IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да "благодарим" на кочината "Нигерия със сняг руZия"за :
    1828 г.- Русия обезоръжава българското опълчение, което воюва на нейна страна за българското освобождение, арестува водачите му и ги праща на заточение в Сибир. Те повече не се връщат в България.
    1828 г.- Русите отвличат над 100 000 български семейства за да ги заселят в опустошените и ненаселени степи на Южна Украйна и в Крим, където са избили местното татарско населението.
    1830-40 - прогонват черкезите и ги насочват към българските земи, които стават основния башибозук по земите ни.
    1861 г. - Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия в Белград да бъде разтурена, което и става.
    1861 г. - руския консул в Цариград – княз Лобанов издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Това става за наказание - заради обявената независимост на Българската църква на Българския Великден през 1860 г.
    1870 г. - граф Игнатиев протестира срещу чл.10 от султанския ферман за учредяване на Българска независима Екзархия от 1870 г., открил пътя за присъединяването чрез плебисцит на македонските епархии към българската църква.
    1872 г. - по искане и заплахи на граф Игнатиев българските владици отново са заточени в Измир
    1872 г. - Руската църква и Вселенската патриаршия обявяват схизма против Българската църква.
    1872 г. - граф Игнатиев след лична визита до султана отстранява Махмуд Недим паша по чиято заповед до привременния български съвет в Ортакьой се избира български екзарх на основание на фермана.
    1873 г. - граф Игнатиев предлага на Турция Левски да се съди и от българи, на които казва, че съдят обикновен убиеуц, заради думите на Апостола: „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”
    1876 г. - На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае, че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхштадско споразумение за поделяне на Балканите - сфера на влияние на Австро-Унгария са Западните Балкани- Босна и Херцеговина, Македония и Албания, а на Русия - Мизия и Тракия.
    1877 г. - е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална война против Турция и завземане на Северна България. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
    Януари 1877 г. - руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен по телеграфа за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на решенията на Цариградската посланическа конференция, предвиждаща създаване в границите на Българската Екзархия и по-широко - в цяла Мизия Тракия и Македония на голяма Българска автономна област, която пак под натиска на Русия е разделена по меридиана на две части - Западна и Източна България, като очевидно в Източната част руската империя се надява да създаде своя отвъддунавски протекторат. Още на следващия ден Игнатиев е приет от султана като му внушава, че Русия няма да допусне разпокъсване на Османската империя, ако Султанът обяви създаване на Конституция с равни права за всички народности в Империята, което и става на другия ден и така Цариградската конференция е провалена.
    1878 г. - На рождения ден на руския император /19.02.-3.03. съвсем умишлено Игнатиев заставя Османската империя , изправена пред военен разгром да подпише един прелиминарен мирен договор без никаква юридическа стойност, в който на България са отнети Северна Добруджа в полза на Русия и Поморавието с Ниш в полза на Сърбия и са и придадени като компенсация територии в Беломорието и Албания, в които българите са незначително малцинство.
    На Берлинския мирен конгрес, Русия взима от Румъния Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила като зона за влияние на Австро-Унгария, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
    1885 г. - България обявява Съединението, а Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор. Турция е заплашена от Англия и отказва.
    1885 г. - Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. след като за да обезглави българскат армвия е изтеглила целия си офицерски състав.
    1886 г. - Русия и нейниие български слуги иагенти организират преврат в България за сваляне на княз Александър Първи Български. Стамболов като председател на народното Събрание прогонва превратаджиите.
    1886 г. - След избора на Фердинад, Русия скъсва дипломатически отношения с България за 10 години.
    1888 г. руски убийци убиват българския пълномощен представител в Цариград, турската полиция ги залавя, но след груба дипломатическа намеса са натоварени на руски кораб и върнати в Русия.
    1889 г. - руски платени убийци отравят Захари Стоянов
    1895 г. - Платени от Русия убийци убиват сваленият от нвласт по заповед от Петербург бивш български президент-министър Стефан Стамболов в София.
    1903 г. - При избухването на Илинденско-Преображенското въстание Русия и Австро-Унгария, с ноти до българското правителство го принуждават да не се намесва в конфликта - съгласно Райхщадското и Будапещенското споразумения между двете империи за поделяне на българските земи.
    1909 г. - Русия прехвърля турския дълг към България в размер на 82 милиона златни франка или 26 тона злато.
    1913 г. - Русия подкрепя Сърбия и Гърция вероломно да нападнат и задържат окупираните български територии, а в последвалата война подтиква Румъния да ни нападне в гръб за което получава южна Добруджа.
    1915 г. - Русия напада вероломно България и бомбардира с кораби Варна и Балчик.
    3-ти март 1918 г.- България със съюзниците освобождава от руско робство Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия.
    1918 г. - руски агенти провокират Войнишкото въстание.
    1923 г. - СССР-Русия организира септемврийското въстание
    1925 г. - агенти на СССР-Русия извършва атентат в църквата „Света Неделя“ - най-големият терористичен акт в историята на света до 11.09.2001 г.
    1944 г. - СССР-Русия напада България
    1944-1947 г. - СССР окупира България и с помощта на своята колониална администрация - БКП организира червен терор довел до избиването на целия български политически, военен, стопански и културен елит - близо 30 000 българи...
    1948-1956 г. сталинисткият терор води и до икономическа катастрофа и първи фалит на съветска България.
    1956 г. - фалшиво размразяване на терора и укрепване на тоталитарната власт на руската колониална администрация. България продължава да бъде с ограничен суверенитет чак до падането на комунизма.
    1989 г. -1991 г. Разпадането на СССР и съпротивата на новопоявилото се гражданско общество дава възможност да се провалят комунистическите планове да останем страна с ограничен суверенитет.
    1992 г. - сваляне на първото демократично некомунистическо правителство след 1944 г. в синхрон с падането на антикомунистическите правителства в цялото бивше постсъветско пространство - в Полша, Грузия, Азербайджан, в самата Руска федерация и др., което няма как да не сочи дългата ръка на престъпните руски служби.
    1995-1997 г. - правителството на БСП осъществява опит за реставрация на съветския социализъм в България, което води за пореден икономически фалит на страната само в рамките на 7 години.
    2001 г. Филиалът на КГБ в София организира връщането на бившия български цар с идеята да предотврати втори мандат на успешно справилото се с икономическата катастрофа правителство на ОДС с лидер Иван Костов. Изборният проруски комунистически изборен преврат е успешен. В България започва бавна, пълзяща реставрация към съветското минало.
    2005 г. съветската колониална администрация в лицето на БСП се връща на власт с помощта на другите две проруски партии - НДСВ и ДПС.
    раZпада вследствие управлението на НАЙ ВЕЛИКИЯ шпионин на CIA - ГЕНЕРАЛИСИМУС В.И.Путин Е СКОРО
    АМИН

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      ТОВА е много трудно. КВ радио излъчване, да мести континентални плочи, едва ли.
      Що бе, изригването на Везувий над Помпей - ХААРП.
      Цунамито в Индонезия - ПетДжи.
      Кометата, избила динозаврите - Проект на предците на НАСА.
      Големият взрив - прототип на Големия колайдер (който неслучайно е близо до Давос, нали помним логиката?).

      Ние се шегуваме, но вече не е смешно. Американците вече са виновни за земетресенията, торнадотата и слънчевите изригвания според поне 3-4% от населението.
      Тия хора гласуват, ходят по улиците, вадят пистолет при спор за входна врата и стрелят на месо. В близките месеци ще има изчаткал народ от стрес, конспирации, пропаганда и внушения. Ще почнат паранои, които психологически водят до патологии. Говоря абсолютно сериозно.
      Бройката изчезващи хора последните седмици и това, което наблюдавам като хорско настроение са ми крайно притеснителни.
      Last edited by Tepix; 08.02.2023, 09:07.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Изпращат ги под огъня, защото им свършиха мъжете. Ужас!
        Как ве имат 5 млн а са загинали има няма 10к, още 100 години могат да се бият, ака до победата
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
          Деца - войници в Украйнина . Казах , че ще стигнат и до там . Сега са отделни случаи - ще станат нормална практика .

          https://twitter.com/i/status/1623079577840136194
          Изпращат ги под огъня, защото им свършиха мъжете. Ужас!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение




            Горчиво !!





            Слава на Русия !!
            АМИН
            АМИН!

            Коментар


            • Деца - войници в Украйнина . Казах , че ще стигнат и до там . Сега са отделни случаи - ще станат нормална практика .


              https://twitter.com/i/status/1623079577840136194

              Коментар


              • Първоначално изпратено от бай Митьо
                ..само със сороспииска пропаганда ми е пълна кратуната. Бая объркана съм , то се видя към кого имам желание - към Кадировци.
                Е според теб ако има по мъже от тях ....аз не мисля така. Вервам и други като мен , мислят също
                .



                Горчиво !!





                Слава на Русия !!
                АМИН

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                  Турска телевизия твърди, че може би земетресението в Турция е причинено по "изкуствен начин".
                  Още вчера споменах , че абсолютно е възможно участието на HAARP в турските ''природни бедствия ''
                  Става интересно .




                  ТОВА е много трудно. КВ радио излъчване, да мести континентални плочи, едва ли.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

                    И какво правят на чужда територия руски войски без отличителни знаци? Както и да го извъртиш фактите са си факти!
                    Няма достоверни данни. Само малоумни крясъци.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                      BREAKING: The State Department has approved a HIMARS sale to Poland for USD 19 billion $.
                      Poland will be able to buy 1486 HIMARS launchers, 145 ATACMS included.
                      The State Department has assessed that the sale won’t alter the military balance in the region.
                      Ukraine has 18 HIMARS.
                      раZZпада на "севернаМонголия" е в ХОД
                      АМИН
                      Аха. Тъй де, тъй.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                        раZZпада на "севернаМонголия" е в ХОД
                        АМИН
                        раZZада на фашистката Бандероландия е в ХОД
                        АМИН

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Rodnok

                          Како Митке , не с тавата напред де . Извади ли ''чебурашката '' на по светло място
                          Типично за теб Податливий....ще ти се всички да са като теб. Ти по-добре гледай да е подмито по руски устав твоето място с което явно мислиш, че я къде е Кадиров, утре ще ти дойде на гости да ти благодари за вярната служба....а ти в шеги и закачки няма да си се подготвил.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение


                            Zа всички соросоиди и русофоби . Так точна !!!
                            Last edited by Rodnok; 08.02.2023, 08:02.

                            Коментар


                            • BREAKING: The State Department has approved a HIMARS sale to Poland for USD 19 billion $.
                              Poland will be able to buy 1486 HIMARS launchers, 145 ATACMS included.
                              The State Department has assessed that the sale won’t alter the military balance in the region.
                              Ukraine has 18 HIMARS.
                              раZZпада на "севернаМонголия" е в ХОД
                              АМИН

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Трябва ли да напомням на теб, Импотецие, че руските войски СИ БЯХА В КРИМ ИЗНАЧАЛНО? Нахлули са ти бръмбари в главата.
                                И какво правят на чужда територия руски войски без отличителни знаци? Както и да го извъртиш фактите са си факти!

                                Коментар

                                Working...
                                X