IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Едно от баш соросоидните НПО-та "Левада". Даже са обявени за чужди агенти:



    Цялото изследване https://www.levada.ru/2022/06/08/sanktsii-zapada/
    Пишат истината. Три четвърти от населението са горди патриоти, алкохолизирани идиоти. Разбира се че подкрепят завоевателните напъни на джуджо. Някой съмнявал ли се е?

    Коментар


    • Dragodanov, те искат да избягат, да се махнат от там, ти искаш да ги въоръжаваш. На народа не му се мре във война, най добре да го въоръжат и да я спре, но всички ще изхвърчат и ще дойдат съвсем други хора. Винаги има виновни и не веднъж народа е обръщал оръжието срещу господарите си. Ти да не мислиш че като кажат - нашу землю и хората разбират - моята земя, не тя си има чорбаджии, в такава война, на тях се пада честта да си я бранят и да умират за нея. Тя затова войната е мършава, много са им жертвите защото въобще нямат грижа за населението, не го изтеглят и евакуират.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Dragodanov, германците са го преживяли това нещо с войната, техните жертви от втората световна не са никак малко и едва ли влагат чувства в отношенията си с другите. Те просто си гледат икономическия интерес, защото няма как икономиката да не ти е добре, а държавата да е добре. Тези оръжия няма да помогнат на Украйна, едни мирни преговори биха довели до по малко жертви и особенно навреме ако ги бяха направили.
        Не се опитвай да ни заглавичкваш с рашистките опорки....Думите ти щяха да бъдат верни, на по ранен етап от войната, но не и сега ве...
        Сега вече не..До момента, цивилните жертви са поне 35-40 000 души ИЗБИТИ УКРАИНЦИ! Има Три големи града с напълно унищожена инфраструктура и негодни за живеене, десетки села и по-малки градчета също разрушени...Украинците са дали много убити и осакатени военнослужещи, същевременно Украйна все още има население /като фактически живеещи на контролирана от Украйна територия - 31+ милиони души население, което е добър резерв за личен състав. Проблем е въоръжението...Жалко, че Украйна не е запазила и не е поддържала резерви от леко стрелково оръжие поне 1,1-1,5 милиона единици /а допреди 25 години са ги имали, защото на украинсакат територия са били дислоцирани войсиките и складовете с въоръжението нап 3/ТРИ/ военни окръга на Съветската армия/.
        Но, да не се отклонявам, украинците дадоха твърде много жертви, като население, личен състав на ЗСУ и колосални материални загуби на цивилната инфраструктура, за да има връщане назад и катитулация. Сега ще се боят, докато имат оръжие и или не бъдат окупирани, с произтичащите от това последици, или след натрупване на тежки въоръжения не предприемат контраофанзива. Последното засега е невъзможно..Но на Зеленски самите украинци няма да му позволят да подпише капитулация...
        Западът сега просто трябваше да разтвори яяяяко вратите на складовете за дългосрочно съхранение на въоръжение и техника и да го прехвърли на УКрайна, до пълно насищане на войските с въоръжение. Това е големият проблем на Украйна, че не и достига въоръжение.
        Радващото е, че пропастта между украинци и рашките орки е колосална и непреодолима..Справедливият гняв и омраза на украинците към рашистите са много силни.
        НАТО И САЩ просто трябва да дават оръжия и боеприпаси на УКрайна ..Както казва Мечо пух "Колкото повече, толкова повече". Колкото повече, толкова по-добре..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
          Кочината се тресе: Англия ще достави модерни американски ракети M270 MLRS на Украйна.
          Цивилизованият свят се обединява срещу путлер!
          раZпада на "северната православна джамахирия" ИДВА!!!!!!
          АМИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          M270 не е ракета, а е самата пускова установка /ПУ/ на Реактивната система за залпов огън/РСЗО/, която в случая е на верижно шаси, а ПУ, за да се обезпечи бързина на презареждането и последваща стрелаба или маньовър, се зареждат пакетажно /2 броя пакети с 6 броя всеки с 227 мм неуправляемите ракети М27, М30, или управляемите ракети GMLRS/, или с 2 пакета, всеки с по1 брой всеки ОТРК MGM 140 ATACMS.
          Еволюция на M270 е M-142 HIMARS, с ПУ на колесно шаси, с намален брой пакетажи -1 пакет с по 6 броя 227 ми неуправляеми и управляеми ракети или 1 броя ОТРК ATACMS, доста по лека от М-270 и удобна за транспортиране с по-лек клас военнотранспортен самолет или дори с вертолет

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

            в Русия шъткането май е било 9/10
            то се вижда по върховите въоръжения дето демонстрират
            и сравняваш с бюджета на армията - груба преценка
            Фортис, сравняването на военните бюджети, между две противостоящи във формата на военно противопоставяне държави е един доста условен оценъчен метод /един от много/ за военният потенциал на съответната държава.
            Например, един от най-старите, общи способи за оценка адекватността на военните разходи, които осъществява дадена държава, който също има условности е разделянето на абсолютната стойност на военният бюджет, спрямо личният състав на въоръжените сили на съответната оценявана държава. Този метод не е най-точният за формиране на обективна оценка на военният потенциал на една държана, но като цяло дава доста добра ориентировка..
            Например, понеже настоящата тема се отнася до Украйна, преди руската военна агресия от 24.02.2022г., Украйна има военен бюджет от 5.9 милиарда щатски долага. Тая сума се дели на мирновременният личен състав на ЗСУ на Украйна които до 24.02.2022г. бяха с численост от 260 000 души и така се получава абсолютната сума на разходи за един военнослужещ. Разбира се, по отношение финансовото обезпечаване на въоръжените сили и негова оценка, нещата са по-комплексни. Например разходите за фортификационни съоръжения, разходите за заплащане създаването и поддържането на оперативен и мобилизационен резерв от въоръжение и техника, разходите за учебни и учебно-мобилизационни сборове на резервисти, преки разходи за създаване на запаси от боеприпаси и ГСМ и т.н.

            Коментар


            • Едно от баш соросоидните НПО-та "Левада". Даже са обявени за чужди агенти:

              В мае снизилась обеспокоенность россиян санкциями Запада против России. Первый шок от введения санкций прошел. Среди различных ограничений респондентов больше всего беспокоит заморозка российских резервов за границей, хотя молодых людей больше волнуют ограничения на работу Visa и Mastercard и уход западных брендов. Основным следствием санкций респонденты считают рост цен. При этом три четверти опрошенных считают, что Россия должна продолжать свою политику, несмотря на санкции.
              Цялото изследване https://www.levada.ru/2022/06/08/sanktsii-zapada/

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                США поставили Украине вооружение на 4 млрд долларов: 9,5 тыс.Javelin, 29 тыс. гранатометов АТ-4, 1,4 тыс. ПЗРК Stinger, 198 гаубиц М777 и 220 тыс. снарядов, 4 РСЗО HIMARS, 321 тактический беспилотник Phoenix Ghost и 700 тактических барражирующих боеприпасов Switchblade.
                Силно неточна информация...
                Например буксируемите 155 мм гаубици М-777 НЕ са 198 броя, за съжаление.. Само без въпроси откъде и как го знам

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

                  в Русия шъткането май е било 9/10
                  то се вижда по върховите въоръжения дето демонстрират
                  и сравняваш с бюджета на армията - груба преценка
                  Бъркаш ме с някой от фобските тролци. Те "сравняват бюджети"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                    На украинците се падна тежката задача , да бъдат хирурга , който да изреже oтвpaтитeлния тyмop - pyсия , от тялoтo на човечеството !
                    Бог да им помага и да ги пази .
                    Да, ама Украина ще се разпадне първа.
                    .....​​​​​​ Опссс, тя вече се разпада.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Почти съм готов да се обзаложа че, поне 1/3 от доставките, те са шитнали наляво.
                      ...
                      Ако не и повече.
                      в Русия шъткането май е било 9/10
                      то се вижда по върховите въоръжения дето демонстрират
                      и сравняваш с бюджета на армията - груба преценка

                      Коментар


                      • Кочината се тресе: Англия ще достави модерни американски ракети M270 MLRS на Украйна.
                        Цивилизованият свят се обединява срещу путлер!
                        раZпада на "северната православна джамахирия" ИДВА!!!!!!
                        АМИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение
                          Продажното правителство на просто киро и кокорчо ПАДА .
                          Слави вади всички негови отвсякъде . Свърши се . Нови избори .
                          Прекратяваме всички тегления на нови милиарди , послушни безгръбначни действия на господарите им от Европейския съюз и ангосаксите .
                          Заемаме абсолютно неутрална позиция в конфликта Русия - Украйна .
                          А много гоблени и тролове ще се върнат в подземията от където изпълзяха последните месеци .

                          Леко с реките от мед и масло, които ще потекат ... да не се удавим в тях

                          Народ, който си хвърля спестяванията през балкона и харчи половин заплата, за да слуша Преслава на плейбек в задимена чалготека, не може да бъде унищожен ... но пък се опитва да се самоунищожи непрекъснато.
                          .

                          Коментар


                          • На украинците се падна тежката задача , да бъдат хирурга , който да изреже oтвpaтитeлния тyмop - pyсия , от тялoтo на човечеството !
                            Бог да им помага и да ги пази .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение
                              северодонецк е превзет от руснаците - останала е индустриалната зона - основно завод азот- които за разлика от азовстал няма такива бункери - ще има много пленени , нямат път за отстъпление укрите и многото чужди наемници които са там .
                              Нищо не е превзето, и ти говориш глупости като супертрейдъра, който явно под трейд разбира публикуването по 100 поста на ден за някоя и друга копейка. Докато руснаците имайки огромно превъзходство в артилерия и авиация с така наречения " огнен вал" разрушават целия град за да го превземат, украинците се крият в бомбоубежищата на завода, чакат да влезнат руските войски с танковете в града и ги избиват. Сума ти чеченци загинаха преди ден в Северодонецк.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                                США поставили Украине вооружение на 4 млрд долларов: 9,5 тыс.Javelin, 29 тыс. гранатометов АТ-4, 1,4 тыс. ПЗРК Stinger, 198 гаубиц М777 и 220 тыс. снарядов, 4 РСЗО HIMARS, 321 тактический беспилотник Phoenix Ghost и 700 тактических барражирующих боеприпасов Switchblade.
                                Почти съм готов да се обзаложа че, поне 1/3 от доставките, те са шитнали наляво.
                                ...
                                Ако не и повече.

                                Коментар

                                Working...
                                X