IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

Ангажираните в настъпление сили са съобразени с ангажираните в защита такива. Мащабът на нападение, съответно защита, какво общо има с дните, остава неясно... Така, че да повторим, за да осмислиш фактите отново ...

И още един повод за размисъл ...

РФ потеряла под Бахмутом более 100 тысяч солдат, — Байден
    Понякога, обстоятелствата са срещу едната от страните (с друг път, и срещу двете) и такова съобразяване става невъзможно. Затова, се бият с колкото могат и както могат. Животът не е винаги справедлив. Та, срещу германия, се бият огромни обединения, цели фронтове, всеки с по няколко армии, милиони щикове и десетки хиляди танкове. Тук, нещата са с пъти по-скромни, пък о не е тотална война, където целта р унищожение на всяка цена. Затуй, глупостите ти, може да минат само на интелектуални близки с теб...максимум. Ама ти дерзай, идиотите изчезват последни и може още някого да ошеметиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Не му се сърдя, а просто той отговори на провокация, което доведе до цялата ситуация. Действието за последиците днес беше негово. Разбирам и пред какво решение е бил. Никак не е било лесно, но според мен беше погрешен ход. Това беше заложен мечи капан и той реши, че си струва да си сложи крака в него. Имаше целенасочена политика десетилетия да го превърнат в това, което е сега.
      Обаче, постоянно се питам, а дали не е планирано да е така? Дали не е договорка танто за танто?
      Днес го плюе еди-кой си, а после задкулисно са „наздраве!”. И всичко се прави със съвсем друг умисъл. Разбира се, това са само теории, по които от време на време се сещам да си мисля по тях, защото в един момент много неща почват да губят всякаква логика изобщо защо се правят.
      А можеш ли да кажеш кой заложи капана

Коментар

Не му се сърдя, а просто той отговори на провокация, което доведе до цялата ситуация. Действието за последиците днес беше негово. Разбирам и пред какво решение е бил. Никак не е било лесно, но според мен беше погрешен ход. Това беше заложен мечи капан и той реши, че си струва да си сложи крака в него. Имаше целенасочена политика десетилетия да го превърнат в това, което е сега.
        Обаче, постоянно се питам, а дали не е планирано да е така? Дали не е договорка танто за танто?
        Днес го плюе еди-кой си, а после задкулисно са „наздраве!”. И всичко се прави със съвсем друг умисъл. Разбира се, това са само теории, по които от време на време се сещам да си мисля по тях, защото в един момент много неща почват да губят всякаква логика изобщо защо се правят.
        За жалост и аз мисля, че всичко е договорено включително и изгубените животи за да има драматизъм
        Когато всичко свърши американците ще са продали за години напред техния ВПК, а Русия ще е взела каквото иска от Украйна. Европа ще е на колене и всички ще са "доволни"
        БРИКС ще е набрал сили и ще се развива до следващия сблъсък, който ще е Китай -САЩ и техните сателити, Брикс и Нато, тогава ще е голямата касапница и началото на новия ред.
        Last edited by polax; 21.05.2023, 20:46.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=DsjD6svlq_s, вижте това същите татуирани като в Украйна.
          D.Y.F-091066

Коментар

Днес го плюе еди-кой си, а после задкулисно са „наздраве!”. И всичко се прави със съвсем друг умисъл. Разбира се, това са само теории, които от време на време се сещам да си мисля по тях, защото в един момент много неща почват да губят всякаква логика изобщо защо се правят.
            Имаш харесване от мен. Поначало, и аз си мислех същото. Само че, дали не съдим прекалено строго за неща, извън нашите информационни канали? Руската върхушка разполага с много повече и достоверно проверена по много канали информация от нас за цялостната картина в света и, кой знае, може да са били оставени без изход. А логиката, ще я обясни науката след около 50-100 години, ако има наука тогава. Няма да съм жив да проверявам, обаче.

Коментар

• Kris_, тя Украйна е за диктатура като в Сарвадор, има един украинец го разправя. Аз го харесвах защото ми изглежда украински патриот и сега като пуснал един клип за мегазатвора в Салвадор. Но не знаех, като погледах малко видеа в нета и техния президент е направил нещо много хубаво за салвадорците, там на власт са били ганг и голям терор над хората от тях..всичките ги е затворил този. Украинеца по добре от нас знае какво представлява Украйна и казва че те са точно за такъв подход. Там в мегазатвора точно такива с татуировки като в Украйна. Путин не е бил съвсем неправ като му е писнало от украинските бандити.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Хахахаха, не 100000- 500000 каза ръкуващия се с въздуха, пак не си разбрал

Между другото се пише за недостиг на кадри в русия, ако ти се бачка, бягай да захлебиш
                Е даде, ама там търсят, освен грамотни, да са И вменяеми, нали? Ясно ти е, пред каква дилема се изправя.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Сопата има 2 края- с единия ти биеш, с другия край тебе те бият. На путин не му харесва действителността и решава да я промени. Не разбирам защо му се сърдиш
                  Last edited by Kris_; 21.05.2023, 20:27.

Коментар

Хахахаха, не 100000- 500000 каза ръкуващия се с въздуха, пак не си разбрал

Между другото се пише за недостиг на кадри в русия, ако ти се бачка, бягай да захлебиш

Коментар

И става все по-интересно
                      Въпросче към Дългото носле, Старшинката и Тинчето.
                      Колко пъти трябва да бъде превзет Бахмут, за да бъде превзет
                      а[/B].[/I]
                      Колко то пъти толкова, какво не ти е ясно. Как се прави преврат в държава- превземат се няколко обекта- нродно събрание, телевизия и радио, президентство и няколко силови структури. Да не би да очакваш да отидат да превземат всяка къща поотделно. Отделно- целта е демилитаризиране и денацифициране- заводи и къщи не можеш да ги денацифицираш, затова се унищожава войската. А според разни западняци са избити 50000 хохъла в бахмут

Коментар

Те и Путя уж ще го съдят.
                        Мислят го / определят го като военен престъпник подобно на Кадафи, Башир, Милошевич. Тези хора са или мъртви или в затвора.
                        Това е много малко вероятно да се случи с Путин.
                        Путин и неговия режим ще стигне докрай. Русия вече е разглеждана като подобно на Северна Корея / Иран, но е държава с много повече пари, много повече лостове, които може да използва, много повече асимитрична способност за военно дело, и разбира се, екзистенциално цял куп ядрени оръжия.

В ситуация подобна на Кубинската/Карибската криза сме, особено след случката с британския самолет в Черно море. Не подценявайте колко опасна е ситуацията за всички на планетата за това, че не сме в Студена война с Русия. Средата, в която сме с Русия в момента е много по-опасна отколкото през Студената война. Като се тегли чертата, вината е основно в Путин, но това не променя реалността.
                        Сопата има 2 края- с единия ти биеш, с другия край тебе те бият. На путин не му харесва действителността и решава да я промени. Не разбирам защо му се сърдиш

Коментар

• Ако си спомняте Тръмп беше реагирал много рязко като стана президент и са го запознали със ситуацията в Афганистан.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            А сравни ли ангажираните в настъпление сили?
                            Ангажираните в настъпление сили са съобразени с ангажираните в защита такива. Мащабът на нападение, съответно защита, какво общо има с дните, остава неясно... Така, че да повторим, за да осмислиш фактите отново ...

Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                            Скупым языком цифр:

- Битва за Берлин — 9 дней;
                            - Битва за Москву — 67 дней;
                            - Сталинградская битва — 200 дней;
                            - Битва за Бахмут — 224 дня

Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Yori, Берлин паднал за 3 дена, немската армия не е имала никаква техника, не е издържала да пътува до Русия и обратно. Руснаците са имали много техника, огромно количество Катюши и снаряди за тях са транспортирали.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                              X