Първоначално изпратено от Phoenixheart
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Геополитика и икономика. Събития. Факти.
Collapse
X
-
Москва обвинява САЩ и НАТО за наркотрафика от Афганистан
http://world.actualno.com/news_224541.html
И на децата е вече ясно че янките са в Ирак заради петрола,а в Афганистан заради дрогата....Слава Великому Сталину!
Коментар
-
Докато гледаме я към Америка ,я към Китай ,току виж сме изпуснали разцеплението и грохването на Европейския съюз.Този сценарий май се прокрадва в последно време и когато европейците се дърпат да вземат пари от МВФ, Световната банка и др."спасителни" организации,се прокрадват изявления,говорещи за разпада.На великите Китай,САЩ и Русия хич не им трябва силна и обединена Европа.Дано греша,но при толкова напечатани долари през последно време и пак доларът да поскъпва,нещо ми се губи доверието в еврото.
http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/02...eglia_pari_ot/
Коментар
-
е да ... те и досега това го правеха... но финансово изтърват конците... парите отиват в Китай... да видим тая вечер какво ще покажат индексите в Китай... ако и днес са нагоре, при този колосален спад в САЩ => че САЩ финансово тотално залязва и "топката" минава в ръцете на Китай...
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от Shemataаз го харесвам... даже Обама много го харесвам като президент... само, че толкова я загази САЩ, че май той няма да може да направи нищо...
by the way... така като гледам как се сринаха индексите в САЩ май май все повече и повече пари ще идат в Китай и по техните борси...
Това е КИТАЙ почва да дърпа конците и до 20 години това ще е най-мошната държава!!! Щом Х. Клинтън им се молеше за пари миналата седмица по време на визитата си в Китай, САЩ единственият начин да се запазят е ВОЙНА...
Дано да не стане такова ЗЛО!!!
Първоначално изпратено от PhoenixheartЕто една прогноза от мен - Обама неуспешен президент.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemataаз го харесвам... даже Обама много го харесвам като президент... само, че толкова я загази САЩ, че май той няма да може да направи нищо...
by the way... така като гледам как се сринаха индексите в САЩ май май все повече и повече пари ще идат в Китай и по техните борси...
Това е КИТАЙ почва да дърпа конците и до 20 години това ще е най-мошната държава!!! Щом Х. Клинтън им се молеше за пари миналата седмица по време на визитата си в Китай, САЩ единственият начин да се запазят е ВОЙНА...
Първоначално изпратено от PhoenixheartЕто една прогноза от мен - Обама неуспешен президент."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
аз го харесвам... даже Обама много го харесвам като президент... само, че толкова я загази САЩ, че май той няма да може да направи нищо...
Първоначално изпратено от PhoenixheartЕто една прогноза от мен - Обама неуспешен президент.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
китаи произвесе 48,4 от свтовната стомана през януари
при това с седмица по4ивка заради китаиската нова година ина4е ще6е да е над 50 процента в китаи работят 90 процента от мо6ностите в останалия свят едва кретат 30-40 аз о4аквам процента им да ско4и над 60.евтината стомана и цимент сега са наи опасното геополити4еско оръжие много по страшно от атомните арсенали на америка и русия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майор ДеяновПървоначално изпратено от be_googleПървата голяма геополитическа грешка на Обама! Милитаризъм?! Доста угодническо е поведението му спрямо корпорациите производители на оръжие ...
Правилно предположихме с някои колеги, че и той ще гледа да си спаси кожата преди да спасява демокрацията по света, или по-точно жалките остатъци от нея...
18 февруари 2009 / News.dir.bg
Президентът на САЩ Барак Обама одобри изпращането на 17 хиляди войници допълнително в Афганистан, съобщи Белият дом.
Решението бе предадено на Пентагона в понеделник, а нарежданията бяха подписани днес, заяви снощи говорителят на Белия дом Робърт Гибс, цитиран от Ройтерс, на която се позова БТА.
Увеличаването на броя на войниците в Афганистан е необходимо за стабилизирането на влошилата се ситуация в страната, "която не бе получила необходимото стратегическо внимание, директиви и спешно необходимите за страната ресурси", се казва в писмено изявление на Обама..........
.......
Скоро и калпавите янки ще се изнижат от там с подвита опашка,както от Виетнам...
Ще мине малко време преди Обама да разбере че това е първата му голяма грешка...
Коментар
-
Киргизстан окончателно реши да затвори американската база Манас
Парламентът на Киргизстан одобри с огромно мнозинство предложението на правителството да затвори американската военновъздушна база в страната.
Решението със 78 гласа "за" и само 1 "против" създава сериозен проблем за антитерористичната коалиция в Афганистан, тъй като базата "Манас" е основният център за снабдяване на войските там.
Другият път минаваше през Пакистан, но миналия месец талибани взривиха ключов мост и ремонтът му ще отнеме няколко седмици.
Окончателното решение на властите в бившата съветска република може да обърка и обявеното ден по-рано намерение на президента на САЩ Барак Обама да изпрати в Афганистан 17 хиляди военни в следващите месеци. Освен това Вашингтон настоява съюзниците в НАТО също да увеличат численността на контингентите си в страната.
http://dnevnik.bg/sviat/2009/02/19/6...amerikanskata/
Ами сега...?Слава Великому Сталину!
Коментар
-
Първоначално изпратено от be_googleПървата голяма геополитическа грешка на Обама! Милитаризъм?! Доста угодническо е поведението му спрямо корпорациите производители на оръжие ...
Правилно предположихме с някои колеги, че и той ще гледа да си спаси кожата преди да спасява демокрацията по света, или по-точно жалките остатъци от нея...
18 февруари 2009 / News.dir.bg
Президентът на САЩ Барак Обама одобри изпращането на 17 хиляди войници допълнително в Афганистан, съобщи Белият дом.
Решението бе предадено на Пентагона в понеделник, а нарежданията бяха подписани днес, заяви снощи говорителят на Белия дом Робърт Гибс, цитиран от Ройтерс, на която се позова БТА.
Увеличаването на броя на войниците в Афганистан е необходимо за стабилизирането на влошилата се ситуация в страната, "която не бе получила необходимото стратегическо внимание, директиви и спешно необходимите за страната ресурси", се казва в писмено изявление на Обама..........
.......
Скоро и калпавите янки ще се изнижат от там с подвита опашка,както от Виетнам...
Ще мине малко време преди Обама да разбере че това е първата му голяма грешка...Слава Великому Сталину!
Коментар
-
в САЩ, за разлика от много други държави по света, е нямало смяна на власта от 150 ГОДИНИ!!!
е много ясно, че няма да има никва смяна в политиката на САЩ, аз също се надявах на ОБАМА, че ще извърти всички гамени, ФБР шпиони и петролни и оръжейни магнати ама УВИ!!! Те му наместиха целият екип, може ли той да се бори против всички мафиоти в САЩ - Абсурд!!!
Бил Клинтон какво каза: "Обама много добре се справя, благодарение на това, че има много добър екип!!!" хахахаххахаххаххаха мухаааа мухахахахах.... честито на печелившите!!!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар