IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

    За реципрочни мерки не си ли чувал? Нали в раша национализираха бг собственост?
    За първи път чувам- я дай линк. Имаше приказки да се национализира нещо си на ес, но бг.....

    Коментар


    • Сега ни обясни как в Ирак, Сирия, Либия, Сърбия се проведоха референдуми за присъединяване към САЩ и се превърнаха в предния американски щат. Понеже каквото пипне Русия изведнъж започва да изпитва неистово желание да се превърне в субект на РФ навсегда.

      Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

      Нима ирак щеше да напада ФАЩ, или сирия, или югославия, или Либия и стотици други ИЛИ-та

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

        И ти се съгласи с него и извода явно е че Париж е по-зле от София?
        Много елементарна линия на екстраполиране.
        Идеята е, че всеки голям град погеднат с нужната доза предразсъдаци, може да се представи като гнусно свърталище.
        А що се отнася до сина ми, той дори и на 12 години, не тръгна да обощава що за град е Париж, на базата на това как изглеждат тия и ония му обитатели. Така, че не ми се е налагало да се съглъсявам с него ли да го разубеждавам.
        Иначе, лично съм изслушвал тъжни изповеди от жители на града, колко е шумен мръсен, изнервящ и т.н., въобще всички неща, които ние си говорим за София.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
          Това, че 22-рата в света армия на неядрена Украйна с 40 млн. население щяла да нападне 2-рата в света ядрена Русия със 140 млн. ми е любимо.

          Кой друг щеше да нападне Русия, та се стигна до "превантивен неизбежен удар"? Сан Марино? Андора? Футболния ни кошмар Гибралтар? Стадо финландски елени?
          Нима ирак щеше да напада ФАЩ, или сирия, или югославия, или Либия и стотици други ИЛИ-та
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Това, че 22-рата в света армия на неядрена Украйна с 40 млн. население щяла да нападне 2-рата в света ядрена Русия със 140 млн. ми е любимо.

            Кой друг щеше да нападне Русия, та се стигна до "превантивен неизбежен удар"? Сан Марино? Андора? Футболния ни кошмар Гибралтар? Стадо финландски елени?

            Коментар


            • Значи лошото НАТО употребило 420х.боеприпаса и нЕкси не посочвате броя убити?, пък сега любимите ти путлеристи толкова пускат за 9 дни, но това са братушки брат.

              Боте, споделете какво мислите за факта, че Македония и Черна Гора вече са членове на НАТО, колко изнасилени имаше там по случая, съборени болници? стотици убити деца? разрушени градове, избройте ги, трябва да ви е лесно?

              Коментар


              • Сърбите приемат совята страна като „малката Русия на Балканите“. Затова и ударите на Запада срещу Югославия, според тях, бяха репетиция за бъдещ удар срещу Русия. Най-подходящото място, където да се нанесе този удар, беше Косово. Първо, това е люлката на сръбската култура, вяра и национално самосъзнание. Второ, исторически нещата така са се сложили, че там са се преплели интересите на сърбите и на втория най-многоброен балкански народ – албанците. Именно косовският многовековен въпрос стана повод да се унищожи Югославия.
                През целия 20 век на територията на Косово и Метохия вървеше заместване на сръбския етнос с албанци, макар че те присъстваха там и по-рано, без да са мнозинство. Според изследователите, най-активен приток на албанци в Косово има между двете световни войни. През Първата световна война сърбите изгубват една трета от своето население (около милион), същите загуби страната преживява и през Втората севтовна война, когато сърбите практически откриват дългоочаквания Втори фронт под формата на мощно партизанско движение. По време на войната албанците активно сътрудничат с фашистка Италия, унищожават или прогонват от района голяма част от сръбското население.
                След войната първият президент на Югославия Йосип Брос Тито, хърват по националност, започва политика на отслабване на сърбите като най-многочислен народ. И един от методите е албанската противотежест. Само в първите следвоенни години в Косово се заселват около 400 000 албанци. За да се отслаби влиянието на Белград над Прищина на Косово се предоставя статут на автономен сръбски район.
                През 1960-те Косово и Метохия са заляти от вълни

                на насилия както против сърбите, така и против хриситяните като цяло. Изкупуване на имотите и тактиката на дребния терор принуждава сърбите да напускат родните си места. Скоро албанците представляват 80% от населението на този район (1981 г.), а после и 90% (1990 г.). Опитите на югославските власти през 1990-те да въведат порядък срещат въоръжената съпротива на албанските кстремисти. Когато полицията спира да се справя с разгръщането на мрежа от етрористични организации, в Косово и Метохия навлиза армията.
                В този момент Западът започва да говори за „спасение на албанците от сръбското унищожение „. Започват преговори за Косовския въпрос в Рамбуйе (Франция). От сърбите се иска да сподпишат „мирен план“. Една от клаузите му е разполагане на чужди войски в Косово, т.е. фактически военна окупация на района. Белград отказва да го подпише.
                Единственото решение се оказва военна операция. Търси се само повод за нея. Предлог за агресията, в която под предводителството на САЩ участват още 18 държави, членки на НАТО, става фалшифициран с помощта на западните специални служби „инцидент“ в косовското село Рачак, където са открити масови жертви – разстреляни от сръбските войски представители на мирното албанско население. По-късно се доказва, че голяма част от загиналите са преоблечени в цивилни дрехи бойци от Армията за освобождение на Косово. И въпреки това „инцидентът в Рачак“ вече еобявен за геноцид, на който трябва незабавно да се реагира.

                Бомбардировките
                Първите удари по Югославия започват вечерта на 24 март. Те продължават до 4 часа на утрото на 25 март. Главни цели на нотавските бомбардироващи и крилати ракети, които излитаха от кораби в Средиземно море, станаха обекти на ВВС и на ПВО, както и военно-промишлени предпирятия в районите на Блеград, Прищина, Подгорица, Батайница, Ужиц, Куршумлия, Нови-Сад, Панчево, Крагуевац. После на НАТО се наложи методически да унищожава и инфраструктурни обекти — мостове, заводи, транспортни възли, електростанции.
                78 дни продължиха непрекъснатите бомбени удари. 11 седмици продължи операцията на натовските ВВС. По данни от сръбски източници, нанесени са 2300 авиаудара по 995 обекта. В нея са участвали 1 150 бойни самолета. На земята са паднали 420 000 беоприпаса с общо тегло 22 000 тона, в т. ч. 20 000 тежки авиобомби, 1 300 крилати ракети, 37 000 касетъчни бомби, снаряди с обеднен уран.
                Жертви на операцията са приблизително два милиона мирни граждани и 1000 военнослужещи, 5 000 са ранените, без вест пропадат над 1 000 души. На практика изцяло е унищожена военно-промишлената инфраструктура на Сърбия, разуршени са повече от 1 500 населени места, 60 моста, 30 на сто от всички училища в страната, около 100 паметника.
                Материалните щети от бомбардировките се оценяват между 30 млрд и 100 млрд. щатски долара.

                КОЛКО ПЛАТИ НАТО И ФАЩ на Сърбия?
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение


                  Точно защото руските служби са знаели за готвения удър от украинска страна , нанасят превантивно и бързо първи удара .


                  Все пак нямате отговор на въпроса?
                  Last edited by X_Y; 04.07.2022, 16:53.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                    Разкажете моля кой сблъсък е бил неизбежен 2014г. че кумирът ви да вкара войска в Украйна?
                    Кажете къде Украйна е щяла да атакува, така че цял свят не е знаел (вкл. руските служби )

                    пп
                    интересно, факта, че през ПСВ много селища до Букурещ са с българско самосъзнание и затова сме победили бързо, някой антибългарин го е изтрил....

                    Точно защото руските служби са знаели за готвения удър от украинска страна , нанасят превантивно и бързо първи удара .

                    Last edited by X_Y; 04.07.2022, 16:53.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                      След три дни разходки по улиците и метрото на Париж, малкия ми син, който тогава беше на 12г, съвсем спонтанно каза - "Просяците им са по зле от софийските"
                      И ти се съгласи с него и извода явно е че Париж е по-зле от София?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                        ... Просто по умния винаги удря пръв ако знае че сблъсъка е неизбежен. Както и Путин винаги е казвал
                        Не може някой 8 години да ме плюва, подритва, да бие брат ми , и когато го нокаутирам с първи удър виновния за това да не е той .
                        Стараеш се да манипулираш , но ти трябва още малко
                        .
                        Разкажете моля кой сблъсък е бил неизбежен 2014г. че кумирът ви да вкара войска в Украйна?
                        Кажете къде Украйна е щяла да атакува, така че цял свят не е знаел (вкл. руските служби )

                        пп
                        интересно, факта, че през ПСВ много селища до Букурещ са с българско самосъзнание и затова сме победили бързо, някой антибългарин го е изтрил....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                          Виждаш ли колко е лесно да оправдаеш смъртта на 100ци хиляди ? Бруталната агресията вече стана и признак на интелект... Не помня украинската армия да изравнявала със земята градовете си в Крим, Донецк и Луганск преди руското нашествие там. Но в паралелния свят на руския мир и това сигурно е някакъв "факт".


                          Не те чухме да възразяваш,доде щатите убиваха милион иракци, що тъй? Щото всичките - "терористи"?
                          Last edited by Pyramid; 04.07.2022, 20:12.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                            Ко не разбра?! В примера който си дал, набитият(под давление на друг хулиган) не ще мир, а иска да се бие още с агресора, иска да яде още бой, явно щото му е малко до сега изядения бой...

                            Вашите укронацисти от терористичния киевски режим на Зеленски за 4-те изминали месеца защо не седнаха на масата за преговори за прекратяване и за мирно разрешаване на конфликта в Украина, м?
                            Истината е, че вашите любими укри + съюзниците им от Злия Запад, които им дърпат конците, не ги устройва мирът, те си искат войната срещу Русия.

                            Не знам колко време трябва да мине, докато осъзнаете този факт.
                            Колкото и да мине, няма ли с какво, резултатът, ще е същия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                              Нека уточним - част от Русия е в Европа само географски. Тази държава не е в Европа нито културно, нито политически, икономически, исторически и т.н.
                              Айде-е-е-е-е Менделеев азиат, Тургенев, Толсто, Достоевски азиати. Стравински, Прокопиеф, Шостакович, азиати.
                              Спрете се малко бер хора!
                              Верно застанхте на еваната страна, не се съобраихте с реалностите на войната, ама сега да продължавате да си съчинявате някаква ваша си реалност, в която реалност Русия не е в Европа, това вече е малко като за доктор.
                              Айде мен ме оставете, ама дедо Хенри Кисенджър ви го каза че не сте прави.
                              Русия е неотмена част от европейската история и култура, през последните 400 години. Нравится - ненратвтся Свииквайте!

                              Коментар


                              • Виждаш ли колко е лесно да оправдаеш смъртта на 100ци хиляди ? Бруталната агресията вече стана и признак на интелект... Не помня украинската армия да изравнявала със земята градовете си в Крим, Донецк и Луганск преди руското нашествие там. Но в паралелния свят на руския мир и това сигурно е някакъв "факт".

                                Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

                                Не , не , не бъркай нещата .
                                Това че някой пръв е ударил не означава че е виновен за проблема. Просто по умния винаги удря пръв ако знае че сблъсъка е неизбежен. Както и Путин винаги е казвал
                                Не може някой 8 години да ме плюва, подритва, да бие брат ми , и когато го нокаутирам с първи удър виновния за това да не е той .
                                Стараеш се да манипулираш , но ти трябва още малко
                                .

                                Коментар

                                Working...
                                X