯ Искров! Не може некви чичковчи и лелки на по 40 години, додрапали с много зор и кой знае още кво до средно управленско ниво в смотаното НеРеБе да са ти критерий на теб и да ти дават оценка! Въобще не им се връзвай и не им обръщай внимание!

                                Вземи каквото можеш като опит от това номенклатурно-връзкарско котило БНБ и си бий шута след това! Света е широк, пълен с възможности и бариерите падат! След време БНБ ще те кани да се върнеш, но няма да има за какво да го правиш! Дерзай напред, стискам ти палци!

                                Коментар

                                Working...
                                X