Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеsatz, ако визираш мен яко грешиш, мога да работя прилично с 3д софтуер без никой да ме е учил. Тези неща са или ги вдяваш по дефолт, или ти идват сложни. Триизмерния образ има същата размерност като двумерния, само че измаш изображението на обекта в двете му измерения, но размерите - растоянията са същите. Това за което той говори е разгъвката на сферично тяло, но това нещо са можели да го правят далеч преди да са се пръкнали компютрите и е правилно направено, картите на света са точно такава разгъвка - имаш едно изкривяване на изображенията на континентите когато са на карта в една равнина и то е защото растоянията между отделните точки на обектите са същите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не са отговорили на очакванията му
той се е надявал да го ххх а те само са го набили
сега им е сърдит и истеричен
https://youtube.com/shorts/ZDUGFBjAP9U?feature=shareLast edited by FMZK; 16.06.2022, 20:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеNo Comment
[ATTACH=CONFIG]n3935977[/ATTACH]
https://www.bitchute.com/video/7Vtu5iGUI8AI/
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНяма връзка с географските карти, те са двумерни измерени обектите и има това нещо че с цветове се дава надморска и под морското равнище височина. Мащабирани са, иначе няма да са реални а те са си съвсем реални. Вземи една карта и с линийката измери растоянието между два града и после го умножи по мащаба, ще ти се получи доста точно и континент да измериш цял пак е същото. Това се изучаваше по георафия в прогимназиалния курс в началото мисля по спомен. Правят се такива упражнения, учениците мерят растояния на картата и после ги намират дадени като ивформация примерно растоянието между два града което е 2950км. измерено и умножено по мащабното число си излиза доста точно.
Коментар
-
Между другото в учебниците това нещо е описано как е разгъната повърхността на земното кълбо. А за да го видиш в истинските му форми има глобуси и те също са в мащаб и на тях с еднин конец може да мериш растоянията. Тези неща във всички български училища, учителите по география ги показваха на учениците. Къде сте учили ? Явно моите учители са били най добрите в България да преподават такива неща.D.Y.F-091066
Коментар
-
satz, ако визираш мен яко грешиш, мога да работя прилично с 3д софтуер без никой да ме е учил. Тези неща са или ги вдяваш по дефолт, или ти идват сложни. Триизмерния образ има същата размерност като двумерния, само че измаш изображението на обекта в двете му измерения, но размерите - растоянията са същите. Това за което той говори е разгъвката на сферично тяло, но това нещо са можели да го правят далеч преди да са се пръкнали компютрите и е правилно направено, картите на света са точно такава разгъвка - имаш едно изкривяване на изображенията на континентите когато са на карта в една равнина и то е защото растоянията между отделните точки на обектите са същите.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Има, има....вземи една плажна топка, разрежи я и после опитай да направиш покривка за масата....та барем да вденеш за какво става дума.
Крим са подминали ковидната незаетост. В Сочи месец наем - 1млн.рубли (рублажиите да плащат по официалния курс)
Айде, да тичат да помогнат на братушките с една сочинска почивкаhttps://www.youtube.com/watch?v=nswWQmUdOcE&t=17sLast edited by satz; 16.06.2022, 19:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНяма връзка с географските карти, те са двумерни измерени обектите и има това нещо че с цветове се дава надморска и под морското равнище височина. Мащабирани са, иначе няма да са реални а те са си съвсем реални. Вземи една карта и с линийката измери растоянието между два града и после го умножи по мащаба, ще ти се получи доста точно и континент да измериш цял пак е същото. Това се изучаваше по георафия в прогимназиалния курс в началото мисля по спомен. Правят се такива упражнения, учениците мерят растояния на картата и после ги намират дадени като ивформация примерно растоянието между два града което е 2950км. измерено и умножено по мащабното число си излиза доста точно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Другото е че евтиния петрол и газ спряха много неща, които можеха да се поразвият малко повече и по добре защото са прогресивни - например електромобилите са прогресивни стига да не се прекалява и да се пришпорва развитието.
- А сега последните развития направо ще ги унищожат и ще ги нулират, ако успеят да направят обезценката на дълговете ще падне покупателната способност за дълготрайни стоки и направо ще фалират производителите на автомобили и електромобили. За щастие това че се стискат да налеят пари в икономиките централните банкери ще обърка плановете за инфлация и по този начин, дефицита от стоки заради пандемията не успя чак толкова да изстреля цените и дори почнаха да падат цени след като се вдигнаха. Сега тази война вече никой не я следи даже почти, тя е глупава.Last edited by supertrader; 16.06.2022, 16:53.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Бягат в Дубай руснаците с пари, това го дочух и аз, от тук и там...
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
с картинка, че разбирането е трудно...
- 1 like
Коментар
-
FMZK, че какво и дадоха на Украйна - гаубици, като се стигна до там да дадат и се изпокараха и то пари които Русия просто им е подхвърлила, въобще не са техни. Сега тези които ги държат казали че предпочитат за тях да останат. В интерес на истината ЕС биха дали, на нас ни даваха значи правилно са ни се доверили. Ние не сме против Обединена Европа, против сме да я доминират и да я влачат на дъното. Мисля че Русия също не е срещу Европа, просто си иска парите от ресурсите си които споделя с нея да влязат в руските банки и в Русия, но това е нормалното и на ЕС нищо няма да му стане ако честно си ги плаща. Тази работа е едно безчестие и срещу украинците не съм, тях просто ги подвеждат и използват затрудненото положение в което са.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
Коментар