IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Шизофрения: Да заплашваш целия свят с ядрен апокалипсис и да твърдиш, че твоята сигурност е в опасност.
    Замисляте се изобщо ?!!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

      [ATTACH=CONFIG]n3870739[/ATTACH]
      Сега, ти май не разбра: Въпреки тази твоя картинка, ТУ-160М , може да изстрелва ракети НАЗАД, по всякакви, дето си опитват да го свалят в гръб, и са ти изпреварили хората с раздутите от кражби и напомпани от ФРС бюджети с над 5-6 години. И това изпреварване, е в не една, а в няколко области. Тъй де, да припомним, че не толкова количеството на нулите в парите е важно, колкото тяхното ефикасно използване. И, по този показател, янките зверски изостават както от китайци, така и от злите рашки.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

        Само да напомня:
        На 10 февруари 1992 г. започва операция „Дай надежда“ – доставката на американска хуманитарна помощ за Русия и бивши страни СССР от ВВС на САЩ след разпадането на СССР.



        На снимката бъдещи офицери на едно от военните училища разтоварват американска хуманитарна помощ.
        https://pbs.twimg.com/media/FLNqulPX...jpg&name=small
        Сталин праща тонове злато от ГУЛАГ в Щатите

        Парите не миришат


        СССР си купува лоялността на Америка през Втората световна война

        Благородният метал се транспортира с подводници

        Системата ГУЛАГ е основана от болшевиките в СССР през далечната 1919 г., когато в страната се появяват първите лагери за принудителен труд. В тях всички осъдени за срок повече от 3 години са длъжни да работят. Властите са загрижени и за търговската страна на въпроса - ГУЛАГ дори има собствена търговска марка.

        Благодарение на труда на затворниците, преди войната в СССР се наблюдава рязък пробив в цветната металургия, нараства производството на никел, калай, мед, алуминий и магнезий. Затворниците издигат нови самолетни заводи, летища и петролни складове. Добиват петрол и въглища, изсичат гори и произвеждат огромни количества дървен материал. ГУЛАГ произвежда продукти за промишлеността и потребителските стоки - канализационни шахти, клапи за печки, кранове, казани, везни, ключалки, противогази, дрехи, обувки и дори мебели.

        Десетки нови находища

        Специално трябва да се спомене златото. Повратният момент в добиването му настъпва в СССР през 1934 г., до голяма степен благодарение на предприятието ГУЛАГ – „Далстрой“, което буквално от нулата започва да добива благородни метали в Колима. През 1935-1936 г. са добити 53 тона злато, през 1937 г. затворниците дават 51,5 тона. През 1940 г. 176 хил. затворници от "Далстрой" дават на държавата 80 тона благороден метал, а през 1941 г. - 75 тона.

        Златото се добива в адски условия. По време на войната притокът на свежи сили "от континента" към Колима спира и хиляди пленници са изпратени на фронта. Поради липса на работна ръка е въведен 12-часов работен ден с едночасова обедна почивка. Снабдяването с оборудване е преустановено, доставката на храна и битови стоки намалява. В условията на дефицит и суров климат работниците в „Далстрой“ не само "изпълняват плана" за производството на злато, но и успяват да създадат собствено металургично производство, правят стъкло, оборудване и резервни части, откриват цехове за шиене на дрехи, обувки, създават собствена хранителна индустрия, построяват електроцентрала ... Само през 1941 г. са открити повече от 30 нови златни находища.
        По време на войната пленниците на "Далстрой" дават на страната 55,5% от цялото добито злато, а до 1945 г. обемът му достига 2/3 от общия обем. Освен злато от 1941 до 1945 г. „Далстрой“ добива 19 хиляди тона калай, 380 тона волфрам, който е оценен като компонент за производството на брони, и 150 тона уранова руда.
        Всичко това коства здравето и живота на много затворници. 1942 година е особено трудна. Поради лошото хранене и непоносимите условия на труд в някои месеци смъртността достига 30 хиляди души. В крайна сметка със заповед е решено да се установи ред с "храненето" на затворниците, тъй като страната има нужда от работещи ръце.

        "Зениците им се разшириха от алчност"

        Либералните историци днес смятат доставката на военна техника, оборудване и други стоки от Съединените щати като „безвъзмездна помощ“. Но това не е вярно. За всяко американско копче СССР плаща на САЩ със злато, волфрам и руски самур. Министърът на търговията на САЩ Джеси Джоунс признава, че „с доставките от СССР ние не само върнахме парите си, но и спечелихме, което далеч не е частен случай в търговските отношения, регулирани от нашите държавни агенции“.

        Преди да дадат на СССР заем, американците идват в страната, за да се уверят, че потенциалният длъжник ще може да върне парите. За първи път това се случва през 1941 г., когато Червената армия буквално кърви до смърт в най-тежките битки с нацистите. Държавният секретар на САЩ Дийн Ачесън пристига в Колима в златодобивните предприятия на „Далстрой“. Виждайки купчините самородно злато и златен пясък, Ачесън произнася вдъхновена реч: „СССР ще изплати напълно всички дългове.“ След това на СССР е отпуснат заем от милиард долара, който Съветският съюз... плаща за доставка на оръжие. Парите свършват до октомври 1941 г.
        За втори път вицепрезидентът на САЩ Хенри Уолъс посещава „Далстрой“ през 1944 г. Главният инженер на „Лензолот“ Владимир Лешков, който го придружава, по-късно пише, че американецът и свитата му при вида на златото, добито от затворниците от ГУЛАГ, „разшириха зениците си от алчност“.

        Трябва да се отбележи, че по време на посещенията на американските гости затворниците са отстранени, но е малко вероятно американските бизнесмени да не знаят как и от кого се добива златото. Но алчността надделява. Всъщност Сталин купува лоялността на Съединените щати през Втората световна война със златото на ГУЛАГ. От мините, благородния метал отива в рафинерия в Москва, а след това, вече в кюлчета, през Владивосток, е доставено в Съединените щати с подводници. Плащанията са прекратени едва през 1949 г., когато СССР изпробва първата си ядрена бомба. Общо СССР доставя на американците 1500 тона най-чисто съветско злато. Освен него, САЩ получават още 300 хиляди тона хромова руда, 32 хиляди тона манганова руда, както и платина, дървен материал, кожи и хайвер. Дълговете са изплатени от страната едва през 2006 г.
        Last edited by markov; 11.02.2022, 09:35.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Хиперзвуковото оръжие на Русия долетя на границите на НАТО



          Русия е разположила изтребители-прехващачи МиГ-31К, въоръжени с хиперзвукови ракети "Кинжал" в Калининградска област. Обхватът им е две хиляди километра и обхваща цяла Европа до Атлантика. Доколко хиперзвуковите ракети, способни да носят ядрени бойни глави, ще укрепят анклава и защо Русия така открито ги демонстрира пред НАТО?

          Във вторник в небето над Калининградска област беше видян руски изтребител МиГ-31К с хиперзвукова ракета "Кинжал". На кадрите, заснети от очевидец, се вижда как самолетът лети на малка височина над железопътната линия и магистралата. Съответното видео беше публикувано от канала в “Телеграм” “Дамбиев”. Според източника на портала “Авиа.Про” видеото е от този вторник и е заснело захода на изтребителя за кацането на летището в Чкаловск, девет километра северозападно от Калининград.

          Според източници от друг канал, “Оперативна линия”, миналия четвъртък два изтребителя Миг-31К са излетели от авиобаза “Солци” в Новгородска област до база “Черняховск” в Калининградска област под ръководството на водещ самолет Ту-154В-2 и ескортирани от Су-35 на Западния военен окръг и Су-30 на Балтийския флот.

          Накрая, според източник на портала “Авиа.Про”, екипажът на един от МиГ-овете, въоръжени с „Кинжал“ е извършил тренировъчен полет „близо до границите на НАТО“. Маршрутът не е уточнен, но припомняме, че руският анклав граничи с две държави от Алианса – Полша и Литва. „След появата на “Кинжал” в Калининградска област контролът над руските изтребители се засили“, каза източник на портала. „Логично е да се предположи, че хиперзвукова ракета, способна да достигне почти навсякъде в Европа, е имала смущаващ ефект върху НАТО, особено след като НАТО няма средства, способни да се бори с хиперзвукови цели”, допълват експертите.

          Информацията, че Министерството на отбраната е решило да укрепи Западния военен окръг (включва Калининградска област) с “Кинжал” се появи в пресата през юни миналата година - за тези планове пред "Известия" съобщи източник от ведомството. По това време "Кинжалите" бяха на разположение единствено в Южния военен окръг (ЮВО). „През май 2018 г. десет МиГ-31К бяха изпратени по южните граници. Прехвърлянето на тези изтребители-прехващачи с ракети „Кинжал“ в постоянна база в Калининград със сигурност ще укрепи групировката на Западния военен окръг и Балтийския флот“, казва военен експерт Алексей Леонков.

          В отговор на появата на изтребители с "Кинжа", САЩ и техните партньори от НАТО могат да разположат изтребителни части на авиацията и да проведат поредица от маневри на територията на Полша и Германия, смята заслуженият военен пилот на Русия, генерал-майор в оставка Владимир Попов.

          Но, добави Попов, не бива да се забравя, че страните от НАТО, включително САЩ, в момента нямат пълноценни аналози на руските хиперзвукови оръжия. „Днес дори Съединените щати нямат такива системи на бойно дежурство. Те правят изследвания и изпитания . Но успехът им все още не ни позволява да заявим, че са постигнали целта си и също така приемат хиперзвукова ракета от ново поколение“, обясни военният експерт.

          През декември опитът на ВВС на САЩ да изстрелят ракета-носител AGM-183A от бомбардировач B-52 завърши с неуспех. Това беше третият път, когато ракетата на “Локхийд Мартин” беше изстреляна. Докладът на изследователската група на Конгреса на САЩ заключава: през следващите години няма начин да се намали изоставането на САЩ от Русия и Китай по отношение на разработването на „хиперзвук“ и пускането му в експлоатация.
          Само да напомня:
          На 10 февруари 1992 г. започва операция „Дай надежда“ – доставката на американска хуманитарна помощ за Русия и бивши страни СССР от ВВС на САЩ след разпадането на СССР.



          На снимката бъдещи офицери на едно от военните училища разтоварват американска хуманитарна помощ.
          https://pbs.twimg.com/media/FLNqulPX...jpg&name=small

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            markov, най доброто което Русия може да направи в тази ситуация е да си изтегли войските навътре, за да стане ясно че няма да нападне Украйна както се тръби.
            На общата пресконференция с френския президент Емануел Макрон руският президент Владимир Путин призна истината, че Русия отстъпва на страните от НАТО по конвенционално въоръжение. За фанатичните поклонници на руската военна сила , която смятат за най-голяма и непобедима, това сигурно е прозвучало като шокираща новина.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              markov, най доброто което Русия може да направи в тази ситуация е да си изтегли войските навътре, за да стане ясно че няма да нападне Украйна както се тръби.
              Click image for larger version

Name:	273449664_10226868079516418_442259988213193594_n.jpg
Views:	1
Size:	95.9 КБ
ID:	3870899

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                МАТЕЙ 26:52: Който "Кинжал" извади, от Кинжал умира
                Иракчаните, либийците и сирийците, са мюслимани.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  markov, най доброто което Русия може да направи в тази ситуация е да си изтегли войските навътре, за да стане ясно че няма да нападне Украйна както се тръби.
                  На Киев и Вашингтон им е ясно, това. Май само на гледащите БТВ-то, не им е ясно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    ... Русия е разположила изтребители-прехващачи МиГ-31К,
                    въоръжени с хиперзвукови ракети "Кинжал" в Калининградска област. ...
                    МАТЕЙ 26:52: Който "Кинжал" извади, от Кинжал умира

                    Коментар


                    • markov, най доброто което Русия може да направи в тази ситуация е да си изтегли войските навътре, за да стане ясно че няма да нападне Украйна както се тръби.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                        [ATTACH=CONFIG]n3870742[/ATTACH]
                        Хиперзвуковото оръжие на Русия долетя на границите на НАТО



                        Русия е разположила изтребители-прехващачи МиГ-31К, въоръжени с хиперзвукови ракети "Кинжал" в Калининградска област. Обхватът им е две хиляди километра и обхваща цяла Европа до Атлантика. Доколко хиперзвуковите ракети, способни да носят ядрени бойни глави, ще укрепят анклава и защо Русия така открито ги демонстрира пред НАТО?

                        Във вторник в небето над Калининградска област беше видян руски изтребител МиГ-31К с хиперзвукова ракета "Кинжал". На кадрите, заснети от очевидец, се вижда как самолетът лети на малка височина над железопътната линия и магистралата. Съответното видео беше публикувано от канала в “Телеграм” “Дамбиев”. Според източника на портала “Авиа.Про” видеото е от този вторник и е заснело захода на изтребителя за кацането на летището в Чкаловск, девет километра северозападно от Калининград.

                        Според източници от друг канал, “Оперативна линия”, миналия четвъртък два изтребителя Миг-31К са излетели от авиобаза “Солци” в Новгородска област до база “Черняховск” в Калининградска област под ръководството на водещ самолет Ту-154В-2 и ескортирани от Су-35 на Западния военен окръг и Су-30 на Балтийския флот.

                        Накрая, според източник на портала “Авиа.Про”, екипажът на един от МиГ-овете, въоръжени с „Кинжал“ е извършил тренировъчен полет „близо до границите на НАТО“. Маршрутът не е уточнен, но припомняме, че руският анклав граничи с две държави от Алианса – Полша и Литва. „След появата на “Кинжал” в Калининградска област контролът над руските изтребители се засили“, каза източник на портала. „Логично е да се предположи, че хиперзвукова ракета, способна да достигне почти навсякъде в Европа, е имала смущаващ ефект върху НАТО, особено след като НАТО няма средства, способни да се бори с хиперзвукови цели”, допълват експертите.

                        Информацията, че Министерството на отбраната е решило да укрепи Западния военен окръг (включва Калининградска област) с “Кинжал” се появи в пресата през юни миналата година - за тези планове пред "Известия" съобщи източник от ведомството. По това време "Кинжалите" бяха на разположение единствено в Южния военен окръг (ЮВО). „През май 2018 г. десет МиГ-31К бяха изпратени по южните граници. Прехвърлянето на тези изтребители-прехващачи с ракети „Кинжал“ в постоянна база в Калининград със сигурност ще укрепи групировката на Западния военен окръг и Балтийския флот“, казва военен експерт Алексей Леонков.

                        В отговор на появата на изтребители с "Кинжа", САЩ и техните партньори от НАТО могат да разположат изтребителни части на авиацията и да проведат поредица от маневри на територията на Полша и Германия, смята заслуженият военен пилот на Русия, генерал-майор в оставка Владимир Попов.

                        Но, добави Попов, не бива да се забравя, че страните от НАТО, включително САЩ, в момента нямат пълноценни аналози на руските хиперзвукови оръжия. „Днес дори Съединените щати нямат такива системи на бойно дежурство. Те правят изследвания и изпитания . Но успехът им все още не ни позволява да заявим, че са постигнали целта си и също така приемат хиперзвукова ракета от ново поколение“, обясни военният експерт.

                        През декември опитът на ВВС на САЩ да изстрелят ракета-носител AGM-183A от бомбардировач B-52 завърши с неуспех. Това беше третият път, когато ракетата на “Локхийд Мартин” беше изстреляна. Докладът на изследователската група на Конгреса на САЩ заключава: през следващите години няма начин да се намали изоставането на САЩ от Русия и Китай по отношение на разработването на „хиперзвук“ и пускането му в експлоатация.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение

                          Авианосна група не може да влезе в Черно море, така че си сбъркал картинката.
                          Че той Гейрасима един път уцелили картинката. Имам чувства че модерацията садистично се наслаждава на изцепките му...
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                            Това беше докато Руснаците ги експоатираха, сега са свободни хора и могат да си сеят картофи на воля....
                            Няма по-приятна музика от воя на български русофил, не успял да защити интересите на матушката си...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                              Фиктивно въведена държава от Сталин...Чак пък Велика Украйна... -
                              А стига ве,
                              Click image for larger version

Name:	272401628_4734489956672614_6022260750465604199_n.jpg
Views:	1
Size:	82.3 КБ
ID:	3870742

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                                [ATTACH=CONFIG]n3870737[/ATTACH]
                                Авианосна група не може да влезе в Черно море, така че си сбъркал картинката.

                                Коментар

                                Working...
                                X