IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tрейдърските възнаграждения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от H
    Да не говорим, че там всеки трейдър е и проп трейдър и играе с парите на банката и като му платят бонуса като процент от това, което е заиграл той прави повече пари отколкото ще направи дори по цял ден да си играе със собствени средства (преди да го уволнят де )
    Отлично казано, H.

    Иначе самото наименование (дилър или трейдър) няма значение. Г-н Караиванов сигурно е работил в трежъри на някоя БГ банка, за това според него всички са само дилъри...

    На запад от Калотина е прието да се наричат трейдъри. Важното е какво прави човека-ако само изпълнява поръчки на клиенти (sell-side) тогава не е трейдър. Но ако е на проп бюро, това е нещо съвсем друго. Правиш ли систематично пари си богат за цял живот. Но ако изкараш 2-3 месеца на - си вън. Някои дори ги изкарват с гардове от trading floors.

    Higher risk->higher payoff.....
    Make futures your option
    and
    Options your future

    Коментар


    • За сега нямам намерение да ставам ИП. Темата бе пусната по принцип, и моите коментари са съответно по принцип. Така че нека не строим пясъчни кули.
      http://georgipiskov.blogspot.com

      Коментар


      • Да не говорим, че там всеки трейдър е и проп трейдър и играе с парите на банката и като му платят бонуса като процент от това, което е заиграл той прави повече пари отколкото ще направи дори по цял ден да си играе със собствени средства (преди да го уволнят де )

        Коментар


        • Аз мисля, че всеки брокер в БГ може да търгува и за собствена сметка по един или друг начин. Конфликт на интереси е ако го използва това в ущърб на клиентите. В големите банки на запад всички трейдъри и продавачи (sales) си имат лични акаунти и си търгуват през тях. Просто обемите, в които търгуват клиентите им са доста по-големи и там няма как да се повлияе на цената от трейдъра, така че да прецака клиента.

          Коментар


          • В случая паралелната търговия би представлявала класически пример за “конфликт на интереси” ако им разрешиш да търгуват за своя сметка трябва да наемеш някой да им следи сделките – до колко са етични по отношение на клиентите и респективно към фирмата и да гледаш да не се разчуе. С една дума по-добре дай заплати на тези които стават и готово

            Коментар


            • Петре, не се засягам от казаното от тебе. Но ако дилъра има и собствена сметка с която печели само за себе си, мисля че ще е достатъчно мотивиран да ползува опита и знанията на един екип от 7-8 човека. Аз с удоволствие бих работил в такъв екип. И естествено че трябва да има една водеща личност, лидер или работодател както казваш. Може би малко наивно разсъждавам. Все забравям че ние българите сме индивидуалисти, и след туй роним сълзи че ИПтата били виновни за загубените акаунти. Колкото до организацията си абсолютно прав. Строга дисциплина и принципност ще гарантират успеха.
              http://georgipiskov.blogspot.com

              Коментар


              • Петре.......почти успя да задоволиш любопитството ни. Повеже всички знаем, че си доста по-запознат от нас с нещата би ли ни просветил още малко - как точно се работи в българия и в българските посредници, каква горе-долу е огранизацията и друго ако се сетиш. Става въпрос за дилърите, които търгуват за сметка на работодателите си. Доколкото знам почти всеки посредник има такива.

                Коментар


                • ?

                  Момчета, явно си драпате езиците и хал-хабер си нямате за какво говорите.

                  Първото нещо което ви интересува е какви пари взима един "трейдър" в БГ?
                  Първо - не е трейдър а дилър
                  2.Важно е на какъв пазар търгува.
                  3.Пропускате факта че става въпрос за пари - следователно е необходима много добра организация, а вие дори и не се замисляте за нея.
                  На работодателя Жоро мисля че беше ще му кажа следното.Никой няма да дойде да ти работи ако го караш да сложи собствени пари.Защото ако има такива,ще започне сам да търгува,а ако няма, трябва да е луд да вземе от теб на заем, за да работи за теб.Един ТИР струва 200К евро и мислиш ли че аз като собственик на ТИР и ми трябва шофьор, ще му кажа - ти слагаш 10К евро и почваш да караш ТИРа?!
                  Да не говорим за далеч по-скъпи строителни машини.

                  Трябва да както казах да се създаде организация.Не е необходимо да откривате топлата вода , а само да изкопирате структурата на една брокерска компания.

                  Всеки дилър има определен лимит за отворени позиции и неможе да го надвишава.Има главен дилър който следи за позициите - позишън кипър и който взима решенията за по дългосрочен план.Има чартисти, които следят графиките.Има и анализатори които правят анализите.
                  Е в БГ няма нито една банка която да има такава структура,камо ли брокерска компания.

                  Какво повече да говорим - аборигенска история.

                  А иначе заплатите в банките са около 600-1000$ месечно.Аз като работех на времето в банка, заплатата ми беше 500$. И за това и крадяхме.Няма как аз да изкарвам за банката 1-2 или 5 Мио % на месец , а те да ми дават 500$.Така е и така ще си остане в БГ поне в следващите 3г.

                  Надявам се да съм ви задоволил любопитството.

                  Коментар


                  • По принцип под "трейдър" се разбира индивидуалист, който работи за себе си. Каквото изкара - негово си е.
                    Наемниците - дилъри, брокери, работят за някой, който им плаща заплата и бонуси - % от печалбата, оборота или друго.

                    Коментар


                    • N.P, той се шегуваше!
                      Такав фирма в БГ няма. Дори и сред най-убитите посредници, това ще бъде подигравка - нали се имат за нещо повече от баничарница!

                      Коментар


                      • Spored men zaplatata e funkciq na poleznoto deistwie na kompaniqta ili drujestwoto kato cqlo i na otdelnata li4nost w 4astnost.

                        Nezawisimo dali 4owek raboti za sebe si ili za nqkoi drug, 4rez swoq trud, toi aktivno u4astwa w izgrajdaneto i razwitieto na kompaniqta,za koqto raboti,ili w towa na swoeto sobstweno na4inanie.

                        Zaplata ot 230 leva za mene ozna4awa,4e ili "swetownata kompaniq" hi4 ne e 4ak tolkowa swetowna ili 4e KPD-to na tradera e twurde nisko.

                        Na twoe mqsto wednaga bih se otkazal i bih napusnal,za6toto w BG bransha na finansofite konsultanti tepurwa 6te se razwiwa i razrastwa i samostoqtelno bi mogul da si osiguri6 dale4 po-visok standart.Pone spored men
                        Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от top
                          аз съм много добър трейдър и взимам в българия 230 лева бруто в световна компания.
                          Испуснал си някоя и друга нула отзад сигурно.
                          http://georgipiskov.blogspot.com

                          Коментар


                          • traderi

                            E ti si dobre be. Az puk niamam nikakva zaplata, vupreki, che sum trader ot veche 7 godini. Prosto rabotia za sebesi.
                            Bulgaria forever!

                            Коментар


                            • що горкичък, според шефа, това е най-високата заплата в страната или пък да не ме е метнал нещо, а.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от top
                                аз съм много добър трейдър и взимам в българия 230 лева бруто в световна компания.
                                горкичкият...

                                Коментар

                                Working...
                                X