IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Индустрията я спряха и горят въглища вместо природен газ. Бяха срещу атомната енергия, но сега се вижда че друга нямат, а в Европа беше суша каквато не се е случвала отдавна, ако не тази зима, то следващата ще се случи и ужасен студ. И така до потапянето на Америка, индустрията на Китай, изчезването на Холандия и много други.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

      Аз го разбирам като инвестирахме 60 милиарда в окопи и промиване на мозъци, за другото- всичко е ясно- за говедария е изгодно европата да е слаба и без индустрия. Не знам докога ще я карат така есаджиите, говедарите обявиха 400 милиарда помощ за всеки който си пренесе индустрията там, фон дер лайнян щяла да мисли сега за някаква подкрепа за индустрията
      И като я изнесат то пък една индустрия - антика, там ще правят едни луди продажби. Те и преди си имаха фабриките там и в Китай.

      Коментар


      • Барби наближават свети паралии ли че си се активизирал толкова

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          ... Малко по-късно в интервюто, той споменава Полша, Румъния и България, като подчертава, че се планира тези държави също да се включат във ВОЙНАТА,...
          ми тогава няма ли нато с цялата си блестяща мощ да влезе в боя, както е по договор
          препоръка е

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
            v_tin, Украйна ще удържи положението, няма страшно, но в ЕС положението ще стане неудържимо. Американците може и да пробват тези в ЕС колко им е акъла и може да ги отсвирят. Тях ги устройва еврото да изчезне, китайците въобще нямат амбиция да наложат юана като международно платежно средство. В момента сащ са загубили трилиони от свиването делът на долара в международната търговия..10-15 трилиона изчисляват, защото се правят много големи сделки с разплащане във валутите на страните които участват. Така че това нещо за 60-те милиарда не се покрива с истината, не може да се изчисли загубата.
            Аз го разбирам като инвестирахме 60 милиарда в окопи и промиване на мозъци, за другото- всичко е ясно- за говедария е изгодно европата да е слаба и без индустрия. Не знам докога ще я карат така есаджиите, говедарите обявиха 400 милиарда помощ за всеки който си пренесе индустрията там, фон дер лайнян щяла да мисли сега за някаква подкрепа за индустрията
            Last edited by v_tin; 06.12.2022, 21:07.

            Коментар


            • Тази война е променила най много ръста на емисии на въглероден диоксид в атмосферата, ако беше биткойн с този ръст да беше стигнал 500 000 долара. Войната може да спре много скоро, защото на никой няма да му е от значение нейния изход. Другата война наистина ще е голяма.
              Без да имаме ръст на индустрията, точно обратното, само за една година - тази има рязък скок на емисиите, който напълно компенсира спада при пандемията и се равнява на ръста им за последните 10 години. Това е рекордно след налаганите ограничения и такси и квоти за въглероден диоксид. Не с война, а със зелена енергетика трябва да се занимават спешно, електромобили, чисти източници на енергия, много по икономично разходване на фосили, индустрията да се захранва с ток от атомни централи. Там пък силна е Русия с която всички се скараха и дълго време отричаха атомната енергетика, а друга чиста енергия за зелен преход просто няма, защото за 10 години делът на соларния ток е едва 3 процента, а електромобилите нямат и толкова. Другото е че фосилните горива трябва да се изгарят без въобще да се емитира въглероден диоксид. Това че той е голям проблем не е лъжа, проблема е въглерода който се отделя при разпада му в атмосферата, а той се разпада бавно и уврежда климата, не го променя а го уврежда и ще се случват катаклизми - суша, наводнения и всичко което можем и не можем да си представим. Вместо да се настъпи в областта на тези технологии за производство и употреба на енергия, всички се занимавали с това как да борят климатични явления, че и пари заделят за това и то отдавна. Ако помните хвалбите как ще се прекратят градушките чрез обстрел на облаците с ракети, то се вижда колко е успешно. Доколкото съм срещал информация по едно време е работило, после почва - стрелят а градушката става по яка, затова в момента май вече не стрелят поне в България.
              Last edited by DS66; 06.12.2022, 20:28.

              Коментар


              • v_tin, Украйна ще удържи положението, няма страшно, но в ЕС положението ще стане неудържимо. Американците може и да пробват тези в ЕС колко им е акъла и може да ги отсвирят. Тях ги устройва еврото да изчезне, китайците въобще нямат амбиция да наложат юана като международно платежно средство. В момента сащ са загубили трилиони от свиването делът на долара в международната търговия..10-15 трилиона изчисляват, защото се правят много големи сделки с разплащане във валутите на страните които участват. Така че това нещо за 60-те милиарда не се покрива с истината, не може да се изчисли загубата.

                Коментар


                • satz, и царя е свален с голяма помощ отвън, финансиране там. Идеята е да бъде наказан за това че се противопоставя и иска да мери сили с Великобриания и сателити, точно войната на Балканите не могат да му простят. Той пък се захваща с това нещо, защото Русия е слабо организирана държава, тя дори не е феодална, феодалите едни пияници с червени носове, които населението отсвирва както му е удобно и не се ползват с уважение, за доверие пък въобще. А в тези хора които подкрепя за тази война той вижда че с тях може да се получи нещо. Да обаче не става защото Великобритания е много против промяна на обществения ред, а и не само тя..обществения ред на монархиите имам предвид. Защото по него време се случават революции за републики, които въобще отхвърлят монархията, а и той си е мислил че народа няма вечно да търпи това нещо със слабите монархии, които спъват развитието. Винаги има две страни, страна която да не носи отговорност, да е отговорна и допринесла за събитията няма. Сега той и Путин беше против олигарси, които приемат Русия само за една дойна крава и заграбили много собственост, та им я отнемаше в полза на държавата без да е против частната собственост. Там в Украйна сега има хора, техни олигарси които би трябвало да си плюят на петите и да бягат от там. Те не са създали нищо, а са много богати, докато украинците са много бедни. В сравнение с техния обществен строй, това което са наложили там, СССР е рай. Защото по негово време там е строено, направени са много неща и сега се вижда че не са ги боядисвали всичките дори. Бях пуснал един клип в който са заснели някаква част от Мариупол, много хубав град бил но този район май не е обстрелван въобще, сградите са цели а толкова са паднали че не им личи как войната ги е подминала. Навсякъде има такива неща, но в Украйна са доста повече. Държава като Тайланд, като Колумбия. Русия и Украйна са сложни държави, сложно е да се направи икономически възход, който да обхване цялата територия. В Русия има територии, които са просто нежелани за живеене и то не са малко. С търговия със суровини не могат да подемат. Казват за нула време пак са навъртяли от износ към държавите от които им е забранено да внасят 297 милиарда и сигурно е вярно. Обаче с 1-2 трилиона БВП те няма да стигнат икономиката на Германия, която прави почти 20..правеше като и даваха суровини. Това е само 10%. И истината е че там където е имало война после едно поколение няма шанс да се получи икономически подем..30 години и чак тогава.

                  Коментар


                  • А бе тези руснаци много бързи- кога удариха моста- вчера путин карал мерцедеса си там вече. При мен не знам дали ще ми повярвате, но стана една година е затворен пътя за дортмунд заради паднал мост и се обикаля из разни села за да стигнеш до там

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      Дефакто Световната революция е баш точно така замислена за осъществяване. СССР-ки мозъци се виждат навсякъде в Русия, от тях си и патят.
                      За разлика от тях, някои тук, патене от мозъци, не ви грози. Един опит давам, да познаете, защо.

                      Коментар


                      • Цончо Ганев

                        1 дни ·
                        Снощи около 22:00 ч. българско време американската телевизия Fox News излъчи интервю, заснето в началото на тази година с американския генерал Джак Кийн, главнокомандуващ на военно въздушните сили на САЩ , който заяви пред репортера на медията:
                        "Накарахме да воюва с само за 66 милиарда долара и мисля, че това е огромен успех за нашата външна политика".
                        Според него "инвестирането" в е изключително печелившо, защото срещу сравнително малки средства за нашите интереси, войната срещу се води на територията на с техни военни сили и средства“ допълва още той.
                        Малко по-късно в интервюто, той споменава Полша, Румъния и България, като подчертава, че се планира тези държави също да се включат във ВОЙНАТА, ако не задържи сегашните си позиции.
                        На въпрос "как точно", генералът отказва да даде подробности, като се позовава на военната тайна.
                        С голямо задоволство в края на интервюто Кийн поздравява своите партньори от ЕС за твърдата им позиция към "агресора" и подкрепата им за .
                        Веднага след като китайската информационна агенция Син Хуа разпространи част от интервюто, американската FoX News го свали от видео платформата си.
                        ...

                        1Иван Мирославов

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                          ... Дайте да организираме по една СВО във всяка европейска държава... докато едни махат граници, други строят нови....
                          Дефакто Световната революция е баш точно така замислена за осъществяване. СССР-ки мозъци се виждат навсякъде в Русия, от тях си и патят.

                          Коментар


                          • Кох Альфред

                            Днес украински безпилотни самолети атакуваха две летища на стратегическата авиация в Русия. Едното е летище "Дягилево" край Рязан, а другото - летище "Енгелс-2" край Саратов. Трима руски военнослужещи са убити, а четири стратегически бомбардировача са изведени от строя.
                            Но важното тук е, че се оказва, че
                            • Украйна разполага със средства за нанасяне на удари на дълбочина поне 700 км. И така, дори Москва вече не е на безопасно разстояние от театъра на войната.
                            • Този инцидент показа, че стратегическите обекти на Русия (елементи от прословутата "ядрена триада"!) са напълно беззащитни и могат да бъдат атакувани от врага.
                            Страхувам се да предположа колко пари са откраднали руските генерали и командирите на военнопромишления комплекс за създаването на система за защита на стратегическите обекти от въздушни нападения. Сигурен съм, че повече от един милиард долара са отишли в джобовете им, за да покажат на Путин онези красиви карикатури за руския железен купол. Да не говорим за държавните награди и медали...

                            И това събитие показва истинското отношение към войната на цялата руска военна върхушка. Военният елит на Русия, представляван от генералите и индустриалните командири, не възнамеряваше да се бие. Те до последно не вярваха, че този кретен Путин ще го направи.
                            Те я възприемаха като игра, в която всички се правят на сериозни пичове, а в действителност разбират всичко и не си пречат на кражбите.
                            Безусловната им подкрепа за Путин означаваше, че той не изисква от тях реални резултати в замяна и не им пречи да разграбват държавната хазна. Законите на жанра изискваха от тях да му предоставят красиви доклади, а той не трябваше да отиде по-далеч от видеоклипове, паради и рисувани макети.

                            В отговор на въпроса: "Да разкъсаме ли укропите?"
                            те (според правилата на играта) се развикаха: "След три дни ще сме в Киев!"
                            А Путин им каза: "Тогава действайте!"
                            Ако знаеха, че срещу получените пари ще трябва не само да говорят за "втората армия на света" и да участват в поздрава "има Путин - има Русия!", но и да извършат истинско военно нахлуване в съседна страна, рискувайки да се окажат в глобална конфронтация с целия Запад, никога нямаше да се съгласят на тази работа.

                            Дългогодишните лъжи свършиха своята работа: Путин повярва в реалността на фантастичния свят, който му рисуваха. Те го надценяваха: той се оказва повърхностен, суетен и податлив цар от лоша оперета.
                            Путин си въобрази, че е Петър Велики, представи се за нов Потемкин и пожела да възстанови Новорусия, считайки се се за равен на Екатерина Велика и желаейки да възроди блясъка на нейната империя...

                            Резултатът изобщо не беше такъв, какъвто си го представяше. Резултатът беше много тъжен. Първо Украйна разби армията му край Киев и той, както и Петър Велики, трябваше да бяга от Киев. След това трябваше да напусне Херсон и да вземе със себе си останките на княз Потемкин от Таврия, забравяйки завинаги за Новорусия. И сега, най-накрая, основата на неговата имперска власт - ядрената триада се оказа, че може да бъде достигната от тези проклети бандеровци.

                            Да, да, скъпи Владимир Владимирович. Такава е съдбата на много владетели: в края на живота си изведнъж разбират - кражба и предателство наоколо... И няма никой, освен полуидиота Ковалчук, който да разбере величието на твоя план...
                            Защото не си искал нищо друго, освен славата на Русия да блести векове наред! За да могат потомците с гордост да гледат сивия гранит на гроба ви в центъра на Санкт Петербург. И ще кажат: тук е героят, който възстанови истинското място на Русия сред другите народи по света...

                            Но всички тези мечти се оказаха празни и тъжни глупости. Армията ти, без подходящи генерали, мръсна, мизерна и гладна, замръзнала в калта на декември, без оръжия, боеприпаси и без най-малкия шанс за поне равенство. А ти самият си потънал в чудовищни престъпления, за които няма да има нито прошка, нито слава, нито гроб в центъра на Санкт Петербург, а само един кол в задника.
                            И всичко това, защото не само си бил заобиколен от мошеници и крадци. Но ти самият си крадец и мошеник. И убиец. Петър Велики не е имал дворец в Геленджик и на стотина други места. Той изобщо нямаше дворец. Самият Потьомкин години наред пътува из цяла Новорусия и умира по пътя, а не се крие в бункер. Екатерина води кореспонденция с Волтер и е приятелка с великия Ойлер. А ти слушаш "Любе" и си приятел с Кадиров.

                            Великите империи се изграждат от велики мъже. Октавиан Август, Карл Велики, Наполеон Бонапарт, Ото Бисмарк...
                            Путин, ти не си велик. Дори не си блестящ. Ти си един дребен мошеник, който по някаква случайност е начело на Русия.
                            Ти съсипа много хора. Ти разруши страната си. Погуби народа си. Проклет да си, отивай по дяволите.


                            Нашата кауза е справедлива. Врагът ще бъде победен. Победата ще бъде наша.
                            Слава на Украйна!

                            Коментар


                            • fortiss., затова хората надскочили като интелект маймуната казват че етносите трябва да си живеят мирно и кротко заедно. Така се получава че някои хора, като се качат на клона и хващат триона да го режат, нищо че ще паднат и самите те. Затова от Европа казаха - мирно решение, но други казват с победа. Русия като загуби и украинците успеят да изгонят руснаците, това пак е прецедент от който следва че единия етнос може да прогони другия и неговата тежест не е по малка от това Русия да отнеме тези територии от Украйна защото били населени с повече руснаци. И едните и другите тръгнаха да правят едно и също нещо, най добре е да не им се получи но международната общност няма съзнанието и волята да го наложи !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                                Ако е вярна тезата, че е Украйна има руско население и тези територии трябва да минат към Русия, то веднага следва тезата, че където в Русия има чеченци, татари, китайци и други се отделят и без тях в мурзиландия.
                                Тази теза е пълен абсурд. В България живеят турци, в Македония - албанци, в Швейцария - немци, в Австрия - сърби. Дайте да организираме по една СВО във всяка европейска държава... докато едни махат граници, други строят нови. Но нека да не се сърди на руснаците - те са си в 19-ти век битово, социално, умствено и няма как да е другояче геополктически.

                                Любопитно, пропагандата им обаче е в 22-ри век - фейсбук, туитър, тик-ток, фейкнюз и какво ли не

                                Коментар

                                Working...
                                X