Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Целта е да се покаже слабостта на режима на Путин- всеки може да влиза и да излиза в Русия когато си поиска, отделно за да изгонят легиона свободна Русия от Белгород ще трябва да почнат да стрелят по собствените си къщи и инфраструктура. Руснаците не са много умни и понеже цялата им армия се намира в Украйна, като нищо ще пратят част от нея е Белгород да озаптява руския легион на свободата, с което ще се улесни украинското контранастъпление, а това е основната цел
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Естествено, че 200 човека не могат да превземат Москва, но 200 човека могат да запалят революция. Не знам кое те кара да мислиш, че всички останали руснаци ще действат както ни ги описват в пропагандата на Путин.
Там, където живота е гаден, живеят тези, които не искат нищо повече от него.
Съжалявам, но революция в Русия е невъзможна. Това са хора, които от 3 века не са имали право на избор. Ако сега им се даде, не знаят какво да го правят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Естествено, че 200 човека не могат да превземат Москва, но 200 човека могат да запалят революция. Не знам кое те кара да мислиш, че всички останали руснаци ще действат както ни ги описват в пропагандата на Путин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеНа мен на първо четене белгородската чета ми звучи като някалъв безсмислен курбан на едни 200-300 човека. Какво се очаква, да превземат Москва с автомати?!?
Силно се надявам да има нещо повече отвъд информация по телеграм и фейсбук групи, иначе звучи като група мравки, нападащи жираф с копия от листа.. Руснаците не са много умни и понеже цялата им армия се намира в Украйна, като нищо ще пратят част от нея е Белгород да озаптява руския легион на свободата, с което ще се улесни украинското контранастъпление, а това е основната цел
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеНа мен на първо четене белгородската чета ми звучи като някалъв безсмислен курбан на едни 200-300 човека. Какво се очаква, да превземат Москва с автомати?!?
Силно се надявам да има нещо повече отвъд информация по телеграм и фейсбук групи, иначе звучи като група мравки, нападащи жираф с копия от листа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Международният колумнист на "Ню Йорк Таймс" Томас Фридман публикува колонка със заглавие
"Владимир Путин е най-опасният глупак в света".
Томас Фридман е трикратен носител на наградата "Пулицър"
Журналистът пише, че Путин е разчитал на бързо превземане на Киев без резервен план, а сега, затънал в боеве, се е вкарал в безнадеждна ситуация.
"Путин сам се вкара в ситуация, в която не може да спечели, не може да загуби и не може да спре. Той вече не може да завладее цяла Украйна. Но в същото време не може да си позволи да загуби, след всички похарчени богатства и животи. Така че той не може да спре", пише журналистът.
За това, че Путин никога не е имал резервен план в главата си, според Фридман, подсказва настоящата изтощителна война на изтощение, а именно ракетните атаки срещу украинските градове и гражданската инфраструктура. Тези удари се нанасят с надеждата да изтощят украинците и да изчерпят резервите на западните съюзници, така че "те да му дадат достатъчно голямо парче от рускоезична Източна Украйна, което да продаде на руския народ като велика победа".
План Б на Путин е да скрие факта, че план А се е провалил. Ако тази военна операция имаше име, тя щеше да се нарича операция "Спаси лицето ми". Това я превръща в една от най-безсмислените войни на съвремието: лидерът на една държава унищожава гражданската инфраструктура на друга държава, докато това не му осигури достатъчно прикритие, за да прикрие факта, че е бил голям глупак.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеКато цяло за деня - ами дълго време говорихме за гражданска война и за разпада на Русия. Ами ето я - Гражданската война вече е факт. Началото на разпада на Русия също вече е факт (обявена е нова Белгородска република).
Нещо повече - Завладяването на ядрено оръжие от бунтовниците ще стане факт още тази нощ.
Какво ли ще ни донесе утрешния ден?
Ядрени бунтовници срещу ядрен диктатор-психопат?
На кого първи няма да му издържат нервите? Къде ще избухне първата атомна бомба - в Белгород или в Кремъл?
Коментар
-
Седем украински разузнавачи взеха в плен 22-ма руски бойци от елитните специални сили, т. нар. спецназ.
Мястото на случката не се уточнява, но видеото от резила на "русские никогда не сдаются" бе споделено в Телеграм от украинския командир с позивна Мадяр, чиято част действа в покрайнините на Бахмут.
Офицерът Мадяр (Унгареца) посочва, че цялата операция по пленяването на руските спецназовци е била записана от дрон. Той призова да се обърне специално внимание на това колко професионално се справят украинските защитници с руските окупатори.
"22-ма души от специалните сили на група "Буря" бяха "детоксикирани" (внимание!) от 7 разузнавачи от нашата 59-а отделна моторизирана пехотна бригада. Седем (7), правилно прочетохте", отбелязва командирът.Не е препоръка за каквото и да било.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не сме в 19-ти век. Показни превземания на две будки за вестници, преди четата да бъде унищожена до крак, са по-скоро в стила на руснаците, за които човешкия живот дори на своите не струва и 10 копейки.
Не знам, дано да греша, но за мен това е излишно прахосване на хора, които с подходящата техника и подкрепа биха били значително по-ефективни около Авдеевка например.
Освен това, украинците не искат и педя руска земя.(бил на по-малко от 20км. от Легионите)
Безспорен вече ефект от акцията е демонстрацията, какво могат "драконовите зъби" - нищо повече от...плацебоLast edited by satz; 23.05.2023, 10:37.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
По-скоро това нападение е един тест доколко на руснаците им е писнало от Путин и дали са готови да вземат оръжие в ръце и да се надигнат на бунтове из цялата страна. Не е важно колко села ще превземат. Важен е единствено факта на отразяването на новините по цялата територия на РФ. Тоест атаката е преди всичко медийна и информационна, а не военна. Тест на народа, тест на самата власт колко бързо може да се организира и да противодейства на такива бунтове.
Не знам, дано да греша, но за мен това е излишно прахосване на хора, които с подходящата техника и подкрепа биха били значително по-ефективни около Авдеевка например.
Освен това, украинците не искат и педя руска земя.
- 1 like
Коментар
-
Силно се надявам да има нещо повече отвъд информация по телеграм и фейсбук групи, иначе звучи като група мравки, нападащи жираф с копия от листа.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар