IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приемането на България в шенген

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• България няма да влезе скоро в Шенген, особено ако има мафиотско шиши правителство. Та, един проблем по- малко.
    Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Аз не виждам каква е ползата да влезем в Шенген. Та ние и в момента сме в Евросъюза и можем само с лична карта да ходим из цяла Европа.

От Шенген полза имат само престъпниците, трафикантите и незаконните мигранти, и донякъде шофьорите на ТИР-ове, че минават границите малко по-бързо. Тъжно, но това е голата истина. Опитвайки се да улесним шофьорите на TIR-ове и леки коли, улесняваме и цялата престъпност.

Помислете - малка загуба на време за свестните хора по границите срещу блокиране на престъпната дейност. Нещата са на кантар и много трябва да внимаваме какво ще изберем.

Ако се замислите, Шенген е само за пътните артерии. Иначе граници няма между повечето държави и дори и в момента всеки един човек може да мине по поляната от едната държа в друга и никой няма да го спре. Охраняват се само външни граници, а вътрешни на практика няма.
      Ето нещо, с което съм напълно съгласен. Проблемът е че, вече десетилетия, го използват като дъвка.

Коментар

• Аз не виждам каква е ползата да влезем в Шенген. Та ние и в момента сме в Евросъюза и можем само с лична карта да ходим из цяла Европа.

От Шенген полза имат само престъпниците, трафикантите и незаконните мигранти, и донякъде шофьорите на ТИР-ове, че минават границите малко по-бързо. Тъжно, но това е голата истина. Опитвайки се да улесним шофьорите на TIR-ове и леки коли, улесняваме и цялата престъпност.

Помислете - малка загуба на време за свестните хора по границите срещу блокиране на престъпната дейност. Нещата са на кантар и много трябва да внимаваме какво ще изберем.

Ако се замислите, Шенген е само за пътните артерии. Иначе граници няма между повечето държави и дори и в момента всеки един човек може да мине по поляната от една държава в друга и никой няма да го спре. Охраняват се само външни граници, а вътрешни на практика няма.
        Last edited by Mateev; 04.11.2024, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение

Шенгем скоро няма да видим.
          ...По-скоро, ще го видим, когато го затворят. Вечно изоставаме: Първо в мисленето, после - с действията и накрая - с резултата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...а то, както е тръгнало, тъкмо да се натъкмим за Шенген, те да вземат и са го отменят.
            Шенгем скоро няма да видим.
            Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
              Да си оправим корупцията, иначе няма значение къде сме приети, пак ще си тънем в блатото.
              ...а то, както е тръгнало, тъкмо да се натъкмим за Шенген, те да вземат и са го отменят.

Коментар

• Да си оправим корупцията, иначе няма значение къде сме приети, пак ще си тънем в блатото.

Коментар

• Мирослав Сингър, lidovky.cz. Сингър е икономист, бивш гуверньор на Чешка народна банка, председател на надзорния съвет на застрахователно дружество „Дженерали”. Превод от чешки за "Гласове" Юлия Семир Ал-Хаким:
                  Предстоящите избори за Европейски парламент съживиха дебата за бъдещето на Европейския съюз. Един популярен афоризъм в Twitter гласи: "САЩ иновира, Китай имитира, ЕС регулира“. Това е донякъде опростенческо – в крайна сметка Китай далеч не просто копира – но пък все още има доста истина по отношение ролята на ЕС. И точно защото много политици днес интензивно ни убеждават, че ЕС е лидер на световния прогрес благодарение на регулации тук и там, трябва да се посочи, че според основните данни за това как се е развила икономиката на ЕС в дългосрочен план, през последния четвърт век, например в сравнение със САЩ, те грешат.
                  По-внимателното разглеждане на данните за световната икономика води до опити за релативизиране на това заключение, но основното послание остава; ЕС, съответно нейните елити, могат да говорят как Европа, която те идентифицират с ЕС, "води" света, но истината е, че тя губи своята привлекателност в дългосрочен план.
                  Много неприятни факти
                  Нека да опресним фактологията. Преди четвърт век, през 1997 г., измерена по БВП при тогавашните обменни курсове и свободна търговия, икономиката на ЕС представляваше приблизително 25 процента от световната икономика. Тогава Съединените щати са „по-голяма четвърт“, приблизително 27 процента. През следващия четвърт век Китай се превърна в икономическа сила, много бивши икономики от социалистическия лагер се интегрираха в световната икономика и станаха част от пазара на ЕС. От друга страна, третият по важност член, Великобритания, напусна Съюза, а днес Индия също излиза на световните пазари.
                  Но дори сега, при същите показатели, икономиката на Съединените щати съставлява една четвърт, 25 процента от световната икономика, но икономиката на ЕС е само малко повече от една шеста, 17 процента. Следователно значението на икономиката на ЕС за света се е сринало с приблизително една трета. С други думи, при настоящите обменни курсове, размерът на световната икономика се е утроил за 25 години, икономиката на Съединените щати се е увеличила почти три пъти и като цяло поддържа темпото, но икономиката на ЕС само е удвоила размера си.
                  Това са много неприятни факти за привържениците на този модел на функциониране на ЕС - но нека не се лъжем - тези, които днес вземат решенията за ЕС, се чувстват повече от комфортно в него. Те използват две линии, за да оспорят неприятните факти. Първата линия гласи, че населението в САЩ нараства по-бързо, отколкото в ЕС и дори че в САЩ се работи повече, т.е. повече работни часове на човек, отколкото в ЕС. Но, допълват, като се вземат ефектите от различните цени, тенденциите и сравненията на икономиките, общата картина изглежда значително по-добра за ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                    Разбивач на илюзии!

Цял живот за това си учил: равноправие, братство, равенство!

Ще те върнем при младата госпожица в първи клас, за да ти набие канчето! Така ти се пада, щом не си чувал за равноправието в Шенген.
                    И аз тъй мисля.

Коментар

Грешка. Идеята на Шенген, НЕ Е равноправието.
                      Опитай пак.

Разбивач на илюзии!

Цял живот за това си учил: равноправие, братство, равенство!

Ще те върнем при младата госпожица в първи клас, за да ти набие канчето! Така ти се пада, щом не си чувал за равноправието в Шенген.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Идеята на Шенген е равноправието, заради което ти си против него? Ти четеш ли се какво пишеш?
                        Грешка. Идеята на Шенген, НЕ Е равноправието.
                        Опитай пак.

Коментар

• Нали липсата на граничен контрол след нашата граница я прави привлекателна за тези които искат да влязат в ЕС нелегално, съответно повече ще трябва да се пази и повече пари да се харчат за това. Не знам каква е ползата при положение че ситуацията заради Украйна драстично се промени и всички слагат граничен контрол по границите си ? Според мен това нещо с Шенген вече не работи, а ние влизаме в него. После постоянни конфликти, бежанци и проблеми и стават все повече, мигрантските потоци се увеличават.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Аз Безименният дали и колко е пътувал не знам но, от това, дето аз лично съм пропътувал, никакво усещане за равноправно нито в ЕС, нито в Шенген, нито в НАТО ми е останало, нито за секунда. Виж, за НЕравно.ернотоми Есправедливото разпределение на субсидиите и ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ ветрешноевропейски протекжионизъм, се сещам през ден. И пак се питам, тогава, за чий ни е НЕистинското "равноправие" в "съюзи", в които, сме постоянно под контрол, надзор, наблюдение, мониторинг и всички синоними, докато всякакви концесии и техните пък синоними, са с крайно НЕИЗГОДНИ за страната ни условия и ни грабят всеки ден,
                            от-и-до? Ами е*ал съм ви и суетата дребнава, аз искам да живеем достойно и НАИСТИНА човешки. Ай ти и СИКТИР, дАрагой. Няма сми.
                            Идеята на Шенген е равноправието, заради което ти си против него? Ти четеш ли се какво пишеш?

Коментар

• аха да влезем и европа ПРИЕ ЗАКОН ЗА ОТМЯНА НА ШЕНГЕН
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

А ти вместо да четеш глупости по нета, пробвал ли си да попътуваш насам натам?
                                Аз Безименният дали и колко е пътувал не знам но, от това, дето аз лично съм пропътувал, никакво усещане за равноправно нито в ЕС, нито в Шенген, нито в НАТО ми е останало, нито за секунда. Виж, за НЕравно.ернотоми Есправедливото разпределение на субсидиите и ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ ветрешноевропейски протекжионизъм, се сещам през ден. И пак се питам, тогава, за чий ни е НЕистинското "равноправие" в "съюзи", в които, сме постоянно под контрол, надзор, наблюдение, мониторинг и всички синоними, докато всякакви концесии и техните пък синоними, са с крайно НЕИЗГОДНИ за страната ни условия и ни грабят всеки ден,
                                от-и-до? Ами е*ал съм ви и суетата дребнава, аз искам да живеем достойно и НАИСТИНА човешки. Ай ти и СИКТИР, дАрагой. Няма сми.

Коментар

Working...
                                X