Първоначално изпратено от shokova terapia
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеfon, не се карайте, на страната на булката сте всички.Не е препоръка
Коментар
-
Няколко момента около войната и готовността за нея - не, че не съм споменавал но, изглежда, убягват на повечето коментатори:
1. Ресурси. ФИЗИЧЕСКИ и човешки.
Към физическите -
2. Съюзници и подкрепа. Както на страната от света, така и на ръководството на страната - от населението.
3. Инфраструктура, съотношение в нейното състояние
преди и по време на войната.
4. Място на водене на бойните действия.
5. ЗАЛОГЪТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеВ Хърватия имало 2ма депутати, подръжници на Путин и ето как са изхвърлени от Парламента.
[ATTACH=CONFIG]n3913557[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
То по тъпата ти савецка логика и Левски и Ботев не са знаели, че са българи, ами са се мислели от векове за турци. Ако си чел истинска история, а не савецка пропаганда, на която по соца се викаше "история" щеше да знаеш, че от хилядолетия империите са използвали за разширение чужда кръв, както 1877г са използвани украинци, българи, румънци, поляци сърби и финландци, а руската войска е била в Масква за да пази царя. И плана на царя щеше д асе реализира, ако не беше лошия Берлинския конгрес, където Кочината беше позорно изтласкана от България и то дори без бой.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение
Без връзка с моя пост , но няма значение - знам че ви се плаща на пост , без оглед какво и на кой пишеш .
Не те знам кое ти е било зкпч - ичето и в кой кеч си служил , ако въобще си ходил . Аз съм бил в ШЗО , точно артилерист и знам че бяхме с такава армия , че Турция с близо милион, изобщо не си правеше някакви помисли или мераци . Въпреки Възродителния процес .
Я се замисли ако сега се случи това от 80-те. За 3 часа си Герасим Османски
Иначе е голям експерт по военните въпроси.
То в интернет войната и репченето са много лесниНе се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеВ Хърватия имало 2ма депутати, подръжници на Путин и ето как са изхвърлени от Парламента.
[ATTACH=CONFIG]n3913557[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Абсолютна истина е това на botа156 ,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
Ще им се стъжни на рашистите. Украйнската артилерия ще унищожава руските артилерийски батареи, танкове и жива сила от безопасно разстояние недосегаеми за руската артилерия. Украйна получава 100 от най-добрите модерни немски САУ PzH 2000 и френските CAESAR. И двете са 155-мм артилерийска системи с дължина на цевта 52 калибъра, цифрова система за управление на огъня с обхват на стрелба до 50км. Най-добрите руски Мста-С имат обхват 25км. Украйна също ще получи 120 американски М777 с обхват на стрелба 40км. Плюс 300 000 снаряда с висока точност! Също германската компания Quantum обяви първата по рода си официална доставка на дронове за прецизна корекция на артилерийски огън Вектор за Украйна. Дронът Вектор е с вертикално излитане и кацане и прецизна оптико-локационна станция HD-40LV с лазер за далечни разстояния, този дрон е много по модерен и има голямо предимство пред всеки руски дрон от такъв клас.
Слава на Украйна смърт на окупаторите!
https://www.unian.net/…/artilleriya-nato-vs-rf-pochemu…
https://www.dw.com/…/smi-kompanija-krauss-maffei…/a-61423023
Цялата тая работа с доставките на въоражение е, като да държиш пациент в будна кома. Може да продължи дълго, даже пациента може да изглежда почити като жив. Ама само ще изглежда и ше е доста скъпо. За всички ще е скъпо, даже и за пациента.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да , да украинци незнаещи че са такива и живеещи от векове в РУСКАТА ИМПЕРИЯ . Дошли в България по заповед на РУСКИЯ ЦАР . и под командването на Руския Генарал .Last edited by fon; 24.04.2022, 10:22.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
По същата логика и от "фашистко иго" са ни освободили украинците от Трети Украински Фронт. Ама все ми натякват, че не съм бил прав.
Относно пушката дето не сме им я дали да кажа две числа - 152мм и 155мм.
152 мм е калибара на голямокалибрените гаубици в украинската армия. Това е калибара и на руската армия а и на целия бивш Варшавски Договор. Складовете с боеприпаси с този калибър, на територията на Украйна са вече унищожени или са под контрола на руската армия. По този начи артилерията на украинците остава без далекобойна артилерия, способна да унищожава добре укрепени позиции или цели на 30км в тила на противника. И тук става много интересно! Този тип боеприпаси се произвежда в Русия и ...... в България.
Само че българския министър на икономиката - др. Нинва, каза че и един патрон (7.62мм) няма да разреши да се изнесе от Бъгария за Украйна. С това свое решение Нинова прави актуално другото число 155мм. Това е натовския калибър и сега в цял свят събират Гаубици и снаряди за тях зада ги закарат в Украйна.
Ето така др. Нинова върти целия свят на министерскта си писалка. Нинова не прсто заплашва да ни вкара в политическа криза, разтурвайки правителството. Нинова ни поставя в окото на бурята. Прави огромна услуга на Русия и голяма мизерия на Укранците и на САЩ и на ЮК.
Как мислите това безнаказзано ли ще остане? И как мислите незаплатено ли ще остане?
Российская колея железной дороги имеет ширину 1520 мм, а европейская — 1435. Причем первоначальна наша колея была 1524 (5 английских футов), но с мая 1970 года до начала 1990-х годов железные дороги СССР были переведены на колею 1520 мм. Это было сделано с целью увеличения стабильности пути при эксплуатации грузовых поездов, повышения их скорости движения без модернизации самого подвижного состава.
https://www.youtube.com/watch?v=KHcuoQexx6Q
Коментар
-
КЛЕВЕТА!!!!!!!!!!!Last edited by FMZK; 24.04.2022, 10:45.
- 1 like
Коментар
-
Спомени от казармата: "Другарю майор нашата гаубица стреля с 300 зора до 12 километра. Гаубиците на НАТО стрелят до 25 километра. Няма ли да ни победят?" - "Няма! Те нямат достатъчно строева и политическа подготовка, и нямат комсомол!". Не е виц. Разговор със ЗКПЧ беше.
Не те знам кое ти е било зкпч - ичето и в кой кеч си служил , ако въобще си ходил . Аз съм бил в ШЗО , точно артилерист и знам че бяхме с такава армия , че Турция с близо милион, изобщо не си правеше някакви помисли или мераци . Въпреки Възродителния процес .
Я се замисли ако сега се случи това от 80-те. За 3 часа си Герасим Османски
Last edited by X_Y; 24.04.2022, 10:19.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
те па щот нещо са ни дали ФАЩ и ес. САМО КРАДАТ. Колкото по малко са в БГ толкова по малко ЩЕ ОТКРАДНАТ.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар