IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И няма Източна Европа, тя умря, сега сме в ЕС и излизане от него няма лесно.

    Коментар


    • Tepix, големи простотии пишеш, НАТО като си в него ще спре ракетите. Ракетите като се изстрелят си летят и повечето стигат до тоя към който са насочени. Много по лесно е да направиш ракета, отколкото да направиш такава която да я свали. От там отпада твоето твръдение че НАТО ще спре ракетите. Ако беше така Китай щяха да вземат тези фирми на САЩ които са при тях, и щяха да си направят ПРО да им свали ракетите от базите онези като почнат да стрелят по тях. Те предпочитат да се пазят с техните компани, ако стрелят, стрелят по собствените си компании, инвестиции, пари и печалби.
      Няма кой да даде пари на Украйна и тя да се изправи на крака, само Русия ако и даде суровини и тя да ги продава за да преживява..никой друг нищо няма да им даде. Тези пари които дават САЩ са жълти стотинки, дори Украйна за три години от неработещата си иконимика е загубила 4 пъти повече. Няма и няма и да има, защото самите украински олигарси - олигофрени, са си изнасяли парите в ЕС като за Световно първенство по изнасяне на пари - 30 години !

      Коментар


      • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

        Да стандартно- колкото повече убити хора, толкова по-добре: повече медали ше има, премии, кинти(хартии), повишения в постове, и места в университети раздават и земя...

        Само дето на това нещо не кълват в БГ. Виж колко пишат по форумите, пишат яко статии из пресата, а доброволци няма. Колко българи отидоха да се бият в Украйна? Много ниска ефективност на журналистите и форумните драскачи. По-зле и от кръжочници се справят...

        Друго си е да бяха отишли 20-30 хиляди български доброволци и докато умират геройски, да избият 200-300 хиляди руснаци. Така за 20-30 хиляди убити българи ще има 10 пъти повече убити руснаци. ПП,ГЕРБ,ДБ и другите в парламента ще си поделят премиите;вдовиците- медалите и инвалидите. Ще има какво да се пише за години наред в пресата, форумите, книгите, учебниците... Даже и филми ще почнем пак да правим.
        Щастие някакво, мечта, мираж ...неописуем...
        В интерес на истината това си е отечествената война на Украйна.
        Да, държавите от цяла Европа (с цел запазване на териториите си) и по-голямата част от света (с цел запазване крехкия баланс на геополитиката срещу лудите с ракетите) им помага, но колкото и цинично да звучи, това не ти е Нацистка Германия - побеждаваш Хитлер, отлюспваш най-горния слой есесовци и Вермахт-елит и отдолу са си вече нормалните немци, които могат да бъдат от-зомбирани набързо.
        При казуса "Русия" страните от Източна Европа винаги трябва да имат боеспособна армия, оръжия и участие в НАТО, за да могат да спрат всеки опит на Русия да се разширява там, където не я искат. Виждаш интервютата с руснаци в ютуб канала на 1420 - все някой ги заплашва, все някой ги напада, все някой им завижда и все всички са неблагодарни, че СССР толкова им бил дал, пък те били искали в ЕС ... това чуваме дори от тийнейджъри. Тези хора тепърва ще бъдат гръбнака на руската нация. Там нещата няма да се оправят, даже е възможно да се милитаризират по модела на Северна Корея до степен да са военновременна икономика постоянно.
        Пък при доброволците съвсем - именно защото стандарта на живот в ЕС е много по-добър от руския, хората не им се умира. Те добре си живеят и стига да не опре ... Русия до кокала, биха искали да си живеят мирно, спокойно и дълго.
        Last edited by Tepix; 11.01.2023, 09:50.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

          Злите ... пръсти пишат за 20 000 руски загуби срещу 3 000 украински. Стандартна тактика за борба с руснаците - пускаш ги да мрат с десетки хиляди на някаква "ключова" позиция и като я превземат, или после ги чакат няколко укрепени линии отзад (както е при Соледар), или правиш мощна контраатака и за 24 часа си връщаш онова, което те са атакували месеци с цената на умопомрачителни за всяка друга нация загуби.

          Всеки случай Бахмут и Соледар са си класика от времето на Първата световна - хвърлиш 5 вълни по 10 000, избият ги, успееш с 300 зора да превземеш 15 метра, после пък ги загубиш за 2 часа ... и така. Само си представи колко героични песни ще се напишат за огромните загуби през 2022-2023 на героичната руска армия.
          Да стандартно- колкото повече убити хора, толкова по-добре: повече медали ше има, премии, кинти(хартии), повишения в постове, и места в университети раздават и земя...

          Само дето на това нещо не кълват в БГ. Виж колко пишат по форумите, пишат яко статии из пресата, а доброволци няма. Колко българи отидоха да се бият в Украйна? Много ниска ефективност на журналистите и форумните драскачи. По-зле и от кръжочници се справят...

          Друго си е да бяха отишли 20-30 хиляди български доброволци и докато умират геройски, да избият 200-300 хиляди руснаци. Така за 20-30 хиляди убити българи ще има 10 пъти повече убити руснаци. ПП,ГЕРБ,ДБ и другите в парламента ще си поделят премиите;вдовиците- медалите и инвалидите. Ще има какво да се пише за години наред в пресата, форумите, книгите, учебниците... Даже и филми ще почнем пак да правим.
          Щастие някакво, мечта, мираж ...неописуем...

          Коментар


          • Русия ще се изолира, както всъщност е изолиран и Китай.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

              Тя утайката си е в Кремъл и Лубянка. Как ще се прочисти?
              Защо да се прочисти????
              РаZZпада е близо
              АМИН
              Last edited by Gerasim_Burgaski; 11.01.2023, 09:29.

              Коментар


              • https://dnes.dir.bg/comments/chavush...an-na-zelenski

                Интересното е, че Русия и Турция действат координирано в Сирия, но по отношение на Украйна турците заеха страната на Зеленски.

                Коментар


                • Внукът на ген. Дьо Гол: Хората започват да осъзнават извратените игри на американците в Украйна

                  Ирина Дюбоа: Добър ден, господин Дьо Гол. Благодаря Ви, че сте с нас днес във Френско-руския диалог. Вие давате съвети за стратегии и финансиране на предприятия, имате 15 години опит в управлението на частни банки и няма съмнение, че е безсмислено да припомням най-важните моменти на дядо Ви, генерал Дьо Гол. Намираме се в 2022-а, а това е една безпрецедентна година, много сложна и трудна за френско-руските отношения. Тя дори по някакъв начин е антируска година, бих казала, без да говоря за политика.

                  Но все пак, от началото на септември-октомври има все повече личности, които скромно се произнасят за нормализирането на нашите отношения между Франция и Русия и Вие сте един от тях. Защо според Вас е толкова важно Франция да не се отделя от Русия?

                  Пиер Дьо Гол: Добър ден, мадам. Благодаря Ви за приема и за дадената ми възможност да говоря в този дом на културата, който почита всичко, обединяващо френския народ с руския народ през културата.



                  Разбира се, смятам, че е изключително важно Франция да запази и да съхранява, да насърчава връзките на разбирателство и сътрудничество с Русия, на първо място чрез историческите връзки, чрез общите съдби, които ни обединяват, защото съхраняването и запазването на връзката с Русия е гаранцията за стабилност и просперитет на Европа и на света. За жалост, понесените последствия от сегашната криза се отразяват в Европа и света, и във Франция, и всички страдат от тях и те силно отслабват това равновесие, което дядо ми винаги се опитваше да запази, дори и в най-трудните моменти от историята и през целия период на Студената война, още от началото на Втората световна война. Русия е страна от лагера на победителите, заедно с Франция, срещу нацистката окупация и моят дядо винаги е правил усилия да запази тази връзка с Русия, винаги.

                  .........

                  Искам да кажа... противопоставям се и протестирам срещу това интелектуално безчестие в украинската криза, защото подбудителите на войната са американците, подстрекателите на войната са НАТО и като доказателство бих искал да цитирам неотдавнашните заявления на госпожа Меркел, която каза, че никога не е имала намерението да приложи споразуменията от Минск, договорите от Минск, които бяха договорени и подписани, за да гарантират сигурността, целостта и зачитането на рускоезичното население на Донбас, и на които германците и французите станаха гаранти за равенството, стабилността и защитата на населението в този район.

                  Госпожа Меркел, която каза, че никога не е имала намерението да прилага споразуменията от Минск, направи всичко, за да остави НАТО да въоръжава Украйна, направи всичко, за да положи основите на този конфликт, и аз мисля, че това е много тежко, защото има милиони хора, които пострадаха.

                  Оторизирайки тази украинска националистична експанзия, тя позволи между 16 и 18 хиляди души да бъдат избити, да бъдат бомбардирани. Тя позволи украинските националисти да унищожат руската култура, да унищожат чувството им за принадлежност към Русия. Тя унищожи възможността им да практикуват езика си и остави тези престъпления да се извършат. Това означава, че те съзнателно допринесоха за тази война и съзнателно допринесоха за това ескалиране. Съединените щати, за жалост, продължават военната ескалация, от която украинското население първо ще пострада, но ще пострада и европейското население.

                  Броят и тежестта на санкциите показват, че всичко това е било предварително организирано много отдавна и че всъщност става дума и за икономическа война, от която бенефициенти са американците. Американците продават газа си 4 до 7 пъти по-скъпо на европейците, отколкото за страната си и, за нещастие, всеки в Европа страда от това в ежедневието си, защото всичко това провокира икономическа и финансова криза, която е абсолютно безпрецедентна и повярвайте ми, ще ви кажат: за това са виновни руснаците. Много добре, но руснаците се защитават, защото срещу тях бяха наложени 11 000 санкции, плюс нов девети транш, който беше гласуван вчера, и аз съм напълно убеден, че е повече от легитимно и нормално те да се защитят.
                  .........................

                  - Обществото във Франция е разделено относно конфликта в Украйна и една от категориите са хората, които мислят, че по никакъв начин не е важно какво прави Русия, те са против нея, защото я смятат за диктатура, за страна, която няма нищо общо с демократичните ценности на Европа. Има и друга категория, които мислят, че в крайна сметка икономическите интереси на Франция не са в Украйна и не са свързани с този конфликт. И има и онези, които ми се струва, че са безразлични към конфликта. Има и една категория хора, които вярват, че наистина това е сблъсък на цивилизации, нещо, което надхвърля войната в Украйна, за което Вие споменахте в началото. Можете ли малко да доразвиете този аспект?

                  - Да, този конфликт има последствия в света и в Европа. Той беше провокиран по волята на американците и НАТО и широко подкрепен от Европейската комисия. Фундаментална и огромна криза, която засяга ежедневието на всички.

                  Да, имам свидетелствата на дребни занаятчии, търговци, на хора, които страдат от тази ситуация, на хлебари. Близо 50% от тях са във фалит както във Франция, така и в Белгия, и в Европа, защото сметката им за електричество от 1500 евро на месец е надхвърлила 5000 евро, което прави продължаването на дейностите им напълно невъзможно и което ще хвърли стотици милиони хора в Европа в безработица и в криза.

                  Тази криза е тежка, защото последиците отиват много по-далеч, отколкото за жалост журналистите виждат или интелектуалната общност категоризира, за да се избегне всякакъв дебат или всякакъв диалог между проруски и проамерикански настроените хора, или про Путин, или такива, които се позовават на някаква диктатура. И трябва да се знае, че по-малко от 50% от помощта, или по-точно от безвъзмездните средства, които се отпускат на Украйна, отиват в Украйна. Трябва да се знае, че 50% от оръжията, които се дават на украинците, се връщат на международния пазар, за да захранват терористите, за да захранват политически кризи, конфликти, за да захранват революции. Наскоро украинското правителство публикува списък от почти 1000 страници с оръжие, предназначено да бъде продадено в Южна Америка, Африка, в арабските страни и което ще захрани тероризма навсякъде по света. Става дума за тежки оръжия и за леки оръжия.
                  Това, за жалост, е една от най-корумпираните страни в света. В никакъв случай не критикувам украинците, но режимът, който беше поставен от американците през 2014 г. с този известен преврат, за който госпожа Нюланд, която е по произход украинка, каза, както и Байдън, „Fuck EU” („Майната му на ЕС“ – б.пр.) Простете, цитирам я, буквално, тоест това означава, че без да се съобразява с нищо, нито дори с украинците, тя установи една диктатура.


                  Отхвърлям и съм скандализиран от това, че във Франция и в Европа се прави апология на един батальон, наречен "Азов", който използва същите емблеми като на дивизията Das Reich (Втора СС танкова бригада – б.пр.)

                  Моите родители са се борили срещу нацизма, моите деди, били са депортирани заради участие в Съпротивата и за мен е абсолютно скандално да се подкрепят хора, които са клали, убивали, дискриминирали населението в Донбас.


                  Още през 2019 г. в изявленията на най-приближения съветник на бъдещия президент Зеленски, Арестович, в свое интервю от февруари 2019 г. той каза, че задължително трябва да се започне война с Русия, че те го желаят и че при всички случаи ще получат безвъзмездна помощ, въоръжение, подкрепа от Европа и ЕС, подкрепа от НАТО и че Украйна не може да загуби.
                  Американците, впрочем, тотално излъгаха украинския народ и украинското правителство за победата на Украйна, която според мен е напълно нереалистична в тази война, защото при всички случаи големият губещ в тази война е самият украински народ, както и Европа, поради ефекта на последствията от цялата криза, от която е обзета по волята на политиците.

                  - Това е много, много тъжно всъщност, страданието на Европа, страданието на хората...

                  - Тъжно е, но вярвам в това опомняне, в това връщане към реалността и затова според мен е много важно да разобличим всички тези лъжи и цялата логика, която доведе до този конфликт.

                  Но в този конфликт се опитват да ни убедят, че Русия е изолирана. Това е напълно невярно, първо защото има хора, които са наясно с проблемите и с реалностите както във Франция, така и в Европа и в света и тези хора имат отговорността за възстановяването на фундаменталните истини, за разобличаването на лъжите и за отхвърлянето на логиката, която доведе до тази война.

                  ......



                  Бих искал също и да разоблича лицемерието в този режим на санкции, заради което продължава купуването на руски газ, защото очевидно не можем да минем без него. Продължаваме да купуваме руски газ, продължаваме да купуваме индустриални метали. 60% от индустриалните метали на световния пазар са, бих казал, доминирани от Русия.
                  Продължаваме да купуваме уран. Американците също продължават да доставят и да купуват магнит за ядрените си реактори от ново поколение, и за щастие – ние продължаваме с това, което ни обединява, с общата ни историческа съдба, с всичко, което прави научната общност, с обмена на интелектуалната общност..............

                  Източник: agoravox.fr
                  https://glasove.com/na-fokus/vnukat-...site-v-ukrayna

                  Коментар


                  • Сривът на украинската отбрана при Соледар е пълен и необратим, както показват първите признаци. Силите на "Вагнер" контролират целия централен сектор на града, а украинците са изтласкани в северните предградия.

                    Видеоклипове, доста стряскащи, получени от WarNews247, показват как украинските сили масово се предават на руската армия. Загубите са много тежки за украинската армия.

                    https://warnews247.gr/soledar-telos-...-an-den-vgoun/


                    https://warnews247.gr/agries-skines-...o-4o-orycheio/


                    https://warnews247.gr/dyo-vinteo-sok...t-kai-soledar/

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                      Между другото това е много ефективен метод за прочистване на утайката на обществото.
                      Тя утайката си е в Кремъл и Лубянка. Как ще се прочисти?

                      Коментар


                      • Махайте розовите очила и направо ги счупете, скоро няма да Ви трябват, няма да сте между живите които могат да гледат на Света с розови очила. Не очаквайте победа на украинците, не очаквайте и победа на руснаците.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                          Затворници, длъжници, кавказци, дръпнати сибирци ... споко, златния милион в Москва е непокътнат!
                          Между другото това е много ефективен метод за прочистване на утайката на обществото.

                          Коментар


                          • Tepix, дори и 3к загуби да са дали украинците в което се съмнявам, не си заслужава. В момента там загиват много повече украинци отколкото руснаци. Ако въобще може да броим украинците за неруснаци. Това за което им се смееш е същото което го има и при украинците, типично руския начин на мислене. Останах с впечатлението че го харесвате, всъщност харесвате руснаците. Гледах украинската пропаганда, ами типично руска е, с въздействие като за руснаци.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                              Може, може, само дето се говори за втора вълна мобилизация в края на този месец. От 300 000 орки колко ли са дали фира? Е човешкия ресурс кога ли е имал стойност в Русия! И аз като Путин си цъкам една PC игра и ги пращам моите войници да мрат с хиляди, когато реша, че трябва да превземам нещо. Само дето той си играе с истински хора. Е спечелил си е правото, кой знае какво му е струвало да се докопа до върха на Мордор!
                              Затворници, длъжници, кавказци, дръпнати сибирци ... споко, златния милион в Москва е непокътнат!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                                Нещо укаинците го закъсаха в Соледар. А тук пишат ли пишат. От почти една година пишат, а никой не се записа доброволец, че да му викат "героям слава...". А сетих се - чакат да се разпадне Русия. Така хем ще са герой, хем ще си лежат вкъщи на топло.
                                Може, може, само дето се говори за втора вълна мобилизация в края на този месец. От 300 000 орки колко ли са дали фира? Е човешкия ресурс кога ли е имал стойност в Русия! И аз като Путин си цъкам една PC игра и ги пращам моите войници да мрат с хиляди, когато реша, че трябва да превземам нещо. Само дето той си играе с истински хора. Е спечелил си е правото, кой знае какво му е струвало да се докопа до върха на Мордор!

                                Коментар

                                Working...
                                X