Ако Украйна и се беше вдигнала икономиката поне с 50% след 2014г. сега тази война нямаше да се случи. Те горките за ЕЗ не са и чували, че трябва да влезеш за да може облигациите ти да ги купува ЕЦБ да те облекчава, от 2008-ма ЕЗ е на облекчения, а ние от задния двор на ЕС на евро фондове. България има внос само на енергоносители, имаше по точно на стойност 7 милиарда евро и от еврофондове всичко са влизали под 4 милиарда евро средно годишно, като се разхвърлят за целия период, включитено и субсидиите. Не го казвам за да излезе, че не сме благодарни, по принцип сме кротки хора българите. Дори за да приемат България в ЕС ние доколкото си споням казвахме, че не искаме нищо да получаваме и до голямата депресия през 2008-ма беше точно така. Сега, ако някой смята че греша или заблуждавам нека да оспори тези факти според мен те са такива.
- Само за първото, ако някой мисли че е невъзможно Украйна да дръпне толкова напред икономически за този период. Мисля че това е дори минималистично, с привличане на много малко инвестиции, ако имаха хора които да са в управлението и да са си на мястото - да знаят как се случват нещата за да отбележи икономиката повишение биха излетяли нагоре за период само от 2-3 години около 3 пъти.
- За да има просперитет в една държава трябва да има постоянно създаване на нови работни места. Едно работно място в индустрия която е на средно технологично ниво не струва по малко от половин милион евро, в услугите работните места са много евтини, в селкото стопанство когато земеделието е зърнопроизводство е нещо като в индустрията.
- Само за първото, ако някой мисли че е невъзможно Украйна да дръпне толкова напред икономически за този период. Мисля че това е дори минималистично, с привличане на много малко инвестиции, ако имаха хора които да са в управлението и да са си на мястото - да знаят как се случват нещата за да отбележи икономиката повишение биха излетяли нагоре за период само от 2-3 години около 3 пъти.
- За да има просперитет в една държава трябва да има постоянно създаване на нови работни места. Едно работно място в индустрия която е на средно технологично ниво не струва по малко от половин милион евро, в услугите работните места са много евтини, в селкото стопанство когато земеделието е зърнопроизводство е нещо като в индустрията.
Коментар