Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
Още веднъж повтарям и съм 100% сигурен в думите си:
Ние реално не знаем има ли корупция и колко голяма е тя. Знаем само какви са нашите възприятия за това явление - какво си мислим ние самите и какво си мислят хората около нас. Модерно е винаги и навсякъде да приказваме за корупция, модерно е да обвиняваме всеки в корупция, а самият факт има ли я или я няма въобще не ни интересува.
Аз лично също като сина ти си мисля, че има корупция. Най-вече по висините, щото статиите по медиите ежедневно ни облъчват с това. Но като се замисля и честно се опитам да си призная какви доказателства имам, ами единственото, за което се сещам, е че преди много години беше нормално да си платиш на някой полицай затова, че те е засякъл с превишена скорост. И понеже сме споделяли с приятели за същото, създало се е впечатлението, че 100% от пътните полицаи са корумпирани. Но това беше едно време, а сега вече го няма. Значи в момента се създава впечатление, че ситуацията с корупцията се е подобрила.
Твоя син обаче е дал няколко евро на някого, и неговото впечатление е, че ситуацията с корупцията се е влошила. Единичен случай, но той води до глобално заключение, обхващащо 30 години период. И ти си толкова възхитен от този единичен случай и това глобално заключение, че дори ни го публикуваш като някакво доказателство във форума.
Представям си, ако някой беше пръднал близо до сина ти, какво глобално заключение щеше да си извадиш за България и за всички Българи.
Коментар