IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първанов е вземал пари от Държавна сигурност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди всичко е въпрос на морал (в случая, липса на такъв) доброволно да сътрудничиш на репресивния апарат. Ставаш част от системата. Продаваш се, с други думи. Ставаш зависим... Днес може да "консултираш" по македонския въпрос, а утре кой знае какво ще поискат от теб. А може би вече са поискали.. Това е важен момент.

Второ, от досието на агент Гоце се твърди, че липсват доста страници. Какво ли е скрито?

Нищо не е пречело на видния историк другаря Първанов на времето да е развивал теориите си и да е оборвал македонистите на научни събирания или с авторски статии. Вместо да сключва неясен договор с дявола (с ДС, пардон).

Коментар

• Абе, какво да му четат досието, то е ясно че комунистите са виновни за всичко (виж линка http://www.vbox7.com/play:f773a596)

Коментар

• Гоце

Първанов наистина си призна, че е взел хонорар за редакторска работа, за който липсва документ в досието. В доклада вербовчика пише, че се е представил на Първанов като служител на Външно министерство и че го канят като експерт-историк точно по македонските борби за освобождение да консултира автора на книгата. Каква подривна дейност и антибългарска дейност има тук? Доколкото се разбира от докладите на оперативния работник, Първанов тогава единствен от нашите учени-историци се е опънал на "историците" от Скопие в опита им да подменят българската история по отношение на Македония по време на някаква конференция на учени-балканисти.
        Аз лични не виждам нищо обезпокоително в това, което пише в досието му. Предполагам, че всеки втори научен работник, който е давал експертно мнение по някакъв въпрос от неговата област на различни държавни органи има такова досие.
        Отдавна съм спрял да вярвам на писаници на преса и брътвежи на политици, без сам да съм се запознал с фактите (поне тези, които са известни). По тази причина се учудвам, че има колеги от форума, които открито заявяват, че си формират мнение от чуждите приказки, без да си правят труда да прочетат досието. Поне в този форум не би трябвало да има такива хора, иначе олекваме.
        Т.нар. "десни партии" да започнат да генерират някакви свестни идеи за това как смятат да влязат пак във властта и какво ще правят там, отколкото да вадят стари работи и да се пускат по вълната на псевдо-антикомунизма. Безидейността им и политическата немощ (за мое голямо съжаление) се крие зад ефектни политически бури в чаша вода. Ако има истински доносници, от действията на които са пострадали невинни хора, да ги разобличат и изгонят от властта, но само да си хвърляме прах в очите...вече сме 2007 г.
        Хайде със здраве и нека "биковете" са с Вас!

Коментар

• Първоначално изпратено от penko77
          Аз съм Гоце президент
          от доносниците най-левент,
          хубави парички ми платиха
          и бая народ заради мене биха,
          с бой държавата ще изградим
          комунизъмъ скоро ний ще възродим
          моите съветници подбрани
          за далаверите са най призвани
          жалко, почнаха да ги гърмят
          искат май да ми мъстят
          че играч съм аз от класа
          а народа с мен я втаса
          аз социален съм на думи
          пенсиите за мен са чуми
          с фесчето и със царчето
          крачим бодро под небето
          коалицийка си ний стъкмихме
          еврофондовето натъкмихме
          тез в Европа ги селяндури
          май ще ръфат нашите цървули
          CLASS!

Коментар

• "Възвисяване" над другите чрез оплюване и омаскаряване на силните на деня. Абе, това, че завистта на българите да е движеща сила, е заблуждение. То е, всъщност, най-големия проблем на нацията. Тумор.
            Досега моят личен имунитет се справя, дано продължи в този дух.
            Препоръчвам ви редовни реимунизации, колеги.

Коментар

• За хонорарите - самият той си призна. Ако са само 7 лева - извинявам се, той наистина е патриот!
              Само не мога да разбера - що така си трайкат тия мишоци!
              А някои казват си докарвали и по една заплата отгоре, ама ГОЦЕ-то будала - само 7 лева!?
              Баси гнусотията!
              ОСТАВКА!

Първоначално изпратено от Alan Greenspan
              Чакай сега - нима мислиш, че имам време да чета досиетата на всички БОКЛУЦИ, които като пиявици са се впили и смучат от ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА. И нима мислиш, че тези досиета и папки отдавна не се били изтърбучени от всичко важно и съществено!

Второ: самият агент ГОЦЕ известен на широката публика като "президент Първанов" признава, че е получил "еднократен хонорар" за "консултанската си работа" още през 2006 година.

Трето: той всъщност не е бил агент, а консултант и дори не е знаел, че консултира ДС, а си е мислел, че работи за външно :-)

Първоначално изпратено от raging_bear
              Най-много ме потресе фактът, че са привеждали "разходни документи".
              Защо не кажат като мъже, колко ни е излязло агент ГОЦЕ да защитава "националните ни интереси".
              Омръзна ми от лицемери и подлеци, които ни учат на морал ...
              Как може да застане пред цялата нация и да ни поучава на добро и лошо!
              току що прочетох досието, има го на сайта на президенството. взел е точно 7 (седем) лева, подозирам защото са били в ресторант или нещо такова.
              препоръчвам на всеки да го прочете, за да види, за какво точно става въпрос. защото колегата грийнспан не звучи като прочел досието!
              изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Гоце

Хора!!!!
                Прочетете първо досието и тогава давайте мнения! Не искам да става адвокат на Първанов, а още по-малко съм симпатизант на БСП и сродните й, но си направих труда да прочета досието. Там не видях никъде да е получил пари. Има един отчет за похарчени 7 (СЕДЕМ) лева от оперативния работник за почерпка. Никъде не видях документ, че е плащано на Първанов.
                И вижте за какво е бил "вербуван" - да консултира автора на някаква историческа книга за "македонския въпрос" като го подпомага с историческа фактология и документи. Ако това е мръсна разузнаваческа дейност, значи всеки докторант в България е мръсен разузнавач, защото се занимава с издирване на фактология.
                Хайде малко по-сериозно. Чули-недочули и веднага скачаме да хулим.

Коментар

• къде ги тез идеалисти ? кажи ми един че нещо не се сещам. не трябват идеалисти, а работещи политици . идеализмът е антагонистичен със съвременната политика

Коментар

• Точно това е най-гадното. На повърхността изплува мръсната пяна, а идеалистите (има ги), които могат да водят нацията и да бъдат морални стожери се мачкат и избутват встрани. Съмнявам се, че в наше време Левски би имал някакъв шанс срещу тези манипулатори и ченгета.

Първоначално изпратено от Peter(Petar)
                    Ами точно така. И аз аджеба се чудя защо той като се "гордее" как е помагал на страната не се изправи и каже: Аз съм Георги Първанов и се кандидатирам за ваш президент, роден съм еди коя си година, завършил съм еди какво си, работил съм в АОНСУ (например) или бог знае къде, сътрудничих на ДС или ги консултирах, взимах хонорари, защото нациналнат сигурност ми е скъпа ... ЗАЩО!?
                    Защо всички мерзавци като него си траеха като пръдни в гащи, докато не се размириса!?
                    Защото са подлеци - хора без доблест, подмолни и коварни.
                    ОСТАВКА!
                    Много точно казано. С две думи излизаш и казваш "Аз съм Левски. Разкъсайте ме, но да знаете, гордея се с действията си, сътрудничих и пак бих сътрудничил!" Ако беше постъпил така, съм склонен да погледна по друг начин на нещата.
                    Гоцето обаче не намери сили в себе си да постъпи принципно.

Коментар

• Поздрави Гого , досетих се, но бях леко жлъчен, къде със смисъл и повод, къде не.
                      Относно чуждиците, прав си, използваме все повече и повече чужди думи в езика си и това е неминуемо. Не искам да ползвам изрази от сорта на "драсни-пални клечица", както и не смятам, че умереното включване на чуждици застрашава езика. Този, който трябва разбира значението, а другите...ами проблема си е техен, просто е въпрос на слаба култура и беден речник.
                      Относно Първанов и ДС, не ме разбирай погрешно, не го защитавам, даже в интерес на истината членувам в ДСБ и няма какда имам адмирации към тази служба. Само изказвам мнението си, че не е правилно да се слага всичко под един знаменател.
                      Успехи и се надявам, че не съм те засегнал с нещо.

Коментар

• че колко от сегашните вземат от мутри и нема проблеми? и да взел - взел, нали е писал - полага му се хонорар парите не миришат. в този форум ли да ви обяснявам? брей големи моралисти и чисти души...1.казана дума хвърлен камък...2. които е безгрешен да хвърля камъни. аз не съм. и оценки не давам. а като президент настоящия ми се струва най-малко лошия за бг до момента. ама какво ли разбирам аз)

Коментар

• Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                          Първоначално изпратено от ggogggo
                          Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                          Има огромна разлика между сътрудник на ДС, който работи за интересите на България и доносник в 6-то, който слухти и доносничи за вицове, мнения и коментари...
                          В този смисъл някои от сътрудниците не само, че не са "мърши", както се изразяват разни анализатори, а даже заслужават и орден!!!
                          оффтопик:
                          колега, в нашия език няма дума воЙн.
                          иначе по темата - тия, дето убиха георги марков, и те ли заслужават орден? щото той беше предател на родината, нали?
                          Рилейтед ту да оффтопик:
                          Нали не смяташ, че е правилно да пишем воИник?!?!
                          Колега, формата е дублетна, имаше опити за отпадане на изписването с й, но БАН и в това си начинание не съумяха да се наложат... за справка- площад Славейков- всеки един тълковен речник.
                          Нека поне да бъдем подготвени, като спорим... иначе рискуваме да ни помислят за профани, колега!
                          ...и по-темата: не измествай темата, говорим за съвсем други неща... Запознай се със структурата на ДС и тогава ще схванеш кой-какво и защо.
                          ...и малко ОФФТОПИК от мен: Щом си толкова наясно с българския език, защо не обърна внимание на запетайката преди думата войнът?? Там няма подобен знак, в широко използвания смисъл на израза. Тинк абаут ит.
                          И още няколко ОФФТОПИК-А или ОФФТОПИКС, ако желаеш: В нашия език няма дума оффтопик, нито с 1, нито с 2 Ф; не се сещам и за ggogggo. Естествено нищо не пречи да се кръстиш както искаш: ждръльо ми звучи доста интересно туу.
                          Остани със здраве.
                          ...може и със сдраве.
                          за дублета воин-войн ме хвана. извинявам се за грешката
                          за моя никнейм ( псевдоним, за незапознатите) - той е име ( можеш да го разгледаш като съществително собствено, а не нарицателно)
                          за думата оффтопик.. - за мен такава дума има в българския език, дори и да я няма в речника. вярвам, че всеки от четящите тук знае значението й
                          за запетайката преди 'войнът'.. не разбирам скрития смисъл. забелязвам липсата на празно място след запетаята. можеш да ме осветлиш, ако искаш

и сега за президента: да, не съм много наясно със структурата на ДС?
                          ще ми обясниш ли какво са правили героичните български емил-боевци от 1во управление? с какво са работили за мен.
                          дали случайно не е тяхна заслуга създаването на 'национално-отговорните' компании със седалище в швейцария, австрия, люксембург, о-в ман и други екзотични места.
                          или пък са запазили прекрасни отношения с монарха в изгнание, за да може той да дойде на бял кон през 2001 и да донесе (хаха) 'нов морал в политиката'.
                          не, предполагам, че хората от първо главно са работили неуморно над научни трудове, защитаващи българския интерес, нали?

благодаря предварително

Коментар

• Познавам една личност пръв демократ отявлен антикомунист мен политика не ме интересува и съм го питал добре де защо ги мразиш толкова след като ти си ми казвал че една заплата на ден си докарвал по някога неговит отговор бе - питаш ли ме мен как ми трепере сърцето до съд стигнах веднъж , а те крадът и нищо все аз виновен
                            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• И без да ми казваш ми е ясно, че си ял и пил на една маса с хора от ДС.
                              Та те са успяли да вербуват над 1 милион българи за сътрудници, доносници и "консултанти".
                              Някои от тях дори не са знаели, че сътрудничат - като агент ГОЦЕ :-)
                              Така че шанса са сме седяли на една маса с доносници на ДС е доста висок ще се съласиш. При маса от четири това си е направо фифти-фифти шанс :-)
                              А това, че след това са тичали да пишат "рапорти" нека си остане на тяхната съвест (ако имат такава). Позволявам им и тихичко да се ГОРДЕЯТ с миналото и стореното, стига да позволят на останалата част от българския народ просто да ги ПРЕЗИРА!

Първоначално изпратено от YNM
                              Явно не, защото съм на 38 г имал съм познати от ДС като малък сме сядали често на маса ,сега имам 2 съученици и мой роднина които са ръководни кадри кадри в системата .Всичко е въпрос на морал и възпитание ,а не чул недочул онзи ми каза там го прочетох

Коментар

• Извън темата, но по повод на последния пост.

На всички (особено на по-младите и/или онези, които поне забелязват ширещата се неграмотност в този форум) горещо препоръчвам следната статия:
                                ВАЖНО ЛИ Е ДА СИ ГРАМОТЕН?
                                http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=360017

Коментар

Working...
                                X