IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    https://www.mediapool.bg/ukraina-skl...ews332655.html

    Войната е на финал !

    Отива се към преговори !!!
    Да преговаря, би трябвало само легитимен украински президент, а не тази лъжлива шушумига, Зеленския. Този - на съд, и ако ше се преговаря, нека е някой, чиято дума, тежи.

    Коментар


    • Забелязах в темата за НИ интересни желания. Руснаците да дойдат и да ни освободят. Явно сме поробени от ЕС и НАТО. Замислих се, тук ние псуваме Путин, а русофилите псувате НАТО. И моабета си върви. Но какво ли ще стане ако някой ден се сбъднат желанията? Сигурен съм, че тогава ще посетите редакцията и след като застреляте журналистите, с чиито статии не сте съгласни, съдейки по коментарите, ще измъчвате администратора, докато ви даде адресите ни. И след като и нас убиете, ще ни вземете монетите и тухлите. Само ще ви помоля да дадете по един апартамент и на перонците от темата за НИ. Не бъдете алчни! Модераторите след кратък престой в курорт на кето диета от вода с пълнозърнест хляб, ще си вършат същата работа, но още по-добре. Е това е разликата да си поробен от ЕС и да си освободен от Путин.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
        те украйнските програмисти сигурно копат някаде окопи-> мъжете са мобилизирани, а програмистите повечето са мъже. бежанците основно са жени, деца, стари хора...така ,че е такива очзквайте...
        https://www.mediapool.bg/ukraina-skl...ews332655.html

        Това мисля е финала !

        Отива се към преговори в Беларус !!!

        Тия украинците верно са си подлоги големи .

        Коментар


        • Ред от хаоса: Как конфликтът в Украйна служи на глобалистите

          През следващите няколко месеца вероятно ще има директна намеса на САЩ в Украйна, след като сега Русия открито признава и поддържа сепаратистите в региона на Донбас в източния край на страната, а очевидно задейства и военна подкрепа за тяхното отделяне. Това не е първият път, когато Русия изпраща военни части в Украйна, но за пръв път от 2014 година и анексирането на Крим заплахата от война е по-скоро явна, отколкото скрита.

          Когато се разрази такъв конфликт, виждате рояк медийни истории в западните страни, които опитват да очертаят сложността на отношенията между Русия и Украйна след разпадането на Съветския съюз, но пренебрегват определени неудобни истини. Виждате как повечето такива истории изграждат прекалено опростено послание за ситуацията и обрисуват Русия като чудовищен агресор. Целта е публиката да бъде убедена, че нашата (американската) намеса в Украйна е морална и геополитическа необходимост. Ще има опити да се привлича съпричастност от Америка и ще се призовава за изпращане на щатски войски. Джо Байдън ще бъде един от най-активните в това направление

          На повърхността текущата конфронтация се корени в решението на западните сили и украинските власти от 2009 г. да се обмисли членството на страната в НАТО. Повечето действия на Русия по отношение на Украйна могат да се обяснят с намесата на НАТО в региона, включително руската инвазия на Крим през 2014-а. Стратегически това има смисъл. Представете си, че Мексико изведнъж обяви, че се присъединява към военен съюз с Китай и че китайски военни сили ще бъдат прехвърлени до южната граница на САЩ! Вероятно това нямаше да свърши добре.

          Несъмнено Русия има своята история на лицемерно поведение, когато се намесва в политиката на съседите си. Например само преди няколко месеца в Казахстан имаше масови протести, за които властите твърдяха, че били предизвикани от „чуждестранни манипулации“. Не бяха представени никакви доказателства в полза на това твърдение. Но голословното твърдение беше използвано за изпращането на 2300 руски войници да потушат протестите.

          В действителност гражданите на Казахстан бяха гневни заради резкия ръст на инфлацията и високите цени на горивата, които продължават да смазват средната класа и крайно бедните (звучи ли ви познато?). През 2019 г. само 4% от населението е живяло под официалния праг на бедността. През 2020-а техният брой нараства до 14% от населението.

          Трудно е да се намерят точни числа за 2021-ва, но вероятно бедните вече съставляват по-скоро 16%-20%. Гражданските брожения очевидно бяха напълно справедливи, но протестиращите казахстанци бяха обвинени в поддържане на външни врагове. Както съм отбелязвал в много от по-новите си статии, това е типична стратегия на корумпираните правителства, опитващи да удържат властта си, когато хората въстанат и се опълчат по легитимни причини.

          И отново, представете си, че канадското правителство на Трюдо поиска военна помощ от САЩ да смаже протестите на шофьорите на камиони, предизвикани от неговите авторитарни ваксинални диктати! Трябва да гледаме на такива решения в контекст, за да разберем колко побъркани реално са те.

          Иронично, Русия с радост подкрепя броженията на сепаратистите в Украйна, въпреки че помага за заглушаване на броженията в Казахстан. Задръжте този модел на поведение в съзнанието си, защото ще ви помогне да разберете как събитията около Русия отразяват една глобална тенденция,

          която в бъдеще може да засегне и американците.

          За дипломатическата бъркотия между Украйна и Русия могат да се обвинят и двете страни, а глобалистите имат склонност да процъфтяват в този тип исторически неясноти. Димките на войната помагат да се скрият дейностите на институциите и за хората често е трудно да видят кой наистина се възползва от хаоса, докато не стане твърде късно. Вярвам, че проблемът с Украйна е поне частично дирижиран и че е замислен като първо падащо домино във верига от планирани кризи.

          Не мисля, че за глобалистите има нещо специално в конфликта в Украйна. Те биха могли също толкова лесно да опитат забъркването на регионална война в Тайван, Северна Корея, Иран и т.н. Има много държави с барутни бурета, които те натрупват от няколко десетилетия.

          Не трябва да се съсредоточаваме върху това кой е виновен – Украйна или Русия. Трябва да се съсредоточим върху последствията, които идват след всяка голяма регионална катастрофа. Глобалистите използват подобни катастрофи, за да продължат дневния ред за тотална централизация на властта

          Украинската драма може лесно да се спре, ако двете страни предприемат някои прости дипломатични мерки, но това няма да се случи. Лидерите на НАТО биха могли да направят крачка назад в намерението си да добавят Украйна в своите редици. САЩ биха могли да престанат да изсипват пари и оръжия в Украйна, възлизащи на около $5.4 милиарда от 2014 г. насам. Над 90 тона военна техника е била изпратена в тази страна само през 2022-ра. Русия пък би могла да престане с нейните тайни специални операции в Донбас и да стане по-отворена за открити дипломатични решения. Причината тези неща да не се случат е, че глобалните задкулисни власти не позволяват да се случат.

          Всички ние знаем за глобалистките влияния над лидерите на САЩ и НАТО. Най-редовно сме предоставяли неоспорими доказателства за това. Уклонът на Байдън към глобалистките институции е добре известен. Но какво да кажем за Русия?

          Има някои в алтернативните медии и движението за свобода, които наивно вярват, че Русия е антиглобалистка. Нищо не е по-далеч от истината

          Както и много други политически лидери, Путин понякога се изказва като антиглобалист, но неговите връзки разказват друга история. В първата си автобиография, озаглавена „От първо лице“, Путин с умиление говори за първата си среща като член на ФСБ (ново име на КГБ) с Хенри Кисинджър, глобалист за Нов световен ред. Докато Путин е растял в политическата йерархия, е поддържал крепко приятелство с Кисинджър, до ден днешен редовно си ходят гости за обяд, а Кисинджър е бил съветник на редица отдели в Кремъл.

          Това обаче не е всичко. Путин и Кремъл поддържат непрестанен диалог и със Световния икономически форум – проекта на вече знаменития глобалист Клаус Шваб. Всъщност миналата година Русия обяви, че се присъединява към „Мрежата за Четвърта индустриална революция“ на СИФ, която се фокусира върху икономическата социализация, изкуствения интелект, „интернет на нещата“ и куп други глобалистки инициативи, всяка от които води към глобална технокрация и тирания.

          И отново, руското правителство НЕ е антиглобалистко. Да се твърди противното е безсмислица – и никога не е било по-различно. Бих обяснил фантазията за „руската опозиция“ с мощния поток на пропагандата и това, което наричам фалшив двуполюсен модел Изток/Запад –

          измамното схващане, че глобалисткият план е изцяло западен или американски, а страни като Китай и Русия му се опълчвали. Ако проучите близките взаимоотношения между Изтока и глобалистите, това схващане изцяло се разпада.

          Важно е да се разбере, че повечето конфликти между Изтока и Запада са конфликти по сценарий и лидерите ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ не са наистина в лоши отношения помежду си. По-скоро тези войни са театър. Те са удобни войни, с които се приближават крайни цели, докато човешките маси са омагьосвани с ужасни и бедствени представления.

          На всеки, който се съмнява в това, мога горещо да му препоръчам да прочете старателно проучените и доказателствено подкрепени трудове на професионалния историк и икономист Антъни Сътън. Той напълно случайно се натъква на факти за глобалисткия заговор и решава да изобличи техния заговор да ръководят и двете страни в почти всяка война през последния век – от Болшевишката революция през ВСВ и досега. Стратегията за ред от хаоса не е нещо ново,

          тя много отдавна се прилага от глобалистите. От началото на ковид пандемията насам те направиха зашеметяващо много публични самопризнания за „Великото зануляване“, така че плановете им вече не могат да се отричат. Всеки скептик в наши дни трябва да бъде заподозрян в едноцифрово IQ.

          Та, след като утвърдихме реалността за глобалистка намеса както на Запад, така и в Русия, се налага да се запитаме: Какво печелят от забъркването на криза между тези страни в Украйна? Как това им върши работа?

          Както отбелязах в наскорошните си статии, на мен ми се струва, че Украйна е „резервен план“ в опита да се отвлича вниманието на хората. Ковид пандемията се провали, доколкото не успя да задоволи плана за Велико зануляване. Клаус Шваб и СИФ постоянно подмятаха, че виждат тази пандемия като идеалната „възможност“ да натрапят на света своята Четвърта индустриална революция.

          И както Рам Емануел веднъж каза в началото на икономическия срив през 2008 г.:
          „Никога не искаш една сериозна криза да иде на вятъра. А това, което имам предвид, е, че кризата е възможност да правиш неща, които по-рано си мислил, че не си могъл да правиш.“
          СИФ са стари кримки в тази тактика. Клаус Шваб използва съвсем същия език веднага след кризата с кредитите през 2008-ма, какъвто използва и за ковид. Той винаги опитва да пробутва идеята за глобално правителство като решение за всяко бедствие:
          ...................
          https://www.otizvora.com/2022/02/145...-globalistite/

          Коментар


          • https://www.mediapool.bg/ukraina-skl...ews332655.html

            Войната е на финал !

            Отива се към преговори !!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

              Aве, това с пандемията беше яко читалищна самодейност на моменти.
              Тя имаше страхотен успех.... като експеримент. Мисля, че надмина всички очаквания на организаторите :-)
              Аз имах предвид войната в Украйна - Путин например каза на всички олигарси още преди повече от 5 години да приберат кеша в Русия / знаел е за готвените санкции, които са чакали само повод/ Не че е било трудно да се досети де след като прилапаха кеша на Либия и Иран по същият начин...
              Излизаме извън темата....:-) , а и конспирации колкото искаш може да се измислят постфактум....

              Коментар


              • те украйнските програмисти сигурно копат някаде окопи-> мъжете са мобилизирани, а програмистите повечето са мъже. бежанците основно са жени, деца, стари хора...така ,че е такива очзквайте...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

                  Изглежда няма значение. Тъпото е, с такава санкция не може да се удари само група хора. Ще страда целият руски народ за греховете на един изкуфял дядка.
                  Да си го окачат на въжето Путя - и няма да страдат. Ето - сега страда целия уктаински народ заради него, реципрочно не е дори!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                    Голяма работа. Няма кражба. След 10 години като се разпадне Русия ще могат да си изтеглят парите. Сега милиони украинци спят по метрото и гинат, много било важно копейките на някой колхозник да бъдели достъпни веднага. Да се оплачат на вожда си. Война е, която той е почнал без никакъв повод.
                    Давай по-спокойно, че като гледам си от интелигенцията и не ми се мисли като дойдат руснаците.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      За лека нощ ви пускам това линкче. Пожелавам на путинистите да сънуват украински воини

                      https://twitter.com/peedutuisk/statu...RzLLyRfA7R7rLA
                      «Мы готовы защищать Родину»: Кадыров об участии чеченских бойцов в спецоперации на Украине - YouTube

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                        Това не е санкция, това е решение на отделно юридическо лице без база в никое законодателство или дори на изявление на ЕС или друга институция. Дори не е каперство. Това е чиста кражба, за която се надяват да мине в суматохата между капките на медийната русофобия. 100% нацистки прийом, реколта 1933. Учудващо много нацистки уклон се наблюдава в твоите постове. Леко плашещо е, защото не хвърляш най-стандартните тролски елементарности.
                        Голяма работа. Няма кражба. След 10 години като се разпадне Русия ще могат да си изтеглят парите. Сега милиони украинци спят по метрото и гинат, много било важно копейките на някой колхозник да бъдели достъпни веднага. Да се оплачат на вожда си. Война е, която той е почнал без никакъв повод.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

                          Изглежда няма значение. Тъпото е, с такава санкция не може да се удари само група хора. Ще страда целият руски народ за греховете на един изкуфял дядка.
                          Това не е санкция, това е решение на отделно юридическо лице без база в никое законодателство или дори на изявление на ЕС или друга институция. Дори не е каперство. Това е чиста кражба, за която се надяват да мине в суматохата между капките на медийната русофобия. 100% нацистки прийом, реколта 1933. Учудващо много нацистки уклон се наблюдава в твоите постове. Леко плашещо е, защото не хвърляш най-стандартните тролски елементарности.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 г. в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.


                            Ще кажете, това е трагедия, но е защита срещу сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни граждани всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 г. използва авиация срещу областната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по сградата с ракета, има видео с жертвите и ранените – вината им е, че не искат да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са виновни. Одеса 2 май 2014 г. – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са сутрин рано и вечер, извън работното време на “наблюдателите” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови граждани на двете републики почна евакуацията за Русия.

                            А как мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласуваха на референдума от 11 май 2014 г.

                            По официални данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо”, действащ 2014–2015 г. в Запорожка, а после в Луганска област. Осъдени през 2017 г. за безчинства, грабежи, убийства по особено жесток начин, на граждани, заподозрени в симпатии към “сепаратистите”. В мазето на гимназията в Приволие (предградие на Лисичанск) доброволците от майдана “Торнадо” оборудват камера за мъчения на местни жители, които са фиксирали на видео.

                            Ще кажете, стават такива военни престъпления, но не бива да се обобщава за всички доброволчески батальони, нищо че имат нацистка символика, това е само екзотика. Батальон “Азов” действа в Мариупол и там мястото за мъчения е в “библиотеката”. За зверствата срещу мирни граждани на батальона “Айдар” има доклад на “Амнести интернешънъл”.

                            Може би ще кажете, нали са разформировани тези батальони? Не, трансформирани са в Националната гвардия и са под контрола на Министъра на вътрешните работи Аваков.

                            Знаете ли колко хора изчезват в Украйна и колко са в затворите за политическа позиция, разбирай, за инакомислие, за недостатъчна русофобия? За липсата на разследване за убийството на журналиста и писателя Олеся Бузина, не се ли чудите? Татяна Монтян, адвокат, публицист, семейството й е в Киев, отчаяно смела жена, защитава такива съграждани, съдени за държавна измяна само заради симпатията им към Русия. Може да чуете доклада й пред Съвета за сигурност в ООН, сега от 17 февруари. С факти.

                            Но ако не ви се слуша "просепаратистка" украинка, вижте филма на Надя Савченко «UKRAINIAN LIVES MATTER» от миналата година, още е в тубата – за “незалежното” управление с американска помощ.

                            Z-ащо Русия чрез мащабна военна операция принуждава за мир тази антиукраинска власт?

                            Защото Европа не проля нито една пацифистка сълза тези 8 години “мирна война” за нито едно украинско, руско, донбаско дете, както за сръбските деца през 1999 г., списъкът е дълъг – списък на нарушено “международно право”. Защото се стигна дотам, че бивш клоун и настоящ украински президент да заявява на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен, че иска ядрен статут, на което висш еврочиновник гръмовно туитна: “No shopping in Milano!” – ценности.

                            Автор: проф. д-р Дарина Григорова, фейсбук
                            1.проф. д-р Дарина Григорова е от viaevrasia.com. Наглостта на тия там е безгранична както любовта им към СССР. С пари от ЕС са си свили гнездо в сърцето на София за най-гнусната пропаганда против ЕС. И това тъпо същество няма как да стане професор в друга нормална специалност, освен там по "История на Русия"

                            2.Да се правят паметници на несъществуващи събития си е патент на руснаците от векове. Вчера разчистихме някакви венци на МОЧА и един полицай казва на една "А, ако това са цветя на гроба на баща ти"? Българинът, да не говорим за полицаи и военни още не може да научи, че в България, през септември 1944г. не е загинал НИТО ЕДИН савецки войник. Загинали са няколко до Бургас, защото са пили краден метилов алкохол и застреляли пазача, защото ги предупредил. Те също имат паметник, но като загинали у нас геройски. Иначе у нас те само са грабели, изнасилвали и помагали на наши простаци и престъпници да избият интелигенцията ни.
                            Last edited by fon; 26.02.2022, 01:13.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                              Преди няма и два часа им писах. Закривам сметката. И без това за моите цели не са конкурентни на Wise.



                              Не си чел внимателно.
                              Изглежда няма значение. Тъпото е, с такава санкция не може да се удари само група хора. Ще страда целият руски народ за греховете на един изкуфял дядка.
                              Приетият предишната вечер пакет от санкции срещу Русия във връзка с агресивната ѝ война срещу Украйна ще бъде приложен незабавно

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                                С такова отношение още 1350 години няма да имаш приятели.

                                Откъде тая омраза, бре хора. Много нацистки джинс имат някои.
                                Само за последните 100 в 4 войни сме все врагове с тези. Как искаш да станем приятели с врага си?

                                Коментар

                                Working...
                                X