IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не е случаен фактът, че всички луди искания на Путин са баш в средата на зимата и в момент, когато хранилищата за природен газ са полу-празни.
    Интересно защо пропуска Турция от исканията си при положение, че Турция е на Черно Море и армията и е втората в НАТО след тази на САЩ.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Мигар па строителите нa дувар и шивачи на докови дрехи са ора?
      https://www.bbc.com/russian/features-49555803

      Коментар


      • Лудостта в колхозната кочина е неизлечима. И някой тук ме пита защо ги наричам тия савецки говеда? Друг пък търсел сериозна дискусия по въпроса.
        https://www.investor.bg/centralna-i-...myniia-344186/
        Last edited by fon; 21.01.2022, 12:10.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп

          Ааа-ха-ха, измамник, теб даже жена ти те напусна, а тя беше проста хуйлостанка. Представям си ти каква утрепка си

          Не виждам, с какъв акъл, говориш в изявително нааклонение, као "свидетел". Твърде вероятно, поради липса на всякакъв.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            СУ-24 вцепени моряците на "Доналд Кук" в Черно море

            В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност", коментират в sdelanounas.ru.

            Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.

            Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за "Ройтерс", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.

            Той определя въпросните маневри като "застрашителни" и "недопустими", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите".

            Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.

            "Доналд Кук" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.

            Според международните морски договори американски кораби нямат право да се намират в Черно море повече от 14 денонощия, а превишаването на този срок дава законно право на Русия да извърши ракетна атака и да унищожи въпросните кораби, без да обявява война. Понеже знаят за тази възможност, членовете на екипажите и командирите на американските кораби изпитват опасения за живота си.

            Пентагонът обеща да повиши застраховките на войниците от 1 милион на 3 милиона долара.



            Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец “Доналд Кук” са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.

            Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование “Хибини” (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия.

            Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията.

            На 10 април 2014 г. есминецът “Доналд Кук” навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено.

            На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото “Хибини”. Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система “Иджис” и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, “Иджис” управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. “Иджис” спира работа, ПВО комплексът “Фаланг” не може да получи целеуказване.

            През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят “Инжис”, за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.

            Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ “Хибини”. А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru.

            Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ “Хибини-У” е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна “Радиоелектронни технологии”. Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия.

            Специалистите по РЕБ твърдят, че “Хибини-У” може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и на направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.
            Click image for larger version

Name:	photo_2022-01-20_17-41-43.jpg
Views:	1
Size:	42.6 КБ
ID:	3859161

            Коментар


            • ААААААААА НЕ НЕ НЕ ДРУГАРИ . НЕ ТАКА БРАТЯ . БЪДЕТЕ РАЗУМНИ . МИСЛЕТЕ

              ЕВРЕЙЧЕТАТА РОТШИЛД РОКФЕЛЕР СОРОС ДАВИД СОЛОМОН АЙКЪН АКМАН БЛУМБЪРГ РОЗЕНБЕРГ И ЦУКЪРБЪРГ МНОГО ИСКАТ ВОЙНА ЗА ДА ОСТАНАТ САМО ЕВРЕЙЧЕТА ПО ТАЗИ ЗЕМЯ И ДА ИЗПРАВЯТ БРАТ СРЕЩУ БРАТА . АМА ДАЛИ ЩЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ . ХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯХ
              Last edited by the architect; 21.01.2022, 02:25.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                Не само от САЩ, от утре се отправят такери с втечнен газ и от Китай. Колхозниците не си правят сметка, че могат да спечелят някакви игрички за няколко месеца, но не могат да контролират цената на газ в света и в дългосрочен план ще загубят. ЕС ще плаща малко повече, което може да си позволи, но за сигурни доставки и ще изключи руската кочина.
                Тока с отрицателни цени от Германия кога пристига

                Коментар


                • Импотеп, не знам на какво прилича но в различни статии съм го срещал и като се събере така излиза, добивите си падат независимо от революцията. Неясно защо американците искат да изнасят втечнен, при положение че пак след не много време няма да имат за себе си. Това в ЕС с нищо не се връзва, изведнъж решиха че енергетиката ще трябва да става водородна при положение че водорода е много по лош вариант от природния газ - почти 4 пъти по ниска енергийна плътност, трудно съхранение..по скъпо но не и невъзможно.
                  Между другото тези неща за война дето си ги приказвате тук, са много детски. Още в края на втората световна война руснаците вече имат оръжие, което отменя това да се налага при сериозни битки да се ползват уреди за нощно виждане и не виждам как руснаци ще се бият с американци сериозно пък ще останат много оцелели и от двете страни. Техниката с която се противодейства на пехотата в общи линии няма да е нещо по ново от огнен вал и това нещо го владеят много отдавна сигурно и едните и другите, между другото съм срещал че се прилага и във въздуха..то е елементарно и е въпрос на огромно количество боеприпаси, не виждам причина огромните държави да ги затруднява да разполагат с него. Не знам, такова нещо няма да е като на футболен мач да се излъчат победители. А колко да са зле руснаците с техниката и как е купена на части не знам, мисля че човека който Байдън казва че ще реши нещо си в един момент е всъщност робот.
                  Last edited by supertrader; 21.01.2022, 00:03.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    С удоволствие.

                    ...............................

                    хочеш ишчо?

                    СУ-24 вцепени моряците на "Доналд Кук" в Черно море

                    В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност", коментират в sdelanounas.ru.

                    Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.

                    Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за "Ройтерс", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.

                    Той определя въпросните маневри като "застрашителни" и "недопустими", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите".

                    Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.

                    "Доналд Кук" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.

                    Според международните морски договори американски кораби нямат право да се намират в Черно море повече от 14 денонощия, а превишаването на този срок дава законно право на Русия да извърши ракетна атака и да унищожи въпросните кораби, без да обявява война. Понеже знаят за тази възможност, членовете на екипажите и командирите на американските кораби изпитват опасения за живота си.

                    Пентагонът обеща да повиши застраховките на войниците от 1 милион на 3 милиона долара.



                    Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец “Доналд Кук” са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.

                    Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование “Хибини” (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия.

                    Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията.

                    На 10 април 2014 г. есминецът “Доналд Кук” навлиза в неутрални води на Черно море, за да изпални акция по демонстрация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна. На поредното дрънкане на оръжие Русия отговаря сдържано, но убийствено.

                    На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото “Хибини”. Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система “Иджис” и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, “Иджис” управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. “Иджис” спира работа, ПВО комплексът “Фаланг” не може да получи целеуказване.

                    През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят “Инжис”, за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.

                    Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ “Хибини”. А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru.

                    Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ “Хибини-У” е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна “Радиоелектронни технологии”. Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия.

                    Специалистите по РЕБ твърдят, че “Хибини-У” може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и на направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.

                    Last edited by markov; 20.01.2022, 23:25.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Защото явно толкова газ имат да подават, не вярвам на шистовата революция, от ден до пладне е. Няма как по класическия начин да са добити 30% и в скалите да има още 70%. Украинците нямат газ, а имаха много, сега добиват много малко, Англичаните последно пишат че също добиват много малко, за Русия пишеше някъде че добива падал, немците явно вярват че някой има суровини да ги обсипе или не вярват и затова почнаха това нещо за водорода в ЕС.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Я раздуй малко да чуем, може и онези видео клипчета да пуснеш дето се оказаха анимация от позабравена електронна игра.

                        Аз пък се сещам за един американски кораб в Черно море , дето няколко сушки го ползваха за тренировка и после половината екипаж подаде рапорти да напускане ...............
                        С удоволствие.

                        Те, кто планировал операцию, проявили дремучую некомпетентность: американские военные уже много лет предпочитают вести общевойсковой бой, как наступательный, так и оборонительный, во тьме, поскольку у них лучшее в мире комплексное ночное оборудование...

                        Наши военные упорно не желают понимать, сколько бы им ни писали разведдоклады в ГРУ (ГУ) Генштаба, что американская система принятия решений и управления боевыми действиями кардинально отличается от нашей. Всем общевойсковым боем с их стороны 7 февраля единоначально управлял командир американского спецназа с завода Conoco, и ничего он с верхними штабами не согласовывал....

                        Расстрел продолжался три часа. Поскольку наступления ждали, и примерное время его начала американцы могли определить заранее, их ударные авиагруппы были уже готовы. И когда наступление началось, истребители-бомбардировщики F-15E Strike Eagle, беспилотники MQ-9 Reaper, самолеты и вертолеты огневой поддержки AC-130 и AH-64 Apaches, бомбардировщики B-52, выведенные из состава стратегической авиации по договору СНВ-3 и переданные в CENTCOM для выполнения тактических задач, — скорее всего уже находились в воздухе....

                        База Хмеймим в 500 км к западу от поля боя с ее радарами, самолетами и ЗРК ничем не могла помочь, когда стало ясно, что «Вагнер» попал в смертельную ловушку...

                        Сообщают, что «танкового» генерал-полковника Сергея Суровикина, которого только в ноябре назначили главкомом ВКС, вроде бы хотят не в очередь вновь срочно отправить командующим в Сирию. Суровикин там уже командовал с марта по декабрь 2017-го, после чего его сменил генерал-полковник Александр Журавлев, который уже второй раз командует в Сирии и был выдвинут в награду в командующие Восточным военным округом. Суровикин считается фаворитом Путина и имеет репутацию человека, готового принимать самые беспощадно-решительные меры. Похоже, ситуацию в Сирии после разгрома под Дейр-эз-Зором оценивают как критическую, и, возможно, в Кремле считают, что Журавлев не справляется...

                        Разгром без единой потери у противника хорошо подготовленной и вооруженной «вагнеровской» ТБГ — вроде тех, что успешно крушили ВСУ под Иловайском и Дебальцево в Донбассе даже без поддержки авиации, — подрывает моральный дух во всех вооруженных силах и ставит под сомнение результаты триллионной программы перевооружения и общую готовность войск и штабов.

                        Последствия боя 7 февраля могут оказаться намного серьезнее, чем само по себе тактическое поражение на далекой реке в чужой пустыне...


                        хочеш ишчо?

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                          Другаря Миллер във връзка с предстоящия си юбилей е награден с орден Герой на труда. Та другаря Милер обяви преди няколко дни, че СП2 вече е запълнен с работен газ и единствената причина, поради която не функционира е липсата на сертификат от ЕСовци

                          това е просто смешно, Еврокомисията бави сертифицирането на СП2 и по този начин допринася за газовата криза
                          Даже и това, не е. Дколкото съм чел, останалите газопроводи са на максимум 50% капацитет, натоварени. Просто не купуват евтин руски газ, а купуват скъп шистов. Гнусни кръвопййци, отвсякъде.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

                            -Ядосани сме, че Русия не увеличава доставките към Европа, но ще налагаме санкции на фирмите от СП2. Само главанаци, гейропейци вярват, в това,

                            П.П. Полша преди около 7-8 години е изградила терминал за амрикански танкери. но тогава, никой не купуваше кравешки тор, Сега вече ще купуват.
                            Другаря Миллер във връзка с предстоящия си юбилей е награден с орден Герой на труда. Та другаря Милер обяви преди няколко дни, че СП2 вече е запълнен с работен газ и единствената причина, поради която не функционира е липсата на сертификат от ЕСовци

                            това е просто смешно, Еврокомисията бави сертифицирането на СП2 и по този начин допринася за газовата криза

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                              Я раздуй
                              Едно време много четях Взгляд, в т.ч. и форума....

                              Появились данные об огромных потерях «вагнеровцев» под ударом США в Сирии
                              https://vz.ru/news/2018/2/10/907722.html

                              Игор Стрелков, който си продаде ордена връчен му от КМалофеев за заслугите му пред Руский мир, също има видеа на тази тема, но в неговите мнения има голяма злоба и ненавист към Путин... Много момчета от ССО не могат да защитават официално Руския интерес, примерно си вземат отпуски и се сражават или като доброволци или в ЧВК и т.н. Жалко за момчетата

                              Наистина нямаше как да бъде отговорено на хамериканците в този момент, Защо? темата е много интересна

                              Нещо от последните дни

                              Ролик взрывает Сеть: Как «три богатыря» из ВДВ развернули целую колонну армии США в Сирии
                              https://www.youtube.com/watch?v=3uImPfhBNp0

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                                Какво ме интересуват, бе човек, някакви снимки. Снимки много. Показвайте си ги в кръжока.
                                Главните соросоиди са решили да предизвикат Русия на война и изкупителна жертва да е Украйна. Дилаф да бъде, така да се каже.
                                Това ме интересува мен. И го правят защото гейропа губи всякаква конкурентноснособност и става много неприятно място за живеене точно заради горепосочените соросоиди.
                                И е пълно с гнусни предатели. Меркел начело. Европа не искаше скъпия американски, шистов газ. А се радваше на евтиния руски природен газ. Отказаха се дългосрочните договори на фиксирана цена. А краварите изманипулираха борсовите цени. Те са мноооого добри, в такива начинания.
                                -Ядосани сме, че Русия не увеличава доставките към Европа, но ще налагаме санкции на фирмите от СП2. Само главанаци, гейропейци вярват, в това,
                                Сега вече американския шистов газ е на добра цена за Европа и България. Всичко това, по политически причини.
                                Да го духат бедните. Слава на Меркел.

                                П.П. Полша преди около 7-8 години е изградила терминал за американски танкери, под натиск. Но тогава никой не купуваше кравешкия тор. Сега вече, ще купуват.
                                Last edited by SKP; 20.01.2022, 21:58.

                                Коментар

                                Working...
                                X