IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приемането на България в шенген

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
      Няма да те разбере- за Рос фенЮвете не си ли в затвор като при соца и не те ли стрелят на границата- не ми го хвали. А и повечето са на заплата и не пътуват много- много, а след като
      те не пътуват значи и на другите не им трябва облекчено пътуване и условия за бизнес
      Виждаш ли, с него, наистина имаме някои сериозни разминавания но, той успява да запази цивилизован изказ. За това, съм му признателен. Не може да не уважаваш такъв опонент, той НИКОГА не падна толкова низко, колкото вас и държи гарда. Ето ЗАТОВА - КОЛКОТО И РАЗЛИЧИЯ ДА ИМАМЕ - Берти ВИНАГИ е добре дошъл, в т.ч.и в дома ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        извинявай, но ти си си 'ум--л' в кожата и живееш в темите за русия - запада

всяка една отпаднала граница е +++ за бизнесактивността и туризма на държавите съседи.

само това е достатъчно
        Не споря, добре е да отпадат граници. Въпросът е, че закъсняхме с това отпадане а, за обикновените българи, самото свободно движение...разбираш ли, който досега е искал, е избягал. Страната ни, с бягането хората навън, няма да се оправи пък и Европа да оправяме... С какво бихме могли? Вече? Късно е, моментът беше преди около 10-15 години. Сега и на Запад се свиват, а нови българи за натам, е само нископлатена (защото високо квалифицираната свърши) работна сила, едва ли ще им даде потребление. Мигранти и така им влизат, и настана Проблем.
        После, за кожата ми, в която съм бил "умрял". Слуховете са силно преувеличени. Е, обичам да дразня Матейка, ама той си го изпроси.
        Мир на твоята къща, Берти. С най-добри чувства.
        Last edited by Pyramid; 27.11.2024, 21:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всяка една отпаднала граница е +++ за бизнесактивността и туризма на държавите съседи.

само това е достатъчно
          Няма да те разбере- за Рос фенЮвете не си ли в затвор като при соца и не те ли стрелят на границата- не ми го хвали. А и повечето са на заплата и не пътуват много- много, а след като
          те не пътуват значи и на другите не им трябва облекчено пътуване и условия за бизнес

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А, за мен, приемането в Шенген е дъвка за бала умници. Ми авал съм гра ицата много пъти и никалвимпроблеми: Нито са ме бавили, нито пари са ми искали. Единствено, може да се негодува, т.к.е признак за НЕравноправно отношение, за (наличието на) което,.нимпродуха ушите ГЕРБавите приятели Матейкови. Вземали му пари. Ами държал се е надменно, а хората го усещат и си казват " -Ще я видим тая работа, сега си ми в ръцете, луд ще те направя." И така. И той също сънува "нощни пазачи","старшинки" и друга фауна, все атрибут на изкукуригалите.
            Н'е л'тей, Матейко ефенди?

само това е достатъчно
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнение

Точно. Всичките тия приключения съм минал през тях и не искам да си спомням дори. Преди да влезем в ЕС беше много зле положението по границите. Имало е моменти в които се е стигало до големи скандали и почти до бой. Най неприятно ми е било когато румънските граничари ми поискат пари. Като видят че караш по нова кола - отбиват те на един страничен паркинг до КПП-то, вземат ти документите и не те пускат да тръгнеш докато не им дадеш 50 Евро. Почват да си измислят някакви проверки, уж нещо търсят, само да ти губят времето въпреки че всичко ти е изрядно. На границата на Унгария също съм имал неприятни преживявания няколко пъти. Например да те накарат да извадиш целия багаж от колата и да го разопаковаш. Изсипват ти дрехите от куфарите и чантите на земята....и др такива работи. Душат с кучета по колата за наркотици...... И това се случва в 2 часа през нощта...
              А, за мен, приемането в Шенген е дъвка за бала умници. Ми авал съм гра ицата много пъти и никалвимпроблеми: Нито са ме бавили, нито пари са ми искали. Единствено, може да се негодува, т.к.е признак за НЕравноправно отношение, за (наличието на) което,.нимпродуха ушите ГЕРБавите приятели Матейкови. Вземали му пари. Ами държал се е надменно, а хората го усещат и си казват " -Ще я видим тая работа, сега си ми в ръцете, луд ще те направя." И така. И той също сънува "нощни пазачи","старшинки" и друга фауна, все атрибут на изкукуригалите.
              Н'е л'тей, Матейко ефенди?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                Старшинката си живее в неговият самотен измислен свят,без да има понятие от елементарни неща, но е компетентен за всичко.
                Чак пък. По идиотите не е и се отказа да те вразумява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Един нощен пазач на гара Горна Оряховица не се нуждае от Шенген, но бизнеса се нуждае, шофьорите на ТИР-ове се нуждаят, целия пътникопоток се нуждае, туристите, куриерските служби, работещите в съседна държава и дори хората, пазаруващи в съседна държава.

Само който не е висял часове наред на някоя граница (а TIR-овете дни наред) може да ги плещи такива врели некипели. Само който не е плащал една камара такси и взятки на една граница, само той може да ги плещи такива. Само който не е преживявал унижението, че се подиграват с него, само той може да ги плещи такива врели-некипели. Само който не е висял на километрична опашка и цяла нощ да мръдва с по 5 метра на всеки 5 минути, само той може да ги плещи такива врели-некипели. Няма тоалетни покрай опашката, така че се чудиш къде да се скриеш, за да отидеш по нужда. Няма заведения, така че се чудиш откъде да си купиш едно кафе или едно шише вода. Зимно време студ, лятно време жега, защото климатизацията на колата не работи при спрян двигател. Да пиша ли още ......

Специално на румънската граница има и друг проблем - ако е денем, армия ромчета обикалят покрай колоната от коли и те заплашват, че ще хвърлят камъни по колата, ако не им дадеш нещо - цигари, бонбони или дори пари.
                  Точно. Всичките тия приключения съм минал през тях и не искам да си спомням дори. Преди да влезем в ЕС беше много зле положението по границите. Имало е моменти в които се е стигало до големи скандали и почти до бой. Най неприятно ми е било когато румънските граничари ми поискат пари. Като видят че караш по нова кола - отбиват те на един страничен паркинг до КПП-то, вземат ти документите и не те пускат да тръгнеш докато не им дадеш 50 Евро. Почват да си измислят някакви проверки, уж нещо търсят, само да ти губят времето въпреки че всичко ти е изрядно. На границата на Унгария също съм имал неприятни преживявания няколко пъти. Например да те накарат да извадиш целия багаж от колата и да го разопаковаш. Изсипват ти дрехите от куфарите и чантите на земята....и др такива работи. Душат с кучета по колата за наркотици...... И това се случва в 2 часа през нощта...

Коментар

• И още нещо в пограничните райони където има КПП-та има доста дребен бизнес дето работи за комшиите (познавам такива хора) или хора идват да пазарят у нас, щото е по-евтино.

Така че отпадането на граничния контрол ще улесни и тази група и ще им спести и на тях чакане.

Примерно има хора дето са до границата с Гърция и имат малко цехче за хартиени опаковки, които продават в Гърция, където друго малко цехче слага някакви сладки дето ги рекламира като хоме мейд автентични гръцки сладки и локуми и после туристите предполагам българи главно ги купуват.

Има гърци дето идват да пазарят у нас. И друга изненада има и румънци дето ходят да пазарят в Добруджа щото там по-евтино, само че не минават през Дунав мост, а някъде на Изток където има още 2-3 ГКПП-та. Т.е. Дунав си го пресичат на тяхна територия.

Лятото българите от Южна България ходят по гръцко да почиват. А румънците от Букурещ па ходят на Албена и още няколко курорта на нашето северно черноморие. Лафа е сутрин на закуска опашката от Ал Инклузива се тръгва от Албена, минава през Дунав мост и стига до Букурещ.

Така че отпадането на Шенген ще облекчи и бизнесите в пограничните региони.

Коментар

Сигурно, ама кога ще стигне до мен, как мислиш?
                      Тук си прав-до теб няма да стигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Един нощен пазач на гара Горна Оряховица не се нуждае от Шенген, но бизнеса се нуждае, шофьорите на ТИР-ове се нуждаят, целия пътникопоток се нуждае, туристите, куриерските служби, работещите в съседна държава и дори хората, пазаруващи в съседна държава.

Само който не е висял часове наред на някоя граница (а TIR-овете дни наред) може да ги плещи такива врели некипели. Само който не е плащал една камара такси и взятки на една граница, само той може да ги плещи такива. Само който не е преживявал унижението, че се подиграват с него, само той може да ги плещи такива врели-некипели. Само който не е висял на километрична опашка и цяла нощ да мръдва с по 5 метра на всеки 5 минути, само той може да ги плещи такива врели-некипели. Няма тоалетни покрай опашката, така че се чудиш къде да се скриеш, за да отидеш по нужда. Няма заведения, така че се чудиш откъде да си купиш едно кафе или едно шише вода. Зимно време студ, лятно време жега, защото климатизацията на колата не работи при спрян двигател. Да пиша ли още ......

Специално на румънската граница има и друг проблем - ако е денем, армия ромчета обикалят покрай колоната от коли и те заплашват, че ще хвърлят камъни по колата, ако не им дадеш нещо - цигари, бонбони или дори пари.
                        Старшинката си живее в неговият самотен измислен свят,без да има понятие от елементарни неща, но е компетентен за всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Добре е за бизнеса и за твоя джоб, но още не го знаеш.
                          Сигурно, ама кога ще стигне до мен, как мислиш?

Коментар

И какво да търсим в този Шенген? Ако ТОВА ви е проблемът само как да избягате, ви съжалявам.
                            Добре е за бизнеса и за твоя джоб, но още не го знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

За тези от нас, които имат бизнес, това ще е огромно облекчение. В момента камионите чакат с дни на румънската граница, което е безумие.

Без да коментираме, че някои от нас пътуват и така ще пестят и лично време.

Ако чакаш на заплатка в някоя администрация и не напускаш Люлин, Шенген няма да те вълнува.
                              Е как да напусна Люлин, като не го и приближавам даже?

Коментар

И какво да търсим в този Шенген? Ако ТОВА ви е проблемът само как да избягате, ви съжалявам.

Last edited by mibova; 27.11.2024, 10:08.

Коментар

Working...
                                X