България няма да влезе скоро в Шенген, особено ако има мафиотско шиши правителство. Та, един проблем по- малко.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приемането на България в шенген
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеАз не виждам каква е ползата да влезем в Шенген. Та ние и в момента сме в Евросъюза и можем само с лична карта да ходим из цяла Европа.
От Шенген полза имат само престъпниците, трафикантите и незаконните мигранти, и донякъде шофьорите на ТИР-ове, че минават границите малко по-бързо. Тъжно, но това е голата истина. Опитвайки се да улесним шофьорите на TIR-ове и леки коли, улесняваме и цялата престъпност.
Помислете - малка загуба на време за свестните хора по границите срещу блокиране на престъпната дейност. Нещата са на кантар и много трябва да внимаваме какво ще изберем.
Ако се замислите, Шенген е само за пътните артерии. Иначе граници няма между повечето държави и дори и в момента всеки един човек може да мине по поляната от едната държа в друга и никой няма да го спре. Охраняват се само външни граници, а вътрешни на практика няма.
Коментар
-
Аз не виждам каква е ползата да влезем в Шенген. Та ние и в момента сме в Евросъюза и можем само с лична карта да ходим из цяла Европа.
От Шенген полза имат само престъпниците, трафикантите и незаконните мигранти, и донякъде шофьорите на ТИР-ове, че минават границите малко по-бързо. Тъжно, но това е голата истина. Опитвайки се да улесним шофьорите на TIR-ове и леки коли, улесняваме и цялата престъпност.
Помислете - малка загуба на време за свестните хора по границите срещу блокиране на престъпната дейност. Нещата са на кантар и много трябва да внимаваме какво ще изберем.
Ако се замислите, Шенген е само за пътните артерии. Иначе граници няма между повечето държави и дори и в момента всеки един човек може да мине по поляната от една държава в друга и никой няма да го спре. Охраняват се само външни граници, а вътрешни на практика няма.Last edited by Mateev; 04.11.2024, 14:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
Шенгем скоро няма да видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
...а то, както е тръгнало, тъкмо да се натъкмим за Шенген, те да вземат и са го отменят.Повече от красива
Коментар
-
Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнениеДа си оправим корупцията, иначе няма значение къде сме приети, пак ще си тънем в блатото.
- 1 like
Коментар
-
Мирослав Сингър, lidovky.cz. Сингър е икономист, бивш гуверньор на Чешка народна банка, председател на надзорния съвет на застрахователно дружество „Дженерали”. Превод от чешки за "Гласове" Юлия Семир Ал-Хаким:
Предстоящите избори за Европейски парламент съживиха дебата за бъдещето на Европейския съюз. Един популярен афоризъм в Twitter гласи: "САЩ иновира, Китай имитира, ЕС регулира“. Това е донякъде опростенческо – в крайна сметка Китай далеч не просто копира – но пък все още има доста истина по отношение ролята на ЕС. И точно защото много политици днес интензивно ни убеждават, че ЕС е лидер на световния прогрес благодарение на регулации тук и там, трябва да се посочи, че според основните данни за това как се е развила икономиката на ЕС в дългосрочен план, през последния четвърт век, например в сравнение със САЩ, те грешат.
По-внимателното разглеждане на данните за световната икономика води до опити за релативизиране на това заключение, но основното послание остава; ЕС, съответно нейните елити, могат да говорят как Европа, която те идентифицират с ЕС, "води" света, но истината е, че тя губи своята привлекателност в дългосрочен план.
Много неприятни факти
Нека да опресним фактологията. Преди четвърт век, през 1997 г., измерена по БВП при тогавашните обменни курсове и свободна търговия, икономиката на ЕС представляваше приблизително 25 процента от световната икономика. Тогава Съединените щати са „по-голяма четвърт“, приблизително 27 процента. През следващия четвърт век Китай се превърна в икономическа сила, много бивши икономики от социалистическия лагер се интегрираха в световната икономика и станаха част от пазара на ЕС. От друга страна, третият по важност член, Великобритания, напусна Съюза, а днес Индия също излиза на световните пазари.
Но дори сега, при същите показатели, икономиката на Съединените щати съставлява една четвърт, 25 процента от световната икономика, но икономиката на ЕС е само малко повече от една шеста, 17 процента. Следователно значението на икономиката на ЕС за света се е сринало с приблизително една трета. С други думи, при настоящите обменни курсове, размерът на световната икономика се е утроил за 25 години, икономиката на Съединените щати се е увеличила почти три пъти и като цяло поддържа темпото, но икономиката на ЕС само е удвоила размера си.
Това са много неприятни факти за привържениците на този модел на функциониране на ЕС - но нека не се лъжем - тези, които днес вземат решенията за ЕС, се чувстват повече от комфортно в него. Те използват две линии, за да оспорят неприятните факти. Първата линия гласи, че населението в САЩ нараства по-бързо, отколкото в ЕС и дори че в САЩ се работи повече, т.е. повече работни часове на човек, отколкото в ЕС. Но, допълват, като се вземат ефектите от различните цени, тенденциите и сравненията на икономиките, общата картина изглежда значително по-добра за ЕС.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеРазбивач на илюзии!
Цял живот за това си учил: равноправие, братство, равенство!
Ще те върнем при младата госпожица в първи клас, за да ти набие канчето! Така ти се пада, щом не си чувал за равноправието в Шенген.
Коментар
-
Грешка. Идеята на Шенген, НЕ Е равноправието.
Опитай пак.
Разбивач на илюзии!
Цял живот за това си учил: равноправие, братство, равенство!
Ще те върнем при младата госпожица в първи клас, за да ти набие канчето! Така ти се пада, щом не си чувал за равноправието в Шенген.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Идеята на Шенген е равноправието, заради което ти си против него? Ти четеш ли се какво пишеш?
Опитай пак.
Коментар
-
Нали липсата на граничен контрол след нашата граница я прави привлекателна за тези които искат да влязат в ЕС нелегално, съответно повече ще трябва да се пази и повече пари да се харчат за това. Не знам каква е ползата при положение че ситуацията заради Украйна драстично се промени и всички слагат граничен контрол по границите си ? Според мен това нещо с Шенген вече не работи, а ние влизаме в него. После постоянни конфликти, бежанци и проблеми и стават все повече, мигрантските потоци се увеличават.D.Y.F-091066
Коментар
-
Аз Безименният дали и колко е пътувал не знам но, от това, дето аз лично съм пропътувал, никакво усещане за равноправно нито в ЕС, нито в Шенген, нито в НАТО ми е останало, нито за секунда. Виж, за НЕравно.ернотоми Есправедливото разпределение на субсидиите и ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ ветрешноевропейски протекжионизъм, се сещам през ден. И пак се питам, тогава, за чий ни е НЕистинското "равноправие" в "съюзи", в които, сме постоянно под контрол, надзор, наблюдение, мониторинг и всички синоними, докато всякакви концесии и техните пък синоними, са с крайно НЕИЗГОДНИ за страната ни условия и ни грабят всеки ден,
от-и-до? Ами е*ал съм ви и суетата дребнава, аз искам да живеем достойно и НАИСТИНА човешки. Ай ти и СИКТИР, дАрагой. Няма сми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
А ти вместо да четеш глупости по нета, пробвал ли си да попътуваш насам натам?
от-и-до? Ами е*ал съм ви и суетата дребнава, аз искам да живеем достойно и НАИСТИНА човешки. Ай ти и СИКТИР, дАрагой. Няма сми.
- 1 like
Коментар
Коментар