Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
Тоест и тогава орките са били МАРОДЕРИ !!!
Ето от ИИ:
Това изображение е известната фотография „Вдигане на знамето над Райхстага“ (Raising a Flag over the Reichstag), направена от съветския фотограф Евгений Халдей на 2 май 1945 година в Берлин.
Оригиналната снимка има следните важни разлики от обработената версия, която си ми изпратил:- На ръката на единия от съветските войници (този в средата) са били видими два или повече часовника, което е било символ на мародерство (т.е. вземане на плячка от убити или пленени немски войници).
- Знамето в оригинала е било обикновено сиво-бяло на черно-бялата снимка, без червен цвят (защото е черно-бяла фотография).
- След заснемането на оригинала, снимката е ретуширана по заповед на съветската пропаганда:
- Часовниците са премахнати (за да се избегне позорът от мародерство).
- По-късно, при други версии, знамето е оцветено в червено като символ на победата на комунизма.
Last edited by Mateev; Днес, 18:33.
Коментар
-
търси препратка в днешни дни..............А и откъде -накъде , трябва да поствам нещо , което да те радва теб ?????
Или ''вас '' , защото гледам че пишеш в множествено число ...... Ясно като бял ден е , че неща които радват едни - са сълзи и сополи за други .....
Питай барбаляка , затчо и арменчето
България е губеща държава в тая война.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами напомня че, фашизмът веднъж е побеждаван и че, ще има и втори път.
Ако не беше комунизма България сега щеше да е сред най-развитите държави в Европа.Last edited by Vergil1975; Днес, 18:11.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
И кое трябва да ни радва на тая снимка?Че България е загубила Македония и Беломорска Тракия ли?Или че е създадена македонската нация по поръчка на Москва и завинаги една част от българския народ бе откъсната от другата?
Или ''вас '' , защото гледам че пишеш в множествено число ...... Ясно като бял ден е , че неща които радват едни - са сълзи и сополи за други .....
Питай барбаляка , затчо и арменчето
Коментар
-
Знаеш ли какво означава капитулация?Провери в тълковният речник и пак помисли.
Коментар
-
И кое трябва да ни радва на тая снимка?Че България е загубила Македония и Беломорска Тракия ли?Или че е създадена македонската нация по поръчка на Москва и завинаги една част от българския народ бе откъсната от другата?
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
И аз това питам. На кой ще се запише победата, която ще обяви Путин когато между двамата принудят Украйна да капитулира?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеЕдна приятелка от САЩ пише следното:
"Какво ново около мен ...
След 19 години като служител в държавната администрация на САЩ, реших да напусна позицията си на съдебен адвокат в министерството на енергетиката.
Не ми се искаше, но Мъск и Тръмп - двама психопати избрани от невероятно наивни "патриоти" след безоснователни обещания за икономическо благоденствие - ми предложиха лесен избор: да работя защитавайки техните незаконни тъпотии в дела срещу правителството или да ми плащат до края на годината без да работя, след което ставам пенсионер.
От моята група почти половината приеха и напускат.
Трудно ми е да си представя как ще се върши работа.
Министерството има 10 изключително важни лаборатории из страната, които правят научни изследвания не само свързани с енергия, но и с атомни оръжия и с пречистване и складиране на отработено ядрено гориво - такова има останало още от 1940-те и филмът Опенхаймер е точно за една от тези лаборатории които продължават да функционират и досега. Една трета от моята работа е свързана с договори сключени между министерството и компании с над 100 атомни реактори.
Трудно ми е да си представя как тази работа ще върви когато опитни хора (инжинери, икономисти, физици) напускат, а нови няма да бъдат назначени.
Дори the genome project е създаден и финансиран от министерството на енергетиката.
Не мога да ви опиша колко важни проекти са сега под въпрос защото финансирането е спряно (определено няма да има пари за възобновяема енергия), договори с компании и университети са развалени и много специалисти напускат или доброволно - но под заплаха, че скоро ще последват и уволнения - или защото няма пари. Духът на служителите е много нисък - третирани са като мързеливи мошеници които си клатят краката (дългогодишна пропаганда на Fox и подобни медии), което не може да е по-далеч от истината.
Тези идиоти ще нанесат трайни щети в развитието на науката и технологиите в САЩ.
А обещаното икономическо благоденствие все повече се отдалечава от реалността. В личен план, промените няма да ми се отразят зле, но ми е жал за страната, за свестните хора, които са жертви на тези кухи кратуни, които безразборно размахват брадви и секат.
Коментар
-
В кое точно е победил Путин?
Коментар
Коментар