IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диви разкази

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Daskale, koj ti kaza, che sum si smenjal nika be? Prochetoh ti fashistkite izkazvania i samo se chudja zasto investora ne te e iztril oste (nali ujkim obida na rasova, religiozna i etnicheska osnova ne se dopuskali??? INVESTORAA kude spish be?)
    Ne pisha vuv foruma zastoto nivoto i padnalo dostatuchno nisko za ne si struva da se otvarja site-a poveche... Starite i interesni uchastnizi veche gi njama, ostanal si samo ti, ama ti si psihichno bolen, taka che prosto komunikaziata s teb e pod nivoto na normalnia chovek!

Коментар

• Има вярно в това...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Качеството на един етнос определям по това - колко имена е дал на световната култура. Колко Нобелови лауреати, математици, физици, композитори. Хора в науката, изкуството, спорта ако щете. Колко олимпииски и световни шампиони. Личности в бизнеса. Това е показател доколко един народ върви напред, или деградира като култура.
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Фордов, че турците са проявявали бруталност - ясно, но коварство... Не забравяй, че те са мюсулмани, а за един правоверен няма по-голям позор от лъжата и подлостта. В доста войни (по-точно всички след балканската) сме били съюзници и никога на са ни прецаквали, за разлика от знаете кои, които АБСОЛЮТНО ВИНАГИ НИ ПРЕЦАКВАТ - и все по втория начин, защото когато сме се срещали на бойното поле, нашите войници обикновено са виждали само гърбовете на сръпските "герои".

И според това, което знам от хора мотали се из Балканите, от околните народи турците са тези, които най-много ни уважават.

Да.

Коментар

• evala imperator

Sa surbite samo kurshum v mozuka!

Коментар

• Здравейте, дискусията е интересна,направо основополагаща и затова реших и аз да изкажа моето мнение.
              1.Аз смятам ,че в живота всеки е виновен за собсвеното си положение.
              и като отделен човек,и като отделна държава,и като отделен етнос. Затова не споделям начина на мислене на Георги.Гриинспан работил за Америка.Ами Георги ти що не работиш за мен?Ако Димитров и Тито направили федерация.Ами да са намерили начин да я направят.Само че за всичкио трябва АКЪЛ. Хари Труман с цената на всичко е предотвратил влиянието на комунизма в Америка.Това е далновидност,т.е.Акъл. Въпросът е елементарен .На коя, акция да заложиш.Ако е на печеливша, печелиш,ако е на губеща, губиш.Но важното е дали си преценил правилно.А за това пак трябва АКЪЛ.Иначе има да си правиш "демократичен социализъм с човешко лице" цял живот .
              2.Имал съм вземане -даване с почти всички балкански етноси.Въпросът на Импето според мене е следният:доколко можеш да се довериш на едни и доколко на други.И тук според мен си има някаква класация,но всеки да си я прави са.За мен това не е толкова важно,въпреки че си имам мнение.За мен са по-важни нещата от първата точка.

Коментар

• Наскоро имаше един документален филм за първата световна война по "Дискъвъри". Преди да е започнала войната, преди да е гръмнал първия истрел, Великобритания сключва договор с Русия с който им отстъпва Истамбул и европейската част на Турция. Преди да е започнала - големите играчи вече планират девидентите които трябва да получат. А представете си че в Русия нямаше революция/мое разсъждение/, и това бе станало, дали имперска Русия щеше да се колебае и миг/ние сме противникова страна/, и нямаше да прекоси наите граници? Задунайская губерния! Е, и Сърбия, славянска държава,.....нямаше да им е излишна. Поне нямаше да мразим сърбите тогава!!

Коментар

• Балканите са място населявано от амбициозни народи, ако всеки вземе колкото иска, територията на полуострова трябва да е 5 пъти по- голяма. Колкото до войните, ние сами сме си виновни. Няма подписани договори за разпределение на териториите след победата в Първата Балканска война. Естествено, че ще се сбием после кой колко да вземе. Дипломатите ни са виновни, не други. Върха е спогодбата с Черногорския крал- основаваща се на устно споразумение. Турция- тя никога няма да е част от Европа, просто много смърди, това е! Няма по- гадна държава от тях във всяко едно отношение.

Коментар

• Турците са много по- зле от сърбите, много по- коварни и брутални.

Коментар

• Жоро - няма нужда от провокиране на омраза, това са си факти.

Ради - турците винаги са били честни с нас - врагове или приятели. По-добре честен враг, отколкото двуличен и подъл "приятел".

Инак съм съгласен с репликите и на двама ви в основните неща. Просто омразата ми към сърбите като народ, като нещо цялостно е много силна и, убеден съм, напълно оправдана. Дори циганите не мразя като народ, а самомногобройната прослойка от тях. Има индианци, които искрено уважавам, но те са изключения.

Да.

Коментар

• Струва ми се, че всички наши съседи в един или друг момент са посягали на интересите ни и връз живота ни. Доколкото ми е известно (училище, статии, мнения на историци, худ. литература) ние все сме били толерантните. Но предвид източниците от които съм формирал мнение (на практика все български) допускам, че не знам всичко или поне вероятността да гледам едностранно на нещата е много голяма. Как пък все ние сме били свестните, а другите са действали подло.
                        Все едно - това е политика, а тя не се прави от простоватите хорица.
                        Но каквото и да е мнението ми за историята, това което сега виждам е, че се разбирам добре и с турци, и със сърби, и с гърци (впрочем работя само с един), и с румънци. С македонци не работя в момента, имам опит отпреди време, но не е особено добър - предполагам обаче, че не съм случил на правилните люде.
                        И така - случват се всякакви хора из нашия край, нали?
                        Едва ли е заложено генетично на сърбите да прецакват дето сварят българи, или пък на турците да въртят ятаган нон-стоп и т.н.
                        Всякакви обобщения и изводи на народностна основа намирам за недостоверни, а според настроението си определям между наивни или развеселяващи, та до тъпи и злостни (другата ми крайност).
                        Да се сравнява живота на дете с цената на оловото в куршума, или там каквото сравнение бе направено - просто не искам да коментирам такова нещо - толкова абсурдно звучи.
                        Въпреки, че авторът на това сравнение след това няколко пъти подчертава, че не го е писал неволно, а стои на позицията си, склонен съм да мисля, че в болшинството си хората не обичат да променят (в смисъл да еволюират) в мненията и позициите си. Дори и някъде в себе си да осъзнават, че заемат грешна или противоречива позиция, не си го признават пред външния свят, а често и пред себе си.
                        Видно от броя мои постинги, не съм от активно пишещите, но пък попрочитам мненията на участниците във форума. И оставам с впечатлението, че малко от излагащите позициите си намират сили да напишат и че са сбъркали. Това се отнася и до акциите, които са търгували, но важи и до мнения по редица въпроси. А вярвам, че и когато сме си противоречали един другиму - все пак и сме научавали нещо, респективно променяли сме по-малко и позициите си.
                        А официално - защитаваме първоначалните си тези със "зъби и нокти".
                        Дълъг постинг се получи, извинявам се затова, както и че май много се отнесохме (и аз) от първоначалната идея на тази тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          Отвън? Осъзнай се бе, човек, как така в четири войни все те участват и все са невинни горките агънца? Да не говорим колко милиарди изгубихме тогава заради тях. И как добричкият сърбин не искал да се бие, той и на мравката път прави, а вършеше чудовищни зверства в Босна? Аре стига - погледни фактите в очите, не става дума за никаква пропаганда...

Исторически паралел -
                          1 - 13 век, битката при Клокотница - Иван Асен пленява армията на Теди Комнин, но пуска невредими простите войници и по-малко знатните аристократи. После тези хора никой и никога не успява да ги накара да започнат отново война срещу него.
                          2 - 20 век - Първата световна, битката на Косово поле - нашата армия пленява 60 хилядна сръпска паплач, става доста лесно, (защото средностатистическият сръпски боец е герой само когато се изправи с пушка срещу невъоръжени хора, за предпочитане жени и деца, както видяхме в Босна) и нали са ни "братя" (представете си) нашите ги пускат да си вървят и даже им дават хляб да не ги заболят търбухчетата от глад. Е тия веднага пак се въоръжават и почват да се бият срещу нас.

А Сръпско-българската война, а... да не изреждам.

Слави Трифонов разказваше (дори го бе турил в началото на един от албумите си) един тужен виц за отровната змия и овчарското куче... е ний все сме кучето а сърбите змията. Все ни хапят, а ние все им прощаваме и им вярваме на лъжите за "братство".

Надявам се, че някой ден шиптърите ще ги изколят до крак.

Да.
                          Импе, и французи, и англичани, и германци 20 века винаги са воювали помежду си. И намират сили да седнат на масата, да намерят общ език, общи интереси. Да прибавя ли Японците и Американците/атомната бомба/. И Руснаците днес са седнали на същата маса. Само ние продължаваме да чоплим в старите рани! Какво исках да намекна в предишния пост? - Никой в Европа няма интерес от една голяма/колкото Франция, или Англия/ държава тука. Защото тя вече ще бъде свободна и НЕЗАВИСИМА от външно влияние. Било то руско, американско, англииско или каквото и да било! НИЕ ЩЯХМЕ ДА НАЛАГАМЕ СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ, там кдето имаме интереси!! А не ние да сме сфера на влияние!! Та ония "цигани" покрай Темза и Сена и Нева са намирали винаги начин да провокират омраза и конфликти на Балканите. И те заслужават повече нашата омраза от обикнвенните сърби. Е, ние сега ще се подмазваме, ще им лижем задниците, щото инак ше загубим няколко млрд. евро, дето рано или късно пак ще им върнем! Да те питам друго, извън темата: Не прозвуча ли малко цинично, когато Буш благодари на Гриинспан, че с политиката на федералния резерв е "принудил света 20 год. да работи за благосъстоянието на Америка"

Коментар

• Софиксов - все едно хората не знаят как се биеше в гърдите, че пълниш Химко и Кремиковци. Никой тук не можеш да заблудиш. Самият факт, че така побесняваш, щом някой намекне за това, показва че си изгорял, все едно има нещо срамно да изгубиш от такива рискови спекулативни позиции.

А пък тъпака въобще няма да го коментирам - публична тайна е, че това е бившият Як Реститут, който си смени никът, понеже стана за резил. Тотален смешник.

Софиксов - теб те уважавах навремето като коректен участник във форумът, макар и на различни позиции от моите, но се видя, че си коректен само докато печелиш. Проблемът е твой - който не признава грешките си, не може и да се поучи от тях. И не знам кой трябва да си купува крави, щото не разбирал от фондова борса - който си е купувал Кремиковци на 25 кинта или който е пазарувал ХЕС на два и петдесет...

Съжалявам ви и двамата - нищо повече. Плюйте си колкото щете по мой адрес - можете само да ме разсмивате. Желая ви приятен ден. :-)

Коментар

Стига злобя, Софиксов, обещавам, че повече няма да споменавам борсовите ти провали... :-)
                              Импе та ти дори не знаеш как се казвам камоли да знаеш мойте борсови провали, постижения, печалби и загуби.
                              Не ствавай смешен бе пич! Ходи си купи една две кравички пък си ги води на паша и не се занимавай с неща които не разбираш.
                              Айде сега си сипи една ракийка и разпускай все пак е почивен ден.

Коментар

Защото е малко смешно да даваш акъл на другите как да се държат с мен - особено като сравниш своите жалки 7 мнения във форумът с моите 5691.
                                5691 абсолютно дърварски и безмислени мнения.

Коментар

Working...
                                X